24-12-2019, 10:16 AM
24-12-2019, 01:12 PM
(24-12-2019 10:16 AM)Olivier schreef: [ -> ]Computer says no!
https://www.retaildetail.be/nl/news/food...xmFih2btRI
Heeft de computer ook zich op de voorraad, welke witte wijn met rood vlees etc
29-12-2019, 01:36 PM
The World’s Darkest Wines and Where to Find Them
https://www.thewinesociety.com/wine-article-dark-wines
https://www.thewinesociety.com/wine-article-dark-wines
05-01-2020, 01:45 PM
25-01-2020, 09:38 AM
25-01-2020, 11:41 AM
(25-01-2020 09:38 AM)soiando schreef: [ -> ]https://www.hln.be/nieuws/buitenland/mee...~a159c20e/
Ze mogen daar blij zijn dat het maar wijn is, een riooltje rond de tank met een zuur meter had veel onheil kunnen voorkomen.
31-01-2020, 03:05 PM
Eerder deze week in het Algemeen Dagblad: een artikel over degrotehamersma.nl
Wijnkenner: Alcoholvrij is als seks met een opblaaspop
KOKEN & ETENVroeger kochten wijnfans graag gidsen: experts leggen daarin uit voor welke wijn je naar de supermarkt moest snellen. Nu willen we meteen weten of die nieuwe wijn in de schappen de euro’s wel waard is. ,,De wijngids is dood.’’
We zijn niet minder wijn gaan drinken de afgelopen jaren: Nederlanders boven de 18 jaar krijgen jaarlijks zo’n 2,5 liter pure alcohol binnen via wijn. Ervan uitgaande dat wijn gemiddeld 12 procent alcohol bevat, is dat bijna dertig flessen per jaar.
Die wijnen vinden we steeds minder via de papieren wijngids. Ouderwets! De wijngids is dood, zo stelt Jonah Freud van De Kookboekhandel. Die gidsen verkoopt ze nog maar mondjesmaat in haar hoofdstedelijke boekwinkel.
Zoals we alles online (van daten tot sport) doen, doen we dat ook met wijn kiezen, ziet Harold Hamersma. Hij brengt sinds 2011 jaarlijks De Grote Hamersma uit. ,,Mensen oriënteren zich steeds meer online. De gids in gedrukte vorm bestaat hoegenaamd niet meer. De mens die wil eten of drinken, kijkt op een wijnsite of een app. Dat zie je met de Michelingids, waar er misschien maar duizend van worden gedrukt, en diezelfde verschuiving zie je in de wijnwereld.’’
Hamvraag
‘Welke fles trek ik open vanavond?’, blijft voor veel wijndrinkers de hamvraag. En die fan wil niet wachten op het voorjaar, als de gids over supermarktwijnen van Hamersma toch weer verschijnt (,,Meer dan 90 procent van de wijnen wordt in de supermarkt verkocht’’). Die zoekt online. Op die behoefte speelt Hamersma slim in met zijn site.
Op die site geen smerig bocht. ,,Geen ramptoerisme’’, belooft de Amsterdamse wijnexpert. ,,Want niemand vraagt aan mij: adviseer eens een vieze wijn.’’ Er staan inmiddels recensies van 30.000 wijnen op, alleen van lekkere en heel lekkere. ,,Je vindt alle supermarktwijnen die ertoe doen.’’ Het is gratis voor consumenten. Hamersma verdient eraan als de Appies en de Jumbo’s van deze wereld goede sier willen maken met een uitmuntend oordeel.
Wat niet verandert: Hamersma proeft zich een slag in de rondte. De dozen wijn stapelen zich op in de kookwinkel waar Mevrouw Hamersma de scepter zwaait. ,,Ik doe het niet alleen hoor. Mijn mede-proever is Esmee Langereis. We doen alle slijterijketens en supermarkten.’’ Het voordeel is: je hoeft geen jaar te wachten tot de gids eens verschijnt. ,,Die is al gedateerd als de inkt droog is. Terwijl: ik zit nu te proeven en een paar uur later staat het online. Overigens wel als we een goede afbeelding hebben.’’
