wijnliefhebbers

Volledige versie: Reis Bordeaux - September 2017
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4
veel wordt er blijkbaar niet aangeboden om te proeven...
hopelijk volgen er nog gulle schenkers
enjoy the trip!
Dag drie .... vroeg uit de veren om de rocade trotseren en richting St. Julien te trekken.

Chateau Léoville Poyferré - 13/09/2017

Hier gekozen voor de optie "visite + dégustation éclairée", een bezoek gevolgd door een tasting van drie wijnen ( gebundeld met exclusieve chocolade ).
Alles netjes gebundeld in anderhalf uur - gezien onze achtergrond kregen we hier de meer technische versie - zeer interessant, maar het ging allemaal wat snel.

[attachment=2822] [attachment=2823] [attachment=2824] [attachment=2825] [attachment=2826]
Jammer genoeg weinig foto's v/h interieur ( slechte belichting versus simpele camera ).
Ook was men volop bezig met de voorbereiding v/d oogst waardoor het wat een boeltje was.
Pluspunt is dat we toch eens de binnenkant van een sorteermachine / "destemmer" konden zien ( #onderhoud ).

[attachment=2827] [attachment=2828] [attachment=2829] [attachment=2830] [attachment=2831]
Daarna trokken we richting tasting room, waar alles reeds netjes voor onze neus stond.
Ditmaal dus drie flessen wijn ( 2005 / 2012 / vatstaal 2016 ) voor onze neus, gepaard met donkere / pure chocolade.
Interessant om het eens naast elkaar te kunnen proeven, maar ik zag er de meerwaarde niet echt van in.

Stipt anderhalf uur later stonden we in de "giftshop" .... prijzen aankoop wijn belachelijk hoog, dus enkel wat glazen & een paraplu ( idd ) gekocht.

Kostprijs bezoek & degustatie = 30 Euro
Degustatie ter plaatse = Léoville Poyferré 2005 / 2012 / 2016

[attachment=2832] [attachment=2833] [attachment=2834]
30 euro is toch behoorlijk duur vind ik.
En waarom men die chocolade aanbiedt bij de wijnen begrijp ik ook al helemaal niet. Hoewel ik chocolalover (oeps dat klinkt raar ;-) ) ben zou ik er gewoon niet van eten, om mijn wijn niet te beïnvloeden.
En dan schenken ze de 2005? Was die al enigszins op dronk, Mathijs?
(20-09-2017 11:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]30 euro is toch behoorlijk duur vind ik.
En waarom men die chocolade aanbiedt bij de wijnen begrijp ik ook al helemaal niet. Hoewel ik chocolalover (oeps dat klinkt raar ;-) ) ben zou ik er gewoon niet van eten, om mijn wijn niet te beïnvloeden.
En dan schenken ze de 2005? Was die al enigszins op dronk, Mathijs?
De bedoeling van die chocolade zou moeten zijn dat hij je tong vrijmaakt voor nieuwe smaken. Al is het dan wel vreemd dat ze voor verschillende chocolades kiezen. Huh
(21-09-2017 12:05 AM)Viscoso schreef: [ -> ]
(20-09-2017 11:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]30 euro is toch behoorlijk duur vind ik.
En waarom men die chocolade aanbiedt bij de wijnen begrijp ik ook al helemaal niet. Hoewel ik chocolalover (oeps dat klinkt raar ;-) ) ben zou ik er gewoon niet van eten, om mijn wijn niet te beïnvloeden.
En dan schenken ze de 2005? Was die al enigszins op dronk, Mathijs?
De bedoeling van die chocolade zou moeten zijn dat hij je tong vrijmaakt voor nieuwe smaken. Al is het dan wel vreemd dat ze voor verschillende chocolades kiezen. Huh

