wijnliefhebbers

Volledige versie: In Taste Buds We Trust
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Nu de opleiding bij syntra achter de rug is wil ik verder gaan met wijn. Dus heb ik besloten een blog te beginnen. Gewoon omdat ik het leuk vind om ermee bezig te zijn, en omdat dit een laagdrempelige manier is om dat te doen. De blog zal het verlengde zijn van mijn zoektocht naar interessante, soms minder bekende dingen. Als je wil meezoeken, kom gerust eens kijken op :

https://intastebudswetrust.com

Cheerio!
(11-12-2016 11:03 PM)Olivier schreef: [ -> ]Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Nu de opleiding bij syntra achter de rug is wil ik verder gaan met wijn. Dus heb ik besloten een blog te beginnen. Gewoon omdat ik het leuk vind om ermee bezig te zijn, en omdat dit een laagdrempelige manier is om dat te doen. De blog zal het verlengde zijn van mijn zoektocht naar interessante, soms minder bekende dingen. Als je wil meezoeken, kom gerust eens kijken op :

https://intastebudswetrust.com

Cheerio!

And there it is, the result is very nice and promising!
Congrats with the new bud, buddy!
wijn
(12-12-2016 08:05 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(11-12-2016 11:03 PM)Olivier schreef: [ -> ]Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Nu de opleiding bij syntra achter de rug is wil ik verder gaan met wijn. Dus heb ik besloten een blog te beginnen. Gewoon omdat ik het leuk vind om ermee bezig te zijn, en omdat dit een laagdrempelige manier is om dat te doen. De blog zal het verlengde zijn van mijn zoektocht naar interessante, soms minder bekende dingen. Als je wil meezoeken, kom gerust eens kijken op :

https://intastebudswetrust.com

Cheerio!

And there it is, the result is very nice and promising!
Congrats with the new bud, buddy!
wijn

Thanks a million! Smile
Altijd bereid om samen die 'hidden gems' te ontdekken Wink

Proficiat trouwens
Citaat:Altijd bereid om samen die 'hidden gems' te ontdekken

ik zal u weten te vinden! Smile
Een nieuw artikeltje over mijn ervaringen met Etna Rosso :

https://intastebudswetrust.com/2017/02/0...tna-rosso/
Gemotiveerd door de andere discussie hier over Engelstalige blogs, heb ik nog eens iets gepost. Het gaat over koel klimaat. En koel klimaat... Wink

https://intastebudswetrust.com/2017/03/2...l-climate/
(20-03-2017 09:57 PM)Olivier schreef: [ -> ]Gemotiveerd door de andere discussie hier over Engelstalige blogs, heb ik nog eens iets gepost. Het gaat over koel klimaat. En koel klimaat... Wink

https://intastebudswetrust.com/2017/03/2...l-climate/
En welke Italiaan wordt het volgende keer?
(20-03-2017 09:57 PM)Olivier schreef: [ -> ]Gemotiveerd door de andere discussie hier over Engelstalige blogs, heb ik nog eens iets gepost. Het gaat over koel klimaat. En koel klimaat... Wink

https://intastebudswetrust.com/2017/03/2...l-climate/
Schoon stukje Olivier! Ik moet eerlijk toegeven dat ik de Ersatz pinot noir ook nog niet gevonden heb. En als er al een wonderschone niet-Bourgogne pinot op tafel komt, moet ie meestal niet onderdoen qua prijs.
(21-03-2017 11:26 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(20-03-2017 09:57 PM)Olivier schreef: [ -> ]Gemotiveerd door de andere discussie hier over Engelstalige blogs, heb ik nog eens iets gepost. Het gaat over koel klimaat. En koel klimaat... Wink

https://intastebudswetrust.com/2017/03/2...l-climate/
En welke Italiaan wordt het volgende keer?

afwachten he Smile

En, merci Fre!
afgelopen weekend in de Bourgogne gezeten en dat is altijd een plezier! Maar ondanks wat de pers zegt over 2015, vind ik het toch niet allemaal goud dat blinkt in Bourgogne. De witte die we geproefd hebben waren overwegend zeer rijp, om niet te zeggen lomp. En in rood is het toch oppassen als je van fijne, elegante pinot noir houdt. Bij sommige wijnbouwers ontbrak fraicheur. Dus afhankelijk van wat je voorkeur wegdraagt kan 2014, of 2013, misschien toch interessanter zijn als wijnjaar.