Met deze snelle methode zijn wijndrinkers en de wijnverkopers blij. ,,Als ze een mooie partij hebben gekocht, kunnen ze dat ook opsturen om te laten proeven. Of als ze een tijdelijke aanbieding hebben. Dat kon met een boek natuurlijk niet. We kunnen klanten nu doorlopend informeren.’’
Wijndrinkers weten de site al goed te vinden. In de ruim drie maanden dat hij online is, is het aantal pageviews gegroeid van 7000 naar 30.000 per maand. ,,Zonder marketing’’, voegt Hamersma er met gepaste trots aan toe. ,,In de eerste maand hadden we 1500 unieke bezoekers. Dat zijn er nu al meer dan 6500.’’ Op Instagram is het aantal volgers de 2500 inmiddels gepasseerd.
Frits Wester
Ironisch genoeg drinkt (dat is iets anders dan proeven) Hamersma minder dan vroeger. ,,Mevrouw Hamersma en ik drinken al twee jaar lang twee dagen in de week niet en de andere dagen de helft van wat we normaal dronken. Dat merk je: je valt af, je bent fitter, je slaapt beter.’’
Drink – als je het dan toch doet – bétere wijn, is de filosofie van Hamersma. ,,Mevrouw Hamersma stond toch notoir in het epicentrum van de gastronomie: we zijn altijd bezig met eten en er staat altijd een fles open. We zitten bovenop de bron. Het was net als bij Frits Wester, drank wordt vanzelfsprekendheid. Daar moesten we iets aan doen – ook gezien onze leeftijd.’’
Minder drinken is als minder vlees eten. ,,We eten minder maar geven er meer geld aan uit als we het kopen. Alcoholvrij was vroeger de Bucklerlul (caberetier Youp van 't Hek stak de draak met de drinker van alcoholvrij, red.). Het was ook niet te zuipen. Nu zie je dat de kwaliteit een enorme sprong voorwaarts heeft genomen. Dus we zeggen vaker: doe mij een nul-punt-nulletje, of een IPA zonder alcohol of een kombuchaatje.’’
Niet te zuipen
Probleem met wijn is: alcoholvrije wijn is in de meeste gevallen niet te zuipen. ,,Het is als seks met een opblaaspop. Surrogaat, smaakte naar plastic, helemaal niks.’’
Maar onlangs belde een kleine importeur Hamersma. ,,Hij zei: ‘ik heb er nu eentje’. Nou, ik geloofde er niets van. Uiteindelijk heb ik toch maar mijn proefkonijnenpak aangetrokken. De naam van de producent kwam me bekend voor: het is een hele goeie producent in Duitsland. Die heeft een geweldige Riesling ontwikkeld.’’ Het gaat om Leitz, die zowel witte en rode wijn als rosé op de markt heeft gebracht.
,,Het probleem is vaak dat de wijn wee en kartonnerig smaakt. Dat komt door de methode waarmee de producenten de alcohol eruit halen. Maar deze producent is erin geslaagd om de goede smaak te behouden.’’ Vooral van de witte, rosé en mousserend dan. ,,De rode? Mwah.’’
Wijnkenner: Alcoholvrij is als seks met een opblaaspop
KOKEN & ETENVroeger kochten wijnfans graag gidsen: experts leggen daarin uit voor welke wijn je naar de supermarkt moest snellen. Nu willen we meteen weten of die nieuwe wijn in de schappen de euro’s wel waard is. ,,De wijngids is dood.’’
We zijn niet minder wijn gaan drinken de afgelopen jaren: Nederlanders boven de 18 jaar krijgen jaarlijks zo’n 2,5 liter pure alcohol binnen via wijn. Ervan uitgaande dat wijn gemiddeld 12 procent alcohol bevat, is dat bijna dertig flessen per jaar.
