Vanavond Chateau Pouget Margaux 2010 in het glas. Dit Chateau is gelegen in Cantenac en eigendom van de familie Guillemet, ook eigenaar van het naburige Chateau Boyd-Cantenac. Tot mijn grote verbazing nog geen topic hierover. Deze wijn jong geopend omdat ik hiervan een volledig kistje heb liggen, het grote voordeel bij mijzelf is dat ik zowel van jonge als van oude wijn kan genieten, hoewel ik een voorkeur voor oude Bordeaux wijnen heb
. Wijn 2 uurtjes op voorhand geopend. Mooi jong paarsrood van kleur. Neus van zowel rood en zwart fruit, zwarte bessen, vanille, eik, heel maar dan ook een heel klein beetje licht rokerig. In de mond een zeer fijne zachte mooie frisse fruitige ronde wijn die mooi evenwichtig is (hele mooie zuurtjes aanwezig) en zeer vlot wegdrinkt. Mooie fruitige afdronk ook.
Wijn die zeer jong verbazend mooi voor de dag komt. 90+
(25-01-2017 10:38 PM)Benz schreef: [ -> ]Vanavond Chateau Pouget Margaux 2010 in het glas. Dit Chateau is gelegen in Cantenac en eigendom van de familie Guillemet, ook eigenaar van het naburige Chateau Boyd-Cantenac. Tot mijn grote verbazing nog geen topic hierover. Deze wijn jong geopend omdat ik hiervan een volledig kistje heb liggen, het grote voordeel bij mijzelf is dat ik zowel van jonge als van oude wijn kan genieten, hoewel ik een voorkeur voor oude Bordeaux wijnen heb . Wijn 2 uurtjes op voorhand geopend. Mooi jong paarsrood van kleur. Neus van zowel rood en zwart fruit, zwarte bessen, vanille, eik, heel maar dan ook een heel klein beetje licht rokerig. In de mond een zeer fijne zachte mooie frisse fruitige ronde wijn die mooi evenwichtig is (hele mooie zuurtjes aanwezig) en zeer vlot wegdrinkt. Mooie fruitige afdronk ook.
Wijn die zeer jong verbazend mooi voor de dag komt. 90+
Inderdaad verbazend dat ie al zo drinkbaar is. Vind je hem voor een 2010 dan niet wat té makkelijk en toegankelijk?
Gisterenavond Chateau Pouget 1997 in het glas. Fles 6 uur op voorhand geopend. Kurk in absolute topstaat, amper 1 mm doordrongen. In het glas een mooie baksteenrode kleur. Neus van nog steeds wat rood en zwart fruit, tabbak, natte bosgrond, leder, paardenstal, koffie en licht rokerig. In de mond hele mooie zachte wijn met mooi versmolten tannines en zuurtjes, tabbak, licht rokerig en wat koffie. Afdronk gemiddeld mooi en klein beetje licht rokerig. Mist klein beetje karakter om echt groots te zijn, maar desalniettemin een hele mooi zacht verouderde wijn! 89-90
Gedronken bij een stukje roodvlees met een saus van zelf geplukte hjortrons. Ik zit in Zweden dus. Mooie evenwichtige geur met rood fruit en wat tertiaire tonen. Frisse wijn met balans tussen rood en zwart fruit en een perfecte combi met het eten. Middel lange afdronk. Ik weet zelf niet zo goed waarom ik dit soort wijn zo lekker vind.
(07-08-2021 09:23 PM)PietW schreef: [ -> ]Gedronken bij een stukje roodvlees met een saus van zelf geplukte hjortrons. Ik zit in Zweden dus. Mooie evenwichtige geur met rood fruit en wat tertiaire tonen. Frisse wijn met balans tussen rood en zwart fruit en een perfecte combi met het eten. Middel lange afdronk. Ik weet zelf niet zo goed waarom ik dit soort wijn zo lekker vind.
Ik weet het wél
Omdat in Margaux nu eenmaal van de mooiste wijnen ter wereld worden gemaakt, omdat 2005 een topjaar is, omdat Pouget wellicht wat een onderschat Chateau is, en zeker omdat zulke wijnen nu eenmaal perfect passen bij rood vlees.
Heb t moeten opzoeken, dacht eerst dat hjortrons wel eens paddenstoelen zouden kunnen zijn (t zou me wel verwonderen dat je zelfgeplukte paddenstoelen zou durven eten) maar t zijn dus een soort bessen.
Wijn is duur in Zweden vermoed ik..?
Bedankt voor je reactie. Hjotrons zijn inderdaad een soort veenbessen met een niets te vergelijken smaak. Zoet, zuur met een fijne smaak in vleessaus en natuurlijk ook als dessert. Ik koop eigenlijk nooit wijn in Zweden en sleep mijn wijn mee dankzei de EU. Hoewel de Systeembolag, de staatsmonopolist in Zweden, soms best wel aantrekkelijke aanbiedingen heeft. Ooit weleens bijna Pontet Canet gekocht maar terug in Nederland toch weer gegaan voor andere aanbiedingen.
Stukske vlees op de green-egg...en een eenzaam flesje die maar geen aandacht kreeg.
Chateau Pouget 2005
Op voorhand geopend en besloten om 'haar' wat te laten genieten in de karaf, wat haar uiteindelijk deed resulteren in een Margaux die de gasten hun mond liet openvallen
aanlokkelijk aroma van rood fruit, warme jam, vanille en floraal die dit doortrekt in het mondgevoel. Klein ledertoetsje, zalvend in de mond maar de tederheid blijft op de voorgrond. Profileert zich als een klasse dame, gracieus en slank maar alles op zijn plaats. Eenmaal van geproefd....wil je meer.
Potentieel met hopen maar jammer genoeg was dit een one night stand
Mooie tn!
Zonde dat je er dan maar 1 van hebt hé
(25-06-2022 04:57 PM)Biff schreef: [ -> ]Zonde dat je er dan maar 1 van hebt hé
2005 was na 5 jaar terug een topjaar voor Brdx. De keuze was moeilijk en vandaar dat ik opteerde om verschillende flessen aan te kopen per stuk. Deze komen nu perfect op hun plooi, pareltje na pareltje komen nu uit mijn kelder maar helaas het blijft steeds bij 1tje
Heden ben ik selectiever en hebzuchtiger
maar dan komt het probleem 'plaatsgebrek'.
Gelukkig nog een 'paar' 2005's in cellar: Lagrange, Leoville Barton & Poyferre, Prieuré-Lichine, Lynch-Moussas, Marquis de Terme,... en Angelus