Ik ben van opleiding patissier / chocolatier en begrijp wel waarom ze chocolade laten proeven alleen zou ik dit dan laten proeven bij tannine arme wijnen om zo geen symphonie van zuren te creëeren. Hoe hoger het cacao gehalte hoe groter de 'film' van chocolade in je mond
(21-09-2017 09:58 AM)Pietn schreef: [ -> ]
(21-09-2017 12:05 AM)Viscoso schreef: [ -> ]
(20-09-2017 11:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]30 euro is toch behoorlijk duur vind ik.
En waarom men die chocolade aanbiedt bij de wijnen begrijp ik ook al helemaal niet. Hoewel ik chocolalover (oeps dat klinkt raar ;-) ) ben zou ik er gewoon niet van eten, om mijn wijn niet te beïnvloeden.
En dan schenken ze de 2005? Was die al enigszins op dronk, Mathijs?
De bedoeling van die chocolade zou moeten zijn dat hij je tong vrijmaakt voor nieuwe smaken. Al is het dan wel vreemd dat ze voor verschillende chocolades kiezen. Huh

Ik ben van opleiding patissier / chocolatier en begrijp wel waarom ze chocolade laten proeven alleen zou ik dit dan laten proeven bij tannine arme wijnen om zo geen symphonie van zuren te creëeren. Hoe hoger het cacao gehalte hoe groter de 'film' van chocolade in je mond

Voila, zeer juist volgens mij. Bij chocolade kan je perfect een Porto of Banyuls drinken maar toch geen Leoville Poyferre 2005...
Derde dag - namiddag. Tussenin een heerlijke hap in La Salamandre ( Pauillac ), zoals het de jaarlijkse traditie betaamt Big Grin.

Pichon Longueville Comtesse de Lalande - 13/09/2017

Ik had de vorige drie jaren al contact gehad met Astrid, verantwoordelijke voor o.a. PR en blijkbaar nog zoveel meer.
Ieder jaar kwam het ofwel onze of hun planning niet echt uit ... daarom zeer tevreden dat wel dit jaar alsnog konden komen.
Eens ter plaatse bleek de oogst volop bezig te zijn en kregen we te horen dat ons bezoek tijdens deze periode hoogst uitzonderlijk was.
Nu ... ze voelde zich blijkbaar te schuldig om ons een vierde aanvraag tot bezoek te weigeren .... prachtvrouw, die Astrid Heart.

Eerst de obligatoire beelden van de omgeving ...

[attachment=2836] [attachment=2837] [attachment=2838]
Zoals vermeld waren ze volop bezig met oogsten en kregen we hier eigenlijk ( en eindelijk ! ) de praktijk bij de theorie.
We overliepen alle delen .... van de pluk in de wijngaard, tot de sorteertafel, tot het droppen van de gekneusde druiven in de cuves.
Interessant, want we konden alles van dichtbij zien, mochten over en onder vanalles en nog wat kruipen ... zalig.
Om dan nog maar te zwijgen van die heerlijke geuren die overal rondom ons hingen .... geweldig.

[attachment=2839] [attachment=2840] [attachment=2841] [attachment=2842] [attachment=2843]
Ook hier konden bovenop de cuves rondwandelen ( conform Mouton & Palmer ). Alles netjes strak en modern, met heerlijk panorama.
De barrel rooms ( slechts één bezocht, de andere was nog leeg ), niet de meest geweldige architectuur, maar toch indrukwekkend.

[attachment=2845] [attachment=2846] [attachment=2847] [attachment=2848] [attachment=2849]
We mochten ook getuige zijn van de "soutirage" of "racking". De meester die bij kaarslicht deze delicate taak zat uit te voeren.
Zelf konden we het verschil niet echt duidelijk zien, maar ik vermoed dat de man in kwestie wel wist waar ie mee bezig was.

[attachment=2850]
Na even op te frissen ( veel km gewandeld die dag ), konden we overgaan tot het proeven.
We werden geleid naar een mooie tasting room, met geweldig zicht op de buren .... Latour.
U kan duidelijk zien dat het buiten op onweer stond, maar binnenin scheen alvast de zon, want ....

