wijnliefhebbers

Volledige versie: Ossobucco
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Iemand suggesties wat het beste past bij Ossobucco Milanese ? Ik dacht zelf aan pinot noir/spatburgunder...
(10-11-2015 12:54 AM)orion schreef: [ -> ]Iemand suggesties wat het beste past bij Ossobucco Milanese ? Ik dacht zelf aan pinot noir/spatburgunder...

Zal uw pinot noir niet wegvallen bij ossobucco? Chianti lijkt een voor de hand liggende match, maar misschien zijn er spannendere combinaties.
(10-11-2015 08:10 AM)Olivier schreef: [ -> ]
(10-11-2015 12:54 AM)orion schreef: [ -> ]Iemand suggesties wat het beste past bij Ossobucco Milanese ? Ik dacht zelf aan pinot noir/spatburgunder...

Zal uw pinot noir niet wegvallen bij ossobucco? Chianti lijkt een voor de hand liggende match, maar misschien zijn er spannendere combinaties.

Nen Taurasi misschien ?
Ik zou zeker voor de Sangiovese gaan, en eerder Chianti dan Brunello.
Het mondgevoel van ossobuco is filmend, maar bevat ook wat zuren van de tomaten. Dat zuur mag terugkomen in de wijn. Opgepast met de tannines die clashen met de smeuïgheid van het gerecht. Ik ga deze week iets gelijkaardig maken nl een lasagne met een ragu op basis van runderschenkel. Ik denk daarbij een morgon van Lapierre open te doen. Ik laat nog iets weten cheers
(10-11-2015 11:30 AM)shiraz schreef: [ -> ]Het mondgevoel van ossobuco is filmend, maar bevat ook wat zuren van de tomaten. Dat zuur mag terugkomen in de wijn. Opgepast met de tannines die clashen met de smeuïgheid van het gerecht. Ik ga deze week iets gelijkaardig maken nl een lasagne met een ragu op basis van runderschenkel. Ik denk daarbij een morgon van Lapierre open te doen. Ik laat nog iets weten cheers

ja inderdaad een beaujolais, dat ik daar niet aan gedacht had..
(10-11-2015 11:30 AM)shiraz schreef: [ -> ]Het mondgevoel van ossobuco is filmend, maar bevat ook wat zuren van de tomaten. Dat zuur mag terugkomen in de wijn. Opgepast met de tannines die clashen met de smeuïgheid van het gerecht. Ik ga deze week iets gelijkaardig maken nl een lasagne met een ragu op basis van runderschenkel. Ik denk daarbij een morgon van Lapierre open te doen. Ik laat nog iets weten cheers

Diene Mmix ?
Zo ja , lekker !cheers
(10-11-2015 06:38 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]
(10-11-2015 11:30 AM)shiraz schreef: [ -> ]Het mondgevoel van ossobuco is filmend, maar bevat ook wat zuren van de tomaten. Dat zuur mag terugkomen in de wijn. Opgepast met de tannines die clashen met de smeuïgheid van het gerecht. Ik ga deze week iets gelijkaardig maken nl een lasagne met een ragu op basis van runderschenkel. Ik denk daarbij een morgon van Lapierre open te doen. Ik laat nog iets weten cheers

Diene Mmix ?
Zo ja , lekker !cheers
neenee gertjeuh, de gewone van Lapierre, ook lekker hoor
Voor wat het waard is.

Zelf ben ik geen grote supporter van ossobuco.
Mijn wederhelft des te meer.
Jaren doen we al een restaurant aan in het Leuvense dat ossobuco pretendeert als specialiteit te hebben.
We dronken eens een Barbera die toen door de uitbater bij ossobuco werd geadviseerd.
Mijn wederhelft vond de combinatie ossobouco / Barbera zeer geslaagd.
Ik ook maar moet hier wel aan toevoegen dat ik toen een Entrecote/Mexicaine heb genomen. Blush
(10-11-2015 11:30 AM)shiraz schreef: [ -> ]Het mondgevoel van ossobuco is filmend, maar bevat ook wat zuren van de tomaten. Dat zuur mag terugkomen in de wijn. Opgepast met de tannines die clashen met de smeuïgheid van het gerecht. Ik ga deze week iets gelijkaardig maken nl een lasagne met een ragu op basis van runderschenkel. Ik denk daarbij een morgon van Lapierre open te doen. Ik laat nog iets weten cheers

