wijnliefhebbers

Volledige versie: Bodega Comando G
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Een overzicht vindt je hier, http://www.europeancellars.com/producer/comando-g/

Comando G is made up of Fernando García (Bodegas Marañones), Daniel Gómez Jiménez-Landi (Bodegas Jiménez-Landi) and Marc Isart (Bodegas Bernabeleva).

Its 3 hectares of old Garnacha vines are spread out among the villages of Cadalso de los Vidrios and Rozas de Puerto Real, near the Sierra de Gredos mountains, on granite soil and at an altitude of between 900 and 1,000 metres.

El Hombre Bala 2012
El Hombre Bala is a red wine from Madrid produced by Comando G. G for Grenache.
This project that was born with the idea of producing great wines from old Grenache vines in the Sierra de Gredos.

El Hombre Bala is a single variety Grenache, produced with grapes grown on 3 hectares of old vineyards aged between 50 to 90 years old.
Comando G practices biodynamic farming with total respect to the environment.
The vines are planted on granite soil at an altitude of 900-1000 metres above sea level. A hard climate that creates a balanced ripening, fresh and elegant wines.

The grapes are destemmed and undergo a maceration for 30 days at a low temperature. The fermentation takes place in barrels and wooden vats at controlled temperature.

El Hombre Bala is aged for 10 months in 400 and 700 litre French oak barrels. A pure wine, authentic and profound. A very elegant Grenache.

El Hobre Bala 2012, kindermoord maar ik moest het eens proberen ... na 3 uur lucht happen krijgen we een idee wat dit kan worden ... één van de lichtste wijnen die ik al gedronken heb uit Spanje, medium body, fruitig (kers) met veel smaak, in 2018 proberen we er nog eentje. 88++

Grts.
Merçi voor de info ... heb die ook liggen en ga hem nu zeker nog wat laten rusten ... is wel geen typische Fleer-wijn, hé ... al ben ik toch content dat je dit type wijn een kans geeft.

Een goede maand geleden al eens een Bruja Averia 2013 gedronken en deze was al mooi toegankelijk, met nog hopen marge, scoorde hem 90++
Topwijnen! Een van de eerste malen dat ik werd omver geblazen door een wijn was bij het proeven van Ataulfos 2009, toen Landi nog bij Jimenez-Landi zat. Waanzinnig gewoon, maar helaas met een prijs. Momenteel denk ik toch wel een van de hipste wijnbouwers in Spanje, maar terecht. La Bruja Averia is geweldig voor zijn prijs, ik zou hem ook eerst even karaferen of een dagje op voorhand openen, gigantisch verschil qua expressiviteit.
(25-10-2015 11:01 PM)Kupers schreef: [ -> ]Topwijnen! Een van de eerste malen dat ik werd omver geblazen door een wijn was bij het proeven van Ataulfos 2009, toen Landi nog bij Jimenez-Landi zat. Waanzinnig gewoon, maar helaas met een prijs. Momenteel denk ik toch wel een van de hipste wijnbouwers in Spanje, maar terecht. La Bruja Averia is geweldig voor zijn prijs, ik zou hem ook eerst even karaferen of een dagje op voorhand openen, gigantisch verschil qua expressiviteit.

Kan je alleen maar bijtreden in je commentaar, prachtige wijnen ... samen met Mustiguillo mijn favoriet p/k in Spanje.
De Bruja Averia had ik drie uur op voorhand geopend ... en dit deed de wijn duidelijk deugd ... anders, had ik wss 'slechts' een leuk jeugdig fruitbommentje gehad.

Heb Landi eens ontmoet bij een BuenaVida tasting ... en er zijn er twee ... eentje zit nog steeds bij Jimenez-Landi ... de andere (een neef dacht ik) zit bij Comando G en maakt ook de Reventon, Cantos del Diablo & Uvas de la Ira.
(25-10-2015 11:13 PM)El Nicho schreef: [ -> ]
(25-10-2015 11:01 PM)Kupers schreef: [ -> ]Topwijnen! Een van de eerste malen dat ik werd omver geblazen door een wijn was bij het proeven van Ataulfos 2009, toen Landi nog bij Jimenez-Landi zat. Waanzinnig gewoon, maar helaas met een prijs. Momenteel denk ik toch wel een van de hipste wijnbouwers in Spanje, maar terecht. La Bruja Averia is geweldig voor zijn prijs, ik zou hem ook eerst even karaferen of een dagje op voorhand openen, gigantisch verschil qua expressiviteit.

Kan je alleen maar bijtreden in je commentaar, prachtige wijnen ... samen met Mustiguillo mijn favoriet p/k in Spanje.
De Bruja Averia had ik drie uur op voorhand geopend ... en dit deed de wijn duidelijk deugd ... anders, had ik wss 'slechts' een leuk jeugdig fruitbommentje gehad.

Heb Landi eens ontmoet bij een BuenaVida tasting ... en er zijn er twee ... eentje zit nog steeds bij Jimenez-Landi ... de andere (een neef dacht ik) zit bij Comando G en maakt ook de Reventon, Cantos del Diablo & Uvas de la Ira.

Ik vind vooral dat het de aciditeit ten goede komt, hij kan bij meteen openen hard overkomen. Ik had hem eerst op de degustatie bij La Buena Vida geproefd maar was niet overtuigd. Toen ik dan later een fles cadeau kreeg en de tijd nam op hem te proeven was het toch een veel mooier verhaal, denk ook dat de temperatuur er veel mee te maken heeft.

