Op dag 3 de beste van de witte. Fumé neus, geparfumeerd, peer en meloen. Fijne neus. Ronde wijn, materie, zuren, fraicheur maar toch behoorlijk stevig. Mooi maar toch jammer van al dat hout. Té dominant. Jammer want anders was dit wel zeer goed.
Vorig jaar dronk ik van dit domein de rode instapwijn, Lalama. Het jaar vind ik helaas niet terug, maar wel de commentaar: heel evoluerend gedurende drie dagen: vegetaal en eerder hard op dag 1, zachtere fruitigheid die een beetje de bovenhand krijgt op dag 2, en gewoon vlees op dag 3. Apart, niet helemaal mijn ding eerlijk gezegd. Weet je waar die tegenwoordig nog te koop is?
Lalama 2014
90% mencia, voor de rest aangevuld met brancellao, mouraton, souson en garnacha tintorera. 13 maanden Frans eiken, 10 maanden op tank en 15 maanden op fles.
Ook hier weer het zwarte fruit, kruidig, wat rokerig en rustig kauwend naar een redelijk lange afdronk.
De Lacima 2013 ligt te wachten voor een andere keer.
De Lacima 2013.
Ook een mencia blend: 75% mencia, 20% brancellao, 3% mouraton, 2% souson.
Heerlijke neus. Framboos, rode bes, floraal, zeer licht aards. Smaak van rode bes, framboos, wat vanille, lichte houttoets, vol, zeer gebalanceerd. Lekker zeg. Blijft lekker hangen.
Toch vaak goede ervaringen met blends van mencia. De overige druiven geven de mencia wat meer diepgang.
(23-12-2020 12:46 PM)vinejo schreef: [ -> ] (23-12-2020 12:20 PM)Jean schreef: [ -> ]De Lalama 2015 staat in promotie bij Vitis Vin (Gent): https://vitis.vin/wp-content/uploads/Ein...r-2020.pdf
Bourgogne all the way staat er bij...
Daan, vond jij dat ook toen je die cuvee dronk?
PS anders toch wel steeds een mooi aanbod, Vitis Vin.
Daar zou ik graag op antwoorden als ik ook maar enige kennis zou hebben van bourgogne