wijnliefhebbers

Volledige versie: Clos des Templiers - Lalande de Pomerol
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
De 2005 was één van de eerste Bordeaux-wijnen die ik ooit kocht! Tijd om het laatste flesje te openen. In eerder jaren charmeerde deze wijn vooral door zijn fruit en vlezigheid, maar bleef er steeds iets storends in de tannines. Nu aroma's van tabak, ceder wat begint te domineren vanaf de tweede dag en nog steeds iets te droge tannines. Ik denk niet dat dit ooit nog in orde zou komen, zeker aangezien het fruit nu echt wel niet meer te bespeuren is en de wijn nog steeds hard overkomt. Iets om toch wat jonger te drinken!
Een mij onbekende wijn, maar de naam vind ik alvast wel fantastisch klinken! Smile
(08-03-2016 01:19 PM)Kupers schreef: [ -> ]De 2005 was één van de eerste Bordeaux-wijnen die ik ooit kocht! Tijd om het laatste flesje te openen. In eerder jaren charmeerde deze wijn vooral door zijn fruit en vlezigheid, maar bleef er steeds iets storends in de tannines. Nu aroma's van tabak, ceder wat begint te domineren vanaf de tweede dag en nog steeds iets te droge tannines. Ik denk niet dat dit ooit nog in orde zou komen, zeker aangezien het fruit nu echt wel niet meer te bespeuren is en de wijn nog steeds hard overkomt. Iets om toch wat jonger te drinken!

Dat lijken me die typische 2005-tannines.
Soms begin ik ook te twijfelen maar toch denk ik dat de 2005 s zullen versmelten tot iets heel moois. Maar er is wel belachelijk veel geduld voor nodig...
(08-03-2016 04:17 PM)vinejo schreef: [ -> ]Dat lijken me die typische 2005-tannines.
Soms begin ik ook te twijfelen maar toch denk ik dat de 2005 s zullen versmelten tot iets heel moois. Maar er is wel belachelijk veel geduld voor nodig...

Een La Pointe 2005 vond ik nu al mooi op dronk ... een La Fleur Petrus 2005 heeft dan weer hopen tijd nodig.
Nu ja .... je kan een sprot niet vergelijken met kreeft natuurlijk nono.
(08-03-2016 04:17 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(08-03-2016 01:19 PM)Kupers schreef: [ -> ]De 2005 was één van de eerste Bordeaux-wijnen die ik ooit kocht! Tijd om het laatste flesje te openen. In eerder jaren charmeerde deze wijn vooral door zijn fruit en vlezigheid, maar bleef er steeds iets storends in de tannines. Nu aroma's van tabak, ceder wat begint te domineren vanaf de tweede dag en nog steeds iets te droge tannines. Ik denk niet dat dit ooit nog in orde zou komen, zeker aangezien het fruit nu echt wel niet meer te bespeuren is en de wijn nog steeds hard overkomt. Iets om toch wat jonger te drinken!

Dat lijken me die typische 2005-tannines.
Soms begin ik ook te twijfelen maar toch denk ik dat de 2005 s zullen versmelten tot iets heel moois. Maar er is wel belachelijk veel geduld voor nodig...

Jo, wat bedoel je met "typische 2005-tannines"
Als je met de 2005 geduld moet hebben wat moet je dan hebben voor de 2006. (komt die dan op zijn plooi binnen een termijn van 5....10 jaar?)
Ik heb misschien gemakkelijk spreken daar ik voldoende reserves heb van oudere jaargangen.
(08-03-2016 08:25 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(08-03-2016 04:17 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(08-03-2016 01:19 PM)Kupers schreef: [ -> ]De 2005 was één van de eerste Bordeaux-wijnen die ik ooit kocht! Tijd om het laatste flesje te openen. In eerder jaren charmeerde deze wijn vooral door zijn fruit en vlezigheid, maar bleef er steeds iets storends in de tannines. Nu aroma's van tabak, ceder wat begint te domineren vanaf de tweede dag en nog steeds iets te droge tannines. Ik denk niet dat dit ooit nog in orde zou komen, zeker aangezien het fruit nu echt wel niet meer te bespeuren is en de wijn nog steeds hard overkomt. Iets om toch wat jonger te drinken!

Dat lijken me die typische 2005-tannines.
Soms begin ik ook te twijfelen maar toch denk ik dat de 2005 s zullen versmelten tot iets heel moois. Maar er is wel belachelijk veel geduld voor nodig...

Jo, wat bedoel je met "typische 2005-tannines"
Als je met de 2005 geduld moet hebben wat moet je dan hebben voor de 2006. (komt die dan op zijn plooi binnen een termijn van 5....10 jaar?)
Ik heb misschien gemakkelijk spreken daar ik voldoende reserves heb van oudere jaargangen.

2005 en 2006 blijven hier toch ook nog hele tijd dicht, denk dat deze jaargangen nog makkelijk 10 jaar kunnen blijven liggen. Ze mooi laten verouderen en nu genieten van de lekkere echte oude Bordeaux wijntjes! Slurp
(08-03-2016 08:25 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(08-03-2016 04:17 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(08-03-2016 01:19 PM)Kupers schreef: [ -> ]De 2005 was één van de eerste Bordeaux-wijnen die ik ooit kocht! Tijd om het laatste flesje te openen. In eerder jaren charmeerde deze wijn vooral door zijn fruit en vlezigheid, maar bleef er steeds iets storends in de tannines. Nu aroma's van tabak, ceder wat begint te domineren vanaf de tweede dag en nog steeds iets te droge tannines. Ik denk niet dat dit ooit nog in orde zou komen, zeker aangezien het fruit nu echt wel niet meer te bespeuren is en de wijn nog steeds hard overkomt. Iets om toch wat jonger te drinken!

Dat lijken me die typische 2005-tannines.
Soms begin ik ook te twijfelen maar toch denk ik dat de 2005 s zullen versmelten tot iets heel moois. Maar er is wel belachelijk veel geduld voor nodig...

Jo, wat bedoel je met "typische 2005-tannines"
Als je met de 2005 geduld moet hebben wat moet je dan hebben voor de 2006. (komt die dan op zijn plooi binnen een termijn van 5....10 jaar?)
Ik heb misschien gemakkelijk spreken daar ik voldoende reserves heb van oudere jaargangen.

De 2005 wijnen geven veelal een geknoopte indruk en eindigen soms droog en zelfs wat bitter. Zelfs die van rechteroever. Misschien gelt dit minder voor de allerbeste wijnen.
Dronk vorig weekend de 2006 Pontet Canet, man die was subliem.
Ik heb de indruk dat de tannines voor 2005 wel op hun plaats zullen komen, de grote vraag is of andere elementen het zolang volhouden. Bij deze wijn heb ik mijn twijfels, het fruit was nu te zwak en zou er niet echt beter op worden. Terzijde, het was ook niet de duurste wijn, denk dat ik 14 euro heb betaald enkele jaren terug, noch eentje uit een appelatie gekend voor zijn bewaarpotentieel.
Koppelingen