wijnliefhebbers

Volledige versie: oktoberzacht geborrel
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
een gezellige, relaxte avond onder wijnfreaks. Het is weer mooi geweest!

Vermentino "Etichetta nera" 2015, DOC Colli di Luna Vermentino, Cantina Lunae

floraliteit, agrum, ik had ook lichte gistaroma's. Zeer fijne, lichtvoetige neus. In de mond ook zeer evenwichtig, leuk spel van fijne zuren en moelleux, met het typische agrume-bittertje van de Vermentino, dat toch ook hier weer merkbaar was.

Albedo 2014, Irouleguy, Domaine Brana

een heel andere neus dan de vorige, beetje reductie, wat rijp exotisch fruit, ik had ook een honingtoetsje. In de mond een vrij krachtig geheel, rond, stevige zuren. Mijn medeborrelaars haden een chardonnaygevoel, door de rondeur, en ook de houttoets. Maar dit is een blend van petit manseng en petit courbu.

Beide wijnen werden bij een slaatje van rucola, venkel, peer, pecorino en citroendressing van Ottolenghi gegeven om te zien welke het beste paste. De Vermentino ging wel, maar het was toch de Irouleguy die er wondermooi bij paste, door de aciditeit die de citroendressing kon matchen en ook de kracht van de wijn zorgde voor evenwicht met de expressieve smaken in dit lekker slaatje. Het is trouwens dankzij de blog van Kupers dat ik Ottolenghi heb leren kennen. Thank you! Ik heb al direct zin om nog wat gerechtjes uit te proberen.

Savennières Roche aux Moines 2012, Domaine aux Moines

een verrassende chenin, want de aroma's zetten ons eerder op pad richting Jura, want er was duidelijk sprake van oxidatieve aroma's. Maar een mooie neus hoor, want ook nog veel fruit dat er door kwam, met wat abrikoos. In de mond zeer elegant, zachte zuren. Een fijne wijn, maar wellicht één die niet voor iedereen weggelegd is. Des te beter voor ons!

Clos de l'Olive 2014, Chinon, Couly-Dutheil

een proevertje dat nog over was van de dag ervoor om eens te proberen. Zeer typische cabernet franc aroma's. Voor mij vooral de violetjes, maar ook creozoot, beetje paprika. In de mond bakken fruit, redelijk wat zuurtjes en op het einde een beetje droogtrekking. Nu al zeer toegankelijk, maar heeft nog een mooie toekomst voor zich.

Orchis Mascula 2011, Hautes-Côtes de Beaune, Domaine Naudin-Ferrand

rood fruit à gogo, roos, creozoot, wat rokerig. Een echt snuffelneusje! Ook in de mond zo'n mooi fragiel evenwicht, met aardbei in de aanzet, redelijk rijp geheel, maar mooie zuren om het geheel een mooie fraicheur te geven. En lengte! Deze wijn werd blind niet in Bourgogne geplaatst, en toch... En dan nog een Hautes-Côtes de Beaune! Maar bon, toch het duurder prijssegment, dus helaas geen mirakel gevonden aan 10€. Is ook een wijn waar geen sulfiet toegevoegd is.

Tournon 2012, Pyrenees Shiraz, Australië, Chapoutier

Ik kon dit niet direct plaatsen, en zat zelfs een heel goede beaujolais te denken, maar neen... Eens je het weet kan je het wel plaatsen, de kers, vlezigheid, wat rokerig ook. In de mond nog vrij stevig, maar veel fruit. Leuke verrassing!

Granit 30 2013, Cornas, Vincent Paris

Tweede keer dat ik deze wijn drink, en opnieuw niet herkend. Bakken fris rood fruit in de neus, die ook terugkomen in de mond, frisse zuren. Ik kan dit nog altijd niet goed aan Cornas linken omwille van de vrij lichte stijl, maar heb gewoon ook nog te weinig Cornas gedronken.

