wijnliefhebbers

Volledige versie: Boury Roeselare
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
De vrouw is er 40 geworden begin maart, dus trekken we nu zaterdag richting Roeselare, naar Restaurant Boury.
Onlangs verhuisd naar een ander pand, 1 ster Michelin en uitgeroepen tot Chef van 2017!
Dat wil wel wat betekenen denk ik dan...
Enfin, ik ben eigenlijk nog het meest benieuwd naar hun wijnkaart, uiteraardSmile
Aan de Chef zullen we niet moeten twijfelen en de sommelier blijkt ook top te zijn!
Aangepaste wijnen kunnen blijkbaar geschonken worden per glas (6 euro).
Ik voel dat het nu al moeilijk gaat worden, aangepaste wijnen per glas of een klasseflesje van de wijnkaart....
Ik houd jullie uiteraard op de hoogte! Wink
(22-03-2017 09:05 PM)Biff schreef: [ -> ]De vrouw is er 40 geworden begin maart, dus trekken we nu zaterdag richting Roeselare, naar Restaurant Boury.
Onlangs verhuisd naar een ander pand, 1 ster Michelin en uitgeroepen tot Chef van 2017!
Dat wil wel wat betekenen denk ik dan...
Enfin, ik ben eigenlijk nog het meest benieuwd naar hun wijnkaart, uiteraardSmile
Aan de Chef zullen we niet moeten twijfelen en de sommelier blijkt ook top te zijn!
Aangepaste wijnen kunnen blijkbaar geschonken worden per glas (6 euro).
Ik voel dat het nu al moeilijk gaat worden, aangepaste wijnen per glas of een klasseflesje van de wijnkaart....
Ik houd jullie uiteraard op de hoogte! Wink

Zie er al naar uit! Smile
De menu ziet er alleszins leuk uit
Ik ben benieuwd ook al woon ik totaal niet in de buurt. Maar goed eten boeit me altijd Tongue
Citaat:Aangepaste wijnen kunnen blijkbaar geschonken worden per glas (6 euro).

