wijnliefhebbers

Volledige versie: Liber Pater, Graves van 3000 €/fles
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3
Tegen wie hebt ge't nu?
(16-07-2020 09:27 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Man man man, wat kan er op dit forum soms toch, sorry dat ik het zeg, enorm lompe boute uitspraken gedaan worden.......Dank Bert voor het regelmatig aanbrengen van wat Nuance...erg prettig.

Voor de duidelijkheid Werner, het overgrote deel van rijke mensen is niet bezig met het nog rijker willen worden. Ze zijn erg happy met de situatie zoals hij is en willen dat graag vasthouden. Zoals jij ze allemaal over 1 kam scheert is onzin.

Dan nog zo'n beroemde uitspraak...….Voor heel veel mensen met geld maakt geld ABSOLUUT gelukkig!
Voor mij geldt in ieder geval dat geld gelukkig maakt en niet een klein beetje maar heel erg. Ik heb het net even aan mijn partner gevraagd en voor haar ook. Het heeft mij als mens niet veranderd maar het feit dat je alles kan doen wat je wil, (betrekkelijk) kan kopen wat je wil, naartoe kan gaan waar en wanneer je wil zorgt voor een extreem gelukkig gevoel.
Ik was vanmiddag bij een kameraad toen ik op mijn GSM jouw uitspraken las. Hij heeft samen met zijn vrouw 7 jaar geleden een mooi bedrag met 6 nullen gewonnen in de loterij en ineens toegetreden tot de rijken. Ik vroeg hem (ik wist het antwoord al van tevoren maar wilde er een officieel momentje van maken) of geld gelukkig maakt. "WAT DENK JE DAN JOHNwattewatte JA!!! ENORM!" was zijn antwoord.
Een groot deel van mijn klanten zijn bovengemiddeld vermogend. Als ik daar 1 op 1 de vraag stel of geld gelukkig maakt zal zo'n 80 tot 90% antwoorden met: Ja!

Bij jou en bij meerderen leeft blijkbaar de overtuiging dat geld niet gelukkig maakt maar dat is dus voor heel veel mensen niet juist.

Deze kleine nuance moest ik even kwijt.....Rolleyes

Tot je ziek wordt.

Een gezond mens heeft 1000 wensen, een ziek mens maar 1.

Wat niet wegneemt dat je beter vermogend bent als je ziek wordt dan minder vermogend, zelfs hier bij ons.
(17-07-2020 09:20 AM)BartS schreef: [ -> ]Tot je ziek wordt.

Een gezond mens heeft 1000 wensen, een ziek mens maar 1.

Wat niet wegneemt dat je beter vermogend bent als je ziek wordt dan minder vermogend, zelfs hier bij ons.

Daar heb je uiteraard helemaal gelijk in Bart. En dat laatste klopt ook.
Intussen wel even de titel aangepast...
(17-07-2020 10:42 AM)Rik Martens schreef: [ -> ]Intussen wel even de titel aangepast...

haha top!
(17-07-2020 10:42 AM)Rik Martens schreef: [ -> ]Intussen wel even de titel aangepast...

Big Grin
(16-07-2020 09:27 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Voor de duidelijkheid Werner, het overgrote deel van rijke mensen is niet bezig met het nog rijker willen worden. Ze zijn erg happy met de situatie zoals hij is en willen dat graag vasthouden. Zoals jij ze allemaal over 1 kam scheert is onzin.

Even verduidelijken: ik heb het hier niet over "gewoon" rijke mensen zoals jij en ik heb er ook nogal wat in de nabije en minder nabije familie en daar ben ik het volkomen met je eens: die mensen zijn erg gelukkig (mag zelf ook niet klagen trouwens...). Dat was misschien niet duidelijk, ik heb het over het soort dat je misschien ook wel kent: de extreem rijke mensen die MACHT willen en inderdaad nooit tevreden zijn. Ik gun jou ABSOLUUT je comfortabele levensstijl, laat dat duidelijk zijn hé. Als er zo'n mensen niet waren waren er ook een hoop bijzonder aangename zaken niet: kunst, cultuur, prachtige huizen, boten, auto's, noem maar op, want dan was daar gewoon geen publiek voor, dat weet ik ook wel.
Een familielid van mij, ook goed in de slappe was, kocht bvb vele jaren terug een vervallen kasteel. Ik heb foto's gezien, je gelooft je ogen niet. Het is daar dat we onze degustaties deden: dat kasteel is nu een pareltje en bovendien geklasseerd erfgoed. Zonder mensen zoals hij was het nu een ruine of stond er een socialistische woonblok.
(17-07-2020 10:56 AM)wvd schreef: [ -> ]
(16-07-2020 09:27 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Voor de duidelijkheid Werner, het overgrote deel van rijke mensen is niet bezig met het nog rijker willen worden. Ze zijn erg happy met de situatie zoals hij is en willen dat graag vasthouden. Zoals jij ze allemaal over 1 kam scheert is onzin.

