Barbera d'Alba 'Cascina Francia' 2010
Dit weekend eerste paar glazen van gedronken om de eerste voetbaloverwinning inclusief 9 goals van zoonlief (°2010) te vieren (een reden is rap gevonden natuurlijk). Straks drink ik de rest
Zeker geen kindermoord hier, drinkt al heel mooi, maar kan tegelijk nog wel jaren mee. Veel body, lange afdronk, rood en zwart fruit, complex, ondanks de hoge alcohol (14,5) toch perfect in balans door de typische zuren eigen aan deze druif. Veel beter wordt Barbera niet, maar dat weerspiegelt zich ook wel in de prijs: 31 euro, maar een folieke mag al eens.
(12-10-2015 03:35 PM)33S schreef: [ -> ]Barbera d'Alba 'Cascina Francia' 2010
Dit weekend eerste paar glazen van gedronken om de eerste voetbaloverwinning inclusief 9 goals van zoonlief (°2010) te vieren (een reden is rap gevonden natuurlijk). Straks drink ik de rest
Zeker geen kindermoord hier, drinkt al heel mooi, maar kan tegelijk nog wel jaren mee. Veel body, lange afdronk, rood en zwart fruit, complex, ondanks de hoge alcohol (14,5) toch perfect in balans door de typische zuren eigen aan deze druif. Veel beter wordt Barbera niet, maar dat weerspiegelt zich ook wel in de prijs: 31 euro, maar een folieke mag al eens.
In 2011 een andere Conterno bezocht (was het Aldo of Roberto of zo, efkens kwijt..) - en daar van mijn stoel geblazen door de kwaliteit. Was ook wel peperduur.
(12-10-2015 07:22 PM)vinejo schreef: [ -> ] (12-10-2015 03:35 PM)33S schreef: [ -> ]Barbera d'Alba 'Cascina Francia' 2010
Dit weekend eerste paar glazen van gedronken om de eerste voetbaloverwinning inclusief 9 goals van zoonlief (°2010) te vieren (een reden is rap gevonden natuurlijk). Straks drink ik de rest
Zeker geen kindermoord hier, drinkt al heel mooi, maar kan tegelijk nog wel jaren mee. Veel body, lange afdronk, rood en zwart fruit, complex, ondanks de hoge alcohol (14,5) toch perfect in balans door de typische zuren eigen aan deze druif. Veel beter wordt Barbera niet, maar dat weerspiegelt zich ook wel in de prijs: 31 euro, maar een folieke mag al eens.
In 2011 een andere Conterno bezocht (was het Aldo of Roberto of zo, efkens kwijt..) - en daar van mijn stoel geblazen door de kwaliteit. Was ook wel peperduur.
Het is ingewikkeld inderdaad. Giacomo is de naam van de vader, Giovanni en Aldo zijn twee zonen, waarbij Aldo wegens onenigheid z'n eigen domein is opgestart en Giovanni het domein 'Giacomo Conterno' heeft verdergezet. Roberto is de zoon van Giovanni (die niet meer leeft intussen).
Aldo is inmiddels ook gestorven en het domein wordt verdergezet door z'n 3 zonen, waar er ook 1 Giacomo van heet
En wat de wijn betreft: die was gisteren nog beter dan op dag 1. Meer finesse en frisheid. Topper.
(13-10-2015 12:01 PM)33S schreef: [ -> ] (12-10-2015 07:22 PM)vinejo schreef: [ -> ] (12-10-2015 03:35 PM)33S schreef: [ -> ]Barbera d'Alba 'Cascina Francia' 2010
Dit weekend eerste paar glazen van gedronken om de eerste voetbaloverwinning inclusief 9 goals van zoonlief (°2010) te vieren (een reden is rap gevonden natuurlijk). Straks drink ik de rest
Zeker geen kindermoord hier, drinkt al heel mooi, maar kan tegelijk nog wel jaren mee. Veel body, lange afdronk, rood en zwart fruit, complex, ondanks de hoge alcohol (14,5) toch perfect in balans door de typische zuren eigen aan deze druif. Veel beter wordt Barbera niet, maar dat weerspiegelt zich ook wel in de prijs: 31 euro, maar een folieke mag al eens.
In 2011 een andere Conterno bezocht (was het Aldo of Roberto of zo, efkens kwijt..) - en daar van mijn stoel geblazen door de kwaliteit. Was ook wel peperduur.
Het is ingewikkeld inderdaad. Giacomo is de naam van de vader, Giovanni en Aldo zijn twee zonen, waarbij Aldo wegens onenigheid z'n eigen domein is opgestart en Giovanni het domein 'Giacomo Conterno' heeft verdergezet. Roberto is de zoon van Giovanni (die niet meer leeft intussen).
