Barbera d'alba 2013:
nog piepjong, maar duidelijke klasse. Zeer traditioneel bedrijf in Barolo. Deze Barbera komt zeer geconcentreerd, maar enorm fris (eucalyptus) over, met de verwachte stevige zuren. Mooi fruit, krieken. Stevige krkante beet in de mond, zonder hoekjes of kantjes die storen. Nog enkele jaartjes kelderrust even... 89+ (18.5€ wel)
Volgende dag nog heel wat materie! Ik mis echter wel wat fruit, maar ben ervan overtuigd dat dit met de jaren een raspaard oplevert!
Langhe Nebbiolo 2010: voor vanavond...
(30-10-2015 10:58 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]Barbera d'alba 2013:
nog piepjong, maar duidelijke klasse. Zeer traditioneel bedrijf in Barolo. Deze Barbera komt zeer geconcentreerd, maar enorm fris (eucalyptus) over, met de verwachte stevige zuren. Mooi fruit, krieken. Stevige krkante beet in de mond, zonder hoekjes of kantjes die storen. Nog enkele jaartjes kelderrust even... 89+ (18.5€ wel)
Volgende dag nog heel wat materie! Ik mis echter wel wat fruit, maar ben ervan overtuigd dat dit met de jaren een raspaard oplevert!
Langhe Nebbiolo 2010: voor vanavond...
Langhe Nebbiolo 2010: wat een tannines!! Na enkele uren verzachten ze wel. Ook hier weinig fruit, maar heel veel potentieel. Het is een beetje zoals Beppe Rinaldi zelf zegt: wijnen om zeer lang weg te leggen, zoals vroeger. Dan pas komen ze open. Ik ben wel overtuigd van de enorme kwaliteit in zijn wijnen, maar hier doe je momenteel weinig volk plezier mee. Rare wijnen. Laten we het houden op een gesloten fase, maar die een tipje van de sluier oplichten aangaande kwaliteit. Ik wil dringend eens oudere jaargangen van zijn wijnen proeven.
Deze middag eens verder proeven van deze nebbiolo... (26€)
Ik ben best wel fan van de wijnen van Giuseppe.
Eerder dit jaar dronk ik mijn laatste flessen Langhe Nebbiolo 2007.
Telkens een 3-tal uren vooraf gekaraffeerd.
Wat ik me er nog van herinner:
Het fruit was eerder subtiel aanwezig, de aciditeit was bijzonder aangenaam: fijn, verfrissend, constant van aanzet tot afdronk en op geen enkel ogenblik storend of vermoeiend.
De rijpe tannines zaten ongeveer op hetzelfde niveau als de aciditeit en waren mooi geïntegreerd waardoor ik twijfelde of dit nog (echt) beter ging worden?
Ik heb nog enkele flessen Barolo Brunate Le Coste 2000 liggen.
Ik heb in 2010 een eerste fles geopend, maar die bevatte nog veel te veel tannines.
Een volgende keer proberen in 2020 misschien?
Barbera d'alba 2015: ik wou er toch eens eentje jong proberen. Kijken wat ie heeft voor de toekomst. Alles voor de wetenschap
Piepjong, natuurlijk. Maar na enkele uren karaf komt alles bij elkaar. Rood fruit en krieken als fruitsla. Mineralig, geen eucalyptus zoals bij de '13 vorig jaar. Natuurlijk ook een jaar jonger gedronken. Volgens mij mijn allereerste wijn uit 2015
In de mond zit dit enorm correct. Beter dan de neus voorlopig. Fluwelige, rijpe tannines in perfecte balans met het mooie, maar niet overdreven zuur. Ook hier komt het fruit discreet meespelen. Krokante beet, veel toekomst.
Volgende fles binnen 3 jaar ten vroegste.Weer een reden om op 't forum te blijven. Anders kan ik dit niet vlug terug opzoeken...
Ik gok tegen dan toch een mooie 90+ of 91 te geven. Nu 'slechts' een 89+, owv zijn jeugdigheid
Barolo Brunate Le Coste 2000. Nog een mooie rode kleur. De tannines die 6 jaar geleden bij een eerdere proefbuurt zeer prominent aanwezig waren, zijn nu bijna volledig verdwenen.
Doet me nu vreemd genoeg wat aan een Bourgogne denken. Discrete wijn, het blockbusterachtige is er nu vanaf.
Zuren zijn wel te prominent aanwezig. Toen ik deze wijn eerder opende in 2010 had hij veel te veel tannines, nu zijn zuren onaangenaam te aanwezig. Zou hij met de tijd nog verbeteren?
(26-11-2016 03:16 PM)Corto schreef: [ -> ]Barolo Brunate Le Coste 2000. Nog een mooie rode kleur. De tannines die 6 jaar geleden bij een eerdere proefbuurt zeer prominent aanwezig waren, zijn nu bijna volledig verdwenen.
Doet me nu vreemd genoeg wat aan een Bourgogne denken. Discrete wijn, het blockbusterachtige is er nu vanaf.
Zuren zijn wel te prominent aanwezig. Toen ik deze wijn eerder opende in 2010 had hij veel te veel tannines, nu zijn zuren onaangenaam te aanwezig. Zou hij met de tijd nog verbeteren?
