12-12-2016, 09:57 AM
Jaarlijks komen we samen met 4 vrienden, samen kopen we regelmatig wijn.
Thema is meestal bring your own wine en uiteraard liefst iets dat de rest niet heeft (is iets moeilijker aangezien we regelmatig samen kopen).
1) Nals Margreid - Baron Salvadori Gewürztraminer 2008 uit Alto Adige (mijn inbreng).
Mooie gerijpte gewürztraminer. Niets zoet aan. Een wijn die wel schreeuwt om eten.
Aparte "instapper"
2) Petit Pittacum 2015. 100% mencia uit Bierzo. Rood fruit, kers en iets stinky. Neus gaf alleszins meer voldoening dan de mond...
3) La Rioja Alto - Vina Arana Reserva 2008 (mijn inbreng). 36 maanden houtrijping gehad.
Je herkent de klasse van de betere broer de 904.
Redelijk lichte kleur. Rood fruit, vanille, koffie, karamel en een beetje kaneel.
Zeer mooie en lange afdronk. Werd beter op de avond en stond toch al 2-3 open voor serveren.
P/Q zeer mooi op internet
4) Kanonkop Cabarnet Sauvignon 1994
Eerder deze week al voorgeproefd met 1 van de 4 leden om te zien of we hem konden serveren. Toen goed bevonden en deze keer weer! Uit vorige TN: tertiare aroma's. Beetje liquoreus, truffel, bosgrond, grafiet.
5) Poggio al Tesoro Bolgheri Superiore Sondraia 2012
Hier op het forum al eens besproken. 2-3u karaf voor het proeven.
Voor mij nog te jong maar je merkt het potentieel.
Richting paarse kleur.
Rijp fruit, wat groening van de cabarnet.
Veel tanines nog, goede structuur maar grijpt je meteen bij de b*llen.
Dit heeft nog tijd nodig, al vonden sommigen hem nu al top...
6) Bosque de Matasnos 2011 - Ribera
Rijp (zwart) fruit, kruiden, beetje vanille.
Volle wijn, lange afdronk.
Ook weer iets te jong voor mij, maar zeer mooi!
Daarna nog wat porto genuttigd.
Lekker wijnen en goed gezelschap, wat wil je nog meer?
Niets, alleen zonde dat als je de volgende dag wakker wordt met buikgriep...
Thema is meestal bring your own wine en uiteraard liefst iets dat de rest niet heeft (is iets moeilijker aangezien we regelmatig samen kopen).
1) Nals Margreid - Baron Salvadori Gewürztraminer 2008 uit Alto Adige (mijn inbreng).
Mooie gerijpte gewürztraminer. Niets zoet aan. Een wijn die wel schreeuwt om eten.
Aparte "instapper"
2) Petit Pittacum 2015. 100% mencia uit Bierzo. Rood fruit, kers en iets stinky. Neus gaf alleszins meer voldoening dan de mond...
3) La Rioja Alto - Vina Arana Reserva 2008 (mijn inbreng). 36 maanden houtrijping gehad.
Je herkent de klasse van de betere broer de 904.
Redelijk lichte kleur. Rood fruit, vanille, koffie, karamel en een beetje kaneel.
Zeer mooie en lange afdronk. Werd beter op de avond en stond toch al 2-3 open voor serveren.
P/Q zeer mooi op internet
4) Kanonkop Cabarnet Sauvignon 1994
Eerder deze week al voorgeproefd met 1 van de 4 leden om te zien of we hem konden serveren. Toen goed bevonden en deze keer weer! Uit vorige TN: tertiare aroma's. Beetje liquoreus, truffel, bosgrond, grafiet.
5) Poggio al Tesoro Bolgheri Superiore Sondraia 2012
Hier op het forum al eens besproken. 2-3u karaf voor het proeven.
Voor mij nog te jong maar je merkt het potentieel.
Richting paarse kleur.
Rijp fruit, wat groening van de cabarnet.
Veel tanines nog, goede structuur maar grijpt je meteen bij de b*llen.
Dit heeft nog tijd nodig, al vonden sommigen hem nu al top...
6) Bosque de Matasnos 2011 - Ribera
Rijp (zwart) fruit, kruiden, beetje vanille.
Volle wijn, lange afdronk.
Ook weer iets te jong voor mij, maar zeer mooi!
Daarna nog wat porto genuttigd.
Lekker wijnen en goed gezelschap, wat wil je nog meer?
Niets, alleen zonde dat als je de volgende dag wakker wordt met buikgriep...