Dit domein bestaat al onder riesling, maar vandaag heb ik de pinot noir 2014 ervan opengetrokken. Meteen al duidelijk dat dit qua kleur veel donkerder is dan de gemiddelde pinot noir, tot zelfs paars violet aan de rand. Ook in de neus niet de neus die ik verwachtte, maar veel kers, wat boers, beetje putje ook, omwille van biodomein? In de mond heel hoog in zuren, te hoog naar mijn gevoel en ook weer de kers die terugkomt. Is natuurlijk nog heel jong maar bij dit soort wijnen verwacht ik dat dit ook jong drinkbaar is. Heb eerder de indruk dat dit geen 100% pinot noir is, maar misschien wat regent of portugieser heeft. Hebben ze ook die 85% regel in Duitsland voor monocépages?
In ieder geval te eenvoudig voor zijn geld (+/- 16€).
(23-03-2016 01:54 PM)Olivier schreef: [ -> ]Dit domein bestaat al onder riesling, maar vandaag heb ik de pinot noir 2014 ervan opengetrokken. Meteen al duidelijk dat dit qua kleur veel donkerder is dan de gemiddelde pinot noir, tot zelfs paars violet aan de rand. Ook in de neus niet de neus die ik verwachtte, maar veel kers, wat boers, beetje putje ook, omwille van biodomein? In de mond heel hoog in zuren, te hoog naar mijn gevoel en ook weer de kers die terugkomt. Is natuurlijk nog heel jong maar bij dit soort wijnen verwacht ik dat dit ook jong drinkbaar is. Heb eerder de indruk dat dit geen 100% pinot noir is, maar misschien wat regent of portugieser heeft. Hebben ze ook die 85% regel in Duitsland voor monocépages?
In ieder geval te eenvoudig voor zijn geld (+/- 16€).
Die 85% regel is een Europese richtlijn, in de aop s van Frankrijk zal men die veelal verstrengen, ik weet niet in hoeverre men in de Pfalz ook strikter voorschrijft.. Vermoed dat men daar gewoon de Europese regels laat toepassen.
In Duitsland geldt idd de 85 % regel. Je kan dus een wijn maken met 85 % spatburgunder en de rest aanvullen met andere rode druiven en de wijn wel gewoon spatburgunder noemen. Kwaliteitsdomeinen beperken het gebruik van deze methode echter tot een minimum.
(23-03-2016 05:52 PM)carl schreef: [ -> ]In Duitsland geldt idd de 85 % regel. Je kan dus een wijn maken met 85 % spatburgunder en de rest aanvullen met andere rode druiven en de wijn wel gewoon spatburgunder noemen. Kwaliteitsdomeinen beperken het gebruik van deze methode echter tot een minimum.
voor de toelichting, Carl!
(23-03-2016 11:47 PM)vinejo schreef: [ -> ] (23-03-2016 05:52 PM)carl schreef: [ -> ]In Duitsland geldt idd de 85 % regel. Je kan dus een wijn maken met 85 % spatburgunder en de rest aanvullen met andere rode druiven en de wijn wel gewoon spatburgunder noemen. Kwaliteitsdomeinen beperken het gebruik van deze methode echter tot een minimum.
voor de toelichting, Carl!
Graag gedaan, Jo
Cuvée BIODYNAMITE - 2016 - Pflüger
Een combinatie van riesling met gewürztraminer maar nergens verhoudingen gevonden. Behoorlijk wat restsuikers maar ook behoorlijk wat zuren. Dus ik veronderstel meer riesling dan gewürztraminer. Wijn die me wel aanspreekt door zijn fijne neus met citrus, rijpe appel, perzik, passievruchten, mango en banaan. Komt leuk fris en aangenaam over in de mond. Heel licht bittertje in de afdronk. Komt van "het wijnhuis" in het Gentse en me meegebracht door mijn dochter. Ze heeft zich goed laten adviseren moet ik zeggen.
Er bestond al een topic voor dit domein. Heb ze even samengevoegd.
De basisriesling van Pflüger beviel mij ook, herinner ik me.
(14-01-2019 10:16 PM)Olivier schreef: [ -> ]Er bestond al een topic voor dit domein. Heb ze even samengevoegd.
Oeps, gemist!