Sigalas 'Mavrotragano' 2010
100% Mavrotragano
Mavrotragano, de uit Santorini afkomstige haast uitgestorven en verloren gewaande look-a-like van de Mourvèdre.
"Alternatieve" topwijn; vrij zeldzaam, met weinig of niets te vergelijken, dus ook niet goedkoop maar vooral goed!
Diep, intens karmozijnrood, geconcentreerd, aanvankelijk mineralig in de neus, dan rijp fruit, aromatisch maar dan plots heel aards en kruidiger,... complex in de neus en in de mond. Sappig, breed, aromatisch, rode bessen, vijgen, sinas, kruidig, pepertje, chocolaatje,... de tannines zijn rijp en al goed versmolten, gebalde vuisten in fluwelen handschoentjes... kracht en finesse, vol en rond maar ook fris, een complete wijn met andere woorden.
Op dag drie allesbehalve uitgeblust maar compleet anders, zowel in de neus als in de mond veel meer op de kruidigheid, nog beter versmolten, nog steeds complex en eerder het neefje dan de look-a-like van de Mourvèdre.
Gelukkig kon ik bij het afscheid van Pasqualinno nog een doosje aan een "prijsje" op de kop tikken. Anno 2016... natuurlijk echt niet goedkoop (ca. 40 euro) en geen wijn meer waar ik een doosje van insla. Het zij zo.
(06-01-2016 09:11 PM)Innesto schreef: [ -> ]Sigalas 'Mavrotragano' 2010
100% Mavrotragano
Mavrotragano, de uit Santorini afkomstige haast uitgestorven en verloren gewaande look-a-like van de Mourvèdre.
"Alternatieve" topwijn; vrij zeldzaam, met weinig of niets te vergelijken, dus ook niet goedkoop maar vooral goed!
Diep, intens karmozijnrood, geconcentreerd, aanvankelijk mineralig in de neus, dan rijp fruit, aromatisch maar dan plots heel aards en kruidiger,... complex in de neus en in de mond. Sappig, breed, aromatisch, rode bessen, vijgen, sinas, kruidig, pepertje, chocolaatje,... de tannines zijn rijp en al goed versmolten, gebalde vuisten in fluwelen handschoentjes... kracht en finesse, vol en rond maar ook fris, een complete wijn met andere woorden.
Op dag drie allesbehalve uitgeblust maar compleet anders, zowel in de neus als in de mond veel meer op de kruidigheid, nog beter versmolten, nog steeds complex en eerder het neefje dan de look-a-like van de Mourvèdre.
Gelukkig kon ik bij het afscheid van Pasqualinno nog een doosje aan een "prijsje" op de kop tikken. Anno 2016... natuurlijk echt niet goedkoop (ca. 40 euro) en geen wijn meer waar ik een doosje van insla. Het zij zo.
Waar gaan we dat schrijven? Een onbekende en sublieme look-a like- van mourvedre..En dan nog uit Griekenland..!
Nooit van gehoord (maar wel zeer nieuwsgierig natuurlijk)
(06-01-2016 09:11 PM)Innesto schreef: [ -> ]Sigalas 'Mavrotragano' 2010
100% Mavrotragano
Mavrotragano, de uit Santorini afkomstige haast uitgestorven en verloren gewaande look-a-like van de Mourvèdre.
"Alternatieve" topwijn; vrij zeldzaam, met weinig of niets te vergelijken, dus ook niet goedkoop maar vooral goed!
Diep, intens karmozijnrood, geconcentreerd, aanvankelijk mineralig in de neus, dan rijp fruit, aromatisch maar dan plots heel aards en kruidiger,... complex in de neus en in de mond. Sappig, breed, aromatisch, rode bessen, vijgen, sinas, kruidig, pepertje, chocolaatje,... de tannines zijn rijp en al goed versmolten, gebalde vuisten in fluwelen handschoentjes... kracht en finesse, vol en rond maar ook fris, een complete wijn met andere woorden.
