wijnliefhebbers

Volledige versie: Opleiding
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Zo me ingeschreven voor vervolgcursus in De Pinte en gisteren bevestiging gekregen dat het in orde is. De maandagavonden zijn terug gereserveerd se Smile
(20-06-2012 10:16 AM)jurgen71 schreef: [ -> ]Zo me ingeschreven voor vervolgcursus in De Pinte en gisteren bevestiging gekregen dat het in orde is. De maandagavonden zijn terug gereserveerd se Smile

Ik denk dat ik de lesgever ken, 't schijnt dat hij en z'n fkesjes een uitmuntende reputatie hebben !Cool
(20-06-2012 10:16 AM)jurgen71 schreef: [ -> ]Zo me ingeschreven voor vervolgcursus in De Pinte en gisteren bevestiging gekregen dat het in orde is. De maandagavonden zijn terug gereserveerd se Smile

Zo gereserveerd gaat het er daar toch niet aan toe hé Jurgen Wink
Inderdaad Dr_Magooo op dat vlak mogen we zeker niet klagen Smile

@ Jo, zeker en vast niet Smile zolang ze maar met geen Vanish spuwemmerkes afkomen.
Bij ons in Brugge veranderen ze volgend jaar de INAO degustatieglazen naar andere. Heeft iemand een idee welke?
(21-06-2012 12:32 PM)mrs_magooo schreef: [ -> ]Bij ons in Brugge veranderen ze volgend jaar de INAO degustatieglazen naar andere. Heeft iemand een idee welke?

Geen idee, maar t werd tijd zou k zeggen!
Iemand nog recente ervaringen in Hasselt of Genk? Welke lesgevers zijn de moeite?
(21-06-2012 12:38 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-06-2012 12:32 PM)mrs_magooo schreef: [ -> ]Bij ons in Brugge veranderen ze volgend jaar de INAO degustatieglazen naar andere. Heeft iemand een idee welke?

Geen idee, maar t werd tijd zou k zeggen!

vind ik ook, zijn serieuze ondingen die INAOs
(22-06-2012 03:25 PM)koen schreef: [ -> ]
(21-06-2012 12:38 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-06-2012 12:32 PM)mrs_magooo schreef: [ -> ]Bij ons in Brugge veranderen ze volgend jaar de INAO degustatieglazen naar andere. Heeft iemand een idee welke?

Geen idee, maar t werd tijd zou k zeggen!

vind ik ook, zijn serieuze ondingen die INAOs

De araoma's krijgen echt geen kans in die glazen....banghead
(23-06-2012 12:24 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]De araoma's krijgen echt geen kans in die glazen....banghead

Araoma' s, zijn dat van die fruitvliegjes?
(23-06-2012 12:50 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(23-06-2012 12:24 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]De araoma's krijgen echt geen kans in die glazen....banghead

Araoma' s, zijn dat van die fruitvliegjes?

Nee, oma's met een grote kleurrijke papegaai!
(23-06-2012 01:34 PM)mrs_magooo schreef: [ -> ]
(23-06-2012 12:50 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(23-06-2012 12:24 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]De araoma's krijgen echt geen kans in die glazen....banghead

Araoma' s, zijn dat van die fruitvliegjes?

Nee, oma's met een grote kleurrijke papegaai!

thumbsup

[Afbeelding: Woman%20&%20Parrot.jpg]
(21-06-2012 12:32 PM)mrs_magooo schreef: [ -> ]Bij ons in Brugge veranderen ze volgend jaar de INAO degustatieglazen naar andere. Heeft iemand een idee welke?

Riedel Sommeliers Cool
(21-06-2012 04:42 PM)tk. schreef: [ -> ]Iemand nog recente ervaringen in Hasselt of Genk? Welke lesgevers zijn de moeite?

