wijnliefhebbers

Volledige versie: Domaine des Maisons Brûlées
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Gisitueerd in de regio Touraine .

Wat info vanop de site van Troca wijnen.

Paul en Sandrine Gillet (rechts op de foto), een mooi koppel afkomstig uit Mulhouse (Haut-Rhin), hebben zich recent bekeerd tot de natuurwijnbouw. Ze deden een beetje vanalles tot dusver. Van 'cavist' in zijn geboortestreek tot restaurateur in Buenos Aires (streetfood restaurant) en nu wijnbouwer.

Paul leerde voornamelijk zijn ding bij Bruno Schueller, een talentrijk wijnbouwer uit Alsace. Een gezonde honger om zelf wijn te maken kreeg meer en meer gestalte.

Op zekere dag belande Gillet bij Michel en Béatrice Augé. Begin 2013 kwamen ze tot het akkoord om gans de snoei bij "Maison Brûlées" mee te beleven. Gaande weg werd er met de Augé's gepraat om het domein over te nemen. Tijdens de zomermaanden en aanvankelijk sneller dan verwacht was de kogel door de kerk. Michel Augé zou hun verder begeleiden tot begin februari 2014, de tijd van de belangrijke voorjaarsbeurzen. De oogst van jaargang 2013 echter, werd gevinifieerd door de nieuwe eigenaar.

De filosofie blijft intact. Biodynamische wijnbouw avant la lettre en verder in de kelder een vinificatie zonder vulgaire ingrepen. Pure wijn, weinig of geen sulfiet. Uiteraard zijn er kleine verschillen. Enkele andere cuvée's, l'Art de L'eau wordt terug Herdeleau, een monocépagewijn etc. Gillet waakt wel over 'zijn' juiste extractie. Iets minder dan Michel Augé misschien?!

De wijnen:
Silènes'13: Sauvignon blanc van 25 jaar oude wijnstokken. Elevage gedurende 13 maanden in fouders en barrique. De wijn is loepzuiver, rechtlijnig. Het is een zeer natuurlijke stijl.
Uccello en Les Maisons Bullées: Pétillant naturel, dus één enkele gisting met CO2 tot gevolg. Fijne pareling, bijzonder fruitig en complex.
Le Dernier Né'13: Assemblage van Pineau d'Aunis en Gamay. Bijzonder fruitige en kruidige wijn. Drinkplezier à volonté ...
Erèbe'13: Gelijke delen Cabernet franc en Côt. Wijn zonder toegevoegd sulfiet op het krokante fruit. Sappig en lekker.
R2L'O'13: Het magische mengsel van Pinot noir/Gamay en Pineau d'Aunis zorgt voor een zeer geslaagde blend waar elegantie en subtiel fruit de hoofdviool spelen. Lekker Lekker .



Hier dus gisteren avond de R2L'O' 2013 :

Geuren van blauwe bessen , rijpe aardbeien , iets kruidig , zeer verleidelijk .
Een fruitige aanzet met zuren die een zeer mooie balans hebben .
Zeer sappige indruk net alsof je in fris sappige aardbeien en bessen aan het bijten bent .
Complex en toch laat deze wijn zich makkelijk soldaat maken .
12,5 % alcohol .
Zeer "mondvullend" en vooral veel lengte .
Schoon rijpe tannines die een integere doelstelling hanteren .
Deze wijn verder polijsten tot op het einde...



Heart

91/100
(15-04-2017 12:18 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Gisitueerd in de regio Touraine .

Wat info vanop de site van Troca wijnen.

Paul en Sandrine Gillet (rechts op de foto), een mooi koppel afkomstig uit Mulhouse (Haut-Rhin), hebben zich recent bekeerd tot de natuurwijnbouw. Ze deden een beetje vanalles tot dusver. Van 'cavist' in zijn geboortestreek tot restaurateur in Buenos Aires (streetfood restaurant) en nu wijnbouwer.

Paul leerde voornamelijk zijn ding bij Bruno Schueller, een talentrijk wijnbouwer uit Alsace. Een gezonde honger om zelf wijn te maken kreeg meer en meer gestalte.

Op zekere dag belande Gillet bij Michel en Béatrice Augé. Begin 2013 kwamen ze tot het akkoord om gans de snoei bij "Maison Brûlées" mee te beleven. Gaande weg werd er met de Augé's gepraat om het domein over te nemen. Tijdens de zomermaanden en aanvankelijk sneller dan verwacht was de kogel door de kerk. Michel Augé zou hun verder begeleiden tot begin februari 2014, de tijd van de belangrijke voorjaarsbeurzen. De oogst van jaargang 2013 echter, werd gevinifieerd door de nieuwe eigenaar.

