Ik ben in onze bibliotheek op het boek "Wat zullen we drinken" van Joachim Boudens gestoten.
Ik kon zijn aangepaste wijnen in de oude locatie van Hertog Jan (de paar keer dat ik er geweest ben) altijd erg waarderen (meer dan het eten) en was benieuwd naar zijn boek.
Het is niet erg diepgaand. Het lijst vooral aangeraden wijn-eten combinaties op waarbij met grote foto's dan wijnen van bepaalde winkels worden aangeprezen à la Vanspauwen. Ik was aangenaam verrast dat ook soms supermarktwijnen werden aanbevolen.
De layout is verzorgd en aangenaam, veel mooie foto's. Tot hiertoe maar 1 foutje opgemerkt (dat Champagne enkel van Pinot Noir en Chardonnay gemaakt wordt.)
Erg laagdrempelig. Leuk boekje, maar met weinig meerwaarde voor de gemiddelde forumbezoeker, neem ik aan.
(22-12-2016 10:50 AM)Corto schreef: [ -> ]Ik ben in onze bibliotheek op het boek "Wat zullen we drinken" van Joachim Boudens gestoten.
Ik kon zijn aangepaste wijnen in de oude locatie van Hertog Jan (de paar keer dat ik er geweest ben) altijd erg waarderen (meer dan het eten) en was benieuwd naar zijn boek.
Het is niet erg diepgaand. Het lijst vooral aangeraden wijn-eten combinaties op waarbij met grote foto's dan wijnen van bepaalde winkels worden aangeprezen à la Vanspauwen. Ik was aangenaam verrast dat ook soms supermarktwijnen werden aanbevolen.
De layout is verzorgd en aangenaam, veel mooie foto's. Tot hiertoe maar 1 foutje opgemerkt (dat Champagne enkel van Pinot Noir en Chardonnay gemaakt wordt.)
Erg laagdrempelig. Leuk boekje, maar met weinig meerwaarde voor de gemiddelde forumbezoeker, neem ik aan.
het is niet gemakkelijk om goede literatuur te vinden over wijn-eten. Heb een tijdje geleden zo'n boekje gekocht van Olivier Bompas over dat onderwerp, en is eigenlijk een ellenlange lijst van gerechten met een wijn erbij. En is niet het eerste boek dat ik zo vind. Daar heb je niet veel aan, vind ik. Nochtans is Olivier Bompas een begenadigd spreker over dit onderwerp en kan hij veel interessantere dingen vertellen dan hetgeen in zijn boekje staat. Maar in Suze-la-Rousse zei hij : "de mensen willen van die lijstjes". Mja, hij zal wel gelijk hebben zeker?
Maar was er ook niet een boek van een Nederlander over wijn-eten dat een stuk diepgaander was? Kent iemand nog zijn naam?
Klosse is geweldig, ik heb een van de eerdere edities van mijn grootvader geërfd, en het is een zeer, zeer goed boek, vooral omdat het juist de moeite doet om niet in een opsomming te vervallen van mogelijke combinaties. Het levert je een kader waarin je kan starten met de klassieke combinaties, maar daarnaast vooral kan experimenteren, en vervolgens te plaatsen waarom iets wel of niet werkt. Een heel goede referentie, alhoewel ik ook een grote fan blijf van Bompas. De manier waarop die over wijn en gerecht kan spreken laat je het water zo in de mond lopen, ook al is het alsof een tang op een varken. Hij heeft dan wel de Franse taal mee, die toch wel iets rijker is qua gastronomische woordenschat
.
(04-01-2017 11:08 PM)Kupers schreef: [ -> ]Klosse is geweldig, ik heb een van de eerdere edities van mijn grootvader geërfd, en het is een zeer, zeer goed boek, vooral omdat het juist de moeite doet om niet in een opsomming te vervallen van mogelijke combinaties. Het levert je een kader waarin je kan starten met de klassieke combinaties, maar daarnaast vooral kan experimenteren, en vervolgens te plaatsen waarom iets wel of niet werkt. Een heel goede referentie, alhoewel ik ook een grote fan blijf van Bompas. De manier waarop die over wijn en gerecht kan spreken laat je het water zo in de mond lopen, ook al is het alsof een tang op een varken. Hij heeft dan wel de Franse taal mee, die toch wel iets rijker is qua gastronomische woordenschat .
Bompas is inderdaad een plezier om naar te luisteren! Ik ga dat boek van Klosse eens aanschaffen. Bedankt voor de feedback!
Laat me weten welke editie, die van mij dateert van het begin van de jaren 2000, weet niet of hij in tussentijd is bijgewerkt, maar wil ze wel eens langs elkaar leggen, kwestie van zeker te zijn dat mijn sommelier-skills niet compleet op misinformatie zijn gebaseerd
.