Chante Perdrix Cornas 2008, Delas

Mooie neus, met wat gerookte bacon. In de mond iets minder materie dan de Granit (beide wijnen werden naast elkaar gegeven). De complexiteit van de neus zet zich niet helemaal door in de mond. Maar toch verrassend om dit niveau te vinden in de Carrefour.

Koyle Royale 2012, Cabernet Sauvignon, Chile

na de mooie TN van Benz, heb ik dit flesje eens meegenomen uit de Delhaize en vrijdag opengetrokken. Het was gisteren dus op dag twee dat we hem proefden. In de neus de vrij typisch Chileense cassis, ook wat munt, zoethout en in de mond chocolade, tabak. Mooie ontdekking van Benz!

Gioia Delle Colle 2006, Primitivo Riserva, Fatalone

fijne neus met rijp fruit, aarbei, kruidig, wat herfstaroma's ook, rokerig. In de mond zeer intens, mooi evenwicht, echt à point. Dit is volledig mijn ding! Nog nooit zo'n mooie primitivo gedronken. Normaal heb je hier heel rijpe, soms wat lompe wijnen, maar deze Fatalone is een toonbeeld van evenwicht, verrassend fris ondanks het rijp fruit. Een waardige afsluiter van een zeer aangename avond...
Dank voor dit mooie en accurate verslag, Olivier!
En de poëtische titel Smile

De wijnen waren stuk voor stuk de moeite waard. En dat voor een leaf-day (geen flower, Fré!)
Beide witte starters waren zeer mooi en allebei een mooie match bij het heerlijke slaatje (met verrassing toen de tweede er nog beter bij paste dan de eerste- leek ook echt wel chardonnay bij aanvang maar idd, die zuurtjes waren meer uitgesproken)
De Roche aux moines, speciaal maar zeer schoon.
En dan die Bourgogne, waw. Ik dacht aan een spatburgunder, maar dan een hele fijne, met een verbazende lengte en evenwicht en dito afdronk. Toch verwonderd dat dit wél Bourgogne was, maar dan weer niet verrast toen bleek dat de wijn "natuurlijk" wordt gemaakt.
De Tournon shiraz vind ik persoonlijk een hele mooie, Noordelijke Rhone aandoende wereldwijn. Chapoutier zet duidelijk zijn stempel. Heb er bijbesteld...
De Vincent Paris was voor mij behoorlijk typisch, de Delas minder (hoewel, de andere stijl genre Guigal...)
De primitivo kwam van bij Portovino, schitterende wijn. Jammer genoeg uitverkocht vrees ik... Nog heel jeugdig ook voor zijn 10 jaar oud.

thank you Olivier, t was een zalige avond, voor herhaalde herhaling vatbaar! Wink
Tournon shiraz komt uit Australië, toch? Ik dronk onlangs die Shays Flat Vineyard uit Delhaize, ik had die blind altijd in Frankrijk geplaatst.
(16-10-2016 09:55 PM)Franzo schreef: [ -> ]Tournon shiraz komt uit Australië, toch? Ik dronk onlangs die Shays Flat Vineyard uit Delhaize, ik had die blind altijd in Frankrijk geplaatst.

Oeps, dan heb ik dat verkeerd gezien. Bedankt om dit recht te zetten! Heb het ook boven aangepast.
Graag gedaan. Ik was ook onder de indruk van die Chapoutier, ik zou in de Noordelijke Rhône geen beter alternatief vinden aan 15 euro. Kan volgens mij ook wel nog enkele jaren mee.
(16-10-2016 09:55 PM)Franzo schreef: [ -> ]Tournon shiraz komt uit Australië, toch? Ik dronk onlangs die Shays Flat Vineyard uit Delhaize, ik had die blind altijd in Frankrijk geplaatst.

Oei, mijn fout, ik sprak van N-Zeeland denk ik...
En ik vind m ook zéér Noordelijke Rhone...en zeér lekker..!
Inderdaad rond de 15 euro momenteel (30% korting)..
Het hoeft niet altijd een groots opgezette tasting te zijn om te kunnen genieten: 3 gelijkgestemde zielen met een paar goei flessen wijn op de tafel. Meer moet dat niet zijn om af en toe 's te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en te relaxen.