De Lapierre 2014 (op keldertemperatuur ) opengedaan.
Een wijn met een robijnrode kleur met paarse tinten. In de neus heel in de verte wat rood fruit. De geur komt er iets door naarmate de wijn opwarmt. In de mond een ragfijne wijn met frisse zuren en heel zachte tannines. De 2014 is in niets te vergelijken met de jaargangen 2009 en 2010. Deze wijnen hadden toch iets meer structuur.
Deed het behoorlijk bij de lasagne, al heb ik toch liever iets met wat meer body.
(12-11-2015 02:48 PM)shiraz schreef: [ -> ]De Lapierre 2014 (op keldertemperatuur ) opengedaan.
Een wijn met een robijnrode kleur met paarse tinten. In de neus heel in de verte wat rood fruit. De geur komt er iets door naarmate de wijn opwarmt. In de mond een ragfijne wijn met frisse zuren en heel zachte tannines. De 2014 is in niets te vergelijken met de jaargangen 2009 en 2010. Deze wijnen hadden toch iets meer structuur.
Deed het behoorlijk bij de lasagne, al heb ik toch liever iets met wat meer body.

Toevallig vorige week ook de Lapierre 2014 geopend. Het was mijn eerste fles die ik proefde van dit domein. Ik kan dus niet vergelijken met andere jaargangen. Maar ik vond de wijn toch wel heel lekker en met heel veel finesse gemaakt. Een finesse die me wat aan een lekkere Chambolle deed denken. Toch wel heel goed gemaakt vond ik, maar ik kan je volgen met wat je schrijft over body. Deze zit meer op verfijning dan op kracht.
(12-11-2015 06:48 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]
(12-11-2015 02:48 PM)shiraz schreef: [ -> ]De Lapierre 2014 (op keldertemperatuur ) opengedaan.
Een wijn met een robijnrode kleur met paarse tinten. In de neus heel in de verte wat rood fruit. De geur komt er iets door naarmate de wijn opwarmt. In de mond een ragfijne wijn met frisse zuren en heel zachte tannines. De 2014 is in niets te vergelijken met de jaargangen 2009 en 2010. Deze wijnen hadden toch iets meer structuur.
Deed het behoorlijk bij de lasagne, al heb ik toch liever iets met wat meer body.

Toevallig vorige week ook de Lapierre 2014 geopend. Het was mijn eerste fles die ik proefde van dit domein. Ik kan dus niet vergelijken met andere jaargangen. Maar ik vond de wijn toch wel heel lekker en met heel veel finesse gemaakt. Een finesse die me wat aan een lekkere Chambolle deed denken. Toch wel heel goed gemaakt vond ik, maar ik kan je volgen met wat je schrijft over body. Deze zit meer op verfijning dan op kracht.

En als je lang genoeg wacht wordt ie helemaal Chambolle.. De 2005 enkele jaren terug leek wel een grote Bourgogne...
Bij ossobucco hoort gewoonweg een chianti. Punt. En zeker met gremolata van sinaas.[/align]
Dit weekend ossobucco Smile

Gematched met de cifra 2010 van duemani (is 100% cab franc, maar goed gerijpt door de toscaanse kustzon). Schonk deze eens op een (kleine) afhaaltasting.

Niet makkelijk om de cab franc blind te herkennen, maar soms komt er wel een zweem van de typiciteit door (groene paprika), maar helemaal niet storend.

Omwille van de lage tannines (wijn is ook in beton geouderd, geen hout en zit dus echt op fruit) en de mooie zuren paste dit ook wel bij het gerecht (had ergens gelezen dat rode uit de loire ook wel bij het gerecht zou passen, maar dat had ik niet liggen Wink , vandaar).
Koppelingen