https://www.thedrinksbusiness.com/2017/0...ein-sting/
Straf dat hier niemand over Prowein schrijft, de grootste wijnbeurs van Europa op een kleine 3 uur rijden.
Als er volgend jaar iemand wil gaan, ik zie dat wel zitten ... enkel een handelaar vinden die ons kaarten kan bezorgen.
Grtz
the World's Oldest Wine Critic,
http://www.timatkin.com/articles?1777
In my 95 years, 2016 is my nineteenth Vintage of the Century for en primeur tastings. I have more Vintages of the Century than teeth. It was a perfect vintage. It rained like hell in the Spring, then there was a nasty drought. Works for me. My favorites were Cos, Pavie, Lafite, Mouton, Pétrus, Margaux and Montrose. They’re all perfect, 100 Point wines! But I gave them scores before I even landed at the airport. I have to. At this point, they all taste the same to me.
(02-05-2017 09:19 PM)Olivier schreef: [ -> ] (02-05-2017 04:59 PM)fleer schreef: [ -> ]the World's Oldest Wine Critic,
http://www.timatkin.com/articles?1777
In my 95 years, 2016 is my nineteenth Vintage of the Century for en primeur tastings. I have more Vintages of the Century than teeth. It was a perfect vintage. It rained like hell in the Spring, then there was a nasty drought. Works for me. My favorites were Cos, Pavie, Lafite, Mouton, Pétrus, Margaux and Montrose. They’re all perfect, 100 Point wines! But I gave them scores before I even landed at the airport. I have to. At this point, they all taste the same to me.
Hilarisch!
Hoe ouder je wordt hoe meer je de wijnwereld relativeert.
Wat leesvoer voor de sympathisanten van biodynamische wijnbouw.
Referentie:Wine-Searcher
http://www.wine-searcher.com/m/2014/03/t...usigny?h=1
Op een vraag aan Frédéric Mugnier, gekende wijnbouwer uit de Bourgogne, over biodynamische aanpak was dit zijn antwoord.
But aren’t the biodynamic practitioners the pioneers of more holistic farming methods?
I don’t think they are pioneers. I was a pioneer too and I had no interest in Rudolf Steiner [who first put forward the theory of biodynamic farming]. I can’t see any food for thought in Steiner. He had no competence in agriculture – he was an archivist for the Goethe family. Everything he knew about nature, fruit, and the tools of farming he got them from Goethe – I would not trust him.
(18-06-2017 09:06 PM)Fre schreef: [ -> ] (16-06-2017 10:14 PM)Olivier schreef: [ -> ]Uit de scherpe pen van René Van Heusden over de hier reeds veelbesproken wijnbeurs/wijnvoordeel :
http://www.perswijn.nl/artikel/ook-maar-...euwe-naam/
Triestig idd
Dit verbaast me niet.
Iedereen op dit forum zal dan ook ondertussen weten dat beide wijnhandels op mijn zwarte lijst staan.
(19-06-2017 12:38 AM)don quichotte schreef: [ -> ] (18-06-2017 09:06 PM)Fre schreef: [ -> ] (16-06-2017 10:14 PM)Olivier schreef: [ -> ]Uit de scherpe pen van René Van Heusden over de hier reeds veelbesproken wijnbeurs/wijnvoordeel :
http://www.perswijn.nl/artikel/ook-maar-...euwe-naam/
Triestig idd
Dit verbaast me niet.
Iedereen op dit forum zal dan ook ondertussen weten dat beide wijnhandels op mijn zwarte lijst staan.
Dat de dames zich daarvoor lenen, dat hebben (hadden) ze toch niet nodig ...
(27-06-2017 11:27 PM)vinejo schreef: [ -> ] (27-06-2017 11:10 PM)Olivier schreef: [ -> ] (16-06-2017 10:14 PM)Olivier schreef: [ -> ]Uit de scherpe pen van René Van Heusden over de hier reeds veelbesproken wijnbeurs/wijnvoordeel :
http://www.perswijn.nl/artikel/ook-maar-...euwe-naam/
René Van Heusden is gisteren plots overleden. 58 jaar...
Oei..!
Hartaanval?
RIP
Stond er niet bij, maar wellicht zoiets. Het kan snel gaan...
(02-07-2017 01:08 PM)Olivier schreef: [ -> ] (02-07-2017 12:37 PM)fleer schreef: [ -> ] (01-07-2017 03:01 PM)Olivier schreef: [ -> ]Wat een waanzin!
http://www.winespectator.com/webfeature/...-Collector
Met regelmaat je verzameling opdrinken is de boodschap
Grtz
Ge moogt gerust zijn!
We gaan dat deze namiddag bij den Don gaan doen zie, die heeft ook zo n kelder ;-)
Artikel over kurk en schroefdop.
98% van alle Australische wijnen komen op de markt met een schroefdop.
"Waarom zou een kurk beter zijn? Omdat hij langzaam lucht doorlaat? Ach, de wijn hééft toch lucht? Ale zuurstof die je nodig hebt zit tussen het wijnoppervlak en de kurk..."
http://www.smh.com.au/business/australia...x0e3l.html