Op dag drie allesbehalve uitgeblust maar compleet anders, zowel in de neus als in de mond veel meer op de kruidigheid, nog beter versmolten, nog steeds complex en eerder het neefje dan de look-a-like van de Mourvèdre.
Gelukkig kon ik bij het afscheid van Pasqualinno nog een doosje aan een "prijsje" op de kop tikken. Anno 2016... natuurlijk echt niet goedkoop (ca. 40 euro) en geen wijn meer waar ik een doosje van insla. Het zij zo.
Inderdaad heel mooie wijn die Mavrotragano. Ik heb deze wijn destijds ook bij Pasqualinno leren kennen. Door je beschrijving te lezen kon ik hem weer volledig voor de geest halen. Wat me opnieuw deed denken aan dat aparte snoeisysteem dat ze in Santorini hanteren voor deze druif. De uitlopers worden rond het middelpunt van de stok geleid zodat een soort mandje ontstaat waarin de druiven aan de binnenkant groeien. Zo zijn de vruchten beschermd tegen de zon en de wind en wordt het ochtendvocht langer vastgehouden. Sigalas kan zo prachrige wijnen maken. Dat er een stevig prijskaartje aan deze lage rendementswijnen plakt is niet verwonderlijk.
(07-01-2016 12:18 AM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ] (06-01-2016 09:11 PM)Innesto schreef: [ -> ]Sigalas 'Mavrotragano' 2010
100% Mavrotragano
Mavrotragano, de uit Santorini afkomstige haast uitgestorven en verloren gewaande look-a-like van de Mourvèdre.
"Alternatieve" topwijn; vrij zeldzaam, met weinig of niets te vergelijken, dus ook niet goedkoop maar vooral goed!
Diep, intens karmozijnrood, geconcentreerd, aanvankelijk mineralig in de neus, dan rijp fruit, aromatisch maar dan plots heel aards en kruidiger,... complex in de neus en in de mond. Sappig, breed, aromatisch, rode bessen, vijgen, sinas, kruidig, pepertje, chocolaatje,... de tannines zijn rijp en al goed versmolten, gebalde vuisten in fluwelen handschoentjes... kracht en finesse, vol en rond maar ook fris, een complete wijn met andere woorden.
Op dag drie allesbehalve uitgeblust maar compleet anders, zowel in de neus als in de mond veel meer op de kruidigheid, nog beter versmolten, nog steeds complex en eerder het neefje dan de look-a-like van de Mourvèdre.
Gelukkig kon ik bij het afscheid van Pasqualinno nog een doosje aan een "prijsje" op de kop tikken. Anno 2016... natuurlijk echt niet goedkoop (ca. 40 euro) en geen wijn meer waar ik een doosje van insla. Het zij zo.
Inderdaad heel mooie wijn die Mavrotragano. Ik heb deze wijn destijds ook bij Pasqualinno leren kennen. Door je beschrijving te lezen kon ik hem weer volledig voor de geest halen. Wat me opnieuw deed denken aan dat aparte snoeisysteem dat ze in Santorini hanteren voor deze druif. De uitlopers worden rond het middelpunt van de stok geleid zodat een soort mandje ontstaat waarin de druiven aan de binnenkant groeien. Zo zijn de vruchten beschermd tegen de zon en de wind en wordt het ochtendvocht langer vastgehouden. Sigalas kan zo prachrige wijnen maken. Dat er een stevig prijskaartje aan deze lage rendementswijnen plakt is niet verwonderlijk.
Razend interessant allemaal. Wou eigenlijk al 15 minuten gaan slapen, maar heb in dat kwartier veel bijgeleerd..
(06-01-2016 09:11 PM)Innesto schreef: [ -> ]Gelukkig kon ik bij het afscheid van Pasqualinno nog een doosje aan een "prijsje" op de kop tikken. Anno 2016... natuurlijk echt niet goedkoop (ca. 40 euro) en geen wijn meer waar ik een doosje van insla. Het zij zo.
