10-05-2016, 06:29 PM
Chardonnay Trockenbeerenauslese 2005 Tschida
Neusiedlersee is het grootste binnenmeer van Europa en is 36 km lang. De omgeving is uitermate geschikt voor botrytis omdat de temperaturen in de late zomer en herfst tijdens de nacht sterk dalen waardoor 's morgens een mist ontstaat die de edelschimmel optimaal doet ontwikkelen.
Dit flesje van 37,5 cl komt nog van Pasqualinno. De wijn heeft 216,3 gr/L restsuiker en totale zuren 10,3 gr/L.
Intense gele kleur, vettig en mooi tranend. Complexe neus van honing, rijpe mango, gedroogde abrikoos. Subtiele rokerige toets van hout en herkenbare botrytis. In de mond een fantastische versmelting van rijp exotisch fruit met daartegenover die geweldige zuren die deze wijn op geen enkel moment plakkerig en overzoet maakt. Een heel lange afdronk tovert deze niet-alledaagse chardonnay edelrot om tot een heuse topper. Ik vond het jammer dat hij zo vlug op was, maar iedereen heeft er intens van genoten.
Het goede nieuws is echter dat ik er nog ééntje liggen heb.
Neusiedlersee is het grootste binnenmeer van Europa en is 36 km lang. De omgeving is uitermate geschikt voor botrytis omdat de temperaturen in de late zomer en herfst tijdens de nacht sterk dalen waardoor 's morgens een mist ontstaat die de edelschimmel optimaal doet ontwikkelen.
Dit flesje van 37,5 cl komt nog van Pasqualinno. De wijn heeft 216,3 gr/L restsuiker en totale zuren 10,3 gr/L.
Intense gele kleur, vettig en mooi tranend. Complexe neus van honing, rijpe mango, gedroogde abrikoos. Subtiele rokerige toets van hout en herkenbare botrytis. In de mond een fantastische versmelting van rijp exotisch fruit met daartegenover die geweldige zuren die deze wijn op geen enkel moment plakkerig en overzoet maakt. Een heel lange afdronk tovert deze niet-alledaagse chardonnay edelrot om tot een heuse topper. Ik vond het jammer dat hij zo vlug op was, maar iedereen heeft er intens van genoten.
Het goede nieuws is echter dat ik er nog ééntje liggen heb.