In Hasselt en Neerpelt heb ik les gehad van Patrick bij Syntra thumbsup Volgend jaar krijg ik les van Jos, benieuwd want dat schijn een echte krack te zijn
Vandaag mijn resultaat van het examen Franse wijnstreken gaan halen en met glan geslaagd : 87/100
Volgens mij hebben ze zich toch ergens misteld, hoor. Wink
(28-06-2012 09:53 PM)carl schreef: [ -> ]Vandaag mijn resultaat van het examen Franse wijnstreken gaan halen en met glan geslaagd : 87/100
Volgens mij hebben ze zich toch ergens misteld, hoor. Wink

Proficiat Carl, de wijsheid in de glan !
Superscore !applaus
(28-06-2012 10:54 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]
(28-06-2012 09:53 PM)carl schreef: [ -> ]Vandaag mijn resultaat van het examen Franse wijnstreken gaan halen en met glan geslaagd : 87/100
Volgens mij hebben ze zich toch ergens misteld, hoor. Wink

Proficiat Carl, de wijsheid in de glan !
Superscore !applaus

We hebben het zaterdag al een beetje (voorbarig) gevierd, hé cheers
Ge ziet dat ge niet schoon moet zijn om chance te hebben, hé

Een andere zegswijze die hier ook van toepassing is : Slechte mensen gaat het altijd goed Wink
Hallo,

Omdat ik al lang op dit forum zit, en ik van wijn hou, maar omdat ik het gevoel heb dat ik met bepaalde mensen op dit forum niet mee kan wat betreft wijnkennis, denk ik eraan om een cursus te volgen. Mijn oorspronkelijke bedoeling was om de sommelier-cursus te volgen (3 jaar), maar ik woon in Brussel en heb geen wagen, waardoor ik de Aspirant-Sommelier cursus zou volgen, hier in Tour & Taxis: http://www.syntrabrussel.be/opleidingen/...vond_.html

Heeft iemand hier ervaring mee? En als je die cursus hebt gevolgd, mag je dan meteen aan het tweede jaar in de Sommelier-cursus beginnen?

Het kost blijkbaar wel 640 euro... Wel genoeg, vind ik...

thank you voor de info in ieder geval.

Jean
(21-11-2012 03:06 PM)Jean schreef: [ -> ]Hallo,

Omdat ik al lang op dit forum zit, en ik van wijn hou, maar omdat ik het gevoel heb dat ik met bepaalde mensen op dit forum niet mee kan wat betreft wijnkennis, denk ik eraan om een cursus te volgen. Mijn oorspronkelijke bedoeling was om de sommelier-cursus te volgen (3 jaar), maar ik woon in Brussel en heb geen wagen, waardoor ik de Aspirant-Sommelier cursus zou volgen, hier in Tour & Taxis: http://www.syntrabrussel.be/opleidingen/...vond_.html

Heeft iemand hier ervaring mee? En als je die cursus hebt gevolgd, mag je dan meteen aan het tweede jaar in de Sommelier-cursus beginnen?

Het kost blijkbaar wel 640 euro... Wel genoeg, vind ik...

thank you voor de info in ieder geval.

Jean

We hebben zonet ons examen Asp. bij Syntra achter de rug en ik zou het toch durven aanbevelen. We wachten nu tot de som. cursus herstart.
Indien geslaagd voor de cursus Aspirant kun je gewoon de cursus Sommelier die hier op volgt starten.
(21-11-2012 03:06 PM)Jean schreef: [ -> ]Hallo,

Omdat ik al lang op dit forum zit, en ik van wijn hou, maar omdat ik het gevoel heb dat ik met bepaalde mensen op dit forum niet mee kan wat betreft wijnkennis, denk ik eraan om een cursus te volgen. Mijn oorspronkelijke bedoeling was om de sommelier-cursus te volgen (3 jaar), maar ik woon in Brussel en heb geen wagen, waardoor ik de Aspirant-Sommelier cursus zou volgen, hier in Tour & Taxis: http://www.syntrabrussel.be/opleidingen/...vond_.html

Heeft iemand hier ervaring mee? En als je die cursus hebt gevolgd, mag je dan meteen aan het tweede jaar in de Sommelier-cursus beginnen?

Het kost blijkbaar wel 640 euro... Wel genoeg, vind ik...

thank you voor de info in ieder geval.

Jean

Jean,

Ik woon eveneens in Brussel en heb de aspirant-sommelier cursus gevolgd in Syntra Leuven.

Als basis is dit zeker een goede start. Daarna kan je naar het EERSTE jaar van de sommelier cursus (niet direct naar het tweede). Ik zit nu in het tweede jaar sommelier (dus in totaal mijn derde jaar).