Even verduidelijken: ik heb het hier niet over "gewoon" rijke mensen zoals jij en ik heb er ook nogal wat in de nabije en minder nabije familie en daar ben ik het volkomen met je eens: die mensen zijn erg gelukkig (mag zelf ook niet klagen trouwens...). Dat was misschien niet duidelijk, ik heb het over het soort dat je misschien ook wel kent: de extreem rijke mensen die MACHT willen en inderdaad nooit tevreden zijn. Ik gun jou ABSOLUUT je comfortabele levensstijl, laat dat duidelijk zijn hé. Als er zo'n mensen niet waren waren er ook een hoop bijzonder aangename zaken niet: kunst, cultuur, prachtige huizen, boten, auto's, noem maar op, want dan was daar gewoon geen publiek voor, dat weet ik ook wel.
Een familielid van mij, ook goed in de slappe was, kocht bvb vele jaren terug een vervallen kasteel. Ik heb foto's gezien, je gelooft je ogen niet. Het is daar dat we onze degustaties deden: dat kasteel is nu een pareltje en bovendien geklasseerd erfgoed. Zonder mensen zoals hij was het nu een ruine of stond er een socialistische woonblok.

Fijn dat je wat nuance aanbrengt in je gedane uitspraak Werner. Verhelderend applaus
Er zijn in alles uitzonderingen. Mensen die doodongelukkig worden van veel geld omdat ze calvinistisch geschoold zijn en vanaf het moment van rijkdom alleen nog maar aasgieren om zich heen zien en zelf geen cent kunnen uitgeven. Mensen die vanaf de rijkdom er alles in de kortste keren doorheen jassen en vervolgens tot aan hun dood in de goot liggen (ooit nog een mooie aflevering van Jambers van gezien, zo'n 30 kilo geleden...) en mensen die jij bedoelt waarbij het nooit genoeg is. Met die laatste groep ben ik overigens zeer blij want zonder hen was er veel meer armoede. Laat ze maar vooral doen. Maar die discussie hebben we al eerder gehad.
(16-07-2020 09:27 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Man man man, wat kan er op dit forum soms toch, sorry dat ik het zeg, enorm lompe boute uitspraken gedaan worden
(17-07-2020 11:07 AM)Vinoco schreef: [ -> ]Met die laatste groep ben ik overigens zeer blij want zonder hen was er veel meer armoede.

Tricle down effect bedoel je?
Juist ja, en de goedheilige Sint komt van Spanje.
Klopt natuurlijk ook alweer niet helemaal. Ik was in 1979 (USSR) en in 2014 (Russische Federatie) in Leningrad resp. Sint-Petersburg en beide regimes stoeften met dezelfde gerestaureerde gebouwen en musea, die overwegend uit het tsarisme van de XVIIIde eeuw stamden. Alleen zetten de communisten het iets nadrukkelijker in de verf hoeveel arbeiders er verongelukt waren bij de bouw van Sint-Isaak in de XIXde eeuw...
Het zou lachwekkend zijn, ware het niet zo intriest, om te zien hoe mensen met een wat bovengemiddeld inkomen denken dat ze mee in de bunker mogen wanneer de hele boel ontploft... En dan maar met volle overgave de slippen dragen van degenen die op het knopke zullen duwen. Dr. Merkwurdigliebe nog aan toe!
[attachment=4842]Liber Pater idd aan 30.000€/fles in 2015. Te zot voor woorden. Zie artikel in bijlage. Ik botste hier deze morgen plots op toen ik op de pot zatBlush
(17-07-2020 12:02 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Liber Pater idd aan 30.000€/fles in 2015. Te zot voor woorden. Zie artikel in bijlage. Ik botste hier deze morgen plots op toen ik op de pot zatBlush