Vermentino "Etichetta nera" 2015, DOC Colli di Luna Vermentino, Cantina Lunae
Heel veel agrume. Fijn in de mond. Steekspel van zuurtjes met het exotische (zoete) fruit is wel leuk. Ik herkende de druif niet. Drink daarvoor iets te weinig Vermentino. Wel een leuke druif die ik mss wat meer zou moeten volgen.

Albedo 2014, Irouleguy, Domaine Brana
Een duidelijke houttoets in de neus, boter, vettigheid, agrume en honing. Doe daarbij nog een stevige zuurtegraad en ik wist het zeker: dit was Chardonnay, waarschijnlijk uit een koelere streek. Mogelijks uit de Bourgogne. Niet dus!
Leuke kennismaking met Petit Manseng & petit Courbu.

Savennières Roche aux Moines 2012, Domaine aux Moines
een domeintje dat ik een 3 tal jaar geleden nog bezocht heb. Ik verschoot een beetje van het licht oxidatieve. Bij de oudere jaargangen die ik daar kochtte (+20 j), was deze toets er ook. Maar toen ging ik er uiteraard vanuit dat het aan de leeftijd lag. Wel een fijne wijn. Abrikoos, zachte zuren. Schoon voor liefhebbers van het genre.

Clos de l'Olive 2014, Chinon, Couly-Dutheil
Naast de Clos de L'Echo die ik de laatste dagen al een paar keer in het glas heb gehad, was het nu de beurt aan z'n broer. Iets minder stevig, maar daarom niet minder aangenaam. Zacht & hedonistisch.

Orchis Mascula 2011, Hautes-Côtes de Beaune, Domaine Naudin-Ferrand
Ik gokte op pinot noir uit N Italië. NIet dus. Leek geen wijn uit Bourgogne. Nochtans wel de klasse ervan: fragiel, rozeblaadjes, en vooral lang! De creozoot-neus was ook hier wel aanwezig en was mss de tip die ons naar natuurlijke wijn had moeten leiden. De beste Hautes-Côtes ooit gedronken ;-) Ook wel de duurste waarschijnlijk.

Tournon 2012, Pyrenees Shiraz, Australië, Chapoutier
Ik gokte op Syrah uit een zuiderse appellatie, bvb Languedoc op basis van de kirsch toetsen, de vlezigheid ook. De druif zat goed. De regio totaal niet. Leuke wijn waarin de hand van Michel toch wel zichtbaar is.

Granit 30 2013, Cornas, Vincent Paris versus
Chante Perdrix Cornas 2008, Delas

Vincent Paris ontgoochelt mij nooit. NIet dat ik er al sloten van gedronken heb, maar wat ik dronk was altijd raak. Ik plaatste 'm naast een commerciëlere wijn uit dezelfde appellatie: de Chante Perdrix van Delas. Op basis van de neus ging de strijd nog wel gelijk. De Paris zat eerder op z'n fruit, terwijl de Delas een elegante cederneus had. Die elegantie werd niet volledig doorgetrokken in de mond. Deze mocht voor mij iets meer materie hebben, zonder deze wijn te willen neersabelen. Ik zou 'm eerder catalogeren onder 'degelijk'.

Op dag 2 een volledig ander verhaal. De Granit schakelde 2 versnellingen hoger, toonde zijn klasse en liet Delas een beetje verweesd achter. De leeftijd zal hier ook wel een rol gespeeld hebben, denk ik. Maar als je weet dat beide wijnen ongeveer evenveel kosten (Delas tegenwoordig zelfs een paar euro meer), dan moet je niet twijfelen.

Koyle Royale 2012, Cabernet Sauvignon, Chile
Het bewijs dat er in Chili ook in het betaalbare gamma leuke dingen te vinden zijn die afstand nemen van 'de doordeweekse Chileen'. Deze wijn toont mooi de eigenschappen van CS en waartoe deze druif in staat is.

