wijnliefhebbers

Volledige versie: Nieuws, artikels.
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Een relaas van de bureaucratie die Amerikanen moeten doorstaan om wijn te importeren uit Europa :

https://topochinesvino.com/2017/12/02/ma...-business/
(01-12-2017 03:40 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(01-12-2017 01:40 PM)fleer schreef: [ -> ]Uit een ander perspectief bekeken ... m.a.w. deze wijnen worden duurder.[/u]

These Are The Five Most Exciting Wine Estates In Italy Right Now,

https://www.forbes.com/sites/jeanniechol...bd06a535d4

Grtz

Wow, drie ervan al gedronken...
Marchesi di Gresy zelfs al bezocht.

Ook al van drie domeinen gedronken en heb er nog van liggen. (wit en rood)
*Isole e Olena
*Tenuta di Biserno
*Planeta
(02-12-2017 11:18 AM)Olivier schreef: [ -> ]Een relaas van de bureaucratie die Amerikanen moeten doorstaan om wijn te importeren uit Europa :

https://topochinesvino.com/2017/12/02/ma...-business/

Niet volledig gelezen maar ik zou zeggen:
Voor één keer: Hoe meer bureaucratie hoe beter! Smile
(02-12-2017 01:39 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(02-12-2017 11:18 AM)Olivier schreef: [ -> ]Een relaas van de bureaucratie die Amerikanen moeten doorstaan om wijn te importeren uit Europa :

https://topochinesvino.com/2017/12/02/ma...-business/

Niet volledig gelezen maar ik zou zeggen:
Voor één keer: Hoe meer bureaucratie hoe beter! Smile

Probeer maar eens een doos wijn op te sturen, ik heb het in ieder geval opgegeven, enkel binnen EU.
(02-12-2017 11:18 AM)Olivier schreef: [ -> ]Een relaas van de bureaucratie die Amerikanen moeten doorstaan om wijn te importeren uit Europa :

https://topochinesvino.com/2017/12/02/ma...-business/

Wat een verhaal; thumbsup
Ik herinner me ons bezoek aan Boussey waar een Amerikaan niet de nodige vergunningen had verkregen om enkele Meursault 1cru's tot in de States te krijgen. Was 2014 dus dit kwam ons efkes goed uit.
(05-12-2017 09:22 AM)Fre schreef: [ -> ]Ik herinner me ons bezoek aan Boussey waar een Amerikaan niet de nodige vergunningen had verkregen om enkele Meursault 1cru's tot in de States te krijgen. Was 2014 dus dit kwam ons efkes goed uit.

Die flesjes liggen inderdaad af en toe te lonken Wink
(05-12-2017 10:01 AM)Olivier schreef: [ -> ]
(05-12-2017 09:22 AM)Fre schreef: [ -> ]Ik herinner me ons bezoek aan Boussey waar een Amerikaan niet de nodige vergunningen had verkregen om enkele Meursault 1cru's tot in de States te krijgen. Was 2014 dus dit kwam ons efkes goed uit.

Die flesjes liggen inderdaad af en toe te lonken Wink
Geduld zal beloond worden. Nog zeker 3-5 jaar wachten
(05-12-2017 09:40 PM)Fre schreef: [ -> ]Geduld zal beloond worden. Nog zeker 3-5 jaar wachten

Tenzij natuurlijk binnen 2 jaar de totale vernietiging van de aarde een feit is, dan hebt ge dubbel pech!


[Afbeelding: 3-2-1024x683.png?x82576]
Dit heeft nog maar weinig met wijn te maken, laat staan realiteit Gek?

[attachment=3075]

Mathijs
(15-12-2017 01:46 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Dit heeft nog maar weinig met wijn te maken, laat staan realiteit Gek?