Ik zou de familieband niet teveel ter sprake brengen, de verdeling van de percelen is niet heel gemakkelijk verlopen Wink. Daniel is degene die is vertrokken en nu onder zijn eigen naam wijnen uitbrengt.
(25-10-2015 11:01 PM)Kupers schreef: [ -> ]Topwijnen! Een van de eerste malen dat ik werd omver geblazen door een wijn was bij het proeven van Ataulfos 2009, toen Landi nog bij Jimenez-Landi zat. Waanzinnig gewoon, maar helaas met een prijs. Momenteel denk ik toch wel een van de hipste wijnbouwers in Spanje, maar terecht. La Bruja Averia is geweldig voor zijn prijs, ik zou hem ook eerst even karaferen of een dagje op voorhand openen, gigantisch verschil qua expressiviteit.

De top wijnen kan je en primeur kopen al was het dit jaar wel iets moeilijker.

Grts.
The 2012 El Reventón is produced from Garnacha grapes grown on slate soils in the village of Cebreros, province of Ávila, and as such it's officially labelled Vino de la Tierra de Castilla y León, though it's part of the Gredos zone. The soil is rich in slate and marks the wines differently from the granite. The nose is a mixture of violets, blueberries and plenty of Mediterranean herbs like thyme and rosemary. The medium to full-bodied palate is ripe and hedonistic, but feels much lighter than it is. This is by far the best, more balanced vintage of this wine that he was already producing at Jiménez-Landi. Drink: 2015 – 2022" – Luis Gutierrez, October 2014

El Reventon 2012,

Niet te verwarren met de Bodegas Jimenez Landi El Reventon, Mentrida, Spain

Deze is dus de Comando G 'El Reventon' Vino de la Tierra de Castilla y Leon

Weinig neus, light/medium body, alcohol toets en teveel zuur 89+p
De tijd zal het zeggen waar dit naartoe gaat.
Comando G 'El Hombre Bala', Madrid 2013

Gernache van 50 tot 90 jaar oud op 1000m hoogte, lichte wijn met hints van framboos en veenbes 90p
Rozas 1er CRU 2018
Ik kende de wijnen van Comando G niet echt goed.
Drie jonge - Fernando Garcia (Bodegas Marañones), Daniel Gómez Jimenez Landi (Bodegas Jimenez Landi) en Marc Isart (Bodegas Bernaveleva) - zijn verantwoordelijk voor de Command G. met als bedoeling om in de Madrid Regio de Grenache druif verder te ontwikkelen. Zelf ben ik absoluut geen Grenache liefhebber. Maar deze wijn kon me toch sterk bekoren.
Hun wijnstokken zijn geworteld in voornamelijk graniet bodem wijngaarden op een hoogte van ten minste 800 meter en zijn tussen de 50 en 80 jaar oud. Comando G staat voor Comado Grenache waar het hun missie is om de beste Grenache ter wereld te maken.

Ik kreeg deze wijn blind ingeschonken. Na lang zoeken was ik blij dat ik toch bij Grenache uitkwam. Mede door Ollie die ons toch al mooie dingen heeft laten proeven van deze druif op grote hoogte (vooral uit Spanje dan).

De wijn dan: de kleur is licht doorschijnend. Een zeer Bourgodische neus brengt me in het rode fruit, maar ook wat 'garrigues'. De aanzet is zacht, het mondgevoel en tannines erg fijn. Geen powerhouse maar wel een wijn gemaakt op finesse. De combo met de Waygu was iets minder vond ik. Maar goed, je hoort me niet klagen :-)
(25-09-2024 09:58 PM)Fre schreef: [ -> ] Rozas 1er CRU 2018
Ik kende de wijnen van Comando G niet echt goed.
Drie jonge - Fernando Garcia (Bodegas Marañones), Daniel Gómez Jimenez Landi (Bodegas Jimenez Landi) en Marc Isart (Bodegas Bernaveleva) - zijn verantwoordelijk voor de Command G. met als bedoeling om de Madrid Regio de Grenache druif verder te ontwikkelen. Zelf ben ik absoluut geen Grenache liefhebber. Maar deze wijn kon me toch sterk bekoren.
Hun wijnstokken zijn geworteld in voornamelijk graniet bodem wijngaarden op een hoogte van ten minste 800 meter en zijn tussen de 50 en 80 jaar oud. Comando G staat voor Comado Grenache waar het hun missie is om de bete Grenache ter wereld te maken.

Ik kreeg deze wijn blind ingeschonken. Na lang zoeken was ik blij dat ik toch bij Grenache uitkwam. Mede door Ollie die ons toch al mooie dingen heeft laten proeven van deze druif op grote hoogte (vooral uit Spanje dan).

De wijn dan: de kleur is licht doorschijnend. Een zeer Bourgodische neus brengt me in het rode fruit, maar ook wat 'garrigues'. De aanzet is zacht, het mondgevoel en tannines erg fijn. Geen powerhouse maar wel een wijn gemaakt op finesse. De combo met de Waygu was iets minder vond ik. Maar goed, je hoort me niet klagen :-)

Mooi he, die Rozas? Heel licht van stijl inderdaad.
Koppelingen