Two Rivers Clos des Pierres 2014
Schenk deze wijn eens blind aan een Bourgogneliefhebber.
Het zou wel eens kunnen dat de term Puligny valt...
Deze Nieuw-zeelandse chardonnay was voor mij een ware ontdekking.
16,50 euro Klassewijnen.
(17-03-2016 10:59 AM)vinejo schreef: [ -> ]Two Rivers Clos des Pierres 2014
Schenk deze wijn eens blind aan een Bourgogneliefhebber.
Het zou wel eens kunnen dat de term Puligny valt...
Deze Nieuw-zeelandse chardonnay was voor mij een ware ontdekking.
16,50 euro Klassewijnen.
Super, heb daar ook een proefflesje van gekocht!
Moet ik dan toch ook eens proberen, mooi alternatief voor wat je bij de gespecialiseerde wijnhandelaar aantreft. Ik heb bij Ad Bibendum al werkelijk prachtige NZ chardonnays geproefd en gekocht, maar helaas niet altijd met de optimale prijs-kwaliteitsverhouding...
N.a.v. de "Pinot Noir is dat feestje" topic eens de Colruyt Klassewijnen site bezocht op zoek naar de "Two Rivers Clos des Pierres".
Jammer genoeg blijkbaar niet meer te verkrijgen.
(26-07-2016 11:23 AM)Corto schreef: [ -> ]N.a.v. de "Pinot Noir is dat feestje" topic eens de Colruyt Klassewijnen site bezocht op zoek naar de "Two Rivers Clos des Pierres".
Jammer genoeg blijkbaar niet meer te verkrijgen.
klopt, ik had ook al eens gekeken om bij te bestellen. Op de fles stond dat er "500 cases" gemaakt werden van die wijn. Colruyt zal dus wellicht een heel kleine hoeveelheid gekregen hebben. Jammer!
Hupla, de pinot noir 2015 Tributary opgetrokken.
Gemaakt van de koelere (en hoger gelegen hellingen) in Marlborough wat deze wijn meer elegantie en frisheid moet geven.
Deze bruist precies nog
De jeugd spat er van af. Even laten openstaan om wat te bekomen, dit jong veulentje.
Mooie pinot typische bosaarbeitjes geur, iets zoetig ook en toch ook wel nadrukkelijk dat hout.
Op de website van Colruyt staat:
Smaak: vol, zijdezacht, zelfs wat rond, met rodevruchtenlikeur, zoete kruiden en peper, mooi verweven hout, florale toetsen
ik denk niet dat ze hier een oudere millésime van gedronken hebben. Mooi verweven, zijdezacht? Misschien komt het straks. Ik moet toegeven dat ik 'm binnen het eerste half uur na openen heb gedronken. De rest probeer ik over een 3-tal dagen te drinken. Ben benieuwd wat dit wordt want deze heeft wel materie en zuren.
Ben nu aan de Stoneleigh pinot noir 2014 bezig. Best wel ok, vind ik, de prijs in acht genomen. De helft van de prijs van de Two Rivers. Misschien iets minder complex, maar een pak toegankelijker. En op dit moment is toegankelijkheid toch wel een niet onbelangrijk criterium als je argeloos enkele glaasjes wil wegdrinken.
(19-09-2016 09:58 PM)Fre schreef: [ -> ]Hupla, de pinot noir 2015 Tributary opgetrokken.
Gemaakt van de koelere (en hoger gelegen hellingen) in Marlborough wat deze wijn meer elegantie en frisheid moet geven.
Deze bruist precies nog De jeugd spat er van af. Even laten openstaan om wat te bekomen, dit jong veulentje.
Mooie pinot typische bosaarbeitjes geur, iets zoetig ook en toch ook wel nadrukkelijk dat hout.
Op de website van Colruyt staat:
Smaak: vol, zijdezacht, zelfs wat rond, met rodevruchtenlikeur, zoete kruiden en peper, mooi verweven hout, florale toetsen
ik denk niet dat ze hier een oudere millésime van gedronken hebben. Mooi verweven, zijdezacht? Misschien komt het straks. Ik moet toegeven dat ik 'm binnen het eerste half uur na openen heb gedronken. De rest probeer ik over een 3-tal dagen te drinken. Ben benieuwd wat dit wordt want deze heeft wel materie en zuren.
Ben nu aan de Stoneleigh pinot noir 2014 bezig. Best wel ok, vind ik, de prijs in acht genomen. De helft van de prijs van de Two Rivers. Misschien iets minder complex, maar een pak toegankelijker. En op dit moment is toegankelijkheid toch wel een niet onbelangrijk criterium als je argeloos enkele glaasjes wil wegdrinken.
