Letterlijk onder de kerktoren van Kruishoutem ligt een mooi gerenoveerde cafeetje waar 2 jonge gasten Pieter en Karel de handen in elkaar sloegen om sinds begin hun eigen zaak te beginnen met als thema eerlijke keuken. Beiden werkten samen in Hertog Jan. Pieter Fraeyman kaapte in een niet zo ver verleden de eretitel Jong Sommelier weg.
Als apero koos ik voor een witte wijn. Surprise me met iets fris, was m'n antwoord op z'n vraag in welke stijl dat dat dan wel mag zijn. De Godello (naam niet onthouden, hoeft ook niet) was gewoon een pure eetwijn! Te zwaar, vettig en absoluut geen aperitief. Geen goeie start. Dat waren de 3 hapjes wel. Trouwens, de rest koos voor gin-tonic. Die waren wel top.
Als voorgerecht werd bij de bouillabaisse met haring een Riesling Pfluger Bundsandstein 2015 geserveerd. Fruitig en mineraal. Niet complex. Goeie match.
Het tussengerecht, een assortiment vergeten groenten met hoofdvlees, geserveerd met een Grüner Veltliner Claus Preisinger. De wijn was erg troebel en rook sterk naar gist. Toch kon ie me verleiden. Ook hier geen grote complexiteit, wel knap in balans. Wijn met nen hoek af! I like. De wijn was een pak beter dan het gerecht.
Het hoofdgerecht was top: boenk er op! Hertenkalf, met een mousse van bloedworst en hertenragout als bij gerecht. Klinkt simpeler dan dan het geserveerd en klaargemaakt werd. De begeleider, de Quinta de Lemos - Dona Louise, was 11 jaar oud. Perfect op dronk: kruidige rijpe fruittoetsen met prachtig versmolten tannines. Opnieuw geen supercomplexe wijn, maar zeer schoon. Ideale match bij t eten.
We kregen 2 nagerechten geserveerd: mooi kunstwerkjes telkens, waarvan de laatste misschien net iets te zoet was.
Conclusie: lang geleden dat de aangepaste wijnen echt wel zo aangepast waren aan de mooie gerechten. Een tikje te duur misschien en die aperitief was toch een miskleun. Maar voor de rest goed bevonden.
(30-10-2016 11:06 PM)Fre schreef: [ -> ]Letterlijk onder de kerktoren van Kruishoutem ligt een mooi gerenoveerde cafeetje waar 2 jonge gasten Pieter en Karel de handen in elkaar sloegen om sinds begin hun eigen zaak te beginnen met als thema eerlijke keuken. Beiden werkten samen in Hertog Jan. Pieter Fraeyman kaapte in een niet zo ver verleden de eretitel Jong Sommelier weg.
Als apero koos ik voor een witte wijn. Surprise me met iets fris, was m'n antwoord op z'n vraag in welke stijl dat dat dan wel mag zijn. De Godello (naam niet onthouden, hoeft ook niet) was gewoon een pure eetwijn! Te zwaar, vettig en absoluut geen aperitief. Geen goeie start. Dat waren de 3 hapjes wel. Trouwens, de rest koos voor gin-tonic. Die waren wel top.
Als voorgerecht werd bij de bouillabaisse met haring een Riesling Pfluger Bundsandstein 2015 geserveerd. Fruitig en mineraal. Niet complex. Goeie match.
Het tussengerecht, een assortiment vergeten groenten met hoofdvlees, geserveerd met een Grüner Veltliner Claus Preisinger. De wijn was erg troebel en rook sterk naar gist. Toch kon ie me verleiden. Ook hier geen grote complexiteit, wel knap in balans. Wijn met nen hoek af! I like. De wijn was een pak beter dan het gerecht.
Het hoofdgerecht was top: boenk er op! Hertenkalf, met een mousse van bloedworst en hertenragout als bij gerecht. Klinkt simpeler dan dan het geserveerd en klaargemaakt werd. De begeleider, de Quinta de Lemos - Dona Louise, was 11 jaar oud. Perfect op dronk: kruidige rijpe fruittoetsen met prachtig versmolten tannines. Opnieuw geen supercomplexe wijn, maar zeer schoon. Ideale match bij t eten.
