08-08-2016, 08:40 PM
Camille & Mathias Marquet
Southwest
, France
http://www.chateaulestignac.net
Imported by Gergovie Wines
We started to make our own wine on the domain on 2008, immediately with organic grapes. But after one vintage listening the advices of oenologists, we tried to follow our own feelings, discovering the power of grapes from vines grown naturally.We don't make many blend wines, we prefer the burgundy way, one grape variety on one patch.We do several small cuvees in white (3-4) and red (5-6) on 30 acres.Half of those are sulfites free, the others contains a small quantity.We are looking for purity and freshness in our wines, respecting our terroir and our tradition: our wines, in Bergerac are powerfull and we don't turn our back to it!
Lestignac is a peacefull place located 10km south of Bergerac, on the limestone plate of Mombazillac, on hillside in the north direction.We got less oceanic entries (rain) than Bordeaux and more a Continental climate.We also got two dogs but they aren't for nothing in the wine making, they don't even know how to pick the grapes.
Vanaf hier dan maar mijn elektronisch gekrabbel/brabbel .
Racigas 2013 100% merlot :
1 uur karaf , komt al mooi open .
Neus : aardbei , braambes , blauwe bessen , frambozen , 4 vruchtenconfituur ?
Komt ook wat zwoel over de neus . maar zeer uitnodigend .
mond : zeer rijp fruit , elegant maar toch voldoende karakter .
Mooie structuur , fruit ft. zuren .
Kleine natuurlijke touch , maar zeker niet erg .
Gans u mond ermee spoelen en nog steeds boeien , zeer mooie lengte !
zeer mooi evenwicht , en zeer zuivere wijn . Ook een knappe afdronk .
91-92 !
Le rouge et le noir 2012 :
TN op dag 2
95 CF en 5 merlot .
Neus : Geen expressieve neus , laat je wel wat werken...
Braambessen ,Floraal , violen , appelsien zeste , gene paprika maar zeker een groente
Begrijp je wat ik bedoel ?
Ook geen rauwe groente ...
Dan kom ik uit op in de oven gegaarde aubergine .
Misschien schets ik hier het verkeerde beeld ,
Voor wie ze meestal in plakjes eet ( +- anderhalve centimeter dikte )
20 a 30 minuten op 180 °C .
Liever gehalveerd ?
40 minuten op 200 °C ongeveer .
Heel lekker gevuld met wat gekruide rundertartaar by the way .
Enfin , niet echt de alledaagse neus of zou dit dan toch paprika zijn ?
Laat ons vooral het hoofd er niet over breken .
Deze wijn stuurt een duidelijke invitatie tot proeven .
En een echte heer slaat deze niet af ,
Mond : mineraal , kalk , zuren zijn aan de strakke kant .
Het fruit die,gisteren aanwezig was is wat zoek .
Er zijn nog wat braambessen en die zijn wel noodzakelijk .
Kwestie van structuur zit dit goed in elkaar .
Het enige punt van kritiek gaat dan ook naar de afdronk .
Die iets langer dan middelmatig is,maar deze wijn komt ook niet uit een hoge prijsklasse .
Mooie wijn zeker wel .
89/100 .
Hmmm het kon korter deze TN , but where's the fun in that ?
Southwest
, France
http://www.chateaulestignac.net
Imported by Gergovie Wines
We started to make our own wine on the domain on 2008, immediately with organic grapes. But after one vintage listening the advices of oenologists, we tried to follow our own feelings, discovering the power of grapes from vines grown naturally.We don't make many blend wines, we prefer the burgundy way, one grape variety on one patch.We do several small cuvees in white (3-4) and red (5-6) on 30 acres.Half of those are sulfites free, the others contains a small quantity.We are looking for purity and freshness in our wines, respecting our terroir and our tradition: our wines, in Bergerac are powerfull and we don't turn our back to it!
Lestignac is a peacefull place located 10km south of Bergerac, on the limestone plate of Mombazillac, on hillside in the north direction.We got less oceanic entries (rain) than Bordeaux and more a Continental climate.We also got two dogs but they aren't for nothing in the wine making, they don't even know how to pick the grapes.
Vanaf hier dan maar mijn elektronisch gekrabbel/brabbel .
Racigas 2013 100% merlot :
1 uur karaf , komt al mooi open .
Neus : aardbei , braambes , blauwe bessen , frambozen , 4 vruchtenconfituur ?
Komt ook wat zwoel over de neus . maar zeer uitnodigend .
mond : zeer rijp fruit , elegant maar toch voldoende karakter .
Mooie structuur , fruit ft. zuren .
Kleine natuurlijke touch , maar zeker niet erg .
Gans u mond ermee spoelen en nog steeds boeien , zeer mooie lengte !
zeer mooi evenwicht , en zeer zuivere wijn . Ook een knappe afdronk .
91-92 !
Le rouge et le noir 2012 :
TN op dag 2
95 CF en 5 merlot .
Neus : Geen expressieve neus , laat je wel wat werken...
Braambessen ,Floraal , violen , appelsien zeste , gene paprika maar zeker een groente
Begrijp je wat ik bedoel ?
Ook geen rauwe groente ...
Dan kom ik uit op in de oven gegaarde aubergine .
Misschien schets ik hier het verkeerde beeld ,
Voor wie ze meestal in plakjes eet ( +- anderhalve centimeter dikte )
20 a 30 minuten op 180 °C .
Liever gehalveerd ?
40 minuten op 200 °C ongeveer .
Heel lekker gevuld met wat gekruide rundertartaar by the way .
Enfin , niet echt de alledaagse neus of zou dit dan toch paprika zijn ?
Laat ons vooral het hoofd er niet over breken .
Deze wijn stuurt een duidelijke invitatie tot proeven .
En een echte heer slaat deze niet af ,
Mond : mineraal , kalk , zuren zijn aan de strakke kant .
Het fruit die,gisteren aanwezig was is wat zoek .
Er zijn nog wat braambessen en die zijn wel noodzakelijk .
Kwestie van structuur zit dit goed in elkaar .
Het enige punt van kritiek gaat dan ook naar de afdronk .
Die iets langer dan middelmatig is,maar deze wijn komt ook niet uit een hoge prijsklasse .
Mooie wijn zeker wel .
89/100 .
Hmmm het kon korter deze TN , but where's the fun in that ?