wijnliefhebbers

Volledige versie: Scilio, Sicilië
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Valle Galfina 2014, Etna Rosso

het eerste glas van deze wijn geschonken zonder koeling en dat was geen goed idee. Daar waar sommige etna's de vergelijking doorstaan met bourgogne, ging het hier meer over een boerse gamay : zeer rijp fruit, vol en rond. Alcoholisch ook.
Fles de koelkast in en de transformatie is compleet : rijp rood fruit, kruidige toetsen, beetje putje, kreupelhout, bij momenten wat as. Veel eleganter en complexer in de neus dan daarnet. In de mond heel ronde fruitige aanzet, rijpe krieken, op de achtergrond nog altijd een bittertje dat volgens mij van de alcohol komt. Vrij bonkige tannines. Zou iets meer zuren mogen hebben. Van zodra de wijn weer begint op te warmen gaat het weer de slechte richting uit. Koel drinken dus!
Nerello Mascalese blijft een moeilijke druif he, soms zo ongelofelijk boertig, met momenten zelfs bij dezelfde producent. Duur?
(22-08-2016 09:37 PM)Kupers schreef: [ -> ]Nerello Mascalese blijft een moeilijke druif he, soms zo ongelofelijk boertig, met momenten zelfs bij dezelfde producent. Duur?

Inderdaad, ik vind het moeilijk om er een lijn in te trekken. Soms heel lichtvoetig en elegant, dan weer heel geconcentreerd en hard. De Orpheus bvb van Scilio, ook etna rosso, is een wijn die volgens mij 10 jaar nodig heeft om mooi op zijn plooi te komen. De Valle Galfina kostte gelukkig niet zo veel, net geen 10€.
Koppelingen