Voor onze neus stonden al drie wijnen klaar .... Comtesse 2016 ( vatstaal ), Reserve Comtesse ( vatstaal ) en Comtesse 2005.
Altijd leuk om een wijn in wording te proeven, doch voor een amateur als mezelf moeilijk in te schatten wat het potentieel is.
Er was wel al een duidelijk verschil tussen het eerste en tweede label. Daar waar het eerste label meer finesse had, toonde het tweede label meer fruit.
Klap op de vuurpijl was een Comtesse 2005 - heerlijke wijn, nu al netjes op dronk leek het me. Spuwen werd steeds moeilijker, tot het niet meer lukte ...

We kregen nog een 2016 paspoort mee, de scans kan u hieronder vinden ....

Kostprijs bezoek & degustatie = gratis
Degustatie ter plaatse = Comtesse de Lalande 2005 / 2016 + Reserve de la Comtesse 2016

[attachment=2855] [attachment=2851] [attachment=2852] [attachment=2853] [attachment=2854]
Dag vier .... nog maar eens vroeg uit de veren .... opnieuw half uur stil staan op de rocade.
We zouden dus te laat komen. Snel even bellen, maar geen probleem, we waren niet de enige met file.
Te laat, maar op tijd om aan te sluiten bij een internationale groep ... Frankrijk, België, Noorwegen en Rusland.

Domaine de Chevalier - 14/09/2017

Een persoonlijke favoriet van MrCoone, dus daarom mocht deze niet op deze trip ontbreken.
We werden eerst ontvangen door de zoon des huizes, die ons een ruime uitleg over geschiedenis, terroir en vinificatie gaf.
Daarna kwam ook de eigenaar, Dhr. Olivier Bernard, langs om ons persoonlijk te begroeten ... zeer persoonlijke aanpak !

Ook hier waren ze al begonnen met oogsten van rood, dus ook hier konden we van dichtbij volgen.
Kleinere oppervlakte, dus enorm hectisch - gooi dan nog een groep losgeslagen Noren erdoor heen en daarom weinig goeie foto's kunnen nemen.

[attachment=2856] [attachment=2857] [attachment=2858] [attachment=2859] [attachment=2860]
Hier wordt gebruik gemaakt van zowel inox, hout en beton ( gelaagd met epoxy ).

[attachment=2861] [attachment=2862] [attachment=2863] [attachment=2864] [attachment=2878]
Hier rust hun rode wijn ....

[attachment=2865] [attachment=2866] [attachment=2867] [attachment=2868]
Hier rust hun witte wijn - ook hier zijn ze van mening dan hun witte wijn de beste van Pessac is.
Nu ja, dat zeiden ze ook op Haut Brion en Pape Clement ... al zit Chevalier stukken beter qua prijszetting.

[attachment=2870] [attachment=2871] [attachment=2872]
Na de rondleiding kregen we Domaine de Chevalier 2011 ( wit ) en Domaine de Chevalier 2005 ( rood ) in het glas.
Twee mooie wijnen, al zat er weinig spanning op de witte 2011 - de rode 2005 kon mij alvast beter bekoren.

Kostprijs bezoek & degustatie = gratis
Degustatie ter plaatse = Domaine de Chevalier 2011 ( wit ) / 2005 ( rood ).

[attachment=2873] [attachment=2874] [attachment=2875] [attachment=2876] [attachment=2877]
Het valt op dat men de 2005 begint te schenken...komt die dan toch op dronk...
(21-09-2017 06:43 PM)vinejo schreef: [ -> ]Het valt op dat men de 2005 begint te schenken...komt die dan toch op dronk...
Ik was hier nu krek hetzelfde aan het denken...Smile
Heren,

Om even kort op wat zaken te antwoorden ...

Citaat:Trois Mille ... waarom maken ze die cuvée niet meer?

Goeie vraag .... ter plaatse eigenlijk niet gevraagd. Ik vermoed gewoon te arbeidsintensief ( of proefproject in absolute topjaren ? )

Citaat:veel wordt er blijkbaar niet aangeboden om te proeven... hopelijk volgen er nog gulle schenkers

De meeste bezoeken zijn privé ( in ons geval twee personen ). Om dan veel flessen open te trekken ?
Ook was het gros volledig gratis, en wat we kregen was mooi top - dus weinig reden tot klagen.