De filosofie blijft intact. Biodynamische wijnbouw avant la lettre en verder in de kelder een vinificatie zonder vulgaire ingrepen. Pure wijn, weinig of geen sulfiet. Uiteraard zijn er kleine verschillen. Enkele andere cuvée's, l'Art de L'eau wordt terug Herdeleau, een monocépagewijn etc. Gillet waakt wel over 'zijn' juiste extractie. Iets minder dan Michel Augé misschien?!

De wijnen:
Silènes'13: Sauvignon blanc van 25 jaar oude wijnstokken. Elevage gedurende 13 maanden in fouders en barrique. De wijn is loepzuiver, rechtlijnig. Het is een zeer natuurlijke stijl.
Uccello en Les Maisons Bullées: Pétillant naturel, dus één enkele gisting met CO2 tot gevolg. Fijne pareling, bijzonder fruitig en complex.
Le Dernier Né'13: Assemblage van Pineau d'Aunis en Gamay. Bijzonder fruitige en kruidige wijn. Drinkplezier à volonté ...
Erèbe'13: Gelijke delen Cabernet franc en Côt. Wijn zonder toegevoegd sulfiet op het krokante fruit. Sappig en lekker.
R2L'O'13: Het magische mengsel van Pinot noir/Gamay en Pineau d'Aunis zorgt voor een zeer geslaagde blend waar elegantie en subtiel fruit de hoofdviool spelen. Lekker Lekker .



Hier dus gisteren avond de R2L'O' 2013 :

Geuren van blauwe bessen , rijpe aardbeien , iets kruidig , zeer verleidelijk .
Een fruitige aanzet met zuren die een zeer mooie balans hebben .
Zeer sappige indruk net alsof je in fris sappige aardbeien en bessen aan het bijten bent .
Complex en toch laat deze wijn zich makkelijk soldaat maken .
12,5 % alcohol .
Zeer "mondvullend" en vooral zeer veel lengte .
Schoon rijpe tannines die een integere doelstelling hanteren .
Deze wijn verder polijsten tot op het einde...



Heart

91/100

En de naam wijst op de natuurlijke elementen water en lucht?
Air de l' eau?
(15-04-2017 12:35 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(15-04-2017 12:18 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Gisitueerd in de regio Touraine .

Wat info vanop de site van Troca wijnen.

Paul en Sandrine Gillet (rechts op de foto), een mooi koppel afkomstig uit Mulhouse (Haut-Rhin), hebben zich recent bekeerd tot de natuurwijnbouw. Ze deden een beetje vanalles tot dusver. Van 'cavist' in zijn geboortestreek tot restaurateur in Buenos Aires (streetfood restaurant) en nu wijnbouwer.

Paul leerde voornamelijk zijn ding bij Bruno Schueller, een talentrijk wijnbouwer uit Alsace. Een gezonde honger om zelf wijn te maken kreeg meer en meer gestalte.

Op zekere dag belande Gillet bij Michel en Béatrice Augé. Begin 2013 kwamen ze tot het akkoord om gans de snoei bij "Maison Brûlées" mee te beleven. Gaande weg werd er met de Augé's gepraat om het domein over te nemen. Tijdens de zomermaanden en aanvankelijk sneller dan verwacht was de kogel door de kerk. Michel Augé zou hun verder begeleiden tot begin februari 2014, de tijd van de belangrijke voorjaarsbeurzen. De oogst van jaargang 2013 echter, werd gevinifieerd door de nieuwe eigenaar.

De filosofie blijft intact. Biodynamische wijnbouw avant la lettre en verder in de kelder een vinificatie zonder vulgaire ingrepen. Pure wijn, weinig of geen sulfiet. Uiteraard zijn er kleine verschillen. Enkele andere cuvée's, l'Art de L'eau wordt terug Herdeleau, een monocépagewijn etc. Gillet waakt wel over 'zijn' juiste extractie. Iets minder dan Michel Augé misschien?!

De wijnen:
Silènes'13: Sauvignon blanc van 25 jaar oude wijnstokken. Elevage gedurende 13 maanden in fouders en barrique. De wijn is loepzuiver, rechtlijnig. Het is een zeer natuurlijke stijl.
Uccello en Les Maisons Bullées: Pétillant naturel, dus één enkele gisting met CO2 tot gevolg. Fijne pareling, bijzonder fruitig en complex.
Le Dernier Né'13: Assemblage van Pineau d'Aunis en Gamay. Bijzonder fruitige en kruidige wijn. Drinkplezier à volonté ...
Erèbe'13: Gelijke delen Cabernet franc en Côt. Wijn zonder toegevoegd sulfiet op het krokante fruit. Sappig en lekker.
R2L'O'13: Het magische mengsel van Pinot noir/Gamay en Pineau d'Aunis zorgt voor een zeer geslaagde blend waar elegantie en subtiel fruit de hoofdviool spelen. Lekker Lekker .



