18-04-2017, 07:02 PM
Frédéric Sigonneau bezit 8 ha wijngaarden te Cravant les Coteaux, gemeente van illustere collega s zoals Alliet en Baudry.
Sigonneau werkt zo natuurlijk mogelijk maar gebruikt wel kopersulfaat en (gelukkig ook) zwavel.
We bezochten deze jonge rock' n roll wijnmaker in 2016.
We kregen een hele mooie degustatie en een overload uitleg die niet erg makkelijk te verstaan was wegens het hoge spreektempo in combinatie met iets wat wellicht niet echt grammaticaal correct Frans was.
Het was voor ons ook de eerste keer dat een wijnbouwer tijdens een degustatie een sigaretje opstak (als het al geen jointje was).
Nu, onder invloed of niet, de sympathieke Fred maakt alvast heel mooie, zuivere wijnen.
Zo ook de Les 5 Elements 2014 die ik net opende.
2014 in de Loire begint me meer en meer te bevallen, en ook deze cuvee toonde dat deze jaargang voor rood bijzonder geslaagd is.
De wijn is mooi paarsrood van kleur, niet heel intens. Even walsen met mijn spiksplinternieuw zaltoglas (wat een glas! - cadeautje van mijn kindjes ) en het aroma stuift eruit. Vooral rood (maar ook zwart) fruit, frambozen, jeneverbes, braambes. Specerijen, nootmuskaat, kruidnagel, peper en ja, ook wat gestoofde paprika. Een heel aangename, behoorlijk complexe neus. Een slok van deze wijn maakt je ogenblikkelijk happy, het fruitige komt sappig tevoorschijn in de mond, de wijn heeft een rijpe, open materie. Zachte bitterzuurtjes geven dit elegante geheel pit.
Als hij goed gemaakt is kan cabernet franc toch zó heerlijