Pinot noir 2014
weer één van de nieuwe aanwinsten op klassewijnen. Deze pinot noir zit vooral op de kriekjes, zo die opgelegde kriekjes in sap. Bakken fruit dus en de fijne mooie zuurtjes die ik vaak terug vind in Nieuw-Zeelandse pinot noir. Geen complexe wijn, maar wel een aangenaam glas pinot noir. Aan een 11€ vind ik dat goede P/K.
(28-03-2016 09:07 PM)Olivier schreef: [ -> ]Pinot noir 2014
weer één van de nieuwe aanwinsten op klassewijnen. Deze pinot noir zit vooral op de kriekjes, zo die opgelegde kriekjes in sap. Bakken fruit dus en de fijne mooie zuurtjes die ik vaak terug vind in Nieuw-Zeelandse pinot noir. Geen complexe wijn, maar wel een aangenaam glas pinot noir. Aan een 11€ vind ik dat goede P/K.
interessant, op hoeveel graden drink je die wijn? mvg
(28-03-2016 09:24 PM)Pietn schreef: [ -> ] (28-03-2016 09:07 PM)Olivier schreef: [ -> ]Pinot noir 2014
weer één van de nieuwe aanwinsten op klassewijnen. Deze pinot noir zit vooral op de kriekjes, zo die opgelegde kriekjes in sap. Bakken fruit dus en de fijne mooie zuurtjes die ik vaak terug vind in Nieuw-Zeelandse pinot noir. Geen complexe wijn, maar wel een aangenaam glas pinot noir. Aan een 11€ vind ik dat goede P/K.
interessant, op hoeveel graden drink je die wijn? mvg
Dag Pietn, voor mij mag dat wat koeler geschonken worden. Een 15-16°C bvb. Zo'n pinot noir die al een paar uur in de kamer staat, is voor mij te warm en verliest zijn frisheid. Daarbij moet je ook rekenen dat de wijn in het glas ook snel opwarmt, dus schenk maar licht gekoeld.
(28-03-2016 11:33 PM)Olivier schreef: [ -> ] (28-03-2016 09:24 PM)Pietn schreef: [ -> ] (28-03-2016 09:07 PM)Olivier schreef: [ -> ]Pinot noir 2014
weer één van de nieuwe aanwinsten op klassewijnen. Deze pinot noir zit vooral op de kriekjes, zo die opgelegde kriekjes in sap. Bakken fruit dus en de fijne mooie zuurtjes die ik vaak terug vind in Nieuw-Zeelandse pinot noir. Geen complexe wijn, maar wel een aangenaam glas pinot noir. Aan een 11€ vind ik dat goede P/K.
interessant, op hoeveel graden drink je die wijn? mvg
bedankt! pinot noir heb ik minder ervaring mee
Dag Pietn, voor mij mag dat wat koeler geschonken worden. Een 15-16°C bvb. Zo'n pinot noir die al een paar uur in de kamer staat, is voor mij te warm en verliest zijn frisheid. Daarbij moet je ook rekenen dat de wijn in het glas ook snel opwarmt, dus schenk maar licht gekoeld.
Citaat:bedankt! pinot noir heb ik minder ervaring mee
Dan is zo'n Nieuw-Zeelandse perfect, denk ik. Kost geen fortuin, en is lekker sapje
Sauvignon blanc 2015
Tekstbook sauvignon uit Nieuw-Zeeland. Perzikenyoghurt in de neus, maar ook een fijn buxustoetsje. Van geen van beiden te veel of te weinig, aantrekkelijke neus. In de mond verder op dat elan, fijne zuurtjes uiteraard, rijp maar toch fris. Goed gemaakt, geen verrassingen hier. Ik drink dit graag op een zomerende dag.
(14-05-2016 08:20 PM)Olivier schreef: [ -> ]Sauvignon blanc 2015
Tekstbook sauvignon uit Nieuw-Zeeland. Perzikenyoghurt in de neus, maar ook een fijn buxustoetsje. Van geen van beiden te veel of te weinig, aantrekkelijke neus. In de mond verder op dat elan, fijne zuurtjes uiteraard, rijp maar toch fris. Goed gemaakt, geen verrassingen hier. Ik drink dit graag op een zomerende dag.
Zomerend achter glas dan toch...
(14-05-2016 08:26 PM)vinejo schreef: [ -> ] (14-05-2016 08:20 PM)Olivier schreef: [ -> ]Sauvignon blanc 2015
Tekstbook sauvignon uit Nieuw-Zeeland. Perzikenyoghurt in de neus, maar ook een fijn buxustoetsje. Van geen van beiden te veel of te weinig, aantrekkelijke neus. In de mond verder op dat elan, fijne zuurtjes uiteraard, rijp maar toch fris. Goed gemaakt, geen verrassingen hier. Ik drink dit graag op een zomerende dag.
Zomerend achter glas dan toch...
De wijn was goudkleurig
Black Cottage, Marlborough - Sauvignon Blanc 2015
Licht bleekgele witte wijn met intense en zelfs verfijnde neus van wit fruit, steenfruit, sterk vegetale toetsen (wat had je gedacht van Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc?), citrus en wat exotisch fruit: een volle fruitmand!
Frisse aanzet met aangename frisse mond met rijpe maar heel fijne zuurtjes, ALC overheerst niet, evenwicht zit heel mooi in balans. Wit frt, sterfruit, rijpe citrus, vegetaal, mineraal en tikje zoet (impressie) maar wel droog.
Kortom, een frisse, vegetale en citrusfruitige maar sappige witte wijn met ragfijne zuurtjes.
Fles snel leeg samen met vispannetje uit de oven met rijst.
Heel goede P/Q. Klassewijn.
Gekocht bij klassewijnen.colruyt.be
Black Cottage, Marlborough, Pinot Noir, 2014
Kersenrood kleurig, vol rode kleur.
Mooie fruitige neus, aardbei, rood frt, kersen, licht kruidig. Veel minder aards dan verwacht. Fijn geurende neus.
Fris in de mond, vol rijpe zuren, sappig in de mond: veel rood fruit, licht aards maar niet storend, laag in TAN waardoor dit niet zwaar overkomt. Heel toegankelijk. Minpuntje mss is de zoete impressie maar komt dr vele sappige fruit. Balans oké.
Ging perfect met fondue van rood vlees en verse groentjes. Lichtjes koelen.
Goede P/Q. Klassewijnen.colruyt.be