11-02-2017, 12:45 AM
Wat een snoepje deze wijn. Afkomstig uit Zamora, ten westen van Castilla y León, tegen de Portugese grens aan. De wijngaarden liggen ruim 600 meter boven de zeespiegel, aan de linkeroever van de Duero rivier. Was het vroeger een bedrijf waar vechtstieren werden gefokt, nu is het dankzij dierenliefhebber Fernandez wijn wat er de klok slaat. En wat voor één! 24 maanden op eikenhoutenvaten resulteren in een wijn met een warme en aromatische neus die vol en rond in de mond is met een mooie balans tussen rijp fruit en de tannines van het hout. Een hint van vanille in de lange afdronk maakt hem helemaal af.
Bron; De gouden ton.
Dehesa La Granja Tinto 2007
As usual, the Dehesa is made from 100% ungrafted, 'old-clone' Tempranillo and has been aged for 24 months in barrel, then another 5+ years maturing in bottle in the Estate's 18th century cellars. Suffice to say this is entering peak drinking. It's succulently ripe, fleshy and bright, barely showing its age with black cherry, vanilla, cola and dark chocolate aromas and flavours, fine, powdery structure and a fresh, spicy, sage noted finish. The best of the old school and a bargain to boot.
"Brilliant ruby. Smoke- and spice-accented aromas of redcurrant and cherry, with a hint of vanilla in the background. Juicy and focused on the palate, offering lively red fruit flavors that become sweeter with air. Closes on a smoky note, with slow-building tannins and lingering coconut and spicecake nuances." 90 points, Josh Raynolds, Stephen Tanzer's International Wine Cellar, Sep/Oct 13
Er is al een topic van Alejandro Fernandez maar omdat deze wijn uit een totaal andere streek komt heb ik er eentje bijgemaakt.
Momenteel een Dehesa la Granja 2007 in het glas ... ik ken deze bodega al een tijdje en vorig jaar kwam ik de 2007 op een opendeur tegen ... dacht dat ik dit ontgroeid was, integendeel een prachtige wijn met een P/Q ratio dat ongekend is, zelf heb ik hem in 2016 €12.28 betaald, perfect voor een weekend te openen.
Goed op dronk en dat blijft nog wel enkele jaren, alles in verhouding, full body, niets op aan te merken, een allemansvriend 91p
Grtz
Bron; De gouden ton.
Dehesa La Granja Tinto 2007
As usual, the Dehesa is made from 100% ungrafted, 'old-clone' Tempranillo and has been aged for 24 months in barrel, then another 5+ years maturing in bottle in the Estate's 18th century cellars. Suffice to say this is entering peak drinking. It's succulently ripe, fleshy and bright, barely showing its age with black cherry, vanilla, cola and dark chocolate aromas and flavours, fine, powdery structure and a fresh, spicy, sage noted finish. The best of the old school and a bargain to boot.
"Brilliant ruby. Smoke- and spice-accented aromas of redcurrant and cherry, with a hint of vanilla in the background. Juicy and focused on the palate, offering lively red fruit flavors that become sweeter with air. Closes on a smoky note, with slow-building tannins and lingering coconut and spicecake nuances." 90 points, Josh Raynolds, Stephen Tanzer's International Wine Cellar, Sep/Oct 13
Er is al een topic van Alejandro Fernandez maar omdat deze wijn uit een totaal andere streek komt heb ik er eentje bijgemaakt.
Momenteel een Dehesa la Granja 2007 in het glas ... ik ken deze bodega al een tijdje en vorig jaar kwam ik de 2007 op een opendeur tegen ... dacht dat ik dit ontgroeid was, integendeel een prachtige wijn met een P/Q ratio dat ongekend is, zelf heb ik hem in 2016 €12.28 betaald, perfect voor een weekend te openen.
Goed op dronk en dat blijft nog wel enkele jaren, alles in verhouding, full body, niets op aan te merken, een allemansvriend 91p
Grtz