Nu - op vraag van ander forumlid zijn we vrijdag nog gestopt in Pomerol bij Gombaude-Guillot.
De eigenares daar was meer dan gul en wou van alles en nog wat openen, zelfs ongevraagd.
Nu wilden we echter enkel de 2015 proeven, maar ook de 2006 / 2008 kwamen op tafel.
Gevolg .... half uurtje later .... 800 Euro armer en 15 flessen rijker Tongue

Citaat:Léoville Poyferré ... 30 euro is toch behoorlijk duur vind ik. En dan schenken ze de 2005? Was die al enigszins op dronk, Mathijs?

Jo ... eigenlijk was ik hier ontgoocheld om voor deze ervaring 30 Euro neer te tellen.
Duidelijk puur geldgewin, maar we hebben alvast een rondleiding, drank en eten gehad Rolleyes.
Aangaande de 2005, kwam uit een 37.5 cl fles die al open was .... dus ja, was goed op dronk.

Citaat:Het valt op dat men de 2005 begint te schenken...komt die dan toch op dronk...

Aangaande de Comtesse 05 & Chevalier 05 .... beide wijnen waren al goed te genieten ( al kon de Chevalier meer O2 gebruiken )

Mathijs
(21-09-2017 12:10 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]prachtvrouw, die Astrid Heart.

we konden alles van dichtbij zien, mochten over en onder vanalles en nog wat kruipen ... zalig

Moet leuk geweest zijn
(22-09-2017 08:07 AM)Bert schreef: [ -> ]
(21-09-2017 12:10 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]prachtvrouw, die Astrid Heart.

we konden alles van dichtbij zien, mochten over en onder vanalles en nog wat kruipen ... zalig

Moet leuk geweest zijn

Zover had ik dit nog niet bekeken Bert. Rolleyes
(22-09-2017 08:07 AM)Bert schreef: [ -> ]
(21-09-2017 12:10 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]prachtvrouw, die Astrid Heart.

we konden alles van dichtbij zien, mochten over en onder vanalles en nog wat kruipen ... zalig

Moet leuk geweest zijn

woeha
(22-09-2017 02:30 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(22-09-2017 08:07 AM)Bert schreef: [ -> ]
(21-09-2017 12:10 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]prachtvrouw, die Astrid Heart.

we konden alles van dichtbij zien, mochten over en onder vanalles en nog wat kruipen ... zalig

Moet leuk geweest zijn

woeha

Wine Porn, nice applausapplausapplaus
(22-09-2017 08:07 AM)Bert schreef: [ -> ]
(21-09-2017 12:10 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]prachtvrouw, die Astrid Heart.

we konden alles van dichtbij zien, mochten over en onder vanalles en nog wat kruipen ... zalig

Moet leuk geweest zijn
Hahaha, zaligBig Grin
(21-09-2017 08:52 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Heren,

Om even kort op wat zaken te antwoorden ...

Citaat:Trois Mille ... waarom maken ze die cuvée niet meer?

Goeie vraag .... ter plaatse eigenlijk niet gevraagd. Ik vermoed gewoon te arbeidsintensief ( of proefproject in absolute topjaren ? )

Citaat:veel wordt er blijkbaar niet aangeboden om te proeven... hopelijk volgen er nog gulle schenkers

De meeste bezoeken zijn privé ( in ons geval twee personen ). Om dan veel flessen open te trekken ?
Ook was het gros volledig gratis, en wat we kregen was mooi top - dus weinig reden tot klagen.

Nu - op vraag van ander forumlid zijn we vrijdag nog gestopt in Pomerol bij Gombaude-Guillot.
De eigenares daar was meer dan gul en wou van alles en nog wat openen, zelfs ongevraagd.
Nu wilden we echter enkel de 2015 proeven, maar ook de 2006 / 2008 kwamen op tafel.
Gevolg .... half uurtje later .... 800 Euro armer en 15 flessen rijker Tongue

Citaat:Léoville Poyferré ... 30 euro is toch behoorlijk duur vind ik. En dan schenken ze de 2005? Was die al enigszins op dronk, Mathijs?

