Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
sommelier conseil valt al bij al eigenlijk nog mee van moeilijkheidsgraad, had op het eerste examen 93 en nu 89 (met beduidend minder gestudeerd) ben wel benieuwd naar de trip naar champagne volgende maand
De correcties worden inderdaad in Londen gedaan. En 3 maanden is tergend lang, zelfs bijna te lang om hernieuwd in te schrijven voor het volgende examen. Je moet vaak 2 maanden voor het examen inschrijven om het examen te 'mogen' afleggen. Anderzijds, de meeste theorievragen zijn essayvragen, en dat zijn tijdrovende correcties.
Ik heb zelf zojuist mijn laatste diploma examen gedaan. De antwoorden van de geproefde wijnen (unit 3, theorieexamen en 2x6 wijnen proeven en TN schrijven in 2x1 uur) worden 2 dagen later op de website van de WSET geplaatst. Reden: alle kanditaten wereldwijd leggen hetzelfde examen af, waarbij dezelfde wijnen geproefd worden. Naast Europa heb je de tijdzones Australie en de VS.
(23-01-2011 03:49 PM)Olaf schreef: [ -> ]Volgt er iemand de aspirant-sommelier cursus bij Syntra in Kontich?
Net nieuw hier, ben hier beland omdat ik nog wat aan het opzoeken was na de cursus Sommelier Conseil die ik volg bij Syntra in Kontich. Ik hoorde ook daarstraks van Lucas Delforge dat jij ons nog een paar lessen komt geven... ik kijk ernaar uit!
Welkom, Timmy!
TimmyR, name rings a bell... Ook op CT actief denk ik, niet?
(04-02-2011 01:04 AM)TimmyR schreef: [ -> ]Net nieuw hier, ben hier beland omdat ik nog wat aan het opzoeken was na de cursus Sommelier Conseil die ik volg bij Syntra in Kontich. Ik hoorde ook daarstraks van Lucas Delforge dat jij ons nog een paar lessen komt geven... ik kijk ernaar uit!
Tot binnenkort dan Timmy!
(04-02-2011 12:17 PM)nco schreef: [ -> ]TimmyR, name rings a bell... Ook op CT actief denk ik, niet?
Idd Nico, sinds eind 2009 actief op CT... zal mss maar ineens een post maken om me voor te stellen!
Best lang op moeten wachten (examen was op 26 januari), maar de score is binnen voor WSET 3 - Advanced Course.
Geslaagd over de hele lijn (zelfs met onderscheiding op de theorie) !
Dat ga ik vanavond vieren met een prima glaasje wijn, weet alleen nog niet welke.
Het kiezen en rondneuzen in de kelder is al een beloning op zich :-)
Hoera !
Proficiat Jan!
Ik drink er vanavond ook eentje op!
Proficiat Jan,
en merci;
nu heb ik ook een reden om eentje te drinken ze!
Supergoed gedaan, Jan
(31-03-2011 06:07 PM)Jan VG schreef: [ -> ]Best lang op moeten wachten (examen was op 26 januari), maar de score is binnen voor WSET 3 - Advanced Course.
Geslaagd over de hele lijn (zelfs met onderscheiding op de theorie) !
Dat ga ik vanavond vieren met een prima glaasje wijn, weet alleen nog niet welke.
Het kiezen en rondneuzen in de kelder is al een beloning op zich :-)
Hoera !
Proficiat!
Laat dat onbekend fleske door iemand anders uit de kelder halen.
Dan blindelings proeven.
En dan proberen te raden wat het is.
Als je daar in slaagt krijg je van mij in de praktische proef grootste onderscheiding "Cum Laude".
Ik was altijd gebuisd.
Don,
lees het nu pas en de wijn zit al in het glas (opwarmerke) om nadien wat beters open te doen.
Merci allemaal en sante !
(31-03-2011 09:51 PM)Jan VG schreef: [ -> ]Don,
lees het nu pas en de wijn zit al in het glas (opwarmerke) om nadien wat beters open te doen.
Merci allemaal en sante !
Je moet deze test maar eens doen bij je volgende geslaagd examen of toets.
Ik veronderstel dan wel dat je meer dan 10 flesjes in je kelder hebt liggen.
Ik heb deze test met al een pak wijnfanaten gedaan en nog niemand was geslaagd.
Ik ook niet.
Ik heb een plaatsje waar een 50-tal flessen staan waar mijn vrouw zonder probleem een fles mag uithalen. Af en toe schenkt ze me dan eens blind eentje uit, altijd leuk.