Ik vind eigenlijk al de wijnen van Sigalas die ik al geproefd heb top. Ook zijn witte (Santorini, Santorini Barrel, ...) en Vin Santo zijn zeer goed. Jammer genoeg heeft de nieuwe verdeler van Sigalas in België onmiddellijk na de overname van Pasqualinno de prijzen belachelijk verhoogd. Sindsdien heb ik dan ook geen wijn meer van Sigalas aangeschaft.
Vorig weekend nog een flesje Sigalas Assyrtiko 2011 opengetrokken.
Helaas, te lang laten liggen.
Muf, bijna geen fruit meer.
Dus wie er nog van voor 2012 liggen heeft, maak ze maar soldaat, of er blijft niks meer van over.
Sven
(13-04-2017 10:36 AM)Gaudendo schreef: [ -> ]Vorig weekend nog een flesje Sigalas Assyrtiko 2011 opengetrokken.
Helaas, te lang laten liggen.
Muf, bijna geen fruit meer.
Dus wie er nog van voor 2012 liggen heeft, maak ze maar soldaat, of er blijft niks meer van over.
Sven
Ik dronk een aantal Assyrtico's en deze hebben me nog nooit ontgoocheld.
Belangrijk hierbij is dat je de droge versie jong moet drinken.
Deze wijnen zijn zeer gevoelig voor oxidatie.
Zie ook:
http://www.wine-searcher.com/grape-709-assyrtico
(13-04-2017 08:40 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (13-04-2017 10:36 AM)Gaudendo schreef: [ -> ]Vorig weekend nog een flesje Sigalas Assyrtiko 2011 opengetrokken.
Helaas, te lang laten liggen.
Muf, bijna geen fruit meer.
Dus wie er nog van voor 2012 liggen heeft, maak ze maar soldaat, of er blijft niks meer van over.
Sven
Ik dronk een aantal Assyrtico's en deze hebben me nog nooit ontgoocheld.
Belangrijk hierbij is dat je de droge versie jong moet drinken.
Deze wijnen zijn zeer gevoelig voor oxidatie.
Zie ook:
http://www.wine-searcher.com/grape-709-assyrtico
Ik ben ook fan van de assyrtiko van Sigalas hoor.
Maar zoals je zei; jong te drinken.
Dit waren er die ik in 2012 bij Pasqualinno gekocht had, maar die dus in de kelder zijn blijven liggen. En nu dus geoxideerd waren.
Mavrotragano 2007.
Mooie complexe wijn. Rijp fruit en kruidig. Aromatisch en elegant.
Zou ik zeker nog kopen aan de 28 euro die ik indertijd bij Paqualinno betaald heb. Jammer genoeg moet deze wijn nu bij Ad Bibendum tegenwoordig blijkbaar 63 euro kosten.
(01-11-2020 10:35 AM)Corto schreef: [ -> ]Mavrotragano 2007.
Mooie complexe wijn. Rijp fruit en kruidig. Aromatisch en elegant.
Zou ik zeker nog kopen aan de 28 euro die ik indertijd bij Paqualinno betaald heb. Jammer genoeg moet deze wijn nu bij Ad Bibendum tegenwoordig blijkbaar 63 euro kosten.
Tja, de prijzen bij Ad Bibendum voor de domeinen die ze overgenomen hebben van Pasqualinno zijn gewoon schandalig.
Gelukkig heb ik een aantal van mijn favorieten uit het Pasqualinno-gamma elders gevonden: Tselepos bij Canette, Enfants Sauvages en Dumarcher bij Vive le Vin, Collestefano bij Xtrawine, Wohlmuth bij Wineplus, Barisel bij Vinikus, etc.
[quote='Dave' pid='100783' dateline='1604225416']
(01-11-2020 10:35 AM)Corto schreef: [ -> ]Mavrotragano 2007.