Die wijnen vinden we steeds minder via de papieren wijngids. Ouderwets! De wijngids is dood, zo stelt Jonah Freud van De Kookboekhandel. Die gidsen verkoopt ze nog maar mondjesmaat in haar hoofdstedelijke boekwinkel.
Zoals we alles online (van daten tot sport) doen, doen we dat ook met wijn kiezen, ziet Harold Hamersma. Hij brengt sinds 2011 jaarlijks De Grote Hamersma uit. ,,Mensen oriënteren zich steeds meer online. De gids in gedrukte vorm bestaat hoegenaamd niet meer. De mens die wil eten of drinken, kijkt op een wijnsite of een app. Dat zie je met de Michelingids, waar er misschien maar duizend van worden gedrukt, en diezelfde verschuiving zie je in de wijnwereld.’’
Hamvraag
‘Welke fles trek ik open vanavond?’, blijft voor veel wijndrinkers de hamvraag. En die fan wil niet wachten op het voorjaar, als de gids over supermarktwijnen van Hamersma toch weer verschijnt (,,Meer dan 90 procent van de wijnen wordt in de supermarkt verkocht’’). Die zoekt online. Op die behoefte speelt Hamersma slim in met zijn site.
Op die site geen smerig bocht. ,,Geen ramptoerisme’’, belooft de Amsterdamse wijnexpert. ,,Want niemand vraagt aan mij: adviseer eens een vieze wijn.’’ Er staan inmiddels recensies van 30.000 wijnen op, alleen van lekkere en heel lekkere. ,,Je vindt alle supermarktwijnen die ertoe doen.’’ Het is gratis voor consumenten. Hamersma verdient eraan als de Appies en de Jumbo’s van deze wereld goede sier willen maken met een uitmuntend oordeel.
Wat niet verandert: Hamersma proeft zich een slag in de rondte. De dozen wijn stapelen zich op in de kookwinkel waar Mevrouw Hamersma de scepter zwaait. ,,Ik doe het niet alleen hoor. Mijn mede-proever is Esmee Langereis. We doen alle slijterijketens en supermarkten.’’ Het voordeel is: je hoeft geen jaar te wachten tot de gids eens verschijnt. ,,Die is al gedateerd als de inkt droog is. Terwijl: ik zit nu te proeven en een paar uur later staat het online. Overigens wel als we een goede afbeelding hebben.’’
Met deze snelle methode zijn wijndrinkers en de wijnverkopers blij. ,,Als ze een mooie partij hebben gekocht, kunnen ze dat ook opsturen om te laten proeven. Of als ze een tijdelijke aanbieding hebben. Dat kon met een boek natuurlijk niet. We kunnen klanten nu doorlopend informeren.’’
Wijndrinkers weten de site al goed te vinden. In de ruim drie maanden dat hij online is, is het aantal pageviews gegroeid van 7000 naar 30.000 per maand. ,,Zonder marketing’’, voegt Hamersma er met gepaste trots aan toe. ,,In de eerste maand hadden we 1500 unieke bezoekers. Dat zijn er nu al meer dan 6500.’’ Op Instagram is het aantal volgers de 2500 inmiddels gepasseerd.
Frits Wester
Ironisch genoeg drinkt (dat is iets anders dan proeven) Hamersma minder dan vroeger. ,,Mevrouw Hamersma en ik drinken al twee jaar lang twee dagen in de week niet en de andere dagen de helft van wat we normaal dronken. Dat merk je: je valt af, je bent fitter, je slaapt beter.’’
Drink – als je het dan toch doet – bétere wijn, is de filosofie van Hamersma. ,,Mevrouw Hamersma stond toch notoir in het epicentrum van de gastronomie: we zijn altijd bezig met eten en er staat altijd een fles open. We zitten bovenop de bron. Het was net als bij Frits Wester, drank wordt vanzelfsprekendheid. Daar moesten we iets aan doen – ook gezien onze leeftijd.’’
