27-01-2016, 10:06 PM
Even een klassieker.
Château Bonnet 2012
A.C. Bordeaux
50% merlot, 50% cabernet sauvignon.
13% Vol - Magnus Kontich, € 8,36
Goed gevulde donkere granaatrode kleur.
Mooie frisse neus van krieken en braambessen, hout en kruiden. Wat alcool camphré (voor wie zich daar nog iets kan bij voorstellen).
Smakelijk evenwicht in de mond, degelijke tannines, goeie zuren. Zelfs lengte eindigend op kriekentaart.
Begin jaren negentig kwam ik voor het eerst in aanraking met deze simpele bordeaux. Het was op de Grote Markt in Kortrijk in de bistro Magnum. Even gegoogled: het zou intussen een Japans restaurant geworden zijn... Ik bestelde kaaskroketten en daarna steak-frieten en zag op de wijnlijst Bonnet 1987 staan in halve flesjes. Omdat ik al eens van Lurton had gehoord en ondanks het zwakke wijnjaar, wou ik die wel eens proeven. En dat viel behoorlijk goed mee. Zoals het eten trouwens. Ik ben nog vaak teruggekeerd naar Magnus en bestelde telkens dezelfde combinatie. In die mate zelfs, dat kaaskroketten steak met frieten een vast menu werden... Intussen ben ik al jaren niet meer in Kortrijk geweest, maar Bonnet zijn we wel met genoegen blijven volgen. Ook de Réserve trouwens, die echter wat te duur is geworden voor de kwaliteit. en de Entre-deux-Mers natuurlijk, waar men het elders over heeft. Er was (of is) ook een Réserve van de witte, maar die werd te concurrentieel voor de veel duurdere Couhin-Lurton...
Château Bonnet 2012
A.C. Bordeaux
50% merlot, 50% cabernet sauvignon.
13% Vol - Magnus Kontich, € 8,36
Goed gevulde donkere granaatrode kleur.
Mooie frisse neus van krieken en braambessen, hout en kruiden. Wat alcool camphré (voor wie zich daar nog iets kan bij voorstellen).
Smakelijk evenwicht in de mond, degelijke tannines, goeie zuren. Zelfs lengte eindigend op kriekentaart.
Begin jaren negentig kwam ik voor het eerst in aanraking met deze simpele bordeaux. Het was op de Grote Markt in Kortrijk in de bistro Magnum. Even gegoogled: het zou intussen een Japans restaurant geworden zijn... Ik bestelde kaaskroketten en daarna steak-frieten en zag op de wijnlijst Bonnet 1987 staan in halve flesjes. Omdat ik al eens van Lurton had gehoord en ondanks het zwakke wijnjaar, wou ik die wel eens proeven. En dat viel behoorlijk goed mee. Zoals het eten trouwens. Ik ben nog vaak teruggekeerd naar Magnus en bestelde telkens dezelfde combinatie. In die mate zelfs, dat kaaskroketten steak met frieten een vast menu werden... Intussen ben ik al jaren niet meer in Kortrijk geweest, maar Bonnet zijn we wel met genoegen blijven volgen. Ook de Réserve trouwens, die echter wat te duur is geworden voor de kwaliteit. en de Entre-deux-Mers natuurlijk, waar men het elders over heeft. Er was (of is) ook een Réserve van de witte, maar die werd te concurrentieel voor de veel duurdere Couhin-Lurton...