13-12-2015, 08:48 PM
Alentejo, de goudmijn van Portugal.
Brett 2009, vinho regional Alentejano
Een wijn gemaakt van 100 % syrah.
In de neus niks animaal maar wel een duidelijk lactische toets (boter, bosvruchtenyoghurt) maar ook kruidigheid( peper, laurier, munt), chocolade en grafiet.
In de mond een explosie van zwart fruit, met kruidige fragmenten, zachte zuurtjes en soepele tannines. Blauwe bes in de mooie afdronk.
Aanvankelijk schrok de lactische toets me wat af, maar na het ledigen van de fles zeg ik: Portugese syrah, yeah!
Ruim 90.
Brett 2009, vinho regional Alentejano
Een wijn gemaakt van 100 % syrah.
In de neus niks animaal maar wel een duidelijk lactische toets (boter, bosvruchtenyoghurt) maar ook kruidigheid( peper, laurier, munt), chocolade en grafiet.
In de mond een explosie van zwart fruit, met kruidige fragmenten, zachte zuurtjes en soepele tannines. Blauwe bes in de mooie afdronk.
Aanvankelijk schrok de lactische toets me wat af, maar na het ledigen van de fles zeg ik: Portugese syrah, yeah!
Ruim 90.