wijnliefhebbers

Volledige versie: Mas de Martin
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4
Cuvée Cinarca 2003
Niet echt voor deze temperaturen maar gaat vlot binnen en paste bij het eten na nen dag den traveaux op.
Mocci, den geschiedenis leraar is wijn beginnen maken, nu biodyn en maakt mooie wijnen. Plukt zuivere druiven die bijna overrijp zijn... laat dan lange inweek toe (4weken) en dan in foudres en vaten.
Neus van hars , garrigues tijm, mediter vruchten en kruiden enz...
Enorme concentratie (naarts schijnt 20hl) maar zo fris (onbegrijpbaar voor ne 2003) en romig. De 14,5 komt even piepen maar is vlug weg onder de fruitbom.
Syrah en grenache.
Cinarca en Ultreïa hebben tijd nodig, de patriotte VDP gaat al eerder binnen.
Een confituur potje.. maar gemaakt door uw bomma op t een of ander:-)
Momenteel gamma in promo bij Colruyt. Kan iemand wat koopadvies geven ? Venne ?
ik heb diene linkse in t colruyt-krantje ooit gedronken: die was top.

ik twijfel om die aan te schaffen.
(09-02-2012 09:17 PM)Roeland V schreef: [ -> ]ik heb diene linkse in t colruyt-krantje ooit gedronken: die was top.

ik twijfel om die aan te schaffen.

thank you Ik heb het krantje wel niet meer, kun je even benoemen ?
allemaal goed , vooral Ultreïa...
Begrijp niet goed dat zo een wijnboer zijn flessen aan Colruyt geeft..
(12-02-2012 11:33 PM)Venne schreef: [ -> ]allemaal goed , vooral Ultreïa...
Begrijp niet goed dat zo een wijnboer zijn flessen aan Colruyt geeft..

Begrijpen of niet... vooral content zijn dat hij het doet. Ultreïa is top zeker nu aan de prijs van 13,99 euro. Stevig onder de prijzen die men elders durft vragen.
Venus 2009

50% Grenache, 50% Syrah
Uitgesproken minerale, rokerige neus, donkerrood fruit en zwarte vruchtjes met wat houtimpressies. Evenwichtig geheel, goeie diepgang met heel veel fruit, fijne zuren en kruidige tannines. Alcohol. Ultreä dronk ik dit weekend, chocolatterig, heel dens fruit, massief maar toch heel evenwichtig !

P/Q is erg goed, killer !
Zoals reeds eerder hier gemeld op het forum is ook de Plein Sud zeer de moeite! Proefflesje geopend, geen gedetailleerde TN, ik heb enkel opgeschreven "MEER KOPEN"! Zeer aromatisch (spice, leder, ...), zeer mooi in balans ook, mooie P/K.

Zat wel niet veel in de fles precies Wink
(13-04-2012 03:15 PM)nco schreef: [ -> ]Zoals reeds eerder hier gemeld op het forum is ook de Plein Sud zeer de moeite! Proefflesje geopend, geen gedetailleerde TN, ik heb enkel opgeschreven "MEER KOPEN"! Zeer aromatisch (spice, leder, ...), zeer mooi in balans ook, mooie P/K.

Zat wel niet veel in de fles precies Wink

100% mee akkoord, deze week ook een flesje gedronken en carignan op zijn best ... de laatste week 3 verschillende 100% carignans VV gedronken en stuk voor stuk lekkere wijnen (GT-C, plein sud en Mas Belles Eaux)
Dit weekend proefflesje opengedaan van de Ultreia 2010. TN komt overeen met wat Doc al schreef: massief, dens fruit maar dankzij de mooie zuurtjes ook heel elegant en evenwichtig (je verlangt naar een tweede glas).

Bijkopen is de boodschap!
Direct uit de fles... moka en wat rare zuren.. wel lekker
Even de karaf in en na een uurke of 4 is het stukken beter.
Zwart fruit , kruidig en nieuw leer..maar toch vooral moka!
Schone zachte zuren, bizarfris voor het zuiden en niet te zwaar (ondanks 20Hl).
Lekker maar nog wat jong denk ik. Deelke in de fles gelaten, morgen meer.
(17-07-2012 11:46 PM)Venne schreef: [ -> ]Direct uit de fles... moka en wat rare zuren.. wel lekker
Even de karaf in en na een uurke of 4 is het stukken beter.
Zwart fruit , kruidig en nieuw leer..maar toch vooral moka!
Schone zachte zuren, bizarfris voor het zuiden en niet te zwaar (ondanks 20Hl).
Lekker maar nog wat jong denk ik. Deelke in de fles gelaten, morgen meer.