Minder drinken is als minder vlees eten. ,,We eten minder maar geven er meer geld aan uit als we het kopen. Alcoholvrij was vroeger de Bucklerlul (caberetier Youp van 't Hek stak de draak met de drinker van alcoholvrij, red.). Het was ook niet te zuipen. Nu zie je dat de kwaliteit een enorme sprong voorwaarts heeft genomen. Dus we zeggen vaker: doe mij een nul-punt-nulletje, of een IPA zonder alcohol of een kombuchaatje.’’
Niet te zuipen
Probleem met wijn is: alcoholvrije wijn is in de meeste gevallen niet te zuipen. ,,Het is als seks met een opblaaspop. Surrogaat, smaakte naar plastic, helemaal niks.’’
Maar onlangs belde een kleine importeur Hamersma. ,,Hij zei: ‘ik heb er nu eentje’. Nou, ik geloofde er niets van. Uiteindelijk heb ik toch maar mijn proefkonijnenpak aangetrokken. De naam van de producent kwam me bekend voor: het is een hele goeie producent in Duitsland. Die heeft een geweldige Riesling ontwikkeld.’’ Het gaat om Leitz, die zowel witte en rode wijn als rosé op de markt heeft gebracht.
,,Het probleem is vaak dat de wijn wee en kartonnerig smaakt. Dat komt door de methode waarmee de producenten de alcohol eruit halen. Maar deze producent is erin geslaagd om de goede smaak te behouden.’’ Vooral van de witte, rosé en mousserend dan. ,,De rode? Mwah.’’
31-01-2020, 06:46 PM
Graag gelezen, thanks!
Die riesling van Leitz (inderdaad een topproducent) ben ik heel benieuwd naar!
Die riesling van Leitz (inderdaad een topproducent) ben ik heel benieuwd naar!
31-01-2020, 07:07 PM
Inderdaad. En die Nederlanders schrijven toch altijd zo vlot. Hier een TN van Hamersma zelf
Zeg nu zelf...
Citaat:Abi Duhr. Klinkt als een oliesjeik uit Koeweit maar is een van de pioniers van de Luxemburgse wijnbouw. Eerst op het domein dat luisterde naar die naam, thans onder Château Pauqué. En daarvan heb je niet een-twee-drie het idee dat het in het Midden-Oosten ligt. Duhr maakt het zich niet makkelijk. Is van het steilewandwerk. Zijn in totaal 4,5 hectare wijngaard, in de buurt van het dorp Schengen, liggen op in een angstige hoek gesitueerd aan de boorden van de Moezel. En die stopt niet met stromen aan de Duits-Luxemburgse grens.
Op zijn Goldberg doet Duhr mooie dingen met riesling. En ik vermoed dat hij er eiken bij gebruikt heeft en het sap zijn malo heeft mogen laten bereiken, de melkzuurgisting. Ik heb al eens een rivaner van hem geproefd en bewonder zijn rijke en toch zo ingetogen, sjieke stijl. Daarover noteerde ik romig sap, met vermoedens van crème anglaise, perentaart met nootjes, gebakken Surinaamse kleine banaantjes, een kokosmakroon en toch ook de frisheid tarte au citro: zuur maar toch ook weer zoet.
Deze riesling is langs diezelfde leest geschoeid. Karamel en Napoleonnetjes. Mango en yuzu. Popcorn en appelflappen. En de top van de Goldberg is nog niet in zicht?
Zeg nu zelf...
31-01-2020, 08:02 PM
(31-01-2020 07:07 PM)Olivier schreef: [ -> ]Inderdaad. En die Nederlanders schrijven toch altijd zo vlot. Hier een TN van Hamersma zelf
Citaat:Abi Duhr. Klinkt als een oliesjeik uit Koeweit maar is een van de pioniers van de Luxemburgse wijnbouw. Eerst op het domein dat luisterde naar die naam, thans onder Château Pauqué. En daarvan heb je niet een-twee-drie het idee dat het in het Midden-Oosten ligt. Duhr maakt het zich niet makkelijk. Is van het steilewandwerk. Zijn in totaal 4,5 hectare wijngaard, in de buurt van het dorp Schengen, liggen op in een angstige hoek gesitueerd aan de boorden van de Moezel. En die stopt niet met stromen aan de Duits-Luxemburgse grens.
