wijnliefhebbers

Volledige versie: Von Hovel (Saar)
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Na verschillende dagen in de Mosel op en af te hebben gecrosst tussen verschillende domeinen ben ik tot mijn eigen verbazing riesling nog steeds niet beu, wat een druif toch.

De zeer intense wijnen van Heymann-Lowenstein of Clemens Busch zijn voor dit moment misschien een beetje te, maar de werkelijk meesterlijke wijnen die je in de Saar vindt maken het helemaal goed. Von Hovel is een van de namen om de komende jaren in het oog te houden. Max von Kunow nam in 2010 het domein over van zijn vader en werd zopas bekroond als Newkomer des Jahres 2016 door der Feinschmecker, een titel die hij helemaal verdient. Een radicale keuze voor organische wijnbouw alsook voor het gebruik van wilde gisten (de reden van mijn bezoek) met als resultaat ragfijne maar oh zo plezierige wijnen. Het feit dat onderstaande fles het slechts een uur volhield, wetende dat mijn vriendin normaal zelden meer dan een half glas drink, kan enkel als positief worden beschouwd.

Oberemmeler feinherb 2014 - jong, nog lang niet op zijn potentieel getuige de ietwat gesloten neus maar onweerstaanbaar. florale aroma's, een beetje rijpere citrus maar een heel subtiele aciditeit die de zoetheid echt in de structuur pusht, bijna geen spoor van RS tot in de afdronk. Puur drinkplezier en de perfecte match voor een vegetarische groene curry.

Bij ons ingevoerd door Jan Rots tegen meer dan schappelijke prijzen.

Marc

Von Hövel had een mooie selectie bij op Prowein.
Dank je om te verwijzen naar Jan Rots, dat wist ik niet.
Heb je enig idee of de wijnen van Maximin Grünhaus ook in België te verkrijgen zijn? Heb het gevraagd op de stand, maar ze konden geen antwoord geven. Ze zeiden van wel, maar wisten geen naam meer. Zelf vind ik via Google niks.
Heb net je verslag gelezen Smile. Von Kunow kwam mij ook als een moeilijke mens over, maar wat een wijnen, geef ze een beetje tijd en die worden fantastisch, alhoewel Florian Lauer nog een trapje hoger staat in trocken-feinherb (had hij zijn cremant bij? werkelijk ongelofelijk).

Denk niet dat Maximin Grunhaus in België zit, ben heel snel ter plaatse geweest de vrijdag voor Prowein, kende de wijnen nog van in London, voor een paar dozen op te pikken, je kunt ze gemakkelijk online bestellen en levering is altijd correct naar wat ik al heb gehoord.

Marc

Von Hövel kan je ook bij Van Eccelpoel krijgen, Peter. Er staan geen recente prijzen op hun site.
Lauer was mooi hoor, en zijn wijnen voor de eeuwigheid. Ik heb dit weekend een laatste glaasje Kern feinherb 2012 gedronken van een fles die ik... op oudjaar had geopend. Is er allen maar beter op geworden, op die 3 maanden in de koelkast Wink

Goed idee, volgende trip nemen we de Ruwer mee, voor Grünhaus.
Koppelingen