Een aanmoediging om deze cuvée -als nog jong bestempeld- enkele jaren te laten verdwijnen ergens achterin de kelder, ga ik dan ook doen,...merci !
(17-07-2012 11:46 PM)Venne schreef: [ -> ]Direct uit de fles... moka en wat rare zuren.. wel lekker
Even de karaf in en na een uurke of 4 is het stukken beter.
Zwart fruit , kruidig en nieuw leer..maar toch vooral moka!
Schone zachte zuren, bizarfris voor het zuiden en niet te zwaar (ondanks 20Hl).
Lekker maar nog wat jong denk ik. Deelke in de fles gelaten, morgen meer.

Die mokka en chocolade toetsen komen toch echt veel voor in Languedocwijnen hé. Kan me zo inbeelden hoe ie smaakte.
Ti's 2dagen later geworden......
Weinig woorden, dat had hij zeker nodig. Die rare zuren zijn weg, drinkt nu redelijk lekker weg. Die cuvée kan gerust 10 jaar aan! Must zelfs
Bon, heb al wat gepost onder "rhône", maar dat degustatietje van volgende week doet ook een uitstapje naar de midi. En dus heb ik ook hier mijn oor te luisteren gelegd bij het forum en deze Ultreïa toegevoegd.
Al de rest was tot nu toe fantastisch meegevallen, maar deze moet toch de duimen leggen voor La Copa Santa van Clavel.
(14-11-2012 09:05 PM)Jordaens schreef: [ -> ]Bon, heb al wat gepost onder "rhône", maar dat degustatietje van volgende week doet ook een uitstapje naar de midi. En dus heb ik ook hier mijn oor te luisteren gelegd bij het forum en deze Ultreïa toegevoegd.
Al de rest was tot nu toe fantastisch meegevallen, maar deze moet toch de duimen leggen voor La Copa Santa van Clavel.

Wel leuk om het gamma Mas de Martin zo dicht binnen handbereik te kunnen bestellen, misschien te dicht ? Een karafke gaat de Ultreïa deugd doen denk ik. Clavel nooit gedronken.
Onlangs de ultraia 2010 en de plein sud 2009 gedronken. Ultraia heeft op zijn minst een halve dag karaf nodig, en wat een materie ... heeft zeker kelderrust nodig (schat toch nog zo'n 7-8jaar). De plein sud daarentegen sappig fruit met net dat tikkeltje meer, beide zijn PQ top en heb met de rode prijzen nog wat bijbesteld.
(15-11-2012 10:33 AM)koen schreef: [ -> ]Onlangs de ultraia 2010 en de plein sud 2009 gedronken. Ultraia heeft op zijn minst een halve dag karaf nodig, en wat een materie ... heeft zeker kelderrust nodig (schat toch nog zo'n 7-8jaar). De plein sud daarentegen sappig fruit met net dat tikkeltje meer, beide zijn PQ top en heb met de rode prijzen nog wat bijbesteld.

Heb binnenkort een degustatieke met wat vrienden en ben van plan om de Plein Sud (2010) is naast de Ultreia (2010, met en zonder karaf) te zetten. Benieuwd naar wat dat geeft...
Ben nu bezig met Ultreïa 2004 , heeft idd wat jaarkes nodig.

Idd doc, te dicht beschikbaar:-)
Een mens blijft natuurlijk meestal trouw aan zijn favorieten, maar we hebben deze week de Ultreïa nog eens geproefd, deze keer op jullie aanbeveling [/align]met de karaf erbij en dat doet die wijn goed. Moet nog wat liggen, maar is al smakelijk.