Op zijn Goldberg doet Duhr mooie dingen met riesling. En ik vermoed dat hij er eiken bij gebruikt heeft en het sap zijn malo heeft mogen laten bereiken, de melkzuurgisting. Ik heb al eens een rivaner van hem geproefd en bewonder zijn rijke en toch zo ingetogen, sjieke stijl. Daarover noteerde ik romig sap, met vermoedens van crème anglaise, perentaart met nootjes, gebakken Surinaamse kleine banaantjes, een kokosmakroon en toch ook de frisheid tarte au citro: zuur maar toch ook weer zoet.
Deze riesling is langs diezelfde leest geschoeid. Karamel en Napoleonnetjes. Mango en yuzu. Popcorn en appelflappen. En de top van de Goldberg is nog niet in zicht?
Zeg nu zelf...
Vind m ook wel grappig.
In mijn wijnlessen toon ik al jaren dit filmpje als t over Madiran gaat...:
https://m.youtube.com/watch?v=PEqVS5PLmho
03-02-2020, 11:25 AM
10-02-2020, 04:05 PM
Interessant artikel op de website van Schluck, een wijnmagazine dat ik recent ontdekte om mijn Duits wat bij te spijkeren, over de geschiedenis van natuurwijn in Parijs, met daarbij ook enkele tips voor bistrots en restaurantjes met natuurwijn:
https://schluck-magazin.de/journal/wie-d...dazu-kocht
https://schluck-magazin.de/journal/wie-d...dazu-kocht
10-02-2020, 06:55 PM
Interessant. Maar "Schluck"... Het klinkt toch een beetje als kopke onder gaan in een zwembad met teveel chloor.
21-02-2020, 11:11 AM
How is the Spanish wine revolution viewed in the UK?
https://www.spanishwinelover.com/find-42...-in-the-uk
Dit is een logisch vervolg van Luis Gutierrez’s boek (The New Vignerons: A New Generation of Spanish Wine Growers)
https://www.spanishwinelover.com/find-42...-in-the-uk
Dit is een logisch vervolg van Luis Gutierrez’s boek (The New Vignerons: A New Generation of Spanish Wine Growers)
25-02-2020, 12:47 PM
Wijnkelder van Deens sterrenrestaurant geplunderd: 200.000 euro aan wijn verdwenen.
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200225_04864346
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200225_04864346
26-02-2020, 03:46 PM
Her en der berichten van Franse wijnboeren die melden dat de « débourrement » al plaats vindt, dus de knoppen die open gaan. Een maand voor op de normale timing. Als je nog van een normale timing kan spreken.
01-03-2020, 11:33 AM
Prowein Düsseldorf uitgesteld door Corona.
https://www.prowein.com/en/For_Press/Pre...oWein_2020
https://www.prowein.com/en/For_Press/Pre...oWein_2020
15-03-2020, 02:35 PM
Misschien zijn er hier wel handelaars die dit morgen willen volgen ...
https://for.wine/real-business-of-wine-series/
https://for.wine/real-business-of-wine-series/
20-03-2020, 09:44 PM
22-03-2020, 01:20 PM
(20-03-2020 09:44 PM)Olivier schreef: [ -> ]https://www.wine-business-international....emic-bites
Er wordt meer wijn gekocht in coronatijden.
Dan toch niet bij ons...
22-03-2020, 01:31 PM
(22-03-2020 01:20 PM)wvd schreef: [ -> ](20-03-2020 09:44 PM)Olivier schreef: [ -> ]https://www.wine-business-international....emic-bites
Er wordt meer wijn gekocht in coronatijden.
Dan toch niet bij ons...
