16-10-2020, 12:35 PM
16-10-2020, 12:35 PM
16-10-2020, 04:12 PM
(16-10-2020 12:35 PM)BartS schreef: [ -> ](15-10-2020 06:14 PM)vinejo schreef: [ -> ](15-10-2020 05:12 PM)Biff schreef: [ -> ]Verkopen aan -70% van de originele prijs, zou er dan echt geen belletje beginnen rinkelen bij sommige?
Ik hoop dat ze genieten van hun Siciliaanse nero d Avola
Kan ook lekker zijn
En wedden dat die met één oog op de fles Sassicaia NOG veel mooier is....
19-10-2020, 08:29 AM
Vandaag in de Volkskrant: reportage over een wijngaard in de Betuwe, hier niet zo ver vandaan.
https://www.volkskrant.nl/economie/druiv...~b9e67062/
https://www.volkskrant.nl/economie/druiv...~b9e67062/
24-10-2020, 06:21 PM
Nog twee stukken uit de NRC-wijnspecial:
Allemaal aan de pinot uit de polder: Nederwijn heeft geen slecht imago meer
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/10/22/ja-...n-a4016828
Een stadswijngaard naast het station: het was een goed jaar voor Chateau Sloterdijk (over een stadswijngaard bij station Amsterdam-Sloterdijk)
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/10/22/een...k-a4016830
Allemaal aan de pinot uit de polder: Nederwijn heeft geen slecht imago meer
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/10/22/ja-...n-a4016828
Een stadswijngaard naast het station: het was een goed jaar voor Chateau Sloterdijk (over een stadswijngaard bij station Amsterdam-Sloterdijk)
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/10/22/een...k-a4016830
24-10-2020, 09:08 PM
de pneumatische pers toegelicht door Nederlanders: "een gigantisch condoom", zo poëtisch heb ik het de Fransen nog niet horen uitleggen.
En het terroir kan ook tellen, pal naast het station, maar wat doet het ertoe, het brengt mensen bij elkaar en het wordt met veel plezier uitgezopen.
En het terroir kan ook tellen, pal naast het station, maar wat doet het ertoe, het brengt mensen bij elkaar en het wordt met veel plezier uitgezopen.
24-10-2020, 10:52 PM
(24-10-2020 09:08 PM)Vince schreef: [ -> ]de pneumatische pers toegelicht door Nederlanders: "een gigantisch condoom", zo poëtisch heb ik het de Fransen nog niet horen uitleggen.
En het terroir kan ook tellen, pal naast het station, maar wat doet het ertoe, het brengt mensen bij elkaar en het wordt met veel plezier uitgezopen.
24-10-2020, 11:27 PM
Wat is hier de relevantie van en wie koopt zoiets?
https://www.nouveau.nl/artikel/luxe-leve...we-proeven
https://www.amsterdammade.org/makers/chateau-amsterdam/
https://www.nouveau.nl/artikel/luxe-leve...we-proeven
https://www.amsterdammade.org/makers/chateau-amsterdam/
24-10-2020, 11:59 PM
(24-10-2020 11:27 PM)shiraz schreef: [ -> ]Wat is hier de relevantie van en wie koopt zoiets?
https://www.nouveau.nl/artikel/luxe-leve...we-proeven
https://www.amsterdammade.org/makers/chateau-amsterdam/
De relevantie? Tja, voor ons beperkt. Maar wie koopt dit? Veel mensen, denk ik. Kan me ook inbeelden dat dit in de horeca goed verkoopt.
Dit is trouwens geen alleenstaand iniatief hoor. Ook in Parijs en Londen heb je al een tijdje city wineries. En ik denk dat onze Buck Rogers hier op het forum meewerkt aan een gelijkaardig project in Antwerpen.
25-10-2020, 10:21 AM
(24-10-2020 11:59 PM)Olivier schreef: [ -> ]De relevantie? Tja, voor ons beperkt. Maar wie koopt dit? Veel mensen, denk ik. Kan me ook inbeelden dat dit in de horeca goed verkoopt.
Dit is trouwens geen alleenstaand iniatief hoor. Ook in Parijs en Londen heb je al een tijdje city wineries. En ik denk dat onze Buck Rogers hier op het forum meewerkt aan een gelijkaardig project in Antwerpen.
Stadswijngaarden zijn in mijn optiek inderdaad meer een hobbyproject van mensen die graag wat meer contact met de natuur zoeken en interesse hebben in hoe wijn wordt gemaakt. Daar is niets mis mee; lijkt me zelfs een aangename bezigheid, zeker als je in een drukke stad woont.
