Afgelopen vrijdag een Elephant gin voorgeschoteld gekregen, waar een opvallende kurksmaak in aanwezig was. In de neus niet direct, maar toen ik ervan dronk, was de smaak niet te harden. Ik stel me nu de vraag of dit eigenlijk überhaupt wel kan in distillaten... Er zat wel een opmerkelijke natuurkurk op uit Portugal, waar ze dan ook mee uitpakken.
Wie kan mij een artikel bieden waarin kurksmaak bij distillaten voorkomt? Ik vind er geen.
Ik drink toch wel heel regelmatig distillaten en heb dat over een tijdspanne van 35 jaar nog nooit meegemaakt. Nu ik vind alle gins ondermaats en misschien is dat de gewenste smaak
. Ik begrijp niet goed die gingekte wanneer je prachtige schnaps kunt kopen voor 10 a 15 € de liter zoals obstler, kirsch, prunes etc...en dit allemaal artisanaal.
Ik had het ook nog nooit meegemaakt en vraag me af of dit chemisch zelfs kan...
kan de hoge alcohol die beestjes misschien wel aan?
Bow , er zijn toch mooie gins hoor! Maar begrijp je schnaps reactie, goed spul maar toch wat rechtlijnig en alco eh?
(09-12-2016 05:26 PM)bowmore schreef: [ -> ]Nu ik vind alle gins ondermaats en misschien is dat de gewenste smaak. Ik begrijp niet goed die gingekte wanneer je prachtige schnaps kunt kopen voor 10 a 15 € de liter zoals obstler, kirsch, prunes etc...en dit allemaal artisanaal.
Die gingekte slaat dan ook altijd op de gin-tonic combinatie. Dat vind ik nog altijd een geslaagd, hongeropwekkend aperitief. Ik ken tal van mensen die graag een G&T drinken, maar niemand die zijn gin puur drinkt.
Ik drink hem altijd eerst puur, zo weet ik met welke tonic ik hem het best kan aanvullen :-)
Pure gin dat is toch altijd slecht. Drink eens de goedkoopste whiskey met soda. Dat smaakt ook (naar soda alcohol en nog iets) en na enkele glazen maakt het ook niets meer uit.
(19-12-2016 02:38 PM)bowmore schreef: [ -> ]Pure gin dat is toch altijd slecht.
Niet dat ik een kenner van gin ben, maar de Monkey 47 bv is echt wel mooi op z'n eigen. Mooi citrusfruit, zacht, fris. Complex zelfs. Ook niet goedkoop natuurlijk. En ik kan een goede eau de vie sowieso wel pruimen...
Ik overdrijf een beetje en dat is inderdaad een gin die te pruimen valt maar aan die prijs? Ga naar de boeren en koop schnaps en dit in ieder land. Je zal zelden teleurgesteld zijn.
Morand heeft zalige eau de vies. Maar ook aan stevige prijzen al...
Ik ben een thuis drinkende Gin liefhebber. Ik heb het moeilijk om 15€ te geven aan een Gin op restaurant. Vele vrienden hebben dan ook een ruime collectie thuis en hier en daar zit er wel eens een specialleke tussen.
Tim weet dat ik een calvados liefhebber ben. 'Als apero heb ik een toepasselijke Gin voor u', wist hij me te vertellen.
Le Gin de Christian Drouin
Een Gin die een paar maanden rijpte op oude Calvados vaten. En dit kon deze Gin niet verstoppen. In de neus een overweldigend aroma van Calvados. Zacht in de mond, het typische bittertje van de bessen werd overweldigd door het Calvados hout.
Aangename verrassing maar voor mij lijkt dit meer een Gin om na de maaltijd nog eens onderuit te zakken in de sofa en te genieten van 1 glas. (Ietsjes te vermoeiend al dat hout)