Hier dus gisteren avond de R2L'O' 2013 :

Geuren van blauwe bessen , rijpe aardbeien , iets kruidig , zeer verleidelijk .
Een fruitige aanzet met zuren die een zeer mooie balans hebben .
Zeer sappige indruk net alsof je in fris sappige aardbeien en bessen aan het bijten bent .
Complex en toch laat deze wijn zich makkelijk soldaat maken .
12,5 % alcohol .
Zeer "mondvullend" en vooral zeer veel lengte .
Schoon rijpe tannines die een integere doelstelling hanteren .
Deze wijn verder polijsten tot op het einde...



Heart

91/100

En de naam wijst op de natuurlijke elementen water en lucht?
Air de l' eau?

Lijkt me zo .
Maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen .

Tga wel binnen gelijk water en moet af en toe om lucht happen Tongue .
(15-04-2017 12:45 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]
(15-04-2017 12:35 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(15-04-2017 12:18 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Gisitueerd in de regio Touraine .

Wat info vanop de site van Troca wijnen.

Paul en Sandrine Gillet (rechts op de foto), een mooi koppel afkomstig uit Mulhouse (Haut-Rhin), hebben zich recent bekeerd tot de natuurwijnbouw. Ze deden een beetje vanalles tot dusver. Van 'cavist' in zijn geboortestreek tot restaurateur in Buenos Aires (streetfood restaurant) en nu wijnbouwer.

Paul leerde voornamelijk zijn ding bij Bruno Schueller, een talentrijk wijnbouwer uit Alsace. Een gezonde honger om zelf wijn te maken kreeg meer en meer gestalte.

Op zekere dag belande Gillet bij Michel en Béatrice Augé. Begin 2013 kwamen ze tot het akkoord om gans de snoei bij "Maison Brûlées" mee te beleven. Gaande weg werd er met de Augé's gepraat om het domein over te nemen. Tijdens de zomermaanden en aanvankelijk sneller dan verwacht was de kogel door de kerk. Michel Augé zou hun verder begeleiden tot begin februari 2014, de tijd van de belangrijke voorjaarsbeurzen. De oogst van jaargang 2013 echter, werd gevinifieerd door de nieuwe eigenaar.

De filosofie blijft intact. Biodynamische wijnbouw avant la lettre en verder in de kelder een vinificatie zonder vulgaire ingrepen. Pure wijn, weinig of geen sulfiet. Uiteraard zijn er kleine verschillen. Enkele andere cuvée's, l'Art de L'eau wordt terug Herdeleau, een monocépagewijn etc. Gillet waakt wel over 'zijn' juiste extractie. Iets minder dan Michel Augé misschien?!

De wijnen:
Silènes'13: Sauvignon blanc van 25 jaar oude wijnstokken. Elevage gedurende 13 maanden in fouders en barrique. De wijn is loepzuiver, rechtlijnig. Het is een zeer natuurlijke stijl.
Uccello en Les Maisons Bullées: Pétillant naturel, dus één enkele gisting met CO2 tot gevolg. Fijne pareling, bijzonder fruitig en complex.
Le Dernier Né'13: Assemblage van Pineau d'Aunis en Gamay. Bijzonder fruitige en kruidige wijn. Drinkplezier à volonté ...
Erèbe'13: Gelijke delen Cabernet franc en Côt. Wijn zonder toegevoegd sulfiet op het krokante fruit. Sappig en lekker.
R2L'O'13: Het magische mengsel van Pinot noir/Gamay en Pineau d'Aunis zorgt voor een zeer geslaagde blend waar elegantie en subtiel fruit de hoofdviool spelen. Lekker Lekker .



Hier dus gisteren avond de R2L'O' 2013 :

Geuren van blauwe bessen , rijpe aardbeien , iets kruidig , zeer verleidelijk .
Een fruitige aanzet met zuren die een zeer mooie balans hebben .
Zeer sappige indruk net alsof je in fris sappige aardbeien en bessen aan het bijten bent .
Complex en toch laat deze wijn zich makkelijk soldaat maken .
12,5 % alcohol .
Zeer "mondvullend" en vooral zeer veel lengte .
Schoon rijpe tannines die een integere doelstelling hanteren .
Deze wijn verder polijsten tot op het einde...