Mathijs
Had ik mijn 2 kistjes maar en primeur kunnen kopen. Nu heb ik toch wel niet het dubbele betaald zeker? Foei huhuh
(16-12-2017 11:29 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(15-12-2017 01:46 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Dit heeft nog maar weinig met wijn te maken, laat staan realiteit Gek?
Mathijs
Had ik mijn 2 kistjes maar en primeur kunnen kopen. Nu heb ik toch wel niet het dubbele betaald zeker? Foei huhuh
Gewoon het feit dat ze zo rap de deur uitvliegen....Gek?
Zonder pannen waren we in het stadium van de chimpansee blijven hangen;

https://www.trouw.nl/samenleving/zonder-...~af74ed58/

Grtz

ps; het onderwerp is voedsel.
(22-12-2017 02:27 PM)fleer schreef: [ -> ]Zonder pannen waren we in het stadium van de chimpansee blijven hangen;

https://www.trouw.nl/samenleving/zonder-...~af74ed58/

Grtz

ps; het onderwerp is voedsel.

Dat gedeelte over wijn vind ik top.
Of ik dit allemaal zo maar slik is een andere zaak maar las dit wel met ne brede smile op het gezicht.
(22-12-2017 08:59 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(22-12-2017 02:27 PM)fleer schreef: [ -> ]Zonder pannen waren we in het stadium van de chimpansee blijven hangen;

https://www.trouw.nl/samenleving/zonder-...~af74ed58/

Grtz

ps; het onderwerp is voedsel.

Dat gedeelte over wijn vind ik top.
Of ik dit allemaal zo maar slik is een andere zaak maar las dit wel met ne brede smile op het gezicht.

Inderdaad een leuk artikel, Fleer.
Het stuk over wijn plak ik hier even voor wie de hele hap niet wil lezen.

Wijn
De mens drinkt al zo'n 8000 jaar wijn, meldden archeologen vorige maand. In resten van keramische kruiken hadden ze zuursporen gevonden, die erop duidden dat er ooit wijn in had gezeten. Het was het oudste bewijs, maar wetenschappers denken dat mensen 2000 jaar eerder al het sap van druiven lieten vergisten.

De evolutionaire geschiedenis van wijn gaat veel verder terug. Verder zelfs dan 200.000 jaar, toen de moderne mens verscheen. Het begon allemaal zo'n 150 miljoen jaar geleden, aan het begin van het Krijt. Het was de tijd dat de eerste dinosauriërs het luchtruim kozen. Toen ook begonnen planten vruchten te dragen.

Die zoetigheid trok natuurlijk de aandacht van schimmels en bacteriën. In de strijd om de suikers verzon één schimmel een list. Saccharomyces cerevisiae - nu beter bekend als bier- of wijngist - zette de suiker om in alcohol. Dat was energetisch niet zo handig, maar het zette de concurrentie op achterstand. Voor de anderen was de alcohol dodelijk.

Het ís ook een vergif. Anders dan andere psychedelica, zoals cannabis of cocaïne die lijken op natuurlijke hersenstoffen, is alcohol lichaamsvreemd. Dat wij er niet dood aan gaan, hebben we aan onze voorouders te danken, de gemeenschappelijke voorouder van de mensapen. Die leefde, net als chimpansees en gorilla's nu nog, op fruit. In zo'n dieet zit wel eens een rotte, gistende appel.

Ergens in onze evolutie hebben we het enzym ontwikkeld dat raad weet met alcohol. Gorilla's en chimpansees hebben het ook, een orang-oetan niet. Dat betekent dat het de mensapen 15 à 20 miljoen jaar geleden is gelukt een rotte appel te eten zonder er ziek van te worden. De jury is nog in beraad over de vraag wat daarbij de drijfveer was. Er zijn twee verklaringen. Wellicht speelde het klimaat een rol. Het werd in die tijd droger en dat dwong de mensapen hun bomen te verlaten om op de savannes eten te zoeken. Zo pikten ze vaker een appel die op de grond lag te rotten. We hingen in de bomen en nu hangen we aan de bar, schrijft Silvertown.

Daar wordt ook vaak die andere verklaring gebezigd: alcohol is een bron van energie. Een biertje of een wijntje staat gelijk aan een belegde boterham.
Bedankt, inderdaad een leuk artikel!

Grtz
Het "glazen boke" wetenschappelijk onderbouwd. Wat een geruststelling.
(22-12-2017 09:22 PM)vinejo schreef: [ -> ]Een biertje of een wijntje staat gelijk aan een belegde boterham.

