daarnet nog eens een interessante discussie gehad met paar mensen betreffend het voorval.
Elk professioneel restaurant heeft toch een deftige inventaris van zijn wijnen. Zeker als je met wijnen van 2500€ werkt.
Hoe kunnen 3 paletten wijn verdwijnen. Dat de sommelier zoek is, maakt hem natuurlijk verdacht. Maar zou Bruneau het allemaal niet wat opblazen om meer uit zijn verzekering te krijgen.
400.000 € aan wijnen steel je niet zomaar. stel dat je hier en daar elke dag een fles mee naar huis neemt. Dan doe je er toch lang over om 1800 flessen te stelen.
222,22 gemiddeld per fles, gene rommel dus :-)
Blijkbaar heeft hij 15 000 flessen liggen, 8% zou dus niet direct kunnen opvallen.
Lijkt mij toch ook heel bizar.
Wel goed gegeten/gedronken daar , maar dan spreek ik begin jaren 2000...
ook heel slim om uw wijncollectie op TV te tonen...
iemand een paar Petruskes hebben? :o
De suggestie dat Bruneau wel eens de verzekeringen zou oplichten, ligt eigenlijk voor de hand.
Zeker wanneer je verneemt dat inzake wijn en de aangifte ervan bij diefstal/vandalisme alles gebaseerd is op vertrouwen tussen verzekeraar en verzekerde...
In een andere topic Wijn / Verzekeringen al eens summier besproken geweest.
in de standaard staat er dat de verzekering niet tussenkomt
Citaat:Nog een streep door de rekening: het gaat om een ‘huiselijke' diefstal. Die wordt niet gedekt door de verzekering.
maar geef toe. Wat een reclame voor het restaurant. Elke media schrijft er iets over. Geniaal.
De verzekering komt niet tussen omdat het gaat om "huiselijke diefstal".
Bij wie het thuis wat minder zou gaan, kan dus aangeraden worden de vrouw toch wat in de gaten te houden :-))