De primeurprijs van 15.500 euro was dus een koopje. Ik had er 6 en een jaar later verkocht voor 17.500 euro per fles. Vond het een mooie deal...….veel te vroeg dus. De onvoorspelbaarheid van waarde....ik vind het fantastisch!
Die Liber Pater blijft me intussen wel intrigeren. Zo bleek bij nazicht dat Liber Pater niet, zoals ik aannam, Bevrijd de Papa betekende, maar dat Liber Pater de mannelijke tegenhanger van Libera is. Een godenpaar dat de oogst moet beschermen, met reminiscenties naar Dionysos/Bacchus enerzijds en met Ariadne (die van de draad) anderzijds. Dit moet ge niet kennen voor het examen.

Belangrijker is de verkoopsbaratin van Mijnheer Pasquet, waarin hij beweert de herrijzenis van de XIXde eeuwse bordeaux te bewerkstelligen. Ten bewijze waarvoor hij zich blijkbaar graag achter een muilezel laat fotograferen of met een hand aan een aardewerken amfoor. Dat laatste volgens mij een beetje bizar, ik dacht immers dat men sinds de middeleeuwen eiken vaten gebruikte in Bordeaux en dat amforen iets exotisch waren. Qvevri, dat soort dingen. Amforen en de XIXde eeuw, het leek me een anachronisme.

Maar goed, in mijn volkomen bevooroordeelde opinie, wil de Heer Pasquet dus een pre-philloxerawijn uit de doden opwekken met alle karakteristieken vandien: weinig alcoholisch, gechaptaliseerd om toch maar iet of wat boven de 10% uit te komen, de dunne kleur van slecht tot rijping komende cabernet sauvignon aangedikt met syrah uit de Rhône... Dat alles niet altijd zorgvuldig gebotteld door de négoce op de Place de Bordeaux of na een lang en langzaam transport door, pakweg, een wijnhandelaar in Oostende, die de wijn allegedly verbeterde met een dosis porto... Hier rek ik de XIXde eeuw een beetje uit tot het begin van de XXste, ten gunste van het verhaal.

Het is bewonderenswaardig dat Loïc zijn overtuiging volgt om deze vloeistof na te bootsen aan de hand van nieuwe eikenhouten vaten en alle moderne vinificatiemethoden waarover hij kan beschikken en waar men in de XIXde eeuw niet eens van kon dromen. En natuurlijk raakt hij ermee weg, wat kan je immers verwachten van een olijkerd, die zelfs de E.U. al eens een paar honderdduizend euro publiciteitsgeld ontfutseld heeft...
(18-07-2020 11:14 AM)Rik Martens schreef: [ -> ]Die Liber Pater blijft me intussen wel intrigeren. Zo bleek bij nazicht dat Liber Pater niet, zoals ik aannam, Bevrijd de Papa betekende, maar dat Liber Pater de mannelijke tegenhanger van Libera is. Een godenpaar dat de oogst moet beschermen, met reminiscenties naar Dionysos/Bacchus enerzijds en met Ariadne (die van de draad) anderzijds. Dit moet ge niet kennen voor het examen.

Belangrijker is de verkoopsbaratin van Mijnheer Pasquet, waarin hij beweert de herrijzenis van de XIXde eeuwse bordeaux te bewerkstelligen. Ten bewijze waarvoor hij zich blijkbaar graag achter een muilezel laat fotograferen of met een hand aan een aardewerken amfoor. Dat laatste volgens mij een beetje bizar, ik dacht immers dat men sinds de middeleeuwen eiken vaten gebruikte in Bordeaux en dat amforen iets exotisch waren. Qvevri, dat soort dingen. Amforen en de XIXde eeuw, het leek me een anachronisme.

Maar goed, in mijn volkomen bevooroordeelde opinie, wil de Heer Pasquet dus een pre-philloxerawijn uit de doden opwekken met alle karakteristieken vandien: weinig alcoholisch, gechaptaliseerd om toch maar iet of wat boven de 10% uit te komen, de dunne kleur van slecht tot rijping komende cabernet sauvignon aangedikt met syrah uit de Rhône... Dat alles niet altijd zorgvuldig gebotteld door de négoce op de Place de Bordeaux of na een lang en langzaam transport door, pakweg, een wijnhandelaar in Oostende, die de wijn allegedly verbeterde met een dosis porto... Hier rek ik de XIXde eeuw een beetje uit tot het begin van de XXste, ten gunste van het verhaal.