Gioia Delle Colle 2006, Primitivo Riserva, Fatalone
Leder, gedroogd fruit, kruidigheid, stal. Ik dacht nooit aan een Italiaan uit het zuiden. Iemand opperde dat deze wijn aan Des TOurs deed denken. En da's toch wel een erg schoon compliment dat je kan krijgen.
Goed nieuws, heb ook paar flesjes Granit liggen :-)
En die Chileen, Koyle, vond ik persoonlijk zéér mooi, ga volledig akkoord met de 90 van Benz..
(17-10-2016 08:42 PM)Fre schreef: [ -> ]Granit 30 2013, Cornas, Vincent Paris versus
Chante Perdrix Cornas 2008, Delas

Vincent Paris ontgoochelt mij nooit. NIet dat ik er al sloten van gedronken heb, maar wat ik dronk was altijd raak. Ik plaatste 'm naast een commerciëlere wijn uit dezelfde appellatie: de Chante Perdrix van Delas. Op basis van de neus ging de strijd nog wel gelijk. De Paris zat eerder op z'n fruit, terwijl de Delas een elegante cederneus had. Die elegantie werd niet volledig doorgetrokken in de mond. Deze mocht voor mij iets meer materie hebben, zonder deze wijn te willen neersabelen. Ik zou 'm eerder catalogeren onder 'degelijk'.

Op dag 2 een volledig ander verhaal. De Granit schakelde 2 versnellingen hoger, toonde zijn klasse en liet Delas een beetje verweesd achter. De leeftijd zal hier ook wel een rol gespeeld hebben, denk ik. Maar als je weet dat beide wijnen ongeveer evenveel kosten (Delas tegenwoordig zelfs een paar euro meer), dan moet je niet twijfelen.
De '11 van de granits 30 en 60 zijn top. De Geynale nog niet geproefd. Van de 60 en de Geynale enkele flessen uit '14 liggen. Eigenlijk van de '11 tot de '14 nog 10 jaar te jong, niet? Oaris gaat wel boomen de komende jaren, vrees ik. Zijn prijzen stijgen nu al enorm.
van oktoberzacht geborrel naar novembergekheid op de korrel, met een paar mooie wijnen erbij uiteraard :

Clos Saint André (jaar?), Jérémie Mourat, Fiefs Vendéens Mareuil

een neus die mij wat aan de Clos des Pierres van Two Rivers deed denken, fijn, een zekere rijpheid, wat abrikoos. Ook in de mond een beeld dat mij naar een mooie chardonnay deed gaan. Maar het was dus chenin. Niet de eerste keer dat we die twee verwarren. Nu ik de wijn opzoek, zie ik dat er 10% percent chardonnay in zit. Ik voel mij al iets minder slecht Smile

Riesling Grand Cru Osterberg 2009, Domaine Mittnacht, Alsace

In de neus een duidelijke petrolé neusje dat riesling laat vermoeden. In de mond begon ik echter te twijfelen. De smaken kloppen wel, maar zat relatief laag in zuren voor een riesling. Het jaar verklaart hier veel. Heeft een mooie complexiteit en zal als maaltijdwijn goed tot zijn recht komen.

Sauvignon 2015, Black Cottage, Marlborough
Ante Vinum 2014, Château de Quincay, Touraine

een sauvignon duootje. De Nieuw-Zeelandse sauvignon beantwoordde aan het profiel : zeer aromatisch, met exotisch fruit, beetje grassig, mooie fraicheur toch ook; en de Loire sauvignon die iets terughoudender was, maar ook de grapefruit, mineraliteit, vegetale toets, en in de mond een heel mooie rondeur die de zuren perfect in bedwang hield, vrij lang ook. Leuk duo dat veel beter is dan hun prijs kan laten vermoeden. Zeker de Ante Vinum die aan een goede 5€ gekocht is watte

Savigny-lès-Beaune "Les Petits Picotins" 2010, Domaine Jacob

vrij rijpe aroma's van kers, ook in de mond. Stevige zuren en stevige tannines, wat ceder, lange afdronk. Hier zit power achter. Vandaar dat ik eigenlijk niet aan pinot noir dacht maar wel aan etna rosso, die dat soms ook kan hebben. En toch bourgogne... Opnieuw een wijn waar het jaar veel verklaart! Het grote bewaarjaar 2010 toont hier duidelijk dat een village pinot ook zeer gestructureerd kan zijn en lang kan bewaren. Benieuwd naar het resultaat binnen enkele jaren!