We kregen 2 nagerechten geserveerd: mooi kunstwerkjes telkens, waarvan de laatste misschien net iets te zoet was.
Conclusie: lang geleden dat de aangepaste wijnen echt wel zo aangepast waren aan de mooie gerechten. Een tikje te duur misschien en die aperitief was toch een miskleun. Maar voor de rest goed bevonden.
Wat vroegen ze daar voor een glas aangepaste wijn (125 cc ? of meer, nadien bijgevuld?)
Op hun site vind ik naast de mooie verhaaltjes daar niets van terug.
Hier kijk ik altijd al met een kritische blik naar.
(30-10-2016 11:15 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (30-10-2016 11:06 PM)Fre schreef: [ -> ]Letterlijk onder de kerktoren van Kruishoutem ligt een mooi gerenoveerde cafeetje waar 2 jonge gasten Pieter en Karel de handen in elkaar sloegen om sinds begin hun eigen zaak te beginnen met als thema eerlijke keuken. Beiden werkten samen in Hertog Jan. Pieter Fraeyman kaapte in een niet zo ver verleden de eretitel Jong Sommelier weg.
Als apero koos ik voor een witte wijn. Surprise me met iets fris, was m'n antwoord op z'n vraag in welke stijl dat dat dan wel mag zijn. De Godello (naam niet onthouden, hoeft ook niet) was gewoon een pure eetwijn! Te zwaar, vettig en absoluut geen aperitief. Geen goeie start. Dat waren de 3 hapjes wel. Trouwens, de rest koos voor gin-tonic. Die waren wel top.
Als voorgerecht werd bij de bouillabaisse met haring een Riesling Pfluger Bundsandstein 2015 geserveerd. Fruitig en mineraal. Niet complex. Goeie match.
Het tussengerecht, een assortiment vergeten groenten met hoofdvlees, geserveerd met een Grüner Veltliner Claus Preisinger. De wijn was erg troebel en rook sterk naar gist. Toch kon ie me verleiden. Ook hier geen grote complexiteit, wel knap in balans. Wijn met nen hoek af! I like. De wijn was een pak beter dan het gerecht.
Het hoofdgerecht was top: boenk er op! Hertenkalf, met een mousse van bloedworst en hertenragout als bij gerecht. Klinkt simpeler dan dan het geserveerd en klaargemaakt werd. De begeleider, de Quinta de Lemos - Dona Louise, was 11 jaar oud. Perfect op dronk: kruidige rijpe fruittoetsen met prachtig versmolten tannines. Opnieuw geen supercomplexe wijn, maar zeer schoon. Ideale match bij t eten.
We kregen 2 nagerechten geserveerd: mooi kunstwerkjes telkens, waarvan de laatste misschien net iets te zoet was.
Conclusie: lang geleden dat de aangepaste wijnen echt wel zo aangepast waren aan de mooie gerechten. Een tikje te duur misschien en die aperitief was toch een miskleun. Maar voor de rest goed bevonden.
Wat vroegen ze daar voor een glas aangepaste wijn (125 cc ? of meer, nadien bijgevuld?)
Op hun site vind ik naast de mooie verhaaltjes daar niets van terug.
Hier kijk ik altijd al met een kritische blik naar.
De hoeveelheden waren zeker correct. Uiteindelijk 4 volle glazen gedronken, niet bijgevuld, maar dat moest niet gezien de glazen goed vol geschonken warden (ik denk wel minstens 125cc.). De prijzen waren er wel niet naast. Het 5-gangenmenu kostte 55EUR zonder dranken. Inclusief wijnen & aperitief (4 dranken dus + water) kwam daar nog 's 40 EUR bij. Ik heb de prijzen van de wijnen gecheckt: niet alles terug gevonden, maar de Riesling van Pflüger is verkrijgbaar in Het WIjnhuis aan een 13,21 EUR (12.21 vanaf 12). De Portugees kost op hun site iets van een 16 EUR. Geen overdreven dure wijnen dus. Op hun wijnkaart warden deze wijnen aangeboden aan exact de factor x 3. Voor mij op het randje (in België)...
Ze hebben blijkbaar ook de prijszetting van Hertog Jan overgenomen.