Aldo is inmiddels ook gestorven en het domein wordt verdergezet door z'n 3 zonen, waar er ook 1 Giacomo van heet
En wat de wijn betreft: die was gisteren nog beter dan op dag 1. Meer finesse en frisheid. Topper.
Familie van Diego Conterno ook ?
alvast voor de info, t was dus Roberto. We kregen uitleg van hem met een knappe tolk(e) erbij, herinner me de hilariteit toen een onwetende Pintenaar vroeg of hij de keldermeester was - daar wordt nog steeds mee gelachen op Heevie Teusted bijeenkomsten...
Ps: hier de video die ik maakte van onze reis met oa foto s van bezoek bij Conterno
https://m.youtube.com/watch?v=ES2v3CPPQkA
(13-10-2015 12:25 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Familie van Diego Conterno ook ?
Da's wel de neef van Claudio en Guido Fantino
(14-10-2015 09:28 AM)Vinogan(s) schreef: [ -> ] (13-10-2015 12:25 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Familie van Diego Conterno ook ?
Da's wel de neef van Claudio en Guido Fantino
One big happy Family daar precies
.
(14-10-2015 12:45 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ] (14-10-2015 12:15 PM)gertjeuh schreef: [ -> ] (14-10-2015 09:28 AM)Vinogan(s) schreef: [ -> ] (13-10-2015 12:25 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Familie van Diego Conterno ook ?
Da's wel de neef van Claudio en Guido Fantino
One big happy Family daar precies .
Om het helemaal incestueus te maken heb je daar blijkbaar ook nog de producent "Conterno Fantino".
Hoe dat allemaal precies zit weet ik ook niet hoor
One verry big happy family lijkt hier dus van toepassing
.
Enkel nog maar de wijnen van Diego Conterno geproefd weliswaar.
Jij al iets geprobeerd van een van de voorafgenoemde ?
(14-10-2015 08:43 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Jij al iets geprobeerd van een van de voorafgenoemde ?
t Gaat hier over Piemonte (en nebbiolo)... Dat ligt buiten mn "smaakveld".
Nu, Giacomo Conterno wordt wel gerekend tot de top van de appellatie, maar nooit geproefd. Ik heb wel al op proeverijen van Licata een aantal maal de wijnen van Aldo Conterno geproefd.
Die zouden wel iets 'moderner' zijn (lees: wat dikker/meer fruit), maar ik ben zeer slecht geplaatst om hier over te oordelen
Ik was zelf niet weggeblazen door de wijnen, maar dat ben ik nog nooit geweest door nebbiolo (onlangs wel een goede barbera gedronken die naar meer smaakte, maar was op een feest en weet de naam van de producent niet meer
).
(15-10-2015 09:34 AM)Vinogan(s) schreef: [ -> ] (14-10-2015 08:43 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Jij al iets geprobeerd van een van de voorafgenoemde ?
t Gaat hier over Piemonte (en nebbiolo)... Dat ligt buiten mn "smaakveld".
Nu, Giacomo Conterno wordt wel gerekend tot de top van de appellatie, maar nooit geproefd. Ik heb wel al op proeverijen van Licata een aantal maal de wijnen van Aldo Conterno geproefd.
Die zouden wel iets 'moderner' zijn (lees: wat dikker/meer fruit), maar ik ben zeer slecht geplaatst om hier over te oordelen Ik was zelf niet weggeblazen door de wijnen, maar dat ben ik nog nooit geweest door nebbiolo (onlangs wel een goede barbera gedronken die naar meer smaakte, maar was op een feest en weet de naam van de producent niet meer ).
Moet een goed feestje geweest zijn
.
Barbera begint me meer en meer te boeien .
Wel eerder als 'drinkwijn' begrijp me niet verkeerd .
Ik bedoel dit niet negatief het hoeft niet altijd complex te zijn
.
En toch merci voor de toelichting
.
(15-10-2015 06:40 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Barbera begint me meer en meer te boeien .
Wel eerder als 'drinkwijn' begrijp me niet verkeerd .
Ik bedoel dit niet negatief het hoeft niet altijd complex te zijn .
Helemaal akkoord
Ik begrijp je helemaal. Kan zelf ook immens genieten van een simpele Barbera bij de pasta.
(15-10-2015 09:11 PM)33S schreef: [ -> ] (15-10-2015 06:40 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Barbera begint me meer en meer te boeien .
Wel eerder als 'drinkwijn' begrijp me niet verkeerd .
Ik bedoel dit niet negatief het hoeft niet altijd complex te zijn .
Helemaal akkoord
Ik begrijp je helemaal. Kan zelf ook immens genieten van een simpele Barbera bij de pasta.
kan soms wel resulteren in een klein beetje overdaad hier .