Interesting, thanks. Benieuwd wat dit in de volgende dagen zal geven.
Die Stoneleigh geeft veel drinkplezier, he. Heb hier in de voorbije dagen de reserva van Cono Sur gedronken, ook zo een die gemakkelijk binnen gaat, alhoewel ik de Stoneleigh toch hoger inschat, minder zwoel.
Dag 2: bingo! Fijne neus. Een klasse hoger dan op dag 1. Op en over de Stoneleigh, da's duidelijk. In de mond toch heel wat materie. En geen plompe overgeconcentreerde wijn. Maar zuren en fruit die mooi in evenwicht zitten. Die peper en ronde tannines uit de Colruyt omschrijving zijn wel herkenbaar. Toch is deze wijn redelijk 'suave' ondanks z'n jonge leeftijd. Dat onderscheidt 'm van een Bourgogne die nog wat zou tegenwringen op die leeftijd.
Clos perrieres 2015: Chardonnay uit de Bourgogne. Een neus uit de Chablis, maar natuurlijk niet de zuren. Wel genoeg zuren, hoor. Wel dus niet de exotische neus van de 2014 onlangs, maar ook nog niet zo oud. Voorlopig lekker, en zeer mineralig. Wachten tot volgend jaar met de volgende fles. Of nog langer en enkele jaren vergeten.
(04-10-2016 07:58 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Clos perrieres 2015: Chardonnay uit de Bourgogne. Een neus uit de Chablis, maar natuurlijk niet de zuren. Wel genoeg zuren, hoor. Wel dus niet de exotische neus van de 2014 onlangs, maar ook nog niet zo oud. Voorlopig lekker, en zeer mineralig. Wachten tot volgend jaar met de volgende fles. Of nog langer en enkele jaren vergeten.
Thanks om te proberen! Heb er ook een paar dankzij enkele solidaire forumleden
(04-10-2016 09:16 PM)Olivier schreef: [ -> ] (04-10-2016 07:58 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Clos perrieres 2015: Chardonnay uit de Bourgogne. Een neus uit de Chablis, maar natuurlijk niet de zuren. Wel genoeg zuren, hoor. Wel dus niet de exotische neus van de 2014 onlangs, maar ook nog niet zo oud. Voorlopig lekker, en zeer mineralig. Wachten tot volgend jaar met de volgende fles. Of nog langer en enkele jaren vergeten.
Thanks om te proberen! Heb er ook een paar dankzij enkele solidaire forumleden
Bedankt om deze te proberen, Winevet! Ik had zo al een vermoeden dat het geen kopie ging worden van die van 2014. Ik probeer ergens volgend jaar eens.
(04-10-2016 10:00 PM)Fre schreef: [ -> ] (04-10-2016 09:16 PM)Olivier schreef: [ -> ] (04-10-2016 07:58 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Clos perrieres 2015: Chardonnay uit de Bourgogne. Een neus uit de Chablis, maar natuurlijk niet de zuren. Wel genoeg zuren, hoor. Wel dus niet de exotische neus van de 2014 onlangs, maar ook nog niet zo oud. Voorlopig lekker, en zeer mineralig. Wachten tot volgend jaar met de volgende fles. Of nog langer en enkele jaren vergeten.
Thanks om te proberen! Heb er ook een paar dankzij enkele solidaire forumleden
Bedankt om deze te proberen, Winevet! Ik had zo al een vermoeden dat het geen kopie ging worden van die van 2014. Ik probeer ergens volgend jaar eens.
Je kan nu tijdelijk in de winkel van Colruyt zelf een beperkt gamma wijnen van de website aankopen, die clos des Pierres stond er ook bij. Vanaf drie flessen, 15% korting, vreemd dat hij niet via Klassewijnen zelf kan aangekocht worden.
(06-10-2016 11:18 PM)Franzo schreef: [ -> ] (04-10-2016 10:00 PM)Fre schreef: [ -> ] (04-10-2016 09:16 PM)Olivier schreef: [ -> ] (04-10-2016 07:58 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Clos perrieres 2015: Chardonnay uit de Bourgogne. Een neus uit de Chablis, maar natuurlijk niet de zuren. Wel genoeg zuren, hoor. Wel dus niet de exotische neus van de 2014 onlangs, maar ook nog niet zo oud. Voorlopig lekker, en zeer mineralig. Wachten tot volgend jaar met de volgende fles. Of nog langer en enkele jaren vergeten.
Thanks om te proberen! Heb er ook een paar dankzij enkele solidaire forumleden
Bedankt om deze te proberen, Winevet! Ik had zo al een vermoeden dat het geen kopie ging worden van die van 2014. Ik probeer ergens volgend jaar eens.