Wat betreft kwaliteit kunnen ze, vermoed ik want zelf nog nooit geproefd, niet wedijveren met de beste Nederlandse domeinen die ondertussen al enkele tientallen jaren bezig zijn.
25-10-2020, 10:54 AM
(24-10-2020 11:59 PM)Olivier schreef: [ -> ](24-10-2020 11:27 PM)shiraz schreef: [ -> ]Wat is hier de relevantie van en wie koopt zoiets?
https://www.nouveau.nl/artikel/luxe-leve...we-proeven
https://www.amsterdammade.org/makers/chateau-amsterdam/
De relevantie? Tja, voor ons beperkt. Maar wie koopt dit? Veel mensen, denk ik. Kan me ook inbeelden dat dit in de horeca goed verkoopt.
Dit is trouwens geen alleenstaand iniatief hoor. Ook in Parijs en Londen heb je al een tijdje city wineries. En ik denk dat onze Buck Rogers hier op het forum meewerkt aan een gelijkaardig project in Antwerpen.
Ik ken nog wel enkele stadswijngaarden waar (soms) toch wel leuke wijntjes gemaakt worden: Haut Brion, La Mission Haut Brion, Carmes Haut Brion, Pape Clément,....
25-10-2020, 11:32 AM
Citaat:Ik ken nog wel enkele stadswijngaarden waar (soms) toch wel leuke wijntjes gemaakt worden: Haut Brion, La Mission Haut Brion, Carmes Haut Brion, Pape Clément,....
En halen die ook hun druiven uit andere streken? Interessant!
25-10-2020, 12:29 PM
(25-10-2020 11:32 AM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Ik ken nog wel enkele stadswijngaarden waar (soms) toch wel leuke wijntjes gemaakt worden: Haut Brion, La Mission Haut Brion, Carmes Haut Brion, Pape Clément,....
En halen die ook hun druiven uit andere streken? Interessant!
Daar werd al weleens iets anders aan toegevoegd vroeger, ja...
Logischerwijze is een "stadswijngaard" simpelweg een wijngaard in de stad.
Waar de druiven nu eigenlijk gemixt en vergist worden is vrij irrelevant in feite. Tenslotte wordt er ook veel wijn van druiven van ver daarbuiten "gemaakt" in Beaune.
Ik heb ooit een wijn moeten proeven die in Leuven gemaakt was van uit Italië geïmporteerde druiven, een totale ramp...
27-10-2020, 01:23 PM
(25-10-2020 12:29 PM)wvd schreef: [ -> ]Daar werd al weleens iets anders aan toegevoegd vroeger, ja...Ik heb ooit een 'wijn' geproefd, die op basis van druivensap uit flessen bekomen was. De gisting greep plaats in een bad. Er werd bovendien voldoende suiker aan toegevoegd. Een koppig, stuurs nagenoeg ondrinkbaar product was het. Tja, daar in Riyadh (Saudi-Arabië) was niets anders beschikbaar.
Logischerwijze is een "stadswijngaard" simpelweg een wijngaard in de stad.
Waar de druiven nu eigenlijk gemixt en vergist worden is vrij irrelevant in feite. Tenslotte wordt er ook veel wijn van druiven van ver daarbuiten "gemaakt" in Beaune.
Ik heb ooit een wijn moeten proeven die in Leuven gemaakt was van uit Italië geïmporteerde druiven, een totale ramp...
27-10-2020, 03:45 PM
Ha, die Saoedi's... Een verhaaltje uit de oude doos (op mijn leeftijd begin je meer en meer dezelfde dingen te zeggen, maar er komen altijd weer nieuwe luisteraars/lezers bij, dus da's handig).
Op het oude etiket van Ch. Carbonnieux was een barokke fontein afgebeeld. Het verhaal ging dat dit (en ook wel de naam) bedoeld was om de Arabische godsdienstpolitie om de tuin te leiden en de wijn in te voeren als zijnde bronwater.
Op het oude etiket van Ch. Carbonnieux was een barokke fontein afgebeeld. Het verhaal ging dat dit (en ook wel de naam) bedoeld was om de Arabische godsdienstpolitie om de tuin te leiden en de wijn in te voeren als zijnde bronwater.
27-10-2020, 09:55 PM
Ik kreeg wel een telefoontje van een van onze vertegenwoordigers in Saudi-Arabië om 'een frisdrank' 's avonds bij hem te komen drinken. Ik bedankte ervoor. Later had hij over een ingesmokkelde malt-whisky van een beter merk.