Het is bewonderenswaardig dat Loïc zijn overtuiging volgt om deze vloeistof na te bootsen aan de hand van nieuwe eikenhouten vaten en alle moderne vinificatiemethoden waarover hij kan beschikken en waar men in de XIXde eeuw niet eens van kon dromen. En natuurlijk raakt hij ermee weg, wat kan je immers verwachten van een olijkerd, die zelfs de E.U. al eens een paar honderdduizend euro publiciteitsgeld ontfutseld heeft...

Wat jammer dat we hier geen “vind ik leuk” knopje hebben.
Bij deze dus. Wink
(18-07-2020 11:14 AM)Rik Martens schreef: [ -> ]Die Liber Pater blijft me intussen wel intrigeren. Zo bleek bij nazicht dat Liber Pater niet, zoals ik aannam, Bevrijd de Papa betekende, maar dat Liber Pater de mannelijke tegenhanger van Libera is. Een godenpaar dat de oogst moet beschermen, met reminiscenties naar Dionysos/Bacchus enerzijds en met Ariadne (die van de draad) anderzijds. Dit moet ge niet kennen voor het examen.

Belangrijker is de verkoopsbaratin van Mijnheer Pasquet, waarin hij beweert de herrijzenis van de XIXde eeuwse bordeaux te bewerkstelligen. Ten bewijze waarvoor hij zich blijkbaar graag achter een muilezel laat fotograferen of met een hand aan een aardewerken amfoor. Dat laatste volgens mij een beetje bizar, ik dacht immers dat men sinds de middeleeuwen eiken vaten gebruikte in Bordeaux en dat amforen iets exotisch waren. Qvevri, dat soort dingen. Amforen en de XIXde eeuw, het leek me een anachronisme.

Maar goed, in mijn volkomen bevooroordeelde opinie, wil de Heer Pasquet dus een pre-philloxerawijn uit de doden opwekken met alle karakteristieken vandien: weinig alcoholisch, gechaptaliseerd om toch maar iet of wat boven de 10% uit te komen, de dunne kleur van slecht tot rijping komende cabernet sauvignon aangedikt met syrah uit de Rhône... Dat alles niet altijd zorgvuldig gebotteld door de négoce op de Place de Bordeaux of na een lang en langzaam transport door, pakweg, een wijnhandelaar in Oostende, die de wijn allegedly verbeterde met een dosis porto... Hier rek ik de XIXde eeuw een beetje uit tot het begin van de XXste, ten gunste van het verhaal.

Het is bewonderenswaardig dat Loïc zijn overtuiging volgt om deze vloeistof na te bootsen aan de hand van nieuwe eikenhouten vaten en alle moderne vinificatiemethoden waarover hij kan beschikken en waar men in de XIXde eeuw niet eens van kon dromen. En natuurlijk raakt hij ermee weg, wat kan je immers verwachten van een olijkerd, die zelfs de E.U. al eens een paar honderdduizend euro publiciteitsgeld ontfutseld heeft...
En wie zegt dat die stokken van destijds met dito rassen typisch Frans waren? Of het beste waren/zijn voor die regio? We doen het al meer dan een eeuw met C-S en Merlot, en die doen het zo goed. Los van het feit of de wijn al dan niet superbe is, vind ik wat Rik schrijft wel stof tot nadenken... Vooral dan het Hermitagé-procédé. Laat ons hopen dat hij dat niet gaat doen, want dan schieten de prijzen owv de schaarste in Hermitage weeral omhoog banghead
Trouwens, aan een fractie van de prijs doet Chateau Le Puy dit al zo lang en heeft bewezen op een recente degustatie dat HUN wijnen decennia meekunnen op die manier...
Inderdaad, hoe zit dat met die oude druivenrassen in Bordeaux?
In de commentaren over Liber Pater lezen we onder meer dat er gebruik wordt gemaakt van oude, soms vergeten druiven als:
- petit vidure (eigenlijk een andere naam voor cabernet-sauvignon, de druif die veruit de voornaamste rol speelt, naast kleine hoeveelheden malbec en petit verdot, ook niet echt uitzonderlijk in een blend op de linkeroever)
- castets: na 1870, beperkt, eerder Zuid-en Midden-Frankrijk
- st-macaire: sinds 1763, in de XIXde eeuw verspreid, ook synoniem voor merlot
- coulant (= tarnay = mancin)
Deze laatste drie vertegenwoordigen in de zo uitzonderlijke 2015 samen slechts 2% van de blend.