Je kan nu tijdelijk in de winkel van Colruyt zelf een beperkt gamma wijnen van de website aankopen, die clos des Pierres stond er ook bij. Vanaf drie flessen, 15% korting.
De volledige actie.
(26-10-2016 01:49 PM)Tienne schreef: [ -> ] (06-10-2016 11:18 PM)Franzo schreef: [ -> ] (04-10-2016 10:00 PM)Fre schreef: [ -> ] (04-10-2016 09:16 PM)Olivier schreef: [ -> ] (04-10-2016 07:58 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Clos perrieres 2015: Chardonnay uit de Bourgogne. Een neus uit de Chablis, maar natuurlijk niet de zuren. Wel genoeg zuren, hoor. Wel dus niet de exotische neus van de 2014 onlangs, maar ook nog niet zo oud. Voorlopig lekker, en zeer mineralig. Wachten tot volgend jaar met de volgende fles. Of nog langer en enkele jaren vergeten.
Thanks om te proberen! Heb er ook een paar dankzij enkele solidaire forumleden
Bedankt om deze te proberen, Winevet! Ik had zo al een vermoeden dat het geen kopie ging worden van die van 2014. Ik probeer ergens volgend jaar eens.
Je kan nu tijdelijk in de winkel van Colruyt zelf een beperkt gamma wijnen van de website aankopen, die clos des Pierres stond er ook bij. Vanaf drie flessen, 15% korting.
De volledige actie.
Tienne!
Clos des Pierres 2015
na de mooie 2014, ook eens een flesje van de 2015 open getrokken. In de neus een koude toets, wat mineraliteit. Na wat open staan komen er toch rijpere aroma's door, een petit beurreke, wat abrikoos. En dat beeld zet zich verder in de mond, met een mooie rondeur, ondersteund door goede zuren, en zelfs nog een lichte spritz in het glas. Daar waar de neus aanvankelijk nog een koude impressie gaf, is het in de mond redelijk rijp van in het begin. Dit is nog altijd een mooi bourgondische chardonnay, maar eerder pouilly fuissé stijl deze keer.
(06-11-2016 03:45 PM)Olivier schreef: [ -> ]Clos des Pierres 2015
na de mooie 2014, ook eens een flesje van de 2015 open getrokken. In de neus een koude toets, wat mineraliteit. Na wat open staan komen er toch rijpere aroma's door, een petit beurreke, wat abrikoos. En dat beeld zet zich verder in de mond, met een mooie rondeur, ondersteund door goede zuren, en zelfs nog een lichte spritz in het glas. Daar waar de neus aanvankelijk nog een koude impressie gaf, is het in de mond redelijk rijp van in het begin. Dit is nog altijd een mooi bourgondische chardonnay, maar eerder pouilly fuissé stijl deze keer.
En nog steeds een koopje aan die prijs..? Of iets meer mainstream nu..?
(06-11-2016 04:13 PM)vinejo schreef: [ -> ] (06-11-2016 03:45 PM)Olivier schreef: [ -> ]Clos des Pierres 2015
na de mooie 2014, ook eens een flesje van de 2015 open getrokken. In de neus een koude toets, wat mineraliteit. Na wat open staan komen er toch rijpere aroma's door, een petit beurreke, wat abrikoos. En dat beeld zet zich verder in de mond, met een mooie rondeur, ondersteund door goede zuren, en zelfs nog een lichte spritz in het glas. Daar waar de neus aanvankelijk nog een koude impressie gaf, is het in de mond redelijk rijp van in het begin. Dit is nog altijd een mooi bourgondische chardonnay, maar eerder pouilly fuissé stijl deze keer.
En nog steeds een koopje aan die prijs..? Of iets meer mainstream nu..?
nog steeds een goede koop hoor! Dit doet mij nu wat denken aan Jacques Saumaize van stijl, en die zijn Pouilly's kosten rond de 18€, dus aan de prijs die wij de Two Rivers gekocht hebben, kunnen we niet klagen
(06-11-2016 03:45 PM)Olivier schreef: [ -> ]Clos des Pierres 2015
na de mooie 2014, ook eens een flesje van de 2015 open getrokken. In de neus een koude toets, wat mineraliteit. Na wat open staan komen er toch rijpere aroma's door, een petit beurreke, wat abrikoos. En dat beeld zet zich verder in de mond, met een mooie rondeur, ondersteund door goede zuren, en zelfs nog een lichte spritz in het glas. Daar waar de neus aanvankelijk nog een koude impressie gaf, is het in de mond redelijk rijp van in het begin. Dit is nog altijd een mooi bourgondische chardonnay, maar eerder pouilly fuissé stijl deze keer.
zelfde wijn: rijpe aroma's, mineraliteit, boter en gerookte toets. Zeer aromatisch.
