wijnliefhebbers

Volledige versie: TTTT - Chenin Blanc
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.

Marc

Vorige week mocht ik weer aanschuiven bij enkele hooggetalenteerde wijngekken. Altijd boeiend: omdat het themadegustaties zijn, waarvoor je vooraf toch iets moet bijstuderen. Ook boeiend: het proces om te komen tot de wijnselectie voor die degustatie. Ik was er zo'n drie maanden vooraf al mee bezig. En nog boeiend, om te mogen smullen van de ongelofelijke kennis van de mensen rond te tafel. Ik werd er soms wat verlegen van.

En also: proudly presenting: mijn nieuwe wijnblog.
Omdat ik niet altijd overal kwijt kan zoals ik het zou willen: met fotootjes en achtergondinformatie bvb, of wat langere teksten, heb ik besloten om alles op een nieuwe blog te plaatsen.

https://wijnkrabbels.wordpress.com/2017/...uari-2017/
(24-01-2017 08:56 PM)Marc schreef: [ -> ]Vorige week mocht ik weer aanschuiven bij enkele hooggetalenteerde wijngekken. Altijd boeiend: omdat het themadegustaties zijn, waarvoor je vooraf toch iets moet bijstuderen. Ook boeiend: het proces om te komen tot de wijnselectie voor die degustatie. Ik was er zo'n drie maanden vooraf al mee bezig. En nog boeiend, om te mogen smullen van de ongelofelijke kennis van de mensen rond te tafel. Ik werd er soms wat verlegen van.

En also: proudly presenting: mijn nieuwe wijnblog.
Omdat ik niet altijd overal kwijt kan zoals ik het zou willen: met fotootjes en achtergondinformatie bvb, of wat langere teksten, heb ik besloten om alles op een nieuwe blog te plaatsen.

https://wijnkrabbels.wordpress.com/2017/...uari-2017/

Proficiat met de nieuwe blog! thumbsup

En mooi verslag over de cheninproeverij.
Dat is toch een serieuze prijs voor Joly, ik denk dat de meest recente jaargang op het domein rond de 50 euro zit (op basis van '13 die ik daar heb gekocht), en dan met 6-7 euro omhoog gaat per oudere jaargang. Beetje het gevolg van een importeur die op relatief kleine schaal werkt misschien? Hadden jullie hem gekarafeerd?

Guibertau is top, leuk om te weten dat ie bij Les Vent d'Anges zit, zie de flessen vaak staan in de Rob maar daar is de markup wel stevig.

Pierre Bise blijft voor mij top in de leanere, strakkere chenin-stijl, heeft wel tijd nodig. Ik laat hem meestal een dag of twee-drie staan afhankelijk van de leeftijd, maar heb ook al een fles gehad die zich pas na twee weken in de koelkast ontplooide...
Koppelingen