Mijn conclusies uit twee dagen Bourgogne vind je hier :

https://intastebudswetrust.com/
toch benieuwd welke domeinen je bezocht hebt en welke 3 op de 8 wat tegengevallen zijn

dureuil janthial binnengeraakt? amai, is naar 't schijnt absolute top en de kerel zou ook behoorlijk down to earth zijn

inderdaad in 2016 risico op te weinig fraîcheur, matig jaar in wit, maar bij sommigen absoluut groot jaar in rood
(26-04-2017 09:43 PM)Vince schreef: [ -> ]toch benieuwd welke domeinen je bezocht hebt en welke 3 op de 8 wat tegengevallen zijn

dureuil janthial binnengeraakt? amai, is naar 't schijnt absolute top en de kerel zou ook behoorlijk down to earth zijn

inderdaad in 2016 risico op te weinig fraîcheur, matig jaar in wit, maar bij sommigen absoluut groot jaar in rood

2016 = 2015 I presume Wink
(25-04-2017 09:47 PM)Olivier schreef: [ -> ]afgelopen weekend in de Bourgogne gezeten en dat is altijd een plezier! Maar ondanks wat de pers zegt over 2015, vind ik het toch niet allemaal goud dat blinkt in Bourgogne. De witte die we geproefd hebben waren overwegend zeer rijp, om niet te zeggen lomp. En in rood is het toch oppassen als je van fijne, elegante pinot noir houdt. Bij sommige wijnbouwers ontbrak fraicheur. Dus afhankelijk van wat je voorkeur wegdraagt kan 2014, of 2013, misschien toch interessanter zijn als wijnjaar.

Mijn conclusies uit twee dagen Bourgogne vind je hier :

https://intastebudswetrust.com/

Leuk geschreven en to the point !

Met de laatste zin toch eens goed moeten lachen Smile .
(26-04-2017 09:43 PM)Vince schreef: [ -> ]toch benieuwd welke domeinen je bezocht hebt en welke 3 op de 8 wat tegengevallen zijn

dureuil janthial binnengeraakt? amai, is naar 't schijnt absolute top en de kerel zou ook behoorlijk down to earth zijn

inderdaad in 2016 risico op te weinig fraîcheur, matig jaar in wit, maar bij sommigen absoluut groot jaar in rood

alain gras, laurent boussey en jean-claude regnaudot waren aanbevelingen uit Bourgogne Aujourd'hui en La RVF en waren toch niet als verwacht.
De witte van Gras (Saint Romain) kregen 16,5 en 17/20 en vonden we zeer matig. De rode waren gelukkig beter en de Auxey Duresses vond ik mooi. Helaas ook al wel 22€.
Bij Laurent Boussey (Monthelie) een groot gamma, maar de man wou zijn 2015s in rood nog niet opentrekken banghead Op vat was zijn Meursault les Caillerets 2016 zeer mooi en op basis daarvan heb ik wel wat 2014 gekocht, wat toch een mooi jaar in wit zou moeten zijn.
En bij Regnaudot (Maranges) echt ons ding niet, warm, weinig finesse. We zijn daar zonder iets vertrokken... Domaine Jeannot die vroeger in Seclin stond uit Maranges vond ik vele keren beter.

Dureuil Janthial was inderdaad mooi en ook van een constant goed niveau. Maar toch nog een trapje onder de top uit de Côte d'Or. De fraicheur in zijn witte 2015s was wel opmerkelijk. En zijn rode zijn in een stijl waar ik van hou, fris en elegant. Maar ook hier beginnen de prijzen een niveau te halen dat op het randje van goede P/K is.
Wat Vincent Dureuil zelf betreft, heb ik weinig goeds over te zeggen. De man stond daar volledig tegen zijn goesting. Een voorbeeld van onze conversatie :

- hoe evolueren de witte volgens uw ervaring?
- goed

shoot
dankzij de vereniging Sommeliers-Conseil heb ik een master class bordeaux met Fiona Morrison MW kunnen bijwonen. Niet alleen interessant om eens naar een Master of Wine te kunnen luisteren, maar zij is toevallig ook de vrouw van Jacques Thienpont, hier in België goed bekend uiteraard.
Het is een boeiende avond geworden! Je mag nog zoveel weten over wijn of een streek als je wil, het is minstens even belangrijk om het boeiend te kunnen brengen, en dat kon zij wel degelijk.
Als topper van de avond een Vieux Château Certan gekregen, uit het vermaledijde jaar 2013. En de wijn was mooi, geen twijfel over. Maar goed, het prijskaartje is er natuurlijk ook wel naar... Zelfs de La Gravette uit 2013 was best te pruimen. Zo zie je maar.
Als je het artikeltje wil lezen :

https://intastebudswetrust.com/2017/05/1...rrison-mw/
het was al lang geleden dat ik nog iets gepost had, dus hier een artikeltje dat past bij het seizoen : rosé! Mijn stelling is een beetje uitdagend geformuleerd. Met opzet Smile Benieuwd naar jullie meningen.