Aspirant-sommelier = de basis cursus (leren proeven, vinificatietechnieken, belangrijkste witte en rode wijnstreken, etc.).
1ste jaar sommelier = 100% Frankrijk (in detail)
2de jaar sommelier = "de rest van de wereld"

De sommelier-opleiding is niet mogelijk zonder eerst de aspirant-sommelier opleiding te hebben gevolgd.

Kost iets rond de 330 per jaar als ik mij goed herinner.

MVG,

Filip
Vanaf dit jaar (syntra west) zijn er bij ons een aantal veranderingen in aspirant doorgevoerd.

Wij hebben naast de gebruikelijke 2 module-examens ook nog een aparte praktische proef moeten afleggen. In die proef moet je een fles correct openen en serveren en daarna 1 witte en 1 rode wijn zonder degustatiefiche bespreken. Je krijgt niet echt veel (geen) voorbereidingstijd, je moet per wijn binnen de 5 min zitten.

Je moet ook eerst geslaagd zijn voor je theorie voor je mag beginnen aan je praktische proef. Dus niet geslaagd voor je theorie is geen praktische proef en direct herexamen.
En ik pleeg me te herinneren dat er sprake is om in het 2de jaar de som. en wereldwijnmeester samen te geven. In het 3de liggen de accenten dan weer anders en wordt er terug gesplist.
Net te horen gekregen dat we pas in "ergens in SEPTEMBER!!!!!!" terug verder kunnen met onze som. opleiding! Schandalig en me NOT amused!!! censor
(07-01-2013 10:16 PM)Anne schreef: [ -> ]Net te horen gekregen dat we pas in "ergens in SEPTEMBER!!!!!!" terug verder kunnen met onze som. opleiding! Schandalig en me NOT amused!!! censor

WTF ? Hoe kan dat nu ? Is er een leerkracht ziek gevallen of zo?
Nee, en we kunnen ook niet vroeger aansluiten in Kortrijk.
We zullen er dus een pauze opzitten hebben van 11!! maand! ELF maanden!
Kom hier dan maar wat studeren Cool.
(07-01-2013 11:46 PM)Matten schreef: [ -> ]Kom hier dan maar wat studeren Cool.

cheers
(07-01-2013 11:46 PM)Matten schreef: [ -> ]Kom hier dan maar wat studeren Cool.

Tongue
Het blijft toch een beetje een vreemd verhaal, niet. Kan je eventueel je geld niet meer terugvragen?
(08-01-2013 08:18 PM)carl schreef: [ -> ]Het blijft toch een beetje een vreemd verhaal, niet. Kan je eventueel je geld niet meer terugvragen?

Ik denk dat je het misschien niet goed begreep. Examen Asom was in november. Normaal zou de cursus Sommelier aansluitend moeten herstarten, zoals beloofd. Niet dus, begin pas ergens in september. Cursusgeld is nog niet betaald. Een organisatorische blunder van formaat, temeer dat aansluiten met Kortrijk ook niet meer mogelijk is. De cursus Sommelier is daar al te lang bezig zodat we niet meer kunnen inpikken.
De week voor het examen wisten we trouwens maar hoe het examen Asom in elkaar stak. Communication breakdown ! Ik stuurde een aangebrande mail maar zoals je wel zult vermoeden, geen antwoord banghead
(08-01-2013 08:24 PM)doc schreef: [ -> ]
(08-01-2013 08:18 PM)carl schreef: [ -> ]Het blijft toch een beetje een vreemd verhaal, niet. Kan je eventueel je geld niet meer terugvragen?

Ik denk dat je het misschien niet goed begreep. Examen Asom was in november. Normaal zou de cursus Sommelier aansluitend moeten herstarten, zoals beloofd. Niet dus, begin pas ergens in september. Cursusgeld is nog niet betaald. Een organisatorische blunder van formaat, temeer dat aansluiten met Kortrijk ook niet meer mogelijk is. De cursus Sommelier is daar al te lang bezig zodat we niet meer kunnen inpikken.
De week voor het examen wisten we trouwens maar hoe het examen Asom in elkaar stak. Communication breakdown ! Ik stuurde een aangebrande mail maar zoals je wel zult vermoeden, geen antwoord banghead

Das waar ook. Jullie cursusjaar liep op een heel ander tempo dan elders. Misschen willen ze nu proberen om alle cursussen overal ten lande bij Syntra in september te laten starten en alzo wat meer homogeniteit te creëren.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Koppelingen