Dit is mijn eerste post hier dus hallo aan iedereen. Heeft iemand soms suggesties voor droge en halfdroge 100% sémillon wijnen die ik in Delhaize of elders kan kopen. Ik hou van de lage zuurtegraad van de semillon druif, maar tot nog toe vond ik alleen zoete wijnen. Eventueel in combi met muscadelle lijkt mij ook interessant, maar niet met sauvignon want dat geeft vlug teveel zurigheid wat ik niet zoek. Het mag ook van buiten Bordeaux zijn, maar ik wist niet waar anders dit te posten. Alvast bedankt voor alle goeie suggesties.
@ omega6
Ik ga je hierbij niet kunnen helpen daar ik geen grote liefhebber ben van halfzoete wijnen en zonder gerecht erbij meestal niet drink.
Ik heb een paar fleskes moelleux van Domaine de Cauhapé liggen enkel om te serveren bij een zoete dessert, sommige kazen of foie gras. Een wijn die niet op basis is van de Sémillon druif maar wel de Petit Manseng.
En ik twijfel dat je van deze wijn gaat houden daar deze in de afdronk zelfs iets kruidig is en een licht bittertje heeft.
Maar in ieder geval welkom hier op het forum
(27-11-2015 10:36 PM)don quichotte schreef: [ -> ]@ omega6
Ik ga je hierbij niet kunnen helpen daar ik geen grote liefhebber ben van halfzoete wijnen en zonder gerecht erbij meestal niet drink.
Ik heb een paar fleskes moelleux van Domaine de Cauhapé liggen enkel om te serveren bij een zoete dessert, sommige kazen of foie gras. Een wijn die niet op basis is van de Sémillon druif maar wel de Petit Manseng.
En ik twijfel dat je van deze wijn gaat houden daar deze in de afdronk zelfs iets kruidig is en een licht bittertje heeft.
Maar in ieder geval welkom hier op het forum
Van mij mag die ook best gewoon sec zijn hoor. Als ik op internet info zoek over Sémillon, dan zegt men dat daar ook goede sec wijnen van gemaakt kan worden maar ik vind nergens voorbeelden die ik bvb in Delhaize of elders zou kunnen vinden. Ik ben bij sec dan vooral benieuwd of dat zachte van de Semillon behouden zou blijven?
Welke andere druiven voor witte wijn zijn ook laag zurig? Een volledige muscadelle, die ook laag zurig is, heb ik nog nergens gezien. Zelfs semillon met muscadelle zonder sauvignon vond ik nog niet.
PS. voor vragen voor suggesties, in welk subforum post ik die normaal best?
40 views, maar 1 reply.. doe ik iets fout?
De witte van Fombrauge heeft redelijk wat semillon en zeker niet te veel zuren (te weinig zelfs naar mijn smaak).
Er zijn ook 100% semillons en zelfs muscadelle in Bordeaux, kan er nu even niet opkomen van welk Chateau (een Bord Superieur)
Maar dé streek voor Semillon is de Hunter Valley in Australie- Mathijs (Brugge) verkoopt er een die ik zeer goed vind.
(28-11-2015 12:04 AM)omega6 schreef: [ -> ]40 views, maar 1 reply.. doe ik iets fout?
Nee hoor, maar is een heel specifieke vraag waar niet iedereen suggesties op heeft misschien? Welkom in ieder geval!
Als ik wat buiten het plaatje mag kleuren, probeer misschien eens een viognier uit de rhone. Is zacht, romig, en zit laag in zuren. Wat delhaize betreft, kan ik helaas niet helpen...
(28-11-2015 12:07 AM)vinejo schreef: [ -> ]De witte van Fombrauge heeft redelijk wat semillon en zeker niet te veel zuren (te weinig zelfs naar mijn smaak).
Er zijn ook 100% semillons en zelfs muscadelle in Bordeaux, kan er nu even niet opkomen van welk Chateau (een Bord Superieur)
Maar dé streek voor Semillon is de Hunter Valley in Australie- Mathijs (Brugge) verkoopt er een die ik zeer goed vind.
Et voila, heb m gevonden
http://vitisvin.be/wijn/chateau-le-puy-m...cile-blanc
(28-11-2015 12:04 AM)omega6 schreef: [ -> ]40 views, maar 1 reply.. doe ik iets fout?
Neen je doet geen fout.
Er zijn hier forumbezoekers die hier al uren zijn komen kijken zonder enige reactie of publicatie.