Pinot noir 2010, Vriesenhof, Stellenbosch, Zuid-Afrika

een wijn die ik eens wou laten proeven aan Jo, want toch wel een beetje een moeilijke pinot noir. Heb deze gekocht na een proeverij waar hij zeer veel fruit had en enorm aantrekkelijk was. Later echter altijd wat teleurgesteld omdat het fruit verdwenen was, en de wijn moeilijk over kwam. Ook nu animaal in de neus, weinig fruit. In de mond beter naarmate open, maar toch geen charmeur. Jo haalde er overigens de inotiol uit die hem leidde naar Zuid-Afrika. Straf! Ik heb nu nog één fles, ik ga die in de vergeethoek laten om te zien wat er uit komt...

Lagrein Riserva 2012, Kornell, Alto-Adige, Italië

heel leuke wijn om blind te laten proeven. Toen ik hem voorproefde zat ik direct bij syrah en noordelijke rhone. En ook Jo zat direct op dat spoor. Mooi fruit, kers met klein beetje chocolade, peper, een pure neus, geen opsmuk. In de mond ook heel mooi fruit, goede zuurtjes, net genoeg structuur door de tannines. Zeer mooi evenwicht, subtiele, pure wijn. Is overigens wel redelijk veranderd bij toen ik hem gekocht heb toen er wel een duidelijke houttoets in zat. Lagrein, minder gekend, maar toch mooi!

En zo is een mooie novembernamiddag weer aangenaam kabbelend gepasseerd...
(12-11-2016 12:40 PM)Olivier schreef: [ -> ]van oktoberzacht geborrel naar novembergekheid op de korrel, met een paar mooie wijnen erbij uiteraard :

Clos Saint André (jaar?), Jérémie Mourat, Fiefs Vendéens Mareuil

een neus die mij wat aan de Clos des Pierres van Two Rivers deed denken, fijn, een zekere rijpheid, wat abrikoos. Ook in de mond een beeld dat mij naar een mooie chardonnay deed gaan. Maar het was dus chenin. Niet de eerste keer dat we die twee verwarren. Nu ik de wijn opzoek, zie ik dat er 10% percent chardonnay in zit. Ik voel mij al iets minder slecht Smile

Riesling Grand Cru Osterberg 2009, Domaine Mittnacht, Alsace

In de neus een duidelijke petrolé neusje dat riesling laat vermoeden. In de mond begon ik echter te twijfelen. De smaken kloppen wel, maar zat relatief laag in zuren voor een riesling. Het jaar verklaart hier veel. Heeft een mooie complexiteit en zal als maaltijdwijn goed tot zijn recht komen.

Sauvignon 2015, Black Cottage, Marlborough
Ante Vinum 2014, Château de Quincy, Touraine

een sauvignon duootje. De Nieuw-Zeelandse sauvignon beantwoordde aan het profiel : zeer aromatisch, met exotisch fruit, beetje grassig, mooie fraicheur toch ook; en de Loire sauvignon die iets terughoudender was, maar ook de grapefruit, mineraliteit, vegetale toets, en in de mond een heel mooie rondeur die de zuren perfect in bedwang hield, vrij lang ook. Leuk duo dat veel beter is dan hun prijs kan laten vermoeden. Zeker de Ante Vinum die aan een goede 5€ gekocht is watte

Savigny-lès-Beaune "Les Petits Picotins" 2010, Domaine Jacob

vrij rijpe aroma's van kers, ook in de mond. Stevige zuren en stevige tannines, wat ceder, lange afdronk. Hier zit power achter. Vandaar dat ik eigenlijk niet aan pinot noir dacht maar wel aan etna rosso, die dat soms ook kan hebben. En toch bourgogne... Opnieuw een wijn waar het jaar veel verklaart! Het grote bewaarjaar 2010 toont hier duidelijk dat een village pinot ook zeer gestructureerd kan zijn en lang kan bewaren. Benieuwd naar het resultaat binnen enkele jaren!