Wat kan je vertellen over geur en smaak? Dat hij je aan Bourgogne doet denken, is toch niet echt"vreemd genoeg"...
Dit is (was?) een van de topdomeinen in Barolo. Deze wijn is een blend van fruit van 2 wijngaarden, je raadt het: "Brunate" en "Le Coste", en werd voor het laatst gemaakt in 2009. De wet verbiedt sindsdien om meer dan 1 wijngaardnaam op het label te plaatsen, zoals in Bourgogne dus. Sinds 2010 bottelt het domein dus "Brunate" afzonderlijk. Ik heb nog geen recente jaren geproefd, maar naar verluidt zou er sinds de dochters aan het roer staan een "andere" koers gevaren worden.
(26-11-2016 04:58 PM)wvd schreef: [ -> ]Dit is (was?) een van de topdomeinen in Barolo. Deze wijn is een blend van fruit van 2 wijngaarden, je raadt het: "Brunate" en "Le Coste", en werd voor het laatst gemaakt in 2009. De wet verbiedt sindsdien om meer dan 1 wijngaardnaam op het label te plaatsen, zoals in Bourgogne dus. Sinds 2010 bottelt het domein dus "Brunate" afzonderlijk. Ik heb nog geen recente jaren geproefd, maar naar verluidt zou er sinds de dochters aan het roer staan een "andere" koers gevaren worden.
Ik hoop een nog betere. Zorgen vrouwen niet vaak voor finesse? De Brunate en Tre tine 2012 sinds 2 weken in mijn kelder liggen, 2 aan 2. Hopelijk ooit beiden top
Barolo Brunate Le Coste 2000. Derde en beste fles tot op heden. Tannines zijn weggevallen. Zeer subtiele, discrete wijn geworden. Totaal geen krachtpatser. Smakelijke wijn, maar ik mis toch wat levendigheid, variatie.
Barolo Brunate Le Coste 2000.
Dit is de 4de van 6 flessen die ik proef sinds 2010.
De voorgaande waren toch allen redelijk ontgoochelend, maar telkens iets beter met de leeftijd.
Dit is de eerste die echt smakelijk was. Elegant, boordevol diverse aroma's.
Blijkbaar moet men deze wijn 20 jaar laten liggen vooraleer men er echt van kan genieten. Is dat dan wat ze bedoelen met "barolo oude stijl"?
Ik heb eens rondgekeken of deze wijn nog te koop is in recente jaargangen, maar ik vind enkel wat oudere jaargangen tegen belachelijke prijzen.
(Ik weet ook niet of ik nu nog een wijn zou kopen die minstens 20 jaar moet liggen.)
(31-10-2021 09:01 AM)Corto schreef: [ -> ]Barolo Brunate Le Coste 2000.
Dit is de 4de van 6 flessen die ik proef sinds 2010.
De voorgaande waren toch allen redelijk ontgoochelend, maar telkens iets beter met de leeftijd.
Dit is de eerste die echt smakelijk was. Elegant, boordevol diverse aroma's.
Blijkbaar moet men deze wijn 20 jaar laten liggen vooraleer men er echt van kan genieten. Is dat dan wat ze bedoelen met "barolo oude stijl"?
Ik heb eens rondgekeken of deze wijn nog te koop is in recente jaargangen, maar ik vind enkel wat oudere jaargangen tegen belachelijke prijzen.
(Ik weet ook niet of ik nu nog een wijn zou kopen die minstens 20 jaar moet liggen.)
Ik denk dat het dat is wat ze bedoelen met “Barolo” tout court
(31-10-2021 09:37 AM)vinejo schreef: [ -> ] (31-10-2021 09:01 AM)Corto schreef: [ -> ]Barolo Brunate Le Coste 2000.
Dit is de 4de van 6 flessen die ik proef sinds 2010.
De voorgaande waren toch allen redelijk ontgoochelend, maar telkens iets beter met de leeftijd.
Dit is de eerste die echt smakelijk was. Elegant, boordevol diverse aroma's.
Blijkbaar moet men deze wijn 20 jaar laten liggen vooraleer men er echt van kan genieten. Is dat dan wat ze bedoelen met "barolo oude stijl"?
Ik heb eens rondgekeken of deze wijn nog te koop is in recente jaargangen, maar ik vind enkel wat oudere jaargangen tegen belachelijke prijzen.
(Ik weet ook niet of ik nu nog een wijn zou kopen die minstens 20 jaar moet liggen.)
Ik denk dat het dat is wat ze bedoelen met “Barolo” tout court
Misschien had je beter hun Brunate - La Coste gekocht... en 2000 was nu ook weer geen super jaar hé, 1999 en 2001 waren en zijn wel wat anders.
Nu, 20 jaar later hebben ze amper nog "mindere" jaren in de Langhe, maar de stijl is wel wat veranderd. Vorige donderdag dronken we een PdB Ovello 2015 op restaurant. Die wijn werd relatief koel geschonken en was reeds absoluut heerlijk. Dat was 20 jaar geleden ondenkbaar, maar ik ben daar niet kwaad voor...