100%semillon is eerder zeldzaam lijkt me. Nieuwe wereld misschien? In Frankrijk Pessac of graves? De montfallet in de cora kost minder dan 5euro en is dik ok.
Uit die tekst:
Citaat:And the great thing is that South Africa's dry Semillons (which is almost all of them) are full bodied, chock full of personality, while being both racy with a slightly green herbal quality
Is sémillon uit Z-Afrika dan anders dan in de Bordeaux. Wat ik bedoel is dat ik die druif nooit zou associeren met grassig, herbal, rassy. Sauvignon blanc ja, maar semillon zie ik juist als zacht, fruitig en vooral niet bitter. Of vergis ik mij?
(27-11-2015 09:52 PM)omega6 schreef: [ -> ]Dit is mijn eerste post hier dus hallo aan iedereen. Heeft iemand soms suggesties voor droge en halfdroge 100% sémillon wijnen die ik in Delhaize of elders kan kopen. Ik hou van de lage zuurtegraad van de semillon druif, maar tot nog toe vond ik alleen zoete wijnen. Eventueel in combi met muscadelle lijkt mij ook interessant, maar niet met sauvignon want dat geeft vlug teveel zurigheid wat ik niet zoek. Het mag ook van buiten Bordeaux zijn, maar ik wist niet waar anders dit te posten. Alvast bedankt voor alle goeie suggesties.
Chateau la Roubine uit de Provence maakt ook een 100% Semillon.
Is ondertussen al een hele tijd geleden dat ik deze dronk. Vond hem wel zeker lekker. Winevet kan je waarschijnlijk wel meer vertellen.
(28-11-2015 12:17 AM)vinejo schreef: [ -> ] (28-11-2015 12:07 AM)vinejo schreef: [ -> ]De witte van Fombrauge heeft redelijk wat semillon en zeker niet te veel zuren (te weinig zelfs naar mijn smaak).
Er zijn ook 100% semillons en zelfs muscadelle in Bordeaux, kan er nu even niet opkomen van welk Chateau (een Bord Superieur)
Maar dé streek voor Semillon is de Hunter Valley in Australie- Mathijs (Brugge) verkoopt er een die ik zeer goed vind.
Et voila, heb m gevonden
http://vitisvin.be/wijn/chateau-le-puy-m...cile-blanc
Die Bordeaux van Vitis Vin lijkt me perfect wat je verlangt.
Blijkbaar ben je van Gent, Vitis Vin ligt in Drongen, ga eens een flesje halen.
(28-11-2015 12:04 AM)omega6 schreef: [ -> ]40 views, maar 1 reply.. doe ik iets fout?
Gaf je twee goede tips, ik zocht zelfs een wijn op, vond m, gaf je de link, en géén reply. Doe ik iets fout?
(03-12-2015 04:05 PM)vinejo schreef: [ -> ] (28-11-2015 12:04 AM)omega6 schreef: [ -> ]40 views, maar 1 reply.. doe ik iets fout?
Gaf je twee goede tips, ik zocht zelfs een wijn op, vond m, gaf je de link, en géén reply. Doe ik iets fout?
Nee, je doet niks fout, bedankt voor de suggesties.
Klopt het overigens dat sémillon kruidig is en muscadelle vaak wat "vettig"?
Je zit daar natuurlijk wel in zoete wijnen he Omega... Alle aroma's en smaken zijn daar veel meer beïnvloed door vinificatie en restsuiker dan de druiven.
Aangezien je toch redelijk geïnteresseerd bent, misschien eens overwegen om een cursus wijnproeven te volgen? Er zijn genoeg korte reeksen waar je veel van zal opsteken. Of gewoon heel veel drinken, zoals de meesten hier
(05-12-2015 09:17 PM)Olivier schreef: [ -> ]Je zit daar natuurlijk wel in zoete wijnen he Omega... Alle aroma's en smaken zijn daar veel meer beïnvloed door vinificatie en restsuiker dan de druiven.
Aangezien je toch redelijk geïnteresseerd bent, misschien eens overwegen om een cursus wijnproeven te volgen? Er zijn genoeg korte reeksen waar je veel van zal opsteken. Of gewoon heel veel drinken, zoals de meesten hier
Uiteraard is Sauternes (veel te) zoet.. maar bestaan daar geen (half)droge "varianten" van dus met minder/geen restsuiker.. de typische smaak is meer dan alleen suiker mag ik hopen.