Pinot noir 2010, Vriesenhof, Stellenbosch, Zuid-Afrika

een wijn die ik eens wou laten proeven aan Jo, want toch wel een beetje een moeilijke pinot noir. Heb deze gekocht na een proeverij waar hij zeer veel fruit had en enorm aantrekkelijk was. Later echter altijd wat teleurgesteld omdat het fruit verdwenen was, en de wijn moeilijk over kwam. Ook nu animaal in de neus, weinig fruit. In de mond beter naarmate open, maar toch geen charmeur. Jo haalde er overigens de inotiol uit die hem leidde naar Zuid-Afrika. Straf! Ik heb nu nog één fles, ik ga die in de vergeethoek laten om te zien wat er uit komt...

Lagrein Riserva 2012, Kornell, Alto-Adige, Italië

heel leuke wijn om blind te laten proeven. Toen ik hem voorproefde zat ik direct bij syrah en noordelijke rhone. En ook Jo zat direct op dat spoor. Mooi fruit, kers met klein beetje chocolade, peper, een pure neus, geen opsmuk. In de mond ook heel mooi fruit, goede zuurtjes, net genoeg structuur door de tannines. Zeer mooi evenwicht, subtiele, pure wijn. Is overigens wel redelijk veranderd bij toen ik hem gekocht heb toen er wel een duidelijke houttoets in zat. Lagrein, minder gekend, maar toch mooi!

En zo is een mooie novembernamiddag weer aangenaam kabbelend gepasseerd...

Was een toffe werkvergadering Wink

Die Chateau de Quincy getuigde alweer van een ongelooflijke PQ- even goed dan pakweg een Menetou, Reully of..Quincy (de aop dan) van 10 euro...
De ZAfrikaanse pinot noir was meer Zuid-Afrikagetypeerd dan pinot noir vond ik, enkel de kleur wees op de druif. Maar wel een enorme materie en mooie, zachte, lange structuur, complex en mooi evenwichtig. Zal het volgens mij nog verrassend goed doen in die vergeethoek..
Absolute topper was de lagrein, waw, wat een zalige wijn. Een ware openbaring, nooit gedacht dat zulke relatief anonieme druif zo n mooie wijn zou kunnen voortbrengen.

Een onverwachts tussendoortje met lekkere wijnen mooie poesjes en een lief en grappig knulletje. t Is eens iets anders ;-)
Citaat:Absolute topper was de lagrein, waw, wat een zalige wijn. Een ware openbaring, nooit gedacht dat zulke relatief anonieme druif zo n mooie wijn zou kunnen voortbrengen.

Gisteren nog de fles leeg gemaakt en was nog beter geworden! Nog wat meer diepte, iets opener nog. Heeft dus zeker nog redelijk wat potentieel.
(12-11-2016 12:40 PM)Olivier schreef: [ -> ]Savigny-lès-Beaune "Les Petits Picotins" 2010, Domaine Jacob

vrij rijpe aroma's van kers, ook in de mond. Stevige zuren en stevige tannines, wat ceder, lange afdronk. Hier zit power achter. Vandaar dat ik eigenlijk niet aan pinot noir dacht maar wel aan etna rosso, die dat soms ook kan hebben. En toch bourgogne... Opnieuw een wijn waar het jaar veel verklaart! Het grote bewaarjaar 2010 toont hier duidelijk dat een village pinot ook zeer gestructureerd kan zijn en lang kan bewaren. Benieuwd naar het resultaat binnen enkele jaren!

