30-07-2010, 11:06 PM
09-08-2010, 08:25 PM
Jep, maar was wel een 2005 als ik mij niet vergis. Veelbelovend maar ik vond de wijn te jong en blijf dus van mijn laatste flesje. Je hebt het toch over de "Offerus" he?
Mijn pa is nogal zot van zijn Côtes du Rhône "Mon coeur"...
Mijn pa is nogal zot van zijn Côtes du Rhône "Mon coeur"...
09-08-2010, 08:43 PM
Nee toch niet, de gewone saint-joseph.Mon coeur P/Q geweldig...maar mijn overige flesjes 2007 blijven nog 3jaar dicht.
12-08-2011, 12:45 AM
Saint-Joseph 1999, Chave
Deze wijn heeft gewoon alles, ....na het topjaar 1998 was dit ook een zeer groot millésime. 't Was een fles van ergens onderaan in mijn kelder (laatste) en ik vond het de moeite hem te delen op onze stilaan vertrouwde donderdagavond tastings. Wat een sexy thing ! In de neus herfstbladeren, sprokkelhout, humus, champignons en verfrissende mineraliteit.
Perfect versmolten geheel van zeer fijne zuren, rijpe, kruidige tannines en vooral rood fruit, lichtjes confit, pruimen, versmolten drop. Een evenwichtsoefening als een koorddanser op het scherp van een mes. Tom vatte het poëtisch samen als volgt: "Smelt in de mond en de afdronk dooft zachtjes uit als een kaars in volle harmonie. Satijn, zijde-zacht, ...
De versmolten zuren zijn gemillimitreerd, hoog maar niet te hoog, juist effen. Overwegend rood fruit maar zéér delicaat. Terug acrobatie in dit geheel. De wijn kent langzaam tertiaire evolutie maar heeft nog voldoende fruit, zoals we het liefst hebben. We vonden dit absolute top !!!!
Noordelijke Rhône, i love it !!
Deze wijn heeft gewoon alles, ....na het topjaar 1998 was dit ook een zeer groot millésime. 't Was een fles van ergens onderaan in mijn kelder (laatste) en ik vond het de moeite hem te delen op onze stilaan vertrouwde donderdagavond tastings. Wat een sexy thing ! In de neus herfstbladeren, sprokkelhout, humus, champignons en verfrissende mineraliteit.
Perfect versmolten geheel van zeer fijne zuren, rijpe, kruidige tannines en vooral rood fruit, lichtjes confit, pruimen, versmolten drop. Een evenwichtsoefening als een koorddanser op het scherp van een mes. Tom vatte het poëtisch samen als volgt: "Smelt in de mond en de afdronk dooft zachtjes uit als een kaars in volle harmonie. Satijn, zijde-zacht, ...
De versmolten zuren zijn gemillimitreerd, hoog maar niet te hoog, juist effen. Overwegend rood fruit maar zéér delicaat. Terug acrobatie in dit geheel. De wijn kent langzaam tertiaire evolutie maar heeft nog voldoende fruit, zoals we het liefst hebben. We vonden dit absolute top !!!!

12-08-2011, 01:59 PM
Heb een flesje 2005 liggen, zal er dus best nog wat proberen van te blijven...
Finerlickin'
TN, trouwens, en proficiat voor de foutloze schrijfwijze van "gemillimitreerd"
Althans, dat typ ik net (meende dit ook) en de woordverbeteraar zegt gemillimeterd. Heb jij bewust laten staan dus!
Finerlickin'

Althans, dat typ ik net (meende dit ook) en de woordverbeteraar zegt gemillimeterd. Heb jij bewust laten staan dus!

12-08-2011, 09:40 PM
Ja, beslist nog enkele jaren laten liggen om een mooi harmonieus geheel te krijgen. Wat betreft schrijfwijze, 't was al laat hè, maar interessant om te weten dat het gemillimeterd is, wat is Nederlands toch een boeiende taal... en dat we dat met zo weinig spreken :-)