https://intastebudswetrust.com/
(28-06-2017 09:09 PM)Olivier schreef: [ -> ]het was al lang geleden dat ik nog iets gepost had, dus hier een artikeltje dat past bij het seizoen : rosé! Mijn stelling is een beetje uitdagend geformuleerd. Met opzet Smile Benieuwd naar jullie meningen.

https://intastebudswetrust.com/

Leuk geschreven artikel. Ik ben het volledig met je eens. Ik wou dat de top-Bandol rosés, die hier met zoveel smaak in het forum beschreven worden, wat vlotter in Belgie verkrijgbaar zouden zijn
(29-06-2017 09:02 AM)Corto schreef: [ -> ]
(28-06-2017 09:09 PM)Olivier schreef: [ -> ]het was al lang geleden dat ik nog iets gepost had, dus hier een artikeltje dat past bij het seizoen : rosé! Mijn stelling is een beetje uitdagend geformuleerd. Met opzet Smile Benieuwd naar jullie meningen.

https://intastebudswetrust.com/

Leuk geschreven artikel. Ik ben het volledig met je eens. Ik wou dat de top-Bandol rosés, die hier met zoveel smaak in het forum beschreven worden, wat vlotter in Belgie verkrijgbaar zouden zijn

Merci, Corto! Toen ik besloten had om iets rond rosé te schrijven, ben ik op zoek gegaan in het Gentse naar een winkel die Bandol rosé had en geen één gevonden! Behalve dus de Carrefour, maar die was dan ook maar middelmatig.
Olivier,

Inderdaad leuk geschreven en de nagel op de kop ...

Zelf ben ik geen grote rosé drinker, maar als ik er drink dan komt ie uit .... je raadt het nooit .... Bordeaux.
Ook in deze regio begint het een trend te worden om als Chateau een rosé wijn in je gamma te hebben.
Persoonlijk smaak ik dan zeer graag Les Hauts de Smith Rosé, draait ter plaatse rond 10-12 Euro.
Topwijnen verkoopt ze tussen 12-14 Euro ....

Niettemin, ik hoor niets anders dan goeds over Bandol rosé .... zou leuk zijn dit eens meer te proeven.

Mathijs
(29-06-2017 04:56 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Olivier,

Inderdaad leuk geschreven en de nagel op de kop ...

Zelf ben ik geen grote rosé drinker, maar als ik er drink dan komt ie uit .... je raadt het nooit .... Bordeaux.
Ook in deze regio begint het een trend te worden om als Chateau een rosé wijn in je gamma te hebben.
Persoonlijk smaak ik dan zeer graag Les Hauts de Smith Rosé, draait ter plaatse rond 10-12 Euro.
Topwijnen verkoopt ze tussen 12-14 Euro ....

Niettemin, ik hoor niets anders dan goeds over Bandol rosé .... zou leuk zijn dit eens meer te proeven.

Mathijs

Ben eigenlijk niet zo vertrouwd met Bordeaux rosé. Als ik die van Smith eens tegenkom ga ik die wel eens proberen!
(29-06-2017 10:20 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(29-06-2017 04:56 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Olivier,

Inderdaad leuk geschreven en de nagel op de kop ...

Zelf ben ik geen grote rosé drinker, maar als ik er drink dan komt ie uit .... je raadt het nooit .... Bordeaux.
Ook in deze regio begint het een trend te worden om als Chateau een rosé wijn in je gamma te hebben.
Persoonlijk smaak ik dan zeer graag Les Hauts de Smith Rosé, draait ter plaatse rond 10-12 Euro.
Topwijnen verkoopt ze tussen 12-14 Euro ....

Niettemin, ik hoor niets anders dan goeds over Bandol rosé .... zou leuk zijn dit eens meer te proeven.

Mathijs

Ben eigenlijk niet zo vertrouwd met Bordeaux rosé. Als ik die van Smith eens tegenkom ga ik die wel eens proberen!

Je hebt er vorige week twee gedronken onder de catalpa.. Rolleyes
(en die Smith zat als reserve in de frigo, zit er nog steeds trouwens)
(29-06-2017 11:00 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(29-06-2017 10:20 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(29-06-2017 04:56 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Olivier,

Inderdaad leuk geschreven en de nagel op de kop ...

Zelf ben ik geen grote rosé drinker, maar als ik er drink dan komt ie uit .... je raadt het nooit .... Bordeaux.
Ook in deze regio begint het een trend te worden om als Chateau een rosé wijn in je gamma te hebben.
Persoonlijk smaak ik dan zeer graag Les Hauts de Smith Rosé, draait ter plaatse rond 10-12 Euro.
Topwijnen verkoopt ze tussen 12-14 Euro ....