valt nog mee qua prijs voor een sterrenrestaurant.
Enjoy! Smile
Je zal het u niet beklagen !
Topadres :-)
Dit weekend dus voor mn vrouw hare verjaardag richting Boury in Roeselare.
Mooie nieuwe locatie, makkelijk te vinden in de Rumbeeksesteenweg.
Aanbellen -zijn we niet gewoon- en de deur zwaait open.
We worden vriendelijk ontvangen en we worden naar onze kamer gebracht, ik reserveerde op zaterdagavond voor menu Boury met overnachting.
Mooie kamer, voorzien van alle comfort en hij ruikt nog naar nieuw!
Mn oog valt onmiddellijk op een halfje Chateau Haut Marbuzet 2009, die ik veel te rap ontkurt...Rolleyes
Het is een chateau die ik nog niet dronk en dus was ik wel benieuwd, eerst openen en dan pas de prijs opzoeken, typischSmile
Mooie neus en wat een lekkere wijn... Kostprijs 58 euroBlush
Kurk er terug op, dit is voor straks, na het diner!
We worden naar onze tafel gebracht en krijgen de menukaart, op zaterdagavond enkel menu Boury, 108 euro.
We nemen alvast een glaasje huischampagne, naam vergeten, 16 euro per glas.
Gevraagd of we de aangepaste wijnen verkiezen, ik vraag toch de wijnkaart, uiteraard...
Hierin staan massa's wijnen, Frankrijk, Italië, België, Oostenrijk, Duitsland....
Teveel om te onthoudenConfused, maar reken de prijs maal 2.5 a 3!
We vragen Chateau Tracy 2014 (55 euro) en een halfje -jawel- Chateau Haut Marbuzet 2009 (55 euro).
De hapjes komen vlot en zijn kraakvers en super.
Het menu volgt en alles is top, de Chateau Tracy ook trouwens...
Er wordt nog een kaasbordje tussengedropt, en zo zitten we terug aan 8 gangenwatte
De Haut Marbuzet gaat prima samen met het stukje lam, dit is verdomd lekker, wat een lange afdronk!applaus
Er volgen nog 2 desserts en koffie!
We gingen aan tafel om 19u30 en rolden er terug af om 00u15.
Terug naar de kamer en nog een glaasje om af te sluiten, topavond!
Ontbijt wordt gebracht aan de kamer, het uur kunnen we kiezen, evenals hetgeen we willen op ons bord...
Om 9u rinkelt de telefoon om te zeggen dat het ontbijt voor de kamer staat, machtig, hier kunnen we aan wennenSmile
Om 10u45 verlaten we de zaak, een 600tal euro lichter, maar wat een leuke avond!
Top chef, zaalpersoneel heel opmerkzaam, leuke sommelier...
Hier komen we graag es terug in de zomer, om op terras het apero en de koffie te nemen!
(28-03-2017 09:17 PM)Biff schreef: [ -> ]Dit weekend dus voor mn vrouw hare verjaardag richting Boury in Roeselare.
Mooie nieuwe locatie, makkelijk te vinden in de Rumbeeksesteenweg.
Aanbellen -zijn we niet gewoon- en de deur zwaait open.
We worden vriendelijk ontvangen en we worden naar onze kamer gebracht, ik reserveerde op zaterdagavond voor menu Boury met overnachting.
Mooie kamer, voorzien van alle comfort en hij ruikt nog naar nieuw!
Mn oog valt onmiddellijk op een halfje Chateau Haut Marbuzet 2009, die ik veel te rap ontkurt...Rolleyes
Het is een chateau die ik nog niet dronk en dus was ik wel benieuwd, eerst openen en dan pas de prijs opzoeken, typischSmile
Mooie neus en wat een lekkere wijn... Kostprijs 58 euroBlush
Kurk er terug op, dit is voor straks, na het diner!
We worden naar onze tafel gebracht en krijgen de menukaart, op zaterdagavond enkel menu Boury, 108 euro.
We nemen alvast een glaasje huischampagne, naam vergeten, 16 euro per glas.
Gevraagd of we de aangepaste wijnen verkiezen, ik vraag toch de wijnkaart, uiteraard...
Hierin staan massa's wijnen, Frankrijk, Italië, België, Oostenrijk, Duitsland....
Teveel om te onthoudenConfused, maar reken de prijs maal 2.5 a 3!
We vragen Chateau Tracy 2014 (55 euro) en een halfje -jawel- Chateau Haut Marbuzet 2009 (55 euro).
De hapjes komen vlot en zijn kraakvers en super.
Het menu volgt en alles is top, de Chateau Tracy ook trouwens...
Er wordt nog een kaasbordje tussengedropt, en zo zitten we terug aan 8 gangenwatte
De Haut Marbuzet gaat prima samen met het stukje lam, dit is verdomd lekker, wat een lange afdronk!applaus
Er volgen nog 2 desserts en koffie!
We gingen aan tafel om 19u30 en rolden er terug af om 00u15.
Terug naar de kamer en nog een glaasje om af te sluiten, topavond!
Ontbijt wordt gebracht aan de kamer, het uur kunnen we kiezen, evenals hetgeen we willen op ons bord...
Om 9u rinkelt de telefoon om te zeggen dat het ontbijt voor de kamer staat, machtig, hier kunnen we aan wennenSmile
Om 10u45 verlaten we de zaak, een 600tal euro lichter, maar wat een leuke avond!
Top chef, zaalpersoneel heel opmerkzaam, leuke sommelier...
Hier komen we graag es terug in de zomer, om op terras het apero en de koffie te nemen!

"Hier kunnen we aan wennen" Big Grin
Zag er de moeite uit! Nu, 55 euro voor een halfje HM is er echt wel over vind ik. Wel grappig dat je de fles direct opende, typisch voor een echte wino Wink
Koppelingen