Geconcentreerde wijn, vol, exotisch fruit dat sterk terugkomt in de afdronk. Deze wijn is in tegenstelling tot de 2014 een stuk minder Bourgondisch. P/Q nog altijd goed maar ik miste wat de zuurtjes & fraicheur (mss stond de wijn ook wat te warm). Morgen het vervolg...
Gisteren mijn punt willen maken dat deze wijn niet het niveau haalt van de 2014. Waar ie op dag 1 en 2 nog zeer 'nieuwe wereld' overkwam (lees zeer rijp fruit, erg geconcentreerd en beperkte zuren), bleek hij op dag 3 een metamorfose te hebben ondergaan. De wijn was meer in balans en neigde opnieuw naar het Bourgogneske. Misschien geen Puligny maar dan toch een schone St Aubin
(11-12-2016 06:27 PM)Fre schreef: [ -> ]Gisteren mijn punt willen maken dat deze wijn niet het niveau haalt van de 2014. Waar ie op dag 1 en 2 nog zeer 'nieuwe wereld' overkwam (lees zeer rijp fruit, erg geconcentreerd en beperkte zuren), bleek hij op dag 3 een metamorfose te hebben ondergaan. De wijn was meer in balans en neigde opnieuw naar het Bourgogneske. Misschien geen Puligny maar dan toch een schone St Aubin
Gisteren ook open gedaan, maar alleen kunnen ruiken. Te laat en ons vader en consoorten was al gepasseerd. Zelfde impressie als vorige keer...
Gisteren hier ook de Chardonnay '15 opengedraaid, ik had ook op meer fraicheur gehoopt. Heel tropisch, veel ananas, in de mond vrij vettig en een ietwat vlakke afdronk. We dronken ervoor de Rully Montmorin '13 van Jean Chartron, deze was veel eleganter, had iets meer hout maar ook strakkere zuren. Duidelijk de betere wijn.
(11-12-2016 10:06 PM)Franzo schreef: [ -> ]Gisteren hier ook de Chardonnay '15 opengedraaid, ik had ook op meer fraicheur gehoopt. Heel tropisch, veel ananas, in de mond vrij vettig en een ietwat vlakke afdronk. We dronken ervoor de Rully Montmorin '13 van Jean Chartron, deze was veel eleganter, had iets meer hout maar ook strakkere zuren. Duidelijk de betere wijn.
Franzo, als je de mogelijkheid hebt op hem 3 dagen open te laten staan, ben ik benieuwd naar je oordeel. Ik had op dag 1 én 2 net dezelfde impressie maar op dag 3 toch een metamorfose.
(12-12-2016 07:58 AM)Fre schreef: [ -> ] (11-12-2016 10:06 PM)Franzo schreef: [ -> ]Gisteren hier ook de Chardonnay '15 opengedraaid, ik had ook op meer fraicheur gehoopt. Heel tropisch, veel ananas, in de mond vrij vettig en een ietwat vlakke afdronk. We dronken ervoor de Rully Montmorin '13 van Jean Chartron, deze was veel eleganter, had iets meer hout maar ook strakkere zuren. Duidelijk de betere wijn.
Franzo, als je de mogelijkheid hebt op hem 3 dagen open te laten staan, ben ik benieuwd naar je oordeel. Ik had op dag 1 én 2 net dezelfde impressie maar op dag 3 toch een metamorfose.
Ik proefde m enkel op dag 3 (met weinig vertrouwen want Fre had net hetzelfde gezegd over de wijn als Franzo) en dat bleek dus inderdaad verbazend goed mee te vallen. Metamorfosis vinum, een actueel fenomeen!
(12-12-2016 08:13 AM)vinejo schreef: [ -> ] (12-12-2016 07:58 AM)Fre schreef: [ -> ] (11-12-2016 10:06 PM)Franzo schreef: [ -> ]Gisteren hier ook de Chardonnay '15 opengedraaid, ik had ook op meer fraicheur gehoopt. Heel tropisch, veel ananas, in de mond vrij vettig en een ietwat vlakke afdronk. We dronken ervoor de Rully Montmorin '13 van Jean Chartron, deze was veel eleganter, had iets meer hout maar ook strakkere zuren. Duidelijk de betere wijn.
Franzo, als je de mogelijkheid hebt op hem 3 dagen open te laten staan, ben ik benieuwd naar je oordeel. Ik had op dag 1 én 2 net dezelfde impressie maar op dag 3 toch een metamorfose.
