15-04-2017, 12:18 PM
Gisitueerd in de regio Touraine .
Wat info vanop de site van Troca wijnen.
Paul en Sandrine Gillet (rechts op de foto), een mooi koppel afkomstig uit Mulhouse (Haut-Rhin), hebben zich recent bekeerd tot de natuurwijnbouw. Ze deden een beetje vanalles tot dusver. Van 'cavist' in zijn geboortestreek tot restaurateur in Buenos Aires (streetfood restaurant) en nu wijnbouwer.
Paul leerde voornamelijk zijn ding bij Bruno Schueller, een talentrijk wijnbouwer uit Alsace. Een gezonde honger om zelf wijn te maken kreeg meer en meer gestalte.
Op zekere dag belande Gillet bij Michel en Béatrice Augé. Begin 2013 kwamen ze tot het akkoord om gans de snoei bij "Maison Brûlées" mee te beleven. Gaande weg werd er met de Augé's gepraat om het domein over te nemen. Tijdens de zomermaanden en aanvankelijk sneller dan verwacht was de kogel door de kerk. Michel Augé zou hun verder begeleiden tot begin februari 2014, de tijd van de belangrijke voorjaarsbeurzen. De oogst van jaargang 2013 echter, werd gevinifieerd door de nieuwe eigenaar.
De filosofie blijft intact. Biodynamische wijnbouw avant la lettre en verder in de kelder een vinificatie zonder vulgaire ingrepen. Pure wijn, weinig of geen sulfiet. Uiteraard zijn er kleine verschillen. Enkele andere cuvée's, l'Art de L'eau wordt terug Herdeleau, een monocépagewijn etc. Gillet waakt wel over 'zijn' juiste extractie. Iets minder dan Michel Augé misschien?!
De wijnen:
Silènes'13: Sauvignon blanc van 25 jaar oude wijnstokken. Elevage gedurende 13 maanden in fouders en barrique. De wijn is loepzuiver, rechtlijnig. Het is een zeer natuurlijke stijl.
Uccello en Les Maisons Bullées: Pétillant naturel, dus één enkele gisting met CO2 tot gevolg. Fijne pareling, bijzonder fruitig en complex.
Le Dernier Né'13: Assemblage van Pineau d'Aunis en Gamay. Bijzonder fruitige en kruidige wijn. Drinkplezier à volonté ...
Erèbe'13: Gelijke delen Cabernet franc en Côt. Wijn zonder toegevoegd sulfiet op het krokante fruit. Sappig en lekker.
R2L'O'13: Het magische mengsel van Pinot noir/Gamay en Pineau d'Aunis zorgt voor een zeer geslaagde blend waar elegantie en subtiel fruit de hoofdviool spelen. Lekker Lekker .
Hier dus gisteren avond de R2L'O' 2013 :
Geuren van blauwe bessen , rijpe aardbeien , iets kruidig , zeer verleidelijk .
Een fruitige aanzet met zuren die een zeer mooie balans hebben .
Zeer sappige indruk net alsof je in fris sappige aardbeien en bessen aan het bijten bent .
Complex en toch laat deze wijn zich makkelijk soldaat maken .
12,5 % alcohol .
Zeer "mondvullend" en vooral veel lengte .
Schoon rijpe tannines die een integere doelstelling hanteren .
Deze wijn verder polijsten tot op het einde...
91/100
Wat info vanop de site van Troca wijnen.
Paul en Sandrine Gillet (rechts op de foto), een mooi koppel afkomstig uit Mulhouse (Haut-Rhin), hebben zich recent bekeerd tot de natuurwijnbouw. Ze deden een beetje vanalles tot dusver. Van 'cavist' in zijn geboortestreek tot restaurateur in Buenos Aires (streetfood restaurant) en nu wijnbouwer.
Paul leerde voornamelijk zijn ding bij Bruno Schueller, een talentrijk wijnbouwer uit Alsace. Een gezonde honger om zelf wijn te maken kreeg meer en meer gestalte.
Op zekere dag belande Gillet bij Michel en Béatrice Augé. Begin 2013 kwamen ze tot het akkoord om gans de snoei bij "Maison Brûlées" mee te beleven. Gaande weg werd er met de Augé's gepraat om het domein over te nemen. Tijdens de zomermaanden en aanvankelijk sneller dan verwacht was de kogel door de kerk. Michel Augé zou hun verder begeleiden tot begin februari 2014, de tijd van de belangrijke voorjaarsbeurzen. De oogst van jaargang 2013 echter, werd gevinifieerd door de nieuwe eigenaar.
De filosofie blijft intact. Biodynamische wijnbouw avant la lettre en verder in de kelder een vinificatie zonder vulgaire ingrepen. Pure wijn, weinig of geen sulfiet. Uiteraard zijn er kleine verschillen. Enkele andere cuvée's, l'Art de L'eau wordt terug Herdeleau, een monocépagewijn etc. Gillet waakt wel over 'zijn' juiste extractie. Iets minder dan Michel Augé misschien?!
De wijnen:
Silènes'13: Sauvignon blanc van 25 jaar oude wijnstokken. Elevage gedurende 13 maanden in fouders en barrique. De wijn is loepzuiver, rechtlijnig. Het is een zeer natuurlijke stijl.
Uccello en Les Maisons Bullées: Pétillant naturel, dus één enkele gisting met CO2 tot gevolg. Fijne pareling, bijzonder fruitig en complex.
Le Dernier Né'13: Assemblage van Pineau d'Aunis en Gamay. Bijzonder fruitige en kruidige wijn. Drinkplezier à volonté ...
Erèbe'13: Gelijke delen Cabernet franc en Côt. Wijn zonder toegevoegd sulfiet op het krokante fruit. Sappig en lekker.
R2L'O'13: Het magische mengsel van Pinot noir/Gamay en Pineau d'Aunis zorgt voor een zeer geslaagde blend waar elegantie en subtiel fruit de hoofdviool spelen. Lekker Lekker .
Hier dus gisteren avond de R2L'O' 2013 :
Geuren van blauwe bessen , rijpe aardbeien , iets kruidig , zeer verleidelijk .
Een fruitige aanzet met zuren die een zeer mooie balans hebben .
Zeer sappige indruk net alsof je in fris sappige aardbeien en bessen aan het bijten bent .
Complex en toch laat deze wijn zich makkelijk soldaat maken .
12,5 % alcohol .
Zeer "mondvullend" en vooral veel lengte .
Schoon rijpe tannines die een integere doelstelling hanteren .
Deze wijn verder polijsten tot op het einde...
91/100