Copa Santa blijft hier de lieveling maar de Ultreïa komt op deze manier dicht in de buurt.
Vraagje ivm de Plein Sud 2010: iemand enig idee wat de druivenmix is? Nogal wat verwarrende berichten op het web hierover:
* Colruyt Klassewijnen: 90% carignan, 10% Syrah
* Weinkosmos.de: 100% carignan
* Mas de Martin zelf: 100% syrah. Maar gaat over de 2009, geen nieuws over de 2010 op hun site...
Straks mijn flesjes Mas de Martin gaan ophalen in de Colruyt: Casanova en Ultreia.

Nu een Casanova 2009 (100% Pinot Noir) aan 't proeven: lavendel, thijm, zoethout en gul rood fruit in de neus en ook wel iets gebrand/rokerigs. In de mond blijft dit heeeeeel fris (ondanks de 14,5%). De zuren vallen dus eerst op, gevolgd door sappig fruit. Medium body en zeker niks plakkerigs. Afdronk is niet spectaculair lang, maar wel lekker kruidig en fris.

Blind had ik waarschijnlijk nooit aan Pinot Noir gedacht.

Maakt weinig uit; dit is een heel lekkere en boeiende fles wijn. Op culinair gebied moet dit volgens mij GEWELDIG zijn bij kip en patatjes in de oven met zuiderse kruiden.

Aan 7 euro een absolute no-brainer !!!
De plein sud 2010 open getrokken. Vrij expressieve neus, zongedroogde tomaat. In de mond echter heel gesloten.
Na 2u karaf al wat opener geworden. Chocolade, vrij veel zuren ook. Tannines nog veel te hard. Wrange afdronk. Benieuwd wat het morgen zal geven, maar is nu eigenlijk nog veel te jong.
(21-03-2013 09:38 PM)Olivier schreef: [ -> ]De plein sud 2010 open getrokken. Vrij expressieve neus, zongedroogde tomaat. In de mond echter heel gesloten.
Na 2u karaf al wat opener geworden. Chocolade, vrij veel zuren ook. Tannines nog veel te hard. Wrange afdronk. Benieuwd wat het morgen zal geven, maar is nu eigenlijk nog veel te jong.

Mijn eerste twee proefflesjes die ik afgelopen najaar kocht en vrijwel direct dronk vielen in de smaak en vond ik p/k top. In die mate dat ik nadien in rode prijs direct een kartonnetje insloeg. Een tweetal weken terug nog eens een flesje van opengetrokken. Om eerlijk te zijn was dit een afknapper. Ik kan mij herkennen in je TN. Zat totaal "scheef" in de mond. In een moeilijke fase...?
Deze week de ultreia 2010 opengetrokken (24 uur op voorhand) en die had wat van hetzelfde. Vrij gesloten zowel in de neus als de mond en de weliswaar rijpe tannines treden duidelijk meer op de voorgrond. Komt wel goed een mindere tussenfase
(22-03-2013 10:29 AM)koen schreef: [ -> ]Deze week de ultreia 2010 opengetrokken (24 uur op voorhand) en die had wat van hetzelfde. Vrij gesloten zowel in de neus als de mond en de weliswaar rijpe tannines treden duidelijk meer op de voorgrond. Komt wel goed een mindere tussenfase

Die heb ik ook al geprobeerd; ik denk ook dat dit zeer goed wordt, maar heeft nog tijd nodig:.....5 jaar wattewatte?
De 2010 kan inderdaad nog best wat jaren kelder gebruiken doch ik vind hem nu reeds top en gesloten vind ik hem niet. Het verouderen zal de smaken enkel wat meer versmelten en er een "gemakkelijkere" wijn van maken.
Potdicht zat hij nu ook weer niet hé, maar hij was duidelijk meer gesloten dan toen ik hem een 4-tal maanden geleden dronk. Fruit kwam minder tot uiting en zat onder de mokka-toetsen verscholen. Is een top-wijn maar zeker niet op zijn top nu.
Minstens 5 jaar, nu bezig met laatste 02 en 03, 04 is klaar, 05 zelfs nog wat wachten
Ik dronk vanavond de cuvee Casanova, volgens Colruyt een 100% pinot noir ( was benieuwd) maar na wat opzoekingswerk blijkt dit 50 % merlot en 40% syrah te zijn ( en nog wat cab sauv).
Toch wel lekker maar niet echt speciaal.
Pagina's: 1 2 3 4
Koppelingen