Domaine Les Cascades - La Galaura 2013 - Ribaute, Corbières
Really dark cherryred colour, with a high colour intensity. Quite closed in the nose; stewed fruit, smells as fruit being too ripe, has also some chemical smell. Maybe a biodynamical wine which is not stabilised enough? 2nd nose of spices, black berries, garrigue herbs.
In the mouth lots of TAN, quite astringent, a sour bite. Short finish, goes fast into a sour aftertaste. Not balanced, sour, astringent wine. Next!
Zou biodynamisch geproduceerd zijn. Is het dat wat hier verkeerd is gegaan (en/of wat me onbekend is in deze wijn)?
(15-02-2016 11:56 AM)Xcalibur schreef: [ -> ]Domaine Les Cascades - La Galaura 2013 - Ribaute, Corbières
Really dark cherryred colour, with a high colour intensity. Quite closed in the nose; stewed fruit, smells as fruit being too ripe, has also some chemical smell. Maybe a biodynamical wine which is not stabilised enough? 2nd nose of spices, black berries, garrigue herbs.
In the mouth lots of TAN, quite astringent, a sour bite. Short finish, goes fast into a sour aftertaste. Not balanced, sour, astringent wine. Next!
Zou biodynamisch geproduceerd zijn. Is het dat wat hier verkeerd is gegaan (en/of wat me onbekend is in deze wijn)?
Ik denk inderdaad dat dit aan de biodynamie kan liggen en het gebrek aan interventie...
(15-02-2016 11:56 AM)Xcalibur schreef: [ -> ]Domaine Les Cascades - La Galaura 2013 - Ribaute, Corbières
Really dark cherryred colour, with a high colour intensity. Quite closed in the nose; stewed fruit, smells as fruit being too ripe, has also some chemical smell. Maybe a biodynamical wine which is not stabilised enough? 2nd nose of spices, black berries, garrigue herbs.
In the mouth lots of TAN, quite astringent, a sour bite. Short finish, goes fast into a sour aftertaste. Not balanced, sour, astringent wine. Next!
Zou biodynamisch geproduceerd zijn. Is het dat wat hier verkeerd is gegaan (en/of wat me onbekend is in deze wijn)?
@Xcalibur
De bespreking of T.N. die je hier in de Engelse taal schrijft zijn dit je persoonlijke ervaringen of is dit een copy paste?
Ook dezelfde vraag voor je andere reacties in de taal van Shakespeare.
De TN zijn mijn persoonlijk TN's op een proeverij specifiek over Corbières.
Aangezien ik ze ook dubbel post op vivino, staan ze in de engelse taal. En aangezien er daar max 255 karakters mogen is het inderdaad wat verkapt engels.
Sorry daarvoor.
(15-02-2016 10:21 PM)Xcalibur schreef: [ -> ]De TN zijn mijn persoonlijk TN's op een proeverij specifiek over Corbières.
Aangezien ik ze ook dubbel post op vivino, staan ze in de engelse taal. En aangezien er daar max 255 karakters mogen is het inderdaad wat verkapt engels.
Sorry daarvoor.
Bedankt voor je reactie in de taal van Vondel. De andere (talen) mag gerust ook voor mij.
Welke proeverij van Corbières wijnen was dit?
Het was een eigen ingerichte degustatie met toelichting van ligging, terroir, klimaat, ontstaan/historiek van de wijnbouw mét natuurlijk een deel praktijk
Er was wijn genoeg voor een 10-tal mensen, maar enkelen waren reeds bezet. Ik had nog ruim overschot.
Leuke proeverij! Welke vonden jullie de beste?
Ik heb een 3tal jaar geleden Château de Lastours (Portel de Corbières) bezocht. Daar heb ik de Cuvée Simone Deschamps 2008 van meegebracht. Die was unaniem de WOTN.
Die cuvée is hun tweede wijn. Heel goede P/Q verhouding. Wijn evolueert ook mooi met initieel frisse, fruitige wijn, maar kan ook goed rijpen waardoor hij meer animale tonen krijgt, cacao, chocolade, geroosterd vat, ... maar niet overdreven.
(PS cfr andere toegevoegde TN's in de sektie Languedoc-Roussillon; allemaal Corbières als suffix)
(16-02-2016 10:39 AM)Xcalibur schreef: [ -> ]Er was wijn genoeg voor een 10-tal mensen, maar enkelen waren reeds bezet. Ik had nog ruim overschot.
Aangezien bijna niemand zijn locatie gegevens invult, is het moeilijk om mensen uit te nodigen. Mijn locatie, nabij Tienen, staat wel publiek aangegeven.
Ook de drempel is dikwijls nog wat te groot, want het zijn tot slot onbekenden. Daarnaast zo'n proeverij "publiek" aankondigen, dat is me wat te gewaagd mijn inziens ;-)
Tips hoe jullie dit organiseren steeds welkom! (misschien nieuwe topic?)
Citaat:Tips hoe jullie dit organiseren steeds welkom! (misschien nieuwe topic?)
Hier worden wel vaker degustaties aangekondigd, onder de topic "onvergetelijke degustaties". Als je een concreet voorstel hebt, post je het en vraag je dat geïnteresseerden via persoonlijk bericht contact opnemen met jou. Meestal wordt dan een doodle rondgestuurd via email of zo.