Er klopt inderdaad werkelijk niets van. Internationaal ligt de wijnhandel compleet stil. Er gaat geen fles meer buiten. Nationaal neemt geen horeca meer iets af wat gemiddeld 70-80% omzetderving is. Particulier in het supermarkt segment is de consumptie iets toegenomen omdat men meer thuiszit en dus meer drinkt. Op high-end niveau ligt de handel ook compleet stil.
22-03-2020, 01:45 PM
(22-03-2020 01:31 PM)Vinoco schreef: [ -> ](22-03-2020 01:20 PM)wvd schreef: [ -> ](20-03-2020 09:44 PM)Olivier schreef: [ -> ]https://www.wine-business-international....emic-bites
Er wordt meer wijn gekocht in coronatijden.
Dan toch niet bij ons...
Er klopt inderdaad werkelijk niets van. Internationaal ligt de wijnhandel compleet stil. Er gaat geen fles meer buiten. Nationaal neemt geen horeca meer iets af wat gemiddeld 70-80% omzetderving is. Particulier in het supermarkt segment is de consumptie iets toegenomen omdat men meer thuiszit en dus meer drinkt. Op high-end niveau ligt de handel ook compleet stil.
Ik kan zelfs niets nieuws binnen halen, enkele paletten staan klaar, maar de domeinen verkiezen te wachten met exporteren, misschien uit vrees dat de wijnen ergens geblokkeerd raken.
27-04-2020, 08:09 PM
Interessant artikel over de teloorgang van sherry en hoe ze proberen te innoveren :
https://www.wine-business-international....ion-sherry
https://www.wine-business-international....ion-sherry
28-04-2020, 08:28 AM
Voor de Volkskrant testte Onno Kleyn 73 rosés:
https://www.volkskrant.nl/de-gids/wat-is...~b40afc97/
https://www.volkskrant.nl/de-gids/wat-is...~b40afc97/
28-04-2020, 08:50 AM
(28-04-2020 08:28 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]Voor de Volkskrant testte Onno Kleyn 73 rosés:
https://www.volkskrant.nl/de-gids/wat-is...~b40afc97/
Thanks, daar zitten enkele verrassende rosés tussen. Enkele spätburgunder rosés bvb. En zelfs een Auxey-Duresses.
28-04-2020, 10:35 AM
(21-03-2017 12:20 PM)fleer schreef: [ -> ]https://www.thedrinksbusiness.com/2017/0...ein-sting/
Straf dat hier niemand over Prowein schrijft, de grootste wijnbeurs van Europa op een kleine 3 uur rijden.
Als er volgend jaar iemand wil gaan, ik zie dat wel zitten ... enkel een handelaar vinden die ons kaarten kan bezorgen.
Grtz
Inmiddels de grootste wijnbeurs van de wereld. Mocht je voor volgend jaar kaarten willen hebben dan moet je het maar laten weten Fleer. Ik kan dan ook bezoeken regelen bij zo goed als alle standhouders, dus tegen die tijd misschien goed als ik je de catalogus bezorg met standhouders.
28-04-2020, 12:56 PM
(28-04-2020 10:35 AM)Vinoco schreef: [ -> ](21-03-2017 12:20 PM)fleer schreef: [ -> ]https://www.thedrinksbusiness.com/2017/0...ein-sting/
Straf dat hier niemand over Prowein schrijft, de grootste wijnbeurs van Europa op een kleine 3 uur rijden.
Als er volgend jaar iemand wil gaan, ik zie dat wel zitten ... enkel een handelaar vinden die ons kaarten kan bezorgen.
Grtz
Inmiddels de grootste wijnbeurs van de wereld. Mocht je voor volgend jaar kaarten willen hebben dan moet je het maar laten weten Fleer. Ik kan dan ook bezoeken regelen bij zo goed als alle standhouders, dus tegen die tijd misschien goed als ik je de catalogus bezorg met standhouders.