Ik proefde m enkel op dag 3 (met weinig vertrouwen want Fre had net hetzelfde gezegd over de wijn als Franzo) en dat bleek dus inderdaad verbazend goed mee te vallen. Metamorfosis vinum, een actueel fenomeen!
Vanavond laatste glas gedronken, viel me beter mee dan zaterdag. Wat ingetogener, eerder peer dan de ananas van ervoor. Lekkere mollige aanzet, maar mist toch wat 'beet' in de afdronk, iets meer zuren (of een bittertje) hadden de wijn goed gedaan. Mijn overige flessen ga ik nog even laten liggen.
(19-09-2016 09:58 PM)Fre schreef: [ -> ]Hupla, de pinot noir 2015 Tributary opgetrokken.
Hier ook een huplaatje opengedraaid...
Aanvankelijk drijft deze wijn me voor een stuk richting Reynaud.
De Sauvignon Blanc 2015 Altitude gedronken over 2 dagen.
Dag 1 zeker geen typisch SB gevoel. Rijpe peer in de neus samen met een ziltigheid. In de mond een zekere vettigheid, wat atypisch is voor een SB, wit fruit met voldoende zuren. Die vettigheid is blijkbaar afkomstig van een beperkte malo. Opvoeding trouwens gedurende 10 maanden op lies in een eivormige betonnen cuve.
Dag 2 een metamorfose: subtielere neus met zeste van limoen en citroen, vuursteen en zilte zeelucht. In de mond een wijn met een pak zuren en limoen. Een stuk frisser dan op dag 1. Redelijk lange afdronk. Mooie wijn, overachiever. Raakt natuurlijk niet aan een Sancerre van Cotat, daarvoor moet er nog wat bij op t middenpallet.. Maar kost ook maar de helft natuurlijk.
(25-02-2017 11:39 PM)Fre schreef: [ -> ]De Sauvignon Blanc 2015 Altitude gedronken over 2 dagen.
Dag 1 zeker geen typisch SB gevoel. Rijpe peer in de neus samen met een ziltigheid. In de mond een zekere vettigheid, wat atypisch is voor een SB, wit fruit met voldoende zuren. Die vettigheid is blijkbaar afkomstig van een beperkte malo. Opvoeding trouwens gedurende 10 maanden op lies in een eivormige betonnen cuve.
Dag 2 een metamorfose: subtielere neus met zeste van limoen en citroen, vuursteen en zilte zeelucht. In de mond een wijn met een pak zuren en limoen. Een stuk frisser dan op dag 1. Redelijk lange afdronk. Mooie wijn, overachiever. Raakt natuurlijk niet aan een Sancerre van Cotat, daarvoor moet er nog wat bij op t middenpallet.. Maar kost ook maar de helft natuurlijk.
interessant! heb getwijfeld om deze te kopen, maar heb het niet gedaan omdat ik vreesde dat dit een 13 in een dozijn SB ging zijn, maar blijkbaar niet.
Wat die vettigheid betreft : stond dat van die malo op de fles? Als de malolactische gisting niet gedaan wordt is dat normaal om fraicheur te bewaren.
Neen, stond niet op de fles. Las het ergens in een recensie.
Op dag 1 effectief een 13 in een dozijn maar dag 2 toch beter. Heb zelf wel niet meer bijgekocht na deze proeffles.
Vandaan nog eens de chardonnay 2015 open getrokken. Toch wel mooi hoor!
(20-09-2016 09:34 PM)Fre schreef: [ -> ]Dag 2: bingo! Fijne neus. Een klasse hoger dan op dag 1. Op en over de Stoneleigh, da's duidelijk. In de mond toch heel wat materie. En geen plompe overgeconcentreerde wijn. Maar zuren en fruit die mooi in evenwicht zitten. Die peper en ronde tannines uit de Colruyt omschrijving zijn wel herkenbaar. Toch is deze wijn redelijk 'suave' ondanks z'n jonge leeftijd. Dat onderscheidt 'm van een Bourgogne die nog wat zou tegenwringen op die leeftijd.
Heb me ook een flesje van de pinot noir 2015 aangeschaft om eens te proeven. Op dag 1 een zeer typische Nieuw-Zeelandse pinot, met zeer veel fruit, leuke zuurtjes, dat zoet/zure dat ook wat aan spätburgunder doet denken. Leuk, maar niet wow.
Maar dan op dag 2, zoals Fre zei, een klasse hoger. Heeft plots meer diepte gekregen, fijn, elegant. Hier wil ik wel wat van in huis liggen hebben!