Het moet maar zo lekker niet zijn
.
Ik dronk op kerstavond de Barbera 'Cascina Francia' 2010. Heel goede wijn, maar blies me nu ook weer niet van m'n stoel. Ik drink Barbera precies liever wat jonger, dan zit er meer leven in. Nu weet ik niet of ik blind op Barbera zou gegokt hebben ...
(10-01-2018 04:58 PM)33S schreef: [ -> ]Ik dronk op kerstavond de Barbera 'Cascina Francia' 2010. Heel goede wijn, maar blies me nu ook weer niet van m'n stoel. Ik drink Barbera precies liever wat jonger, dan zit er meer leven in. Nu weet ik niet of ik blind op Barbera zou gegokt hebben ...
Hoewel er enkele troonpretendenten zijn, denk ik niet dat ik ooit Barbera dronk die ik mooier vond dan deze. Alles wat ik ooit van Conterno proefde fascineerde me door de geweldige zuiverheid die Roberto in zijn wijnen krijgt. Ook de hint van mineralen, die de frisheid accentueert, vind ik onweerstaanbaar. Dit is voor mij grote wijn en zeker nog niet te oud, integendeel. Maar, gelukkig hebben we allen onze eigen voorkeuren en ook de ene fles is de andere niet.
(11-01-2018 11:46 AM)wvd schreef: [ -> ] (10-01-2018 04:58 PM)33S schreef: [ -> ]Ik dronk op kerstavond de Barbera 'Cascina Francia' 2010. Heel goede wijn, maar blies me nu ook weer niet van m'n stoel. Ik drink Barbera precies liever wat jonger, dan zit er meer leven in. Nu weet ik niet of ik blind op Barbera zou gegokt hebben ...
Hoewel er enkele troonpretendenten zijn, denk ik niet dat ik ooit Barbera dronk die ik mooier vond dan deze. Alles wat ik ooit van Conterno proefde fascineerde me door de geweldige zuiverheid die Roberto in zijn wijnen krijgt. Ook de hint van mineralen, die de frisheid accentueert, vind ik onweerstaanbaar. Dit is voor mij grote wijn en zeker nog niet te oud, integendeel. Maar, gelukkig hebben we allen onze eigen voorkeuren en ook de ene fles is de andere niet.
Ik had verwacht dat deze wijn nog beter ging zijn dan een paar jaar terug, maar dat vond ik niet echt het geval. Misschien dat die hoge verwachting wel meespeelde. Heb nog een fles liggen van de 2010 en van de 2012 en daar ben ik zeker niet rouwig om. Het blijft een prima wijn, laat daar geen misverstand over zijn.
(11-01-2018 03:17 PM)33S schreef: [ -> ] (11-01-2018 11:46 AM)wvd schreef: [ -> ] (10-01-2018 04:58 PM)33S schreef: [ -> ]Ik dronk op kerstavond de Barbera 'Cascina Francia' 2010. Heel goede wijn, maar blies me nu ook weer niet van m'n stoel. Ik drink Barbera precies liever wat jonger, dan zit er meer leven in. Nu weet ik niet of ik blind op Barbera zou gegokt hebben ...
Hoewel er enkele troonpretendenten zijn, denk ik niet dat ik ooit Barbera dronk die ik mooier vond dan deze. Alles wat ik ooit van Conterno proefde fascineerde me door de geweldige zuiverheid die Roberto in zijn wijnen krijgt. Ook de hint van mineralen, die de frisheid accentueert, vind ik onweerstaanbaar. Dit is voor mij grote wijn en zeker nog niet te oud, integendeel. Maar, gelukkig hebben we allen onze eigen voorkeuren en ook de ene fles is de andere niet.
Ik had verwacht dat deze wijn nog beter ging zijn dan een paar jaar terug, maar dat vond ik niet echt het geval. Misschien dat die hoge verwachting wel meespeelde. Heb nog een fles liggen van de 2010 en van de 2012 en daar ben ik zeker niet rouwig om. Het blijft een prima wijn, laat daar geen misverstand over zijn.
En ik moet eerlijk toegeven dat wij onze Barbera's meestal ook vrij jong drinken, heeft iets met die "spanning" te maken wellicht. De Nebbiolo's daarentegen zijn nooit oud genoeg!
(12-01-2018 12:11 PM)wvd schreef: [ -> ] (11-01-2018 03:17 PM)33S schreef: [ -> ] (11-01-2018 11:46 AM)wvd schreef: [ -> ] (10-01-2018 04:58 PM)33S schreef: [ -> ]Ik dronk op kerstavond de Barbera 'Cascina Francia' 2010. Heel goede wijn, maar blies me nu ook weer niet van m'n stoel. Ik drink Barbera precies liever wat jonger, dan zit er meer leven in. Nu weet ik niet of ik blind op Barbera zou gegokt hebben ...