Jo ... eigenlijk was ik hier ontgoocheld om voor deze ervaring 30 Euro neer te tellen.
Duidelijk puur geldgewin, maar we hebben alvast een rondleiding, drank en eten gehad Rolleyes.
Aangaande de 2005, kwam uit een 37.5 cl fles die al open was .... dus ja, was goed op dronk.

Citaat:Het valt op dat men de 2005 begint te schenken...komt die dan toch op dronk...

Aangaande de Comtesse 05 & Chevalier 05 .... beide wijnen waren al goed te genieten ( al kon de Chevalier meer O2 gebruiken )

Mathijs

Mooi mooi mooi, je hebt wel de juiste moment gekozen ... heel wat bedrijvigheid op het moment!

Grtz
Dag vier namiddag .... na de jaarlijkse traditionele stop bij dezelfde La Boucherie, opnieuw richting stad ...

Chateau Pape Clement - 14/09/2017

Ik had ons ingeschreven voor de " Wine Tasters Tour " ... twee uur .... inclusief het proeven van ACHT Magrez wijnen.
Nu ja, ik had blijkbaar niet echt alles goed doorlezen, want we begonnen met het "zware werk" .... het proeven.
Het eerste deel bleek een soort "masterclass" te zijn om - in korte lijnen althans - bepaalde zaken in wijn te herkennen.
Duidelijk waren MrCoone en mezelf daar - zelfs met onze geringe kennis - met een betere achtergrond ... ja, er werden zelfs TN's genomen Blush.

Nu, dat deel komt later, eerst wat foto's van de omgeving .... Pape Clement ligt echt middenin stadsgedeelte, doch het geeft een stille & rustige indruk.
Rondom het ganse domein ligt eigenlijk een prachtige tuin / park - dat was blijkbaar vrij toegankelijk en gezien het mooie weer, leuk om toch even te bezoeken.

[attachment=2883] [attachment=2884] [attachment=2885] [attachment=2886] [attachment=2887]
Wat foto's van één van de chais ... leuk instrument te bezien, de stok waarmee de "pigeage" wordt gedaan ( 2e foto, staaf a/d linkerkant ).
Verder ook flink wat leuke details qua houtsnijwerk - natuurlijk allemaal christelijk geïnspireerd, maar dat kon ons maar weinig schelen.

[attachment=2890] [attachment=2891]
Wat snapshots van de indrukwekkende "vat room" ... hier bleven we even plakken, mooi ingericht ... een ietwat "heilige kamer".

[attachment=2892] [attachment=2893] [attachment=2894]
Ook een korte trip doorheen de kelders v/h kasteel, wat uitkwam op een bibliotheek met oudere jaargangen en grotere formaten.
Sommige oudere jaargangen zijn vermoedelijk niet meer te drinken, niettemin het is steeds een poging waard cheers.

[attachment=2895] [attachment=2896] [attachment=2897] [attachment=2898] [attachment=2899]
Nu, om nog even terug te komen op het eerste deel van het bezoek - het proeven en de summiere "begeleiding" daarbij.
Voor ons stonden acht lege glazen, een boekje en potlood. We kregen 1x rosé + 3x wit + 3x rood + 1x Sauternes in het glas.
De uitleg die we erbij kregen, zowel mondeling als schriftelijk, was leuk - maar gezien onze achtergrond niet echt noodzakelijk.
Nu zaten we wel in een groep met grotendeels leken, dus concentreerden we ons maar op het nemen van echte notities.

We kregen deze wijnen in onderstaande volgorde ...

1. Bleu de Mer 2016 ( rosé )
2. Chateau Pérenne 2015 ( wit )
3. Chateau Fombrauge 2013 ( wit )
4. Chateau La Tour Carnet 2013 ( wit )
5. Chateau du Parc 2016 ( rood )
6. Chateau Les Grands Chênes 2012 ( rood )
7. Chateau Pape Clement 2007 ( rood )
8. Chateau Latrezotte 2012 ( Sauternes )

Na het bezoek nog even passeren in de giftshop, waar bijna alles te koop was ( jammer genoeg geen t-shirt met de kop van Magrez erop Big Grin ).
Qua prijzen viel het eigenlijk allemaal goed mee, maar ik beperkte me tot 1x rode Pape Clement 2014 & 2x gegraveerde glazen.

