31-12-2015, 06:36 PM
Achterhoeks Goud - Johanniter 2011
Deze week een Nederlandse wijn gedronken die, ik moet het toegeven, helemaal niet slecht gemaakt was. Een wijn uit de Achterhoek (Gelderland) en gemaakt door een soort coöperatie van een tiental wijnbouwers uit de Achterhoek.
Dit is de instapwijn gemaakt van Johanniter. Deze druif zou een cloon van de Riesling zijn. De wijn was strak en beendroog met een stevig fris zuurtje wat hem erg geschikt maakt als aperitief of bv. bij zuurkool, asperges, zeevruchten,...
Je mag hem niet vergelijken met een Riesling uit de Elzas en zeker niet met een Duitse want mineraliteit is hier minder in te vinden. Maar wel leuk en foutloos gemaakt. Doet me eerder aan een Auxerrois of Riesling uit Luxemburg denken. Hier betaal je toch ook rond de € 12 voor op het domein.
Deze week een Nederlandse wijn gedronken die, ik moet het toegeven, helemaal niet slecht gemaakt was. Een wijn uit de Achterhoek (Gelderland) en gemaakt door een soort coöperatie van een tiental wijnbouwers uit de Achterhoek.
Dit is de instapwijn gemaakt van Johanniter. Deze druif zou een cloon van de Riesling zijn. De wijn was strak en beendroog met een stevig fris zuurtje wat hem erg geschikt maakt als aperitief of bv. bij zuurkool, asperges, zeevruchten,...
Je mag hem niet vergelijken met een Riesling uit de Elzas en zeker niet met een Duitse want mineraliteit is hier minder in te vinden. Maar wel leuk en foutloos gemaakt. Doet me eerder aan een Auxerrois of Riesling uit Luxemburg denken. Hier betaal je toch ook rond de € 12 voor op het domein.