Hoewel er enkele troonpretendenten zijn, denk ik niet dat ik ooit Barbera dronk die ik mooier vond dan deze. Alles wat ik ooit van Conterno proefde fascineerde me door de geweldige zuiverheid die Roberto in zijn wijnen krijgt. Ook de hint van mineralen, die de frisheid accentueert, vind ik onweerstaanbaar. Dit is voor mij grote wijn en zeker nog niet te oud, integendeel. Maar, gelukkig hebben we allen onze eigen voorkeuren en ook de ene fles is de andere niet.
Ik had verwacht dat deze wijn nog beter ging zijn dan een paar jaar terug, maar dat vond ik niet echt het geval. Misschien dat die hoge verwachting wel meespeelde. Heb nog een fles liggen van de 2010 en van de 2012 en daar ben ik zeker niet rouwig om. Het blijft een prima wijn, laat daar geen misverstand over zijn.
En ik moet eerlijk toegeven dat wij onze Barbera's meestal ook vrij jong drinken, heeft iets met die "spanning" te maken wellicht. De Nebbiolo's daarentegen zijn nooit oud genoeg!
2012 gedronken en die was echt top. Perfect op dronk nu en wat meer zuren dan de 2010.
(24-01-2018 05:31 PM)33S schreef: [ -> ] (12-01-2018 12:11 PM)wvd schreef: [ -> ] (11-01-2018 03:17 PM)33S schreef: [ -> ] (11-01-2018 11:46 AM)wvd schreef: [ -> ] (10-01-2018 04:58 PM)33S schreef: [ -> ]Ik dronk op kerstavond de Barbera 'Cascina Francia' 2010. Heel goede wijn, maar blies me nu ook weer niet van m'n stoel. Ik drink Barbera precies liever wat jonger, dan zit er meer leven in. Nu weet ik niet of ik blind op Barbera zou gegokt hebben ...
Hoewel er enkele troonpretendenten zijn, denk ik niet dat ik ooit Barbera dronk die ik mooier vond dan deze. Alles wat ik ooit van Conterno proefde fascineerde me door de geweldige zuiverheid die Roberto in zijn wijnen krijgt. Ook de hint van mineralen, die de frisheid accentueert, vind ik onweerstaanbaar. Dit is voor mij grote wijn en zeker nog niet te oud, integendeel. Maar, gelukkig hebben we allen onze eigen voorkeuren en ook de ene fles is de andere niet.
Ik had verwacht dat deze wijn nog beter ging zijn dan een paar jaar terug, maar dat vond ik niet echt het geval. Misschien dat die hoge verwachting wel meespeelde. Heb nog een fles liggen van de 2010 en van de 2012 en daar ben ik zeker niet rouwig om. Het blijft een prima wijn, laat daar geen misverstand over zijn.
En ik moet eerlijk toegeven dat wij onze Barbera's meestal ook vrij jong drinken, heeft iets met die "spanning" te maken wellicht. De Nebbiolo's daarentegen zijn nooit oud genoeg!
2012 gedronken en die was echt top. Perfect op dronk nu en wat meer zuren dan de 2010.
Mijn laatste 2010 en ook mijn laatste fles van deze wijn gedronken. Pop & pour, en misschien had ie iets meer tijd kunnen gebruiken, maar toch een grote wijn. Ik had graag een glas of 2 over gehouden voor dag 2, maar daar dachten de andere mensen aan tafel anders over
.
Zit nog in z'n drinkvenster maar gaat er denk ik niet meer beter op worden, zoals in mijn ogen meestal het geval is bij Barbera eens het hout geïntegreerd is.
Gisteren bij varkenshaas met salie, maaarrrr ook een zoet-zuur mango-komkommerslaatje, dus op zoek naar iets wat dat zou kunnen overleven en ik vond deze negen jaar oude Barbera.
Mooi dieprood, nogal krachtig boeket met donkerder fruit dan verwacht met een toets kruiden, vol in de mond, rond en krachtig maar ook nog flinke zuren en iets ziltigs, goede afdronk. De wijn hield zich vrij goed staande, maar de nuances moesten wel wat het onderspit delven tegen de mangosalade.
Ik had beter een Sauternes opengesnokt, maar niet getreurd, er was nog voldoende voor na de maaltijd. Zeer mooie wijn en zeker bij de betere Barbera's die k al proefde, meer misschien niet de aller- allermooiste.
En om op de discussie hierboven verder te bomen, misschien was deze jonger toch spannender. Of lag dat dan toch aan de mango?
[
attachment=5163]