Kostprijs bezoek & degustatie = 49 Euro (*)
Degustatie ter plaatse = zie bovenstaande lijst

(*) De prijs toch even nuanceren .... de twee uurtjes werden al snel 2.5 uur. Dit met privé gids / begeleiding en in besloten groep.
Het klinkt duur, maar hier had ik toch zeker het idee dat ik echt wel waar voor mijn geld had gezien .... een zeer leuke namiddag.
Echt heel veel Pape Clement, laat staan andere Magrez wijnen, heb ik nu wel niet .... maar misschien krijg ik de smaak te pakken.

[attachment=2900]
(20-09-2017 11:51 AM)Olivier schreef: [ -> ]Mooie foto's. Merci Mathijs!

Waarom maken ze die cuvée niet meer?

Deze specifieke wijn wordt gemaakt door Michel Rolland.
Ik vermoed dat het niet goedkoop zal zijn om deze in te schakelen en dat ze daarom niet elk (top)jaar een topcuvee maken.
(22-09-2017 08:07 AM)Bert schreef: [ -> ]
(21-09-2017 12:10 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]prachtvrouw, die Astrid Heart.

we konden alles van dichtbij zien, mochten over en onder vanalles en nog wat kruipen ... zalig

Moet leuk geweest zijn

foto's volgen later Tongue
Vrijdagochtend .... laatste dag & dus ook ons laatste ( geplande ) bezoek.
Waarom niet afsluiten in het chateau met vermoedelijk het beste zicht op St. Emilion ... Heart

Chateau Pavie Macquin - 15/09/2017

Na een steile en krappe rit naar boven werden we begroet door Nicholas Thienpont, de eigenaar.
Alvast een warm welkom, we mochten op het boventerras wachten, zoon Cyrille zou straks komen.
Hieronder alvast wat impressies van het impressionante panorama dat we er op de heuveltop vonden.

[attachment=2902] [attachment=2901] [attachment=2903] [attachment=2904]
En nog wat meer vergezichten ....

[attachment=2905] [attachment=2906] [attachment=2907] [attachment=2908] [attachment=2909]
Wat daarna volgde hadden wij nog bij geen enkel bezoek gehad ... een wandeling van een klein uur doorheen de wijngaard.
Hier was duidelijk een man aan het werk met meer dan passie alleen voor de streek, zijn wijngaard en de wijnen die ze maken.
Hij nam de tijd om ons de verschillen tussen Merlot, Cab. Franc, etc met voorbeelden uit te leggen. Zie de tros, proef de druif, voel het blad, etc.
Bovenop op de grens - eindelijk eens wat schaduw onder twee prachtige bomen - een zicht op hun illustere buren ... Pavie, Ausone, Troplong Mondot, etc.
En ondertussen bleef hij maar praten over ondergrond, snoeien, rooien en herplanten, ...

[attachment=2910] [attachment=2911] [attachment=2912]
Helaas mochten we de technische ruimtes niet bezoeken, die werden in gereedheid gebracht voor de oogst.
Maar dat zou goed gemaakt worden ... we waren eerst iets te snel om richting hun befaamde "tasting room" te gaan.
Want we mochten nog even mee in de private kelder v/h domein ... Cyrille zou wat uitzoeken om te proeven.
De eerste bleek een Pavie Macquin 2013 ( 0.375 cl ), daar we deze jaargang zelf in onze kelder hadden, maar nog niet hadden geproefd.
De tweede fles duurde langer om te vinden, hij wou ons een mooie jaargang zoeken die ook al netjes op dronk was .... resultaat Pavie Macquin 2000 ( 0.375 cl ).