Mooie complexe wijn. Rijp fruit en kruidig. Aromatisch en elegant.
Zou ik zeker nog kopen aan de 28 euro die ik indertijd bij Paqualinno betaald heb. Jammer genoeg moet deze wijn nu bij Ad Bibendum tegenwoordig blijkbaar 63 euro kosten.
Wow! Nog geen klein beetje gestegen...
(01-11-2020 12:54 PM)Olivier schreef: [ -> ] (01-11-2020 10:35 AM)Corto schreef: [ -> ]Mavrotragano 2007.
Mooie complexe wijn. Rijp fruit en kruidig. Aromatisch en elegant.
Zou ik zeker nog kopen aan de 28 euro die ik indertijd bij Paqualinno betaald heb. Jammer genoeg moet deze wijn nu bij Ad Bibendum tegenwoordig blijkbaar 63 euro kosten.
Wow! Nog geen klein beetje gestegen...
Hoeveel jaar ligt daar tussen?
(01-11-2020 03:51 PM)Corto schreef: [ -> ] (01-11-2020 03:11 PM)wvd schreef: [ -> ] (01-11-2020 12:54 PM)Olivier schreef: [ -> ] (01-11-2020 10:35 AM)Corto schreef: [ -> ]Mavrotragano 2007.
Mooie complexe wijn. Rijp fruit en kruidig. Aromatisch en elegant.
Zou ik zeker nog kopen aan de 28 euro die ik indertijd bij Paqualinno betaald heb. Jammer genoeg moet deze wijn nu bij Ad Bibendum tegenwoordig blijkbaar 63 euro kosten.
Wow! Nog geen klein beetje gestegen...
Hoeveel jaar ligt daar tussen?
Een 9-tal jaar.
Intussen is Santorini ook wat bekender geworden en dus zullen daar de prijzen ook wat gestegen zijn. Ik ken(de) Pasqualinno enkel van naam, maar ik vermoed dat het een eerder kleine handelaar was met geen of weinig personeel(?). Ad Bibendum is een heel grote zaak, veel personeel, veel gereis en gezoek, veel marketing en hun marge is dan uiteraard ook bij de grotere.
Anderzijds zal dat deels gecompenseerd worden door hun grotere aankoopkracht waardoor ze veelal betere aankoopprijzen zullen kunnen bedingen.
(01-11-2020 04:15 PM)wvd schreef: [ -> ] (01-11-2020 03:51 PM)Corto schreef: [ -> ] (01-11-2020 03:11 PM)wvd schreef: [ -> ] (01-11-2020 12:54 PM)Olivier schreef: [ -> ] (01-11-2020 10:35 AM)Corto schreef: [ -> ]Mavrotragano 2007.
Mooie complexe wijn. Rijp fruit en kruidig. Aromatisch en elegant.
Zou ik zeker nog kopen aan de 28 euro die ik indertijd bij Paqualinno betaald heb. Jammer genoeg moet deze wijn nu bij Ad Bibendum tegenwoordig blijkbaar 63 euro kosten.
Wow! Nog geen klein beetje gestegen...
Hoeveel jaar ligt daar tussen?
Een 9-tal jaar.
Intussen is Santorini ook wat bekender geworden en dus zullen daar de prijzen ook wat gestegen zijn. Ik ken(de) Pasqualinno enkel van naam, maar ik vermoed dat het een eerder kleine handelaar was met geen of weinig personeel(?). Ad Bibendum is een heel grote zaak, veel personeel, veel gereis en gezoek, veel marketing en hun marge is dan uiteraard ook bij de grotere.
Anderzijds zal dat deels gecompenseerd worden door hun grotere aankoopkracht waardoor ze veelal betere aankoopprijzen zullen kunnen bedingen.
De prijzen zijn bij de overname indertijd van vandaag op morgen 25% à 30% gestegen. Daarbij had Ad Bibendum ook nog het slechte idee om daarbij een nieuwsbrief uit te sturen met Pasqualinno-logo, maar wel met hun nieuwe prijzen.
