13-03-2017, 12:08 PM
Dit weekend vrienden over de vloer gehad en mijn 'kookkunsten' proberen boven te halen
Apertief: Jané Ventura Brut Nature Gran Reserva 2009. Zeer mooie pareling, fris, strak mineralig. Dit moet ik bijkopen (dit was proefflesje). Zeer mooi.
Voorgerecht: Risotto met curry en mosseltjes
Hierbij Weingut J. Geil Riesling Trocken"S", Bechtheimer 2012 leek mij ideaal en jawel ik kreeg gelijk.
Fris, sappig, licht exotisch (net genoeg om het duel met het currypoeder aan te gaan) en wat een mooie finesse. Op 5 jarige leeftijd is deze wijn super --> 91p (zeker als je dan naar zijn prijs kijkt!)
Hoofdgerecht: Coq au vin met puree.
Een duel tussen 2 wijnen leek me hier wel leuk. Gezien mijn voorliefde voor Spanje (die ook gedeeld wordt door de tafelgenoten):
- Baden Numen Crianza 2011 (Ribera): Donker/zwart fruit, lichte ondertoon van hout, maar overheerst niet (wat bij dit gerecht ook niet gemogen had denk ik). Wijn met een punch die mooi samenging met de coq au vin.--> 89p
- Torre de Ona Reserva 2010 (Rioja). Hier vooral rood/blauw fruit in de neus. Beetje vanille, chocolade zelfs, zachte tannins. Meer op souplesse en finesse. Zeer lekker! --> 90+p
De Ribera hield iets beter stand bij het eten maar de Rioja was zo mooi dat hij voor mij toch de betere van de 2 was. Heb nog 1 flesje van de Rioja, benieuwd wat dit binnen een paar jaar geeft.
Nagerecht: Pistachebrownie met frambozencoulis.
Hierbij 10y old Tawny van Pocas. Lekker maar ergens ook basic.
Nadien nog wat wisky en duvel. Kortom een geslaagde avond
Apertief: Jané Ventura Brut Nature Gran Reserva 2009. Zeer mooie pareling, fris, strak mineralig. Dit moet ik bijkopen (dit was proefflesje). Zeer mooi.
Voorgerecht: Risotto met curry en mosseltjes
Hierbij Weingut J. Geil Riesling Trocken"S", Bechtheimer 2012 leek mij ideaal en jawel ik kreeg gelijk.
Fris, sappig, licht exotisch (net genoeg om het duel met het currypoeder aan te gaan) en wat een mooie finesse. Op 5 jarige leeftijd is deze wijn super --> 91p (zeker als je dan naar zijn prijs kijkt!)
Hoofdgerecht: Coq au vin met puree.
Een duel tussen 2 wijnen leek me hier wel leuk. Gezien mijn voorliefde voor Spanje (die ook gedeeld wordt door de tafelgenoten):
- Baden Numen Crianza 2011 (Ribera): Donker/zwart fruit, lichte ondertoon van hout, maar overheerst niet (wat bij dit gerecht ook niet gemogen had denk ik). Wijn met een punch die mooi samenging met de coq au vin.--> 89p
- Torre de Ona Reserva 2010 (Rioja). Hier vooral rood/blauw fruit in de neus. Beetje vanille, chocolade zelfs, zachte tannins. Meer op souplesse en finesse. Zeer lekker! --> 90+p
De Ribera hield iets beter stand bij het eten maar de Rioja was zo mooi dat hij voor mij toch de betere van de 2 was. Heb nog 1 flesje van de Rioja, benieuwd wat dit binnen een paar jaar geeft.
Nagerecht: Pistachebrownie met frambozencoulis.
Hierbij 10y old Tawny van Pocas. Lekker maar ergens ook basic.
Nadien nog wat wisky en duvel. Kortom een geslaagde avond