Niettemin, ik hoor niets anders dan goeds over Bandol rosé .... zou leuk zijn dit eens meer te proeven.

Mathijs

Ben eigenlijk niet zo vertrouwd met Bordeaux rosé. Als ik die van Smith eens tegenkom ga ik die wel eens proberen!

Je hebt er vorige week twee gedronken onder de catalpa.. Rolleyes
(en die Smith zat als reserve in de frigo, zit er nog steeds trouwens)

Wat me nog niet heel vertrouwd maakt met Bordeaux rosé he. Maar ik voel dat die Smith in de weg zit in jouw frigo Smile
(30-06-2017 07:57 AM)Olivier schreef: [ -> ]
(29-06-2017 11:00 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(29-06-2017 10:20 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(29-06-2017 04:56 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Olivier,

Inderdaad leuk geschreven en de nagel op de kop ...

Zelf ben ik geen grote rosé drinker, maar als ik er drink dan komt ie uit .... je raadt het nooit .... Bordeaux.
Ook in deze regio begint het een trend te worden om als Chateau een rosé wijn in je gamma te hebben.
Persoonlijk smaak ik dan zeer graag Les Hauts de Smith Rosé, draait ter plaatse rond 10-12 Euro.
Topwijnen verkoopt ze tussen 12-14 Euro ....

Niettemin, ik hoor niets anders dan goeds over Bandol rosé .... zou leuk zijn dit eens meer te proeven.

Mathijs

Ben eigenlijk niet zo vertrouwd met Bordeaux rosé. Als ik die van Smith eens tegenkom ga ik die wel eens proberen!

Je hebt er vorige week twee gedronken onder de catalpa.. Rolleyes
(en die Smith zat als reserve in de frigo, zit er nog steeds trouwens)

Wat me nog niet heel vertrouwd maakt met Bordeaux rosé he. Maar ik voel dat die Smith in de weg zit in jouw frigo Smile

Wreed! Vanaf het weer boven de 25 C° wordt moet hij eruit! Slurp
Tijd voor een nieuwe post! Deze keer heb ik meegedaan met de French Winophiles, een groep bloggers die maandelijks over een thema gerelateerd met franse wijn bloggen. Aangezien het thema Sud-Ouest was, wou ik tuurlijk meedoen. Voor mij is deze regio superinteressant. Zowel qua druiven, als prijs-kwaliteit regio.
De wijn die ik bespreek is de Cotes du Marmandais 2012 van Chateau de Beaulieu. Een P/K-pareltje voor mij!

https://intastebudswetrust.com/2017/07/1...inophiles/
Onlangs in Londen voor een weekendje en zeer lekker gegeten, maar ook wat opgejaagd. En vooral... de wijn kwam te laat. En dat kan ik nu eens niet hebben! Ik heb er een post aan gewijd :

https://intastebudswetrust.com/2017/09/0...od-please/
Mijn favoriete champagnemaker op de beurs in Lille komt niet meer terug Sad

https://intastebudswetrust.com/2017/11/2...champagne/
(21-11-2017 11:58 PM)Olivier schreef: [ -> ]Mijn favoriete champagnemaker op de beurs in Lille komt niet meer terug Sad

https://intastebudswetrust.com/2017/11/2...champagne/

Interessant en fijn geschreven stuk.
Wel een beetje treurig nieuws. Ik las een tijdje geleden ergens dat de prijs voor een hectare wijngaard in de Champagne dit jaar voor het eerst in tijden wat gezakt was, omdat mousserende wijnen uit Australië en elders veel verkocht worden, o.a. in de VS. Maar de Champagneboeren hebben dus vooralsnog geen reden tot klagen?
Thanks! respect

Citaat:Maar de Champagneboeren hebben dus vooralsnog geen reden tot klagen?

ik denk het niet. Het is in champagne een beetje een terugkerend fenomeen zoals in Bourgogne, dat ze elk jaar de prijzen toch laten stijgen, misschien niet zo veel, maar als er elke jaar een euro bijkomt, loopt dat vrij snel op natuurlijk...
(22-11-2017 01:23 PM)Olivier schreef: [ -> ]Thanks! respect

Citaat:Maar de Champagneboeren hebben dus vooralsnog geen reden tot klagen?

ik denk het niet. Het is in champagne een beetje een terugkerend fenomeen zoals in Bourgogne, dat ze elk jaar de prijzen toch laten stijgen, misschien niet zo veel, maar als er elke jaar een euro bijkomt, loopt dat vrij snel op natuurlijk...

Probleem is volgens mij dat de Chinezen (en andere nieuwe - of ouwe- rijken) nu ook in de Champagnestreek de "kleinere domeinen en/of hidden gems aan het uitzoeken zijn...
Pagina's: 1 2 3 4 5 6
Koppelingen