Aanschaf materiaal voor nu vrijdag?
(13-11-2016 12:12 PM)Fre schreef: [ -> ]
(12-11-2016 12:40 PM)Olivier schreef: [ -> ]Savigny-lès-Beaune "Les Petits Picotins" 2010, Domaine Jacob

vrij rijpe aroma's van kers, ook in de mond. Stevige zuren en stevige tannines, wat ceder, lange afdronk. Hier zit power achter. Vandaar dat ik eigenlijk niet aan pinot noir dacht maar wel aan etna rosso, die dat soms ook kan hebben. En toch bourgogne... Opnieuw een wijn waar het jaar veel verklaart! Het grote bewaarjaar 2010 toont hier duidelijk dat een village pinot ook zeer gestructureerd kan zijn en lang kan bewaren. Benieuwd naar het resultaat binnen enkele jaren!

Aanschaf materiaal voor nu vrijdag?

Wou effe checken of ie zijn geld waard is.. ;-)
(13-11-2016 12:42 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(13-11-2016 12:12 PM)Fre schreef: [ -> ]
(12-11-2016 12:40 PM)Olivier schreef: [ -> ]Savigny-lès-Beaune "Les Petits Picotins" 2010, Domaine Jacob

vrij rijpe aroma's van kers, ook in de mond. Stevige zuren en stevige tannines, wat ceder, lange afdronk. Hier zit power achter. Vandaar dat ik eigenlijk niet aan pinot noir dacht maar wel aan etna rosso, die dat soms ook kan hebben. En toch bourgogne... Opnieuw een wijn waar het jaar veel verklaart! Het grote bewaarjaar 2010 toont hier duidelijk dat een village pinot ook zeer gestructureerd kan zijn en lang kan bewaren. Benieuwd naar het resultaat binnen enkele jaren!

Aanschaf materiaal voor nu vrijdag?

Wou effe checken of ie zijn geld waard is.. ;-)

net de rest opgedronken bij risotto met boschampignons en zilveruitjes. Kopen! Smile Zuren en tannines zijn perfect geïntegreerd.
Ook de Vriesenhof leeggemaakt en die heeft echt een mooie transformatie ondergaan. Weg animaliteit, welkom fruit! Wel nog altijd dat gebrand rubbertje in de neus die zijn afkomst verraadt. Heb dus 5 van mijn 6 flessen in een slechte tussenfase geopend banghead
(13-11-2016 03:58 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(13-11-2016 12:42 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(13-11-2016 12:12 PM)Fre schreef: [ -> ]
(12-11-2016 12:40 PM)Olivier schreef: [ -> ]Savigny-lès-Beaune "Les Petits Picotins" 2010, Domaine Jacob

vrij rijpe aroma's van kers, ook in de mond. Stevige zuren en stevige tannines, wat ceder, lange afdronk. Hier zit power achter. Vandaar dat ik eigenlijk niet aan pinot noir dacht maar wel aan etna rosso, die dat soms ook kan hebben. En toch bourgogne... Opnieuw een wijn waar het jaar veel verklaart! Het grote bewaarjaar 2010 toont hier duidelijk dat een village pinot ook zeer gestructureerd kan zijn en lang kan bewaren. Benieuwd naar het resultaat binnen enkele jaren!

Aanschaf materiaal voor nu vrijdag?

Wou effe checken of ie zijn geld waard is.. ;-)

net de rest opgedronken bij risotto met boschampignons en zilveruitjes. Kopen! Smile Zuren en tannines zijn perfect geïntegreerd.
Ook de Vriesenhof leeggemaakt en die heeft echt een mooie transformatie ondergaan. Weg animaliteit, welkom fruit! Wel nog altijd dat gebrand rubbertje in de neus die zijn afkomst verraadt. Heb dus 5 van mijn 6 flessen in een slechte tussenfase geopend banghead

Zelfde gevoel hier van t restje Vriesenhof (mooi verdeeld Wink )
Nochtans was Johan er niet zot van...maar hij kwam na een 6-7-tal andere wijnen, zijn palet was wat vermoeid ;-)
Koppelingen