11-12-2016, 10:04 AM
Op aanraden & uitnodiging van "de buren" zijn we hier 10/12 gaan dineren.
Had ook al flink wat goede recensies gehoord / gelezen, dus zeer benieuwd.
http://www.tendoele.be/
Op voorhand ook al even de menu's bekeken en ruime keuze op alle vlakken.
EN ... we mochten onze eigen wijnen meebrengen ( kurkgeld = 15 € / fles ).
Met z'n vieren schoven we rond 19h00 aan tafel, te beginnen met een flinke aperitief.
Iedereen koos voor het menu, ZEER ruime keuze in voor & hoofdgerecht.
Qua dessert kon men ( binnen het menu ) vrij kiezen.
Wijnen ( uit eigen kelder meegebracht )
- Domaine de Chevalier ( wit ) 2009
- Mouton Rothschild ( rood ) 2001
Amuses
- Drie mooie porties ( soepje, soort paté, en mousse )
Voorgerechten
- Kikkerbillen i/d lookboter
- Gamba's ( geroosterd ) met kruidenboter en garnituur
- Tapabord ( vier verschillende bereidingen )
- St-Jacobsnootjes met Provençaalse groentjes ( mooi pikant )
Hoofdgerechten
- Fazant i/d roomsaus en bijhorende garnituur
- Civet van haas en herfstgarnituur ( dit gerecht was top !!!! )
- Filet Mignon ( saus naar keuze ) en bijhorende garnituur
Desserten
- Sabayon met vanille ijs
- Crème Brûlée ( overheerlijk )
- Nagerechtenbord ( Baba Rhum - Citroentaartje met meringue - Chocolademousse )
- Dame Blanche
Zelfs binnen de menu ( sommige gerechten met opleg ) waren de porties meer dan ruim.
Zo kwam de fazant en civet van haas met een extra portie op tafel.
Alles kwam zeer mooi op het bord, paste zo goed bij elkaar, weinig fouten.
Ook het interieur en perfect afgestemd zaalpersoneel zorgde ervoor dat het een geweldige avond is geworden.
Het gebeurt niet veel dat ik drie uur aan tafel zit en daarna met een brede glimlach naar buiten stap ...
Aanrader voor iedereen die ooit afzakt naar deze kant van de kust .... maar ruim op voorhand reserveren is de boodschap !!!
Mathijs
Had ook al flink wat goede recensies gehoord / gelezen, dus zeer benieuwd.
http://www.tendoele.be/
Op voorhand ook al even de menu's bekeken en ruime keuze op alle vlakken.
EN ... we mochten onze eigen wijnen meebrengen ( kurkgeld = 15 € / fles ).
Met z'n vieren schoven we rond 19h00 aan tafel, te beginnen met een flinke aperitief.
Iedereen koos voor het menu, ZEER ruime keuze in voor & hoofdgerecht.
Qua dessert kon men ( binnen het menu ) vrij kiezen.
Wijnen ( uit eigen kelder meegebracht )
- Domaine de Chevalier ( wit ) 2009
- Mouton Rothschild ( rood ) 2001
Amuses
- Drie mooie porties ( soepje, soort paté, en mousse )
Voorgerechten
- Kikkerbillen i/d lookboter
- Gamba's ( geroosterd ) met kruidenboter en garnituur
- Tapabord ( vier verschillende bereidingen )
- St-Jacobsnootjes met Provençaalse groentjes ( mooi pikant )
Hoofdgerechten
- Fazant i/d roomsaus en bijhorende garnituur
- Civet van haas en herfstgarnituur ( dit gerecht was top !!!! )
- Filet Mignon ( saus naar keuze ) en bijhorende garnituur
Desserten
- Sabayon met vanille ijs
- Crème Brûlée ( overheerlijk )
- Nagerechtenbord ( Baba Rhum - Citroentaartje met meringue - Chocolademousse )
- Dame Blanche
Zelfs binnen de menu ( sommige gerechten met opleg ) waren de porties meer dan ruim.
Zo kwam de fazant en civet van haas met een extra portie op tafel.
Alles kwam zeer mooi op het bord, paste zo goed bij elkaar, weinig fouten.
Ook het interieur en perfect afgestemd zaalpersoneel zorgde ervoor dat het een geweldige avond is geworden.
Het gebeurt niet veel dat ik drie uur aan tafel zit en daarna met een brede glimlach naar buiten stap ...
Aanrader voor iedereen die ooit afzakt naar deze kant van de kust .... maar ruim op voorhand reserveren is de boodschap !!!
Mathijs