Daar zaten we dan .... met z'n tweetjes in de fabuleuze "tasting room" .... heerlijk zicht op alles om je heen ... twee mooie wijnen voor je neus.
We hadden het als afsluiter niet beter kunnen plannen .... een geweldig einde van opnieuw een zeer mooie reis in & rond regio Bordeaux.
En net zoals bij aankomst, kwam ook vader Thienpont ons bedanken voor het bezoek en afscheid nemen ... zeer persoonlijk, daar op het plateau Heart

Kostprijs bezoek & degustatie = gratis
Degustatie ter plaatse = Pavie Macquin 2000 / 2013

[attachment=2913] [attachment=2914] [attachment=2915]
Zo ... dat was dan het overzicht v/d reis van dit jaar ... volgend jaar vermoedelijk andere regio / andere bestemming.

Nu voor de liefhebbers nog wat nuttige adressen ...

Verblijf

B&B Chateau La France ( te vinden via booking.com ) - hartelijk ontvangen worden door Wim & Maaike thank you.

Restaurantjes / brasseries / etc

Le Bar du Boucher ( Bordeaux ) - geen tricandilles bestellen Big Grin. Verder mooie selectie vlees, te kiezen uit de koeling !
L'Huitrier Pie ( St. Emilion ) - iets prijziger, maar zeker een aanrader !!! Tip is reserveren of zonder reservatie er zeker om 19h00 al zijn !
L'Atmosphere ( St-Germain-du-Puch ) - suggestie "Parmentier de Canard". Er werken uitsluitend mooie jongedames !
Les Délices du Roy ( St. Emilion ) - neem er zeker & vast de "Hamburger de Canard". Zelden zo iets lekkers met eend gegeten !
La Salamadre ( Pauillac ) - zeker om 12h00 aan tafel zitten, anders volzet - leuke dagschotels, maar hun vers bereide hamburger is er top !
La Boucherie ( Langon ) - type steakhouse, maar geweldig personeel - wij rijden er telkens speciaal naar heen om er te lunchen !!!

Alvast bedankt voor uw inzet qua leeswerk thank you

Mathijs
(23-09-2017 07:08 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]........
Alvast bedankt voor uw inzet qua leeswerk thank you

Mathijs

Jij Mathijs bent bedankt voor dit alles omvattend verslag.
thank you
Prachtig verslag van een wederom prachtige vakantie, doet me met heimwee denken aan men laatste vakantie in 2014 ginds. Ik ga er dringend nog eens werk moeten van maken om mijn favoriete wijnplek te bezoeken! Maar eerst in de herfstvakantie naar de Champagne! Slurp
(21-09-2017 12:10 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ].... prachtvrouw, die Astrid Heart.

Al die vunzige woordspelingen ten opzichte een dame als Astrid .... foei heren shoot. Ze was een heilige ons te ontvangen tijdens de oogst ang-el !

Buiten de gastvrouw van Gombaude-Guillot en de Slavische schone die rechtover mij zat op Pape Clement is mijn hartje dit jaar niet sneller gaan slaan nono.

[attachment=2918]

Mathijs
Mooi verslag en schitterende foto' s, Mathijs, bedankt!!
Idd, bedankt Mathijs, en Mr Coone voor de insteek hier en daar!

Altijd heel leuk lezen, het zorgt ervoor dat mensen zoals ik -die er nog nooit waren- er toch een beetje bij zijn, waarvoor dank!
De tip, logeeradressen zijn eveneens leuk om te weten naar de toekomst toe![/i]
Inderdaad. Mathijs heeft er opnieuw zijn werk van gemaakt om dit alles hier te posten en er een mooi verslagje van te schrijven.
Top, kerel! thumbsup
Over pigeage, er staat een mooi filmpje op de facebook pagina van Jérôme Galeyrand:
https://www.facebook.com/domaine.galeyrand?fref=ufi
(24-09-2017 12:03 PM)wvd schreef: [ -> ]Over pigeage, er staat een mooi filmpje op de facebook pagina van Jérôme Galeyrand:
https://www.facebook.com/domaine.galeyrand?fref=ufi

Ik vind het precies niet, Werner...? Mss moet je vriend zijn om het te zien?
Top leesvoer.... thanx applaus
Pagina's: 1 2 3 4
Koppelingen