Ik heb toen gezworen om nooit ofte nimmer ook maar 1fles wijn te kopen bij AB...
(01-11-2020 04:50 PM)Dave schreef: [ -> ] (01-11-2020 04:15 PM)wvd schreef: [ -> ] (01-11-2020 03:51 PM)Corto schreef: [ -> ] (01-11-2020 03:11 PM)wvd schreef: [ -> ] (01-11-2020 12:54 PM)Olivier schreef: [ -> ] (01-11-2020 10:35 AM)Corto schreef: [ -> ]Mavrotragano 2007.
Mooie complexe wijn. Rijp fruit en kruidig. Aromatisch en elegant.
Zou ik zeker nog kopen aan de 28 euro die ik indertijd bij Paqualinno betaald heb. Jammer genoeg moet deze wijn nu bij Ad Bibendum tegenwoordig blijkbaar 63 euro kosten.
Wow! Nog geen klein beetje gestegen...
Hoeveel jaar ligt daar tussen?
Een 9-tal jaar.
Intussen is Santorini ook wat bekender geworden en dus zullen daar de prijzen ook wat gestegen zijn. Ik ken(de) Pasqualinno enkel van naam, maar ik vermoed dat het een eerder kleine handelaar was met geen of weinig personeel(?). Ad Bibendum is een heel grote zaak, veel personeel, veel gereis en gezoek, veel marketing en hun marge is dan uiteraard ook bij de grotere.
Anderzijds zal dat deels gecompenseerd worden door hun grotere aankoopkracht waardoor ze veelal betere aankoopprijzen zullen kunnen bedingen.
De prijzen zijn bij de overname indertijd van vandaag op morgen 25% à 30% gestegen. Daarbij had Ad Bibendum ook nog het slechte idee om daarbij een nieuwsbrief uit te sturen met Pasqualinno-logo, maar wel met hun nieuwe prijzen.
Ik heb toen gezworen om nooit ofte nimmer ook maar 1fles wijn te kopen bij AB...
Alleen nog concerten bezoeken ginds!!
(01-11-2020 10:35 AM)Corto schreef: [ -> ]Mavrotragano 2007.
Mooie complexe wijn. Rijp fruit en kruidig. Aromatisch en elegant.
Zou ik zeker nog kopen aan de 28 euro die ik indertijd bij Paqualinno betaald heb. Jammer genoeg moet deze wijn nu bij Ad Bibendum tegenwoordig blijkbaar 63 euro kosten.
Ik kocht destijds bij het afscheid van Rob en Paqualinno nog een doosje aan net geen 20 euro dacht ik Ik heb spijt dat ik destijds niet naar medewerker "Sal" luisterde en de resterende 3 dozen of wat was het ook kocht.
Enkele weken later kostte deze wijn al meer dan 40 euro bij AB.
In alle eerlijkheid dienen we ook te zeggen dat vele wijnen die Rob ontdekte en introduceerde de jaren nadien een hoge vlucht namen. Plots werden deze betaalbare (zeg maar goedkope) wijnen die vaak onder de 15 euro gingen wijnen die hot waren bij de beste sterrenzaken en sommeliers. Dat Rob een man met een hart voor wijnen en vooral mensen was maakte dat deze steeds duurder wordende wijnen zelfs op het laatst nog aan zeer redelijke prijzen werden aangeboden.
Wat deze specifieke wijn betreft: ik dacht dat je deze rechtstreeks bij Sigalas kan bestellen aan 30 euro/stuk zonder verzending. Elders kan je deze online ook wel vinden in de prijsvork 40 - 50 euro.
Citaat:Dat Rob een man met een hart voor wijnen en vooral mensen was maakte dat deze steeds duurder wordende wijnen zelfs op het laatst nog aan zeer redelijke prijzen werden aangeboden.
Waarom is hij er eigenlijk mee gestopt?