Zalige quote ... een ideetje om even mee te nemen naar de werkvloer cheers
Mother Nature Strikes Back: The Big Wine Market Squeeze of 2018;

https://wineeconomist.com/2018/01/09/big-squeeze/

Grtz
Interview met William Kelley, nieuwe man bij WIne Advocate voor Bourgogne:

http://blog.frw.co.uk/opinion/2016-burgu...-advocate/

Interessante passage:
Who are the top 5 up-and-coming producers on your radar in Burgundy?
Confining our scope to the Côte d’Or: Domaine Lamy-Caillat in Chassagne-Montrachet, Domaine Duroché in Gevrey-Chambertin, Domaine Gilbert & Christine Felettig in Chambolle-Musigny, Domaine Bernard & Thierry Glantenay in Volnay and Domaine Charles Audoin in Marsannay. Of course, the difference between being ‘up-and-coming’ and being an established star is only a few blog posts away these days: in the information age, improvement is rapidly—indeed, sometimes prematurely—acknowledged.
Seven Ways the Wine World Will Change in 2018;

https://www.bloomberg.com/news/articles/...=hootsuite

JD.com, China’s second biggest e-commerce company, plans to capture luxury online wine shoppers there with ultra-premium delivery service. Couriers wearing suits and white gloves were already delivering watches and jewelry; the expansion to wine started last month.

Grtz
Top 25 Most Expensive Spanish Wines;

http://socialvignerons.com/2017/10/12/to...ish-wines/

Het duurt wel even voor alles zichtbaar is.

Grtz
Misschien heeft het hier al eens gestaan, maar met deze podcast ben je wel even zoet: https://www.nytimes.com/2018/01/22/dinin...-that.html
(24-01-2018 12:30 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Misschien heeft het hier al eens gestaan, maar met deze podcast ben je wel even zoet: https://www.nytimes.com/2018/01/22/dinin...-that.html

ben onlangs ook op zijn podcasts gestoten. Waarschijnlijk een noob question, maar als niet-millennial durf ik dat : kan je die podcasts downloaden, bvb om op trein zonder wifi naar te luisteren? zou wel handig zijn...
(24-01-2018 06:15 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(24-01-2018 12:30 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Misschien heeft het hier al eens gestaan, maar met deze podcast ben je wel even zoet: https://www.nytimes.com/2018/01/22/dinin...-that.html

ben onlangs ook op zijn podcasts gestoten. Waarschijnlijk een noob question, maar als niet-millennial durf ik dat : kan je die podcasts downloaden, bvb om op trein zonder wifi naar te luisteren? zou wel handig zijn...

Aangezien de optie om te downloaden niet aangevinkt staat op soundcloud zul je ze moeten rippen.
Daar bestaan websites voor zoals https://scdownloader.net/
Gewoon de link vanop soundcloud kopiëren en dan wordt er een mp3-bestand van gemaakt.
(24-01-2018 06:54 PM)redacteur schreef: [ -> ]
(24-01-2018 06:15 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(24-01-2018 12:30 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Misschien heeft het hier al eens gestaan, maar met deze podcast ben je wel even zoet: https://www.nytimes.com/2018/01/22/dinin...-that.html

ben onlangs ook op zijn podcasts gestoten. Waarschijnlijk een noob question, maar als niet-millennial durf ik dat : kan je die podcasts downloaden, bvb om op trein zonder wifi naar te luisteren? zou wel handig zijn...

Aangezien de optie om te downloaden niet aangevinkt staat op soundcloud zul je ze moeten rippen.
Daar bestaan websites voor zoals https://scdownloader.net/
Gewoon de link vanop soundcloud kopiëren en dan wordt er een mp3-bestand van gemaakt.

Super, merci! Ga dat direct eens proberen.
Normaal zijn ze toch bewaarbaar? Alleszins op een smartphone zitten ze in de podcast app, ik bewaar ze ook voor lange ritten in het buitenland, niks inspirerender dan een Bourgogneboeren onderweg naar de Bourgogne Blush

Het is een toppodcast, heb er ook enorm veel aan gehad voor mijn eindwerk, en nu nog scroll ik er steeds even door voor een artikel of degustatie.
klopt, dus Olivier, makkelijkste optie is op de smartphone een podcast app downloaden (standaard app op iphone) en daar gewoon zoeken op I'll drink to that

Dan kan je alle afleveringen downloaden en beluisteren.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Koppelingen