Crozes-Hermitage "Roche Blanche" 2014 wit:
staat er op voor sebiet... DORST
Grape varieties: 100% Marsanne (80 years old vines)
Yield:
25 hl/ha.
Soil: Clay and limestone (kaolin).
Viticulture:
Organic manuring, reasoned use of natural phytosanitary treatments, close pruning, leaf thinning, harvesting by hand.
Vinification:
Low temperature fermentation (16°) with 30% new oak barrels, 40% one-year old barrels and 30 % two-year old barrels.
Ageing:
On the fine lees in the same barrels as for the winemaking, malolactic fermentation, bottling carried out after 14 months of aging.
(16-03-2017 07:29 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Crozes-Hermitage "Roche Blanche" 2014 wit:
staat er op voor sebiet... DORST
Grape varieties: 100% Marsanne (80 years old vines)
Yield:
25 hl/ha.
Soil: Clay and limestone (kaolin).
Viticulture:
Organic manuring, reasoned use of natural phytosanitary treatments, close pruning, leaf thinning, harvesting by hand.
Vinification:
Low temperature fermentation (16°) with 30% new oak barrels, 40% one-year old barrels and 30 % two-year old barrels.
Ageing:
On the fine lees in the same barrels as for the winemaking, malolactic fermentation, bottling carried out after 14 months of aging.
Wat perzik in de neus, maar in de mond eigenlijk helemaal niet fris. Ben wel wat Noordelijke witte Rhône gewoon, maar dit zit prijs-kwaliteit niet oke. Vervelende, chemische afdronk. Geen aanrader, laat staan voor bijna 30€. Doet me denken aan de rode van La Magia uit Brunello: zelfde vervelende toets
(16-03-2017 10:22 PM)TheWineVet schreef: [ -> ] (16-03-2017 07:29 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Crozes-Hermitage "Roche Blanche" 2014 wit:
staat er op voor sebiet... DORST
Grape varieties: 100% Marsanne (80 years old vines)
Yield:
25 hl/ha.
Soil: Clay and limestone (kaolin).
Viticulture:
Organic manuring, reasoned use of natural phytosanitary treatments, close pruning, leaf thinning, harvesting by hand.
Vinification:
Low temperature fermentation (16°) with 30% new oak barrels, 40% one-year old barrels and 30 % two-year old barrels.
Ageing:
On the fine lees in the same barrels as for the winemaking, malolactic fermentation, bottling carried out after 14 months of aging.
Wat perzik in de neus, maar in de mond eigenlijk helemaal niet fris. Ben wel wat Noordelijke witte Rhône gewoon, maar dit zit prijs-kwaliteit niet oke. Vervelende, chemische afdronk. Geen aanrader, laat staan voor bijna 30€. Doet me denken aan de rode van La Magia uit Brunello: zelfde vervelende toets
De rest eens in het glas en de wijn is wat versmoltener, ook het 'vervelende' is er uit, maar maximum geef ik aan deze 'correcte' wijn 8€. 20€ meer is er duidelijk over.
Crozes blanc "terre blanche" 2015: beter dan zijn duurdere broer, maar toch net iets te duur om oké te zijn. 88