Heart

91/100

En de naam wijst op de natuurlijke elementen water en lucht?
Air de l' eau?

Lijkt me zo .
Maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen .

Tga wel binnen gelijk water en moet af en toe om lucht happen Tongue .

Big Grin thumbsup
Naam komt van het perceel Herdeleau :-)
(15-04-2017 01:40 PM)Venne schreef: [ -> ]Naam komt van het perceel Herdeleau :-)

En volgens de tekst vroeger blijkbaar l art de l' eau genoemd... geen link met de lucht dus ;-)
Bedankt Venne !

Ik moet dringend mijn eigen Posts eens beginnen lezen Smile.
graag gedaan, is een speciaal perceel, mix van vanalles maar een schoon stuk oude pinot noir stokken.
Paul is zeker goed bezig maar Michel is toch wel een Loire king en om daar dan achter te komen is nie simple.
Heb in Leuven eens met Michel aan tafel gezeten, zijn wijnen werden nog beter :-)
(16-04-2017 08:47 PM)Venne schreef: [ -> ]graag gedaan, is een speciaal perceel, mix van vanalles maar een schoon stuk oude pinot noir stokken.
Paul is zeker goed bezig maar Michel is toch wel een Loire king en om daar dan achter te komen is nie simple.
Heb in Leuven eens met Michel aan tafel gezeten, zijn wijnen werden nog beter :-)

Waw lijkt me een leuke ervaring !

zijn alle wijnen zo de moeite als deze ?
Das persoonlijk hé gert, proeven!! :-)
En Herdeleau kan heel wat jaren mee dus prober er eens eentje te laten liggen .
(17-04-2017 04:05 PM)Venne schreef: [ -> ]Das persoonlijk hé gert, proeven!! :-)
En Herdeleau kan heel wat jaren mee dus prober er eens eentje te laten liggen .

Kan er niet meer aankomen want ik had maar 1 flesje Smile .
Maar was een proefpakketje dus Wink .

Hetgeen waar ik vooral op doelde was .
Is die sappigheid en dat fruit vaak te vinden in zen wijnen .
Hey Gert,

Dat heb je bij de meeste goede natuurlijke wijnen! :-)
En niet alleen sappigheid hé

En ook bij maisons brulees

06 en 07/05 kan je gaan proeven bij Jacques.
(18-04-2017 05:15 PM)Venne schreef: [ -> ]Hey Gert,

Dat heb je bij de meeste goede natuurlijke wijnen! :-)
En niet alleen sappigheid hé

En ook bij maisons brulees

06 en 07/05 kan je gaan proeven bij Jacques.

That's why I asked Smile .

Er zijn er die heel op finesse gaan ook .
Bijna fragiele wijnen.
En daar mis ik dat sappige in .
Maar dan eerder pinot d'aunis alsook pinot Loir Wink .

Wat me minder ligt als je dan kijkt naar dit of bijvoorbeeld de pinot d'aunis van La grapperie Slurp !

Ik kan er helaas niet bij zijn volgende opendeur .
Het weekend erachter zit in Harelbeke voor opendeurdagen Wink .
100% Pineau d'Aunis,CoCo d'Aunis 2018.
Mijn favoriete druif als het op rood aankomt.

Een knap exemplaar, niet zo goedkoop maar heel lekker.

Frambozen, lichte peper toets, groots volume bij het midden palet.
Sappig fruit, precies of je bijt in een verse framboos met een schijfje aardbei on top. Zuren die zeer accuraat zijn. De kruidige toets die op het einde nog even komt opzetten.
Een wijn met body maar o zo elegant.

Het enige wat een mens wil is nog een glas.
(05-03-2020 06:59 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]100% Pineau d'Aunis,CoCo d'Aunis 2018.
Mijn favoriete druif als het op rood aankomt.

Een knap exemplaar, niet zo goedkoop maar heel lekker.

Frambozen, lichte peper toets, groots volume bij het midden palet.
Sappig fruit, precies of je bijt in een verse framboos met een schijfje aardbei on top. Zuren die zeer accuraat zijn. De kruidige toets die op het einde nog even komt opzetten.
Een wijn met body maar o zo elegant.

Het enige wat een mens wil is nog een glas.

Klinkt zeer aanlokkelijk. Pineau d'aunis, nog nooit gedronken.
Met jouw smaakprofiel kan ik je er wel enkele warm aanbevelen.
De meeste hebben wel wat meer tijd nodig.
Deze is echt uitzonderlijk vroeg zeer genietbaar.
Koppelingen