Interessant weetje terzijde:
Omwille van de opwarming van de aarde zijn sinds 2019 toegestaan:
- marselan = cabernet sauvignon x grenache noir (°1961)
- touriga nacional (!)
- castets = gros cabernet (fer servadou x hondarribi beltza = txakoli) x camaraou noir (= espadeiro)
- arinarnoa = tannat x cabernet sauvignon (°1956)

Binnenkort kunnen we het af en toe dus eens over iets anders hebben dan die eeuwige merlot en cabernet...

(met dank aan Tinternet).
Citaat: Omwille van de opwarming van de aarde zijn sinds 2019 toegestaan:

Voorlopig wel enkel in de gewone Bordeaux.
Op zich niet slecht vermits ze zowat 50% van de in België ingevoerde wijn uit de Bordelaise uitmaken... Daar mag wat mij betreft best wat Touriga Nacional in gekieperd worden, het kan de kwaliteit maar ten goede komen... Meer waar voor onze 6 euro die we gemiddeld voor een fles uit deze wijnstreek uitgeven (wat meteen die 30.000 euro ietwat in perspectief zet).
Over Liber Pater.

http://www.the-buyer.net/tasting/wine/liber-pater/

Wie hier een printscreen van Neil Martin zijn impressies van die avond post krijgt mijn eeuwige dankbaarheidWink
(06-06-2022 10:08 AM)vinejo schreef: [ -> ]Over Liber Pater.

http://www.the-buyer.net/tasting/wine/liber-pater/

Wie hier een printscreen van Neil Martin zijn impressies van die avond post krijgt mijn eeuwige dankbaarheidWink

Zijn de nota's van Jean-Marc Quarin al voldoende voor tijdelijke dankbaarheid? Big Grin

Ook niet slecht maar blijkbaar had Neal Martin een nogal pittige discussie met Loic Pasquet, zou wel interessant zijn om daarvan zijn verslagje te lezen…
Een ding is zeker met Liber Pater hebben we te doen met een Bordeaux-wijn met de hoogste prijs/kwaliteitsverhouding. Dat is een bijzonder sterk verkoopsargument, waarvoor gefortuneerde wijndrinkers wel een euro meer over hebben.
(06-06-2022 03:09 PM)wvd schreef: [ -> ]
(06-06-2022 10:08 AM)vinejo schreef: [ -> ]Over Liber Pater.

http://www.the-buyer.net/tasting/wine/liber-pater/

Wie hier een printscreen van Neil Martin zijn impressies van die avond post krijgt mijn eeuwige dankbaarheidWink

Zijn de nota's van Jean-Marc Quarin al voldoende voor tijdelijke dankbaarheid? Big Grin

Ook niet slecht maar blijkbaar had Neal Martin een nogal pittige discussie met Loic Pasquet, zou wel interessant zijn om daarvan zijn verslagje te lezen…

Geduld, ik heb het hem gevraagd en er komt een artikel over, maar eerst is hij zich aan het verdiepen in de oude (vergeten) rassen die in de 18e en 19e eeuw in Bordeaux aangeplant waren en die voor dit project opnieuw aangeplant werden, ongeëent wel te verstaan. Ik ben echt razend benieuwd naar zijn verslagje.
(07-06-2022 10:03 PM)rlin schreef: [ -> ]Een ding is zeker met Liber Pater hebben we te doen met een Bordeaux-wijn met de hoogste prijs/kwaliteitsverhouding. Dat is een bijzonder sterk verkoopsargument, waarvoor gefortuneerde wijndrinkers wel een euro meer over hebben.
Oei, even verduidelijken de hoogste prijs/kwaliteitsverhouding is net het omgekeerde van de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Liber Pater bijt zeker in de eerst vermelde categorie de spits af.
(08-06-2022 07:33 PM)rlin schreef: [ -> ]
(07-06-2022 10:03 PM)rlin schreef: [ -> ]Een ding is zeker met Liber Pater hebben we te doen met een Bordeaux-wijn met de hoogste prijs/kwaliteitsverhouding. Dat is een bijzonder sterk verkoopsargument, waarvoor gefortuneerde wijndrinkers wel een euro meer over hebben.
Oei, even verduidelijken de hoogste prijs/kwaliteitsverhouding is net het omgekeerde van de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Liber Pater bijt zeker in de eerst vermelde categorie de spits af.

