17-04-2016, 04:19 PM
Het verhaal van Vlamingen die naar de Loire zijn getrokken om er wijn te maken. De eigenares is een dame, Kathleen Mareels:
Sinds 2010 zijn Sigurd en Kathleen Mareels – Van den Berghe de trotse eigenaars van Château de Minière. Kathleen is sindsdien de verantwoordelijke van het domein, dat zich momenteel uitstrekt over 15 hectaren wijngaard in drie van de zeven gemeenten van de Bourgueil appellatie: Ingrandes de Touraine, Restigné en Benais. De familie is sinds de overname in 2010 nauwgezet bezig met het renoveren en verder ontwikkelen van het domein.
Vignes Centenaires de Minière - 2010
Wijn van stokken van 90 tot 110 jaar oud. Erg lage rendementen: 30hl/h.
Wijn nog iets te jong: na openen begint ie stilaan z'n klasse te tonen. Naast de typische paprika (maar wel mooi verweven), erg kruidig ook (peper). Klasse neus met ook cassis hinten. Na 3 dagen ook wat bosgrond, open haard, gegrild vlees en leder! Mooi. In de mond mooi gestructureerd en fijn, na 2 dagen komen de tannines wel wat nadrukkelijker op de voorgrond. Voor mij een ontdekking maar de volgende zal toch enige tijd in m'n wijnfrigo blijven. 91+
Op dag 4 de beste poging. Mooi opengekomen. Het harde is wat gaan liggen. Zalvend in de mond. Besjes & chocolade. Heerlijk.
Sinds 2010 zijn Sigurd en Kathleen Mareels – Van den Berghe de trotse eigenaars van Château de Minière. Kathleen is sindsdien de verantwoordelijke van het domein, dat zich momenteel uitstrekt over 15 hectaren wijngaard in drie van de zeven gemeenten van de Bourgueil appellatie: Ingrandes de Touraine, Restigné en Benais. De familie is sinds de overname in 2010 nauwgezet bezig met het renoveren en verder ontwikkelen van het domein.
Vignes Centenaires de Minière - 2010
Wijn van stokken van 90 tot 110 jaar oud. Erg lage rendementen: 30hl/h.
Wijn nog iets te jong: na openen begint ie stilaan z'n klasse te tonen. Naast de typische paprika (maar wel mooi verweven), erg kruidig ook (peper). Klasse neus met ook cassis hinten. Na 3 dagen ook wat bosgrond, open haard, gegrild vlees en leder! Mooi. In de mond mooi gestructureerd en fijn, na 2 dagen komen de tannines wel wat nadrukkelijker op de voorgrond. Voor mij een ontdekking maar de volgende zal toch enige tijd in m'n wijnfrigo blijven. 91+
Op dag 4 de beste poging. Mooi opengekomen. Het harde is wat gaan liggen. Zalvend in de mond. Besjes & chocolade. Heerlijk.