En ook een goede methode om te vermijden wat mijn schoonbroer ooit tegenkwam: Hij had een Angelus gekregen van de nonnekes waar hij (als kok ) werkte. Toen hij op een avond thuis kwam had zijn vrouw spaghetti gemaakt. Bijzonder lekkere spaghetti, vond mijn schoonbroer.
Wat later bleek dat de fles Angelus in de spaghettisaus was verdwenen.
Ondertussen zijn ze gescheiden maar er bestaat geen wetenschappelijke zekerheid of de Angelus-saus hier iets mee te maken heeft.
"heerlijk" verhaal Jo
wel extreem spijtig
eigenlijk is de kelder zo volgepropt bij mij dat mijn vrouw nauwelijks nog in de kelder komt (omdat de doorgang zo smal is).
Niet dat ze dik is, maar bang dat er iets valt/breekt/...
Dus in realiteit neem ik altijd de wijn.
En Don, ben meer dan overtuigd dat ik ook niet zal slagen voor de test.
Wel al paar keer blindproeverij gedaan waarbij iedereen 1 fles meeneemt. Dus dan weet je welke fles je bijhad en zelfs dan (als je die wijn niet al paar keer gedronken hebt) haalde ik niet altijd mijn eigen wijn eruit...
QED :-)
By the way - het vieren gebeurde met een goeikoop Zuid-Afrikaans wijntje en nadien La Nerthe 2005 - C9DP -> TN in de juiste rubriek
Gefeliciteerd Jan ! Prima prestatie !
Heeft er iemand ervaring met overschakelen van 1 vestiging van syntra naar een andere?
Ik denk er namelijk over om misschien van Leuven naar Asse te verhuizen om op het einde van het derde jaar naar Suze te kunnen gaan.
(27-05-2011 01:12 PM)carl schreef: [ -> ]Heeft er iemand ervaring met overschakelen van 1 vestiging van syntra naar een andere?
Ik denk er namelijk over om misschien van Leuven naar Asse te verhuizen om op het einde van het derde jaar naar Suze te kunnen gaan.
kom gewoon bij ons in gent: leuke bende
(28-05-2011 03:12 PM)jazzper schreef: [ -> ] (27-05-2011 01:12 PM)carl schreef: [ -> ]Heeft er iemand ervaring met overschakelen van 1 vestiging van syntra naar een andere?
Ik denk er namelijk over om misschien van Leuven naar Asse te verhuizen om op het einde van het derde jaar naar Suze te kunnen gaan.
kom gewoon bij ons in gent: leuke bende
Eigenlijk is het idee van over te schakelen van Leuven naar Asse al redelijk zot wetende dat ik slechts op 10 kilometer van syntra Leuven woon maar Asse is dan maar weer 20 kilometer van mijn werk dus praktisch zou dat ook nog wel haalbaar zijn. Gent daarentegen is nog wel een ander paar mouwen kwestie van afstand.
Ik zou het vooral willen doen omdat ze in Asse wel nog naar Suze gaan op het einde van het 3e jaar en in Leuven niet meer sinds dit jaar. Maar zulke dingen kom je natuurlijk pas te weten wanneer je al ingeschreven bent voor het eerste jaar
Nu heb ik wel gezien dat de cursus in Asse 3 jaar behelst (sommelier-conseil) en dat de cursus in Leuven opgesplitst is in 2 delen (1e jaar aspirant-sommelier en 2 laatste jaren sommelier). Ik weet nu niet of dit iets van verschil maakt om nog aan te sluiten in het 2e jaar en nog belangrijker om mee te mogen naar Suze?
veel docenten van gent geven ook les in asse en totnutoe ben ik nog steeds tevreden... ik weet wel dat de groep in asse vrij snel volzit dus je zou echt wel nu moeten bellen om je plaatsje te hebben vrees ik
Weet er hier eigenlijk iemand welke docenten er allemaal in Asse lesgeven?
(28-05-2011 05:39 PM)carl schreef: [ -> ]Weet er hier eigenlijk iemand welke docenten er allemaal in Asse lesgeven?
dominique, ingrid hogie en edwin vandroemme oa
Dominique Van de Velde that is?
(30-05-2011 07:08 PM)vinejo schreef: [ -> ]Dominique Van de Velde that is?
yep maar weet niet of hij volgend jaar nog door doet... in ieder geval ligt volgens mij het niveau op asse en gent op dezelfde lijn
Dominique was voor mij één van onze beste docenten.
Ik probeer direct naar jaar 2 in Leuven te gaan op basis van WSET Advanced diploma, maar dat blijkt niet evident te zijn. Iemand een mening over Sommelier-Conseil versus WSET?
en jullie mogen eens raden wie het 3e jaar wijn in de avondschool in Oudenaarde zal geven
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12