Bedankt, ik hou het in gedachte ... dan gaat het er toch eens van komen
28-04-2020, 03:07 PM
(28-04-2020 12:56 PM)fleer schreef: [ -> ](28-04-2020 10:35 AM)Vinoco schreef: [ -> ](21-03-2017 12:20 PM)fleer schreef: [ -> ]https://www.thedrinksbusiness.com/2017/0...ein-sting/
Straf dat hier niemand over Prowein schrijft, de grootste wijnbeurs van Europa op een kleine 3 uur rijden.
Als er volgend jaar iemand wil gaan, ik zie dat wel zitten ... enkel een handelaar vinden die ons kaarten kan bezorgen.
Grtz
Inmiddels de grootste wijnbeurs van de wereld. Mocht je voor volgend jaar kaarten willen hebben dan moet je het maar laten weten Fleer. Ik kan dan ook bezoeken regelen bij zo goed als alle standhouders, dus tegen die tijd misschien goed als ik je de catalogus bezorg met standhouders.
Bedankt, ik hou het in gedachte ... dan gaat het er toch eens van komen
De grootste uitdaging is besluiten waar je wil gaan proeven.....je gaat met 1 dag namelijk heel veel tijd te kort komen
Ik heb het in ieder geval genoteerd en kom er tzt bij je op terug.
29-04-2020, 03:42 PM
(28-04-2020 03:07 PM)Vinoco schreef: [ -> ](28-04-2020 12:56 PM)fleer schreef: [ -> ](28-04-2020 10:35 AM)Vinoco schreef: [ -> ](21-03-2017 12:20 PM)fleer schreef: [ -> ]https://www.thedrinksbusiness.com/2017/0...ein-sting/
Straf dat hier niemand over Prowein schrijft, de grootste wijnbeurs van Europa op een kleine 3 uur rijden.
Als er volgend jaar iemand wil gaan, ik zie dat wel zitten ... enkel een handelaar vinden die ons kaarten kan bezorgen.
Grtz
Inmiddels de grootste wijnbeurs van de wereld. Mocht je voor volgend jaar kaarten willen hebben dan moet je het maar laten weten Fleer. Ik kan dan ook bezoeken regelen bij zo goed als alle standhouders, dus tegen die tijd misschien goed als ik je de catalogus bezorg met standhouders.
Bedankt, ik hou het in gedachte ... dan gaat het er toch eens van komen
De grootste uitdaging is besluiten waar je wil gaan proeven.....je gaat met 1 dag namelijk heel veel tijd te kort komen
Ik heb het in ieder geval genoteerd en kom er tzt bij je op terug.
Prowein vind ik inderdaad wat groot worden. Het is ook een PROfessionele beurs en je moet bewijzen dat je in de wijnhandel zit en ik heb daar een paar jaar geleden aardig wat moeite voor moeten doen.
@Vinoco: ook als je de volle drie dagen gaat blijft het een kwestie van kiezen. Ik ga de laatste jaren ook maar 1 dag, gewoon om de nieuwe jaren bij de bekenden te proeven.
29-04-2020, 04:16 PM
(29-04-2020 03:42 PM)wvd schreef: [ -> ]Prowein vind ik inderdaad wat groot worden. Het is ook een PROfessionele beurs en je moet bewijzen dat je in de wijnhandel zit en ik heb daar een paar jaar geleden aardig wat moeite voor moeten doen.
Dat klopt, maar juist leuk voor echte wijnliefhebbers om er rond te lopen en te proeven. Als je de juiste mensen kent kom je er zo binnen. Ik bezoek al 14 jaar de primeurweek in Bordeaux samen met 7 kameraden waarbij we bij zo goed als alle kastelen privé uitnodigingen hebben (incl de premier crus) en de hele week op Valandraud slapen en dat terwijl ik pas 1,5 wijnpro ben en mijn 7 kameraden ook allemaal amateur du vin zijn. Als je eenmaal in de carrousel zit en men ziet dat je echt liefhebber ben dan vinden ze dat alleen maar leuk.