Wat de rqp van deze wijn is vind ik irrelevant, dat is de markt die dol draait en dat interesseert me minder dan waar het hier echt om draait namelijk de vergelijking met hedendaagse Bordeaux tov wat het zou geweest zijn moest er geen phylloxera geweest zijn.
(08-06-2022 08:51 PM)wvd schreef: [ -> ]
(08-06-2022 07:33 PM)rlin schreef: [ -> ]
(07-06-2022 10:03 PM)rlin schreef: [ -> ]Een ding is zeker met Liber Pater hebben we te doen met een Bordeaux-wijn met de hoogste prijs/kwaliteitsverhouding. Dat is een bijzonder sterk verkoopsargument, waarvoor gefortuneerde wijndrinkers wel een euro meer over hebben.
Oei, even verduidelijken de hoogste prijs/kwaliteitsverhouding is net het omgekeerde van de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Liber Pater bijt zeker in de eerst vermelde categorie de spits af.
Wat de rqp van deze wijn is vind ik irrelevant, dat is de markt die dol draait en dat interesseert me minder dan waar het hier echt om draait namelijk de vergelijking met hedendaagse Bordeaux tov wat het zou geweest zijn moest er geen phylloxera geweest zijn.
Interessante benadering. Wat zijn uw proefondervindelijke vaststellingen?
Clos Manou heeft ook nog een perceel met ongeënte merlot. Die wordt nu apart op de markt gebracht.
(09-06-2022 01:31 PM)rlin schreef: [ -> ]
(08-06-2022 08:51 PM)wvd schreef: [ -> ]
(08-06-2022 07:33 PM)rlin schreef: [ -> ]
(07-06-2022 10:03 PM)rlin schreef: [ -> ]Een ding is zeker met Liber Pater hebben we te doen met een Bordeaux-wijn met de hoogste prijs/kwaliteitsverhouding. Dat is een bijzonder sterk verkoopsargument, waarvoor gefortuneerde wijndrinkers wel een euro meer over hebben.
Oei, even verduidelijken de hoogste prijs/kwaliteitsverhouding is net het omgekeerde van de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Liber Pater bijt zeker in de eerst vermelde categorie de spits af.
Wat de rqp van deze wijn is vind ik irrelevant, dat is de markt die dol draait en dat interesseert me minder dan waar het hier echt om draait namelijk de vergelijking met hedendaagse Bordeaux tov wat het zou geweest zijn moest er geen phylloxera geweest zijn.
Interessante benadering. Wat zijn uw proefondervindelijke vaststellingen?
Clos Manou heeft ook nog een perceel met ongeënte merlot. Die wordt nu apart op de markt gebracht.

Die zou ik idd graag eens proeven en dan liefst naast een andere geënte Merlot van dezelfde of vergelijkbare terroirs. Want dat is nu net het probleem. Ik heb het geluk gehad om toch een aantal wijnen van stokken op eigen voet te proeven, maar dat zijn dan quasi altijd heel erg oude stokken en dat vertekent al.
Maar heel erg veralgemenend heb ik toch de indruk dat we met dat enten iets missen en dan misschien vooral in de afdronk, of is dat enkel het oude stokken effect?
Ook heb ik een indruk van meer verfijning, zuiverdere aroma's. Als ik bvb de wijnen van Dominio de Atauta vergeleek met quasi alle andere Ribera's, dan was Dominio altijd fijner, complexer, maar het is ook een van de hoogst gelegen wijngaarden van de regio. Ook in andere regio's in Spanje vindt je nog wat echte stokken en ook redelijk wat in Italië.
Ook Elvio Cogno verkoopt een Barbera op eigen voet en ook die is veel genuanceerder dan zijn andere Barbera's. Zelfde opmerking voor een aantal wijnen uit Campania waar je hier en daar nog wat echte stokken vindt. Bollinger's VV heb ik helaas nog niet geproefd..
Pagina's: 1 2 3
Koppelingen