01-11-2020, 07:56 PM
(27-10-2020 03:45 PM)Rik Martens schreef: [ -> ]Ha, die Saoedi's... Een verhaaltje uit de oude doos (op mijn leeftijd begin je meer en meer dezelfde dingen te zeggen, maar er komen altijd weer nieuwe luisteraars/lezers bij, dus da's handig).Schitterend
30-01-2021, 06:44 PM
07-02-2021, 12:49 PM
Iemand glaasje ‘Cuvée de l’Espace’? Twaalf flessen wijn zijn na verblijf in ruimtestation ISS teruggekeerd naar Bordeaux
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210206_97485989
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210206_97485989
07-02-2021, 02:41 PM
(07-02-2021 12:49 PM)soiando schreef: [ -> ]Iemand glaasje ‘Cuvée de l’Espace’? Twaalf flessen wijn zijn na verblijf in ruimtestation ISS teruggekeerd naar Bordeaux
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210206_97485989
In W-VL krijgen we daar 'stardust' van. Benieuwd naar dit experiment !
07-02-2021, 02:47 PM
(07-02-2021 02:41 PM)dakur schreef: [ -> ](07-02-2021 12:49 PM)soiando schreef: [ -> ]Iemand glaasje ‘Cuvée de l’Espace’? Twaalf flessen wijn zijn na verblijf in ruimtestation ISS teruggekeerd naar Bordeaux
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210206_97485989
In W-VL krijgen we daar 'stardust' van. Benieuwd naar dit experiment !
07-02-2021, 07:04 PM
(07-02-2021 02:47 PM)vinejo schreef: [ -> ](07-02-2021 02:41 PM)dakur schreef: [ -> ](07-02-2021 12:49 PM)soiando schreef: [ -> ]Iemand glaasje ‘Cuvée de l’Espace’? Twaalf flessen wijn zijn na verblijf in ruimtestation ISS teruggekeerd naar Bordeaux
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210206_97485989
In W-VL krijgen we daar 'stardust' van. Benieuwd naar dit experiment !
Als het stof gaat liggen - wie weet komen er dan sterren tevoorschijn
23-02-2021, 12:18 AM
04-03-2021, 10:25 PM
wijn in de zee
Toch wel een leuk experiment.
Misschien eindelijk een manier om de ongebruikte badkuip te benutten
Toch wel een leuk experiment.
Misschien eindelijk een manier om de ongebruikte badkuip te benutten
05-03-2021, 12:29 AM
(04-03-2021 10:25 PM)ntr0 schreef: [ -> ]wijn in de zee
Toch wel een leuk experiment.
Misschien eindelijk een manier om de ongebruikte badkuip te benutten
Heb een flesje liggen dat 3 jaar onder (Douro) water heeft gelegen
https://www.dewijnzolder.be/webshop/prod...8-glu-glu/
Heb ook een gewone om er eens naast te proeven (jammer genoeg niet van hetzelfde jaar).
05-03-2021, 09:03 AM
Niet helemaal hetzelfde, maar in Ieper wordt een bier gebrouwen -Grotten Santé - dat vroeger, voor het naar Ieper verhuisde Grottenbier heette en werd gelagerd in een mergelgrot, 42m diep en een temp van 11°.
Ze werden op pupiters gezet en regelmatig gedraaid, afgekeken van de Méthode Traditionelle...
Bedoeling was om de rijping van het bier te volgen.
Intussen wordt het gebrouwen bij ons in Ieper in de Kazematten
Ze werden op pupiters gezet en regelmatig gedraaid, afgekeken van de Méthode Traditionelle...
Bedoeling was om de rijping van het bier te volgen.
Intussen wordt het gebrouwen bij ons in Ieper in de Kazematten
09-03-2021, 06:00 PM
09-03-2021, 06:14 PM
(09-03-2021 06:00 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]Ter info:
https://perswijn.nl/2021/03/09/steven-sp...kMyc6J1M-s
Neal Martin en Ian d'Agatha hadden het ook al gepost. De man was amper 79. Een groot wijnliefhebber en begenadigd proever, ik heb hem helaas nooit ontmoet.
07-04-2021, 08:19 AM
27-05-2021, 09:27 AM
[attachment=5624]
Gemaakt in Frankrijk voor de Chinese markt (op bestelling van een Chinese invoerder)
Gemaakt in Frankrijk voor de Chinese markt (op bestelling van een Chinese invoerder)
27-05-2021, 02:18 PM
(27-05-2021 09:27 AM)Olivier schreef: [ -> ]Gemaakt in Frankrijk voor de Chinese markt (op bestelling van een Chinese invoerder)
Maar enfin! Die zijn toch voor niks verlegen.... Gaat daar geen reactie op komen denk je want dit is toch je reinste volksverlakkerij!