(18-08-2017 12:08 PM)Lektr schreef: [ -> ] (18-08-2017 11:54 AM)wvd schreef: [ -> ] (17-08-2017 07:52 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ] (17-08-2017 11:49 AM)wvd schreef: [ -> ]Een echte, "levende" kelder is toch altijd wat rommelig, niet?
Klopt ... en waar het altijd leuk is om een fles te vinden die werd geacht verloren / gedronken te zijn !!!!
Klopt. Af en toe eens "reorganiseren", liefst begin herfst en dan alles klaar zetten wat op moet. In mijn kelder zijn nog van die oude, veel te grote gemetste vakken en daar liggen een beetje per soort alle wijnen door elkaar. Aan de achterste is dan al niet meer aan te geraken en als de jonge bewaarwijn binnenkomt moet je wel alles opnieuw ordenen. Duurt dagen, zalig gewoon, binnenkort weer eens aan beginnen.
Hi Wvd,
Ik vraag mij al langer af of het "reorganiseren" niet moet worden beperkt tot een minimum?
Kwestie van de wijn zo lang mogelijk te laten rusten, ik vermoed dat 1x per jaar geen kwaad kan.
Ik kom er zo goed als nooit aan, maar ik heb dan ook nog maar een bescheidde keldertje.
Thanks.
Bij reorganiseren moet je natuurlijk niet al je flessen gaan opschudden, maar zelfs al gebeurt dat, dat brengt enkel wat bezinksel in beweging en de eerste weken gaat je wijn wat troebel zijn, maar dar heeft geen impact op de kwaliteit. Wijn is echt wel sterker dan velen lijken te denken.
(18-08-2017 01:55 PM)wvd schreef: [ -> ] (18-08-2017 12:08 PM)Lektr schreef: [ -> ] (18-08-2017 11:54 AM)wvd schreef: [ -> ] (17-08-2017 07:52 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ] (17-08-2017 11:49 AM)wvd schreef: [ -> ]Een echte, "levende" kelder is toch altijd wat rommelig, niet?
Klopt ... en waar het altijd leuk is om een fles te vinden die werd geacht verloren / gedronken te zijn !!!!
Klopt. Af en toe eens "reorganiseren", liefst begin herfst en dan alles klaar zetten wat op moet. In mijn kelder zijn nog van die oude, veel te grote gemetste vakken en daar liggen een beetje per soort alle wijnen door elkaar. Aan de achterste is dan al niet meer aan te geraken en als de jonge bewaarwijn binnenkomt moet je wel alles opnieuw ordenen. Duurt dagen, zalig gewoon, binnenkort weer eens aan beginnen.
Hi Wvd,
Ik vraag mij al langer af of het "reorganiseren" niet moet worden beperkt tot een minimum?
Kwestie van de wijn zo lang mogelijk te laten rusten, ik vermoed dat 1x per jaar geen kwaad kan.
Ik kom er zo goed als nooit aan, maar ik heb dan ook nog maar een bescheidde keldertje.
Thanks.
Bij reorganiseren moet je natuurlijk niet al je flessen gaan opschudden, maar zelfs al gebeurt dat, dat brengt enkel wat bezinksel in beweging en de eerste weken gaat je wijn wat troebel zijn, maar dar heeft geen impact op de kwaliteit. Wijn is echt wel sterker dan velen lijken te denken.
Hi Wvd,
Bedankt voor je expertise!
Binnenkort ook maar eens wat gaan schuiven
(18-08-2017 02:19 PM)Lektr schreef: [ -> ] (18-08-2017 01:55 PM)wvd schreef: [ -> ] (18-08-2017 12:08 PM)Lektr schreef: [ -> ] (18-08-2017 11:54 AM)wvd schreef: [ -> ] (17-08-2017 07:52 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ] (17-08-2017 11:49 AM)wvd schreef: [ -> ]Een echte, "levende" kelder is toch altijd wat rommelig, niet?
Klopt ... en waar het altijd leuk is om een fles te vinden die werd geacht verloren / gedronken te zijn !!!!
Klopt. Af en toe eens "reorganiseren", liefst begin herfst en dan alles klaar zetten wat op moet. In mijn kelder zijn nog van die oude, veel te grote gemetste vakken en daar liggen een beetje per soort alle wijnen door elkaar. Aan de achterste is dan al niet meer aan te geraken en als de jonge bewaarwijn binnenkomt moet je wel alles opnieuw ordenen. Duurt dagen, zalig gewoon, binnenkort weer eens aan beginnen.
Hi Wvd,
Ik vraag mij al langer af of het "reorganiseren" niet moet worden beperkt tot een minimum?
Kwestie van de wijn zo lang mogelijk te laten rusten, ik vermoed dat 1x per jaar geen kwaad kan.
Ik kom er zo goed als nooit aan, maar ik heb dan ook nog maar een bescheidde keldertje.
Thanks.
Bij reorganiseren moet je natuurlijk niet al je flessen gaan opschudden, maar zelfs al gebeurt dat, dat brengt enkel wat bezinksel in beweging en de eerste weken gaat je wijn wat troebel zijn, maar dar heeft geen impact op de kwaliteit. Wijn is echt wel sterker dan velen lijken te denken.
Hi Wvd,
Bedankt voor je expertise!
Binnenkort ook maar eens wat gaan schuiven
Ja, om de zoveel tijd je flessen remueren hé (zoals iemand me onlangs vroeg.. )
(18-08-2017 02:24 PM)vinejo schreef: [ -> ] (18-08-2017 02:19 PM)Lektr schreef: [ -> ] (18-08-2017 01:55 PM)wvd schreef: [ -> ] (18-08-2017 12:08 PM)Lektr schreef: [ -> ] (18-08-2017 11:54 AM)wvd schreef: [ -> ] (17-08-2017 07:52 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ] (17-08-2017 11:49 AM)wvd schreef: [ -> ]Een echte, "levende" kelder is toch altijd wat rommelig, niet?
Klopt ... en waar het altijd leuk is om een fles te vinden die werd geacht verloren / gedronken te zijn !!!!
Klopt. Af en toe eens "reorganiseren", liefst begin herfst en dan alles klaar zetten wat op moet. In mijn kelder zijn nog van die oude, veel te grote gemetste vakken en daar liggen een beetje per soort alle wijnen door elkaar. Aan de achterste is dan al niet meer aan te geraken en als de jonge bewaarwijn binnenkomt moet je wel alles opnieuw ordenen. Duurt dagen, zalig gewoon, binnenkort weer eens aan beginnen.
Hi Wvd,
Ik vraag mij al langer af of het "reorganiseren" niet moet worden beperkt tot een minimum?
Kwestie van de wijn zo lang mogelijk te laten rusten, ik vermoed dat 1x per jaar geen kwaad kan.
Ik kom er zo goed als nooit aan, maar ik heb dan ook nog maar een bescheidde keldertje.
Thanks.
Bij reorganiseren moet je natuurlijk niet al je flessen gaan opschudden, maar zelfs al gebeurt dat, dat brengt enkel wat bezinksel in beweging en de eerste weken gaat je wijn wat troebel zijn, maar dar heeft geen impact op de kwaliteit. Wijn is echt wel sterker dan velen lijken te denken.
Hi Wvd,
Bedankt voor je expertise!
Binnenkort ook maar eens wat gaan schuiven
Ja, om de zoveel tijd je flessen remueren hé (zoals iemand me onlangs vroeg.. )
Ah, heb je Selosse in de kelder?
(19-08-2017 11:54 AM)wvd schreef: [ -> ] (19-08-2017 11:48 AM)fleer schreef: [ -> ]If You Had a Wine Job, What Would It Be?
http://winefolly.com/tutorial/if-you-had...low-chart/
Grtz
Leuk, ik kom uit bij mezelf! Alleen, "prepared to drop 50K-100K" lijkt me ietwat optimistisch
Ik raak alleen maar verstrengeld... wine teacher staat er trouwens niet bij
Ter info ..... ik vermoed dat ze wel verzekerd zijn, maar dan toch .....
[
attachment=2755]
Mathijs
Ze krijgen er niet genoeg van ... persoonlijk vind ik de wijn 'speciaal', vooral de smaak is uniek ... de witte heeft echt een meerwaarde, zo is Trenzado p/k een aanrader.
The Tenerife Wine Odyssey ~ Exploring the Wines of Suertes del Marques…
https://gregsherwoodmw.com/2017/08/22/th...l-marques/
Grtz
(23-08-2017 10:46 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]Lang interview met de Nederlandse wijnschrijver Harold Hamersma: http://www.nporadio1.nl/nooit-meer-slape...d-hamersma
Kan goed zeveren ... waarschijnlijk kan hij beter schrijven dan proeven.
Wij hebben er in België ook zo ene ... maar ja, de supermarkten moeten hun stickers toch kunnen plakken en zo is iedereen gelukkig.
Grtz
(18-09-2017 11:17 AM)fleer schreef: [ -> ]Bio wijn in Frankrijk;
Zeer interessant! Kunnen we daar conclusies aan verbinden?
Bvb. meer bio waar er minder rot is vanwege minder regen, meer wind, minder gevoelige druiven? Of meer wil bij de wijnbouwer of kleinere bedrijven of meer financiële mogelijkheden of.....?
(18-09-2017 11:30 AM)wvd schreef: [ -> ] (18-09-2017 11:17 AM)fleer schreef: [ -> ]Bio wijn in Frankrijk;
Zeer interessant! Kunnen we daar conclusies aan verbinden?
Bvb. meer bio waar er minder rot is vanwege minder regen, meer wind, minder gevoelige druiven? Of meer wil bij de wijnbouwer of kleinere bedrijven of meer financiële mogelijkheden of.....?
Voor Europa geldt meer bio hoe zuidelijker je gaat.
Grtz
The winery of the future;
Dit is dan ook nog een mooi gemaakte presentatie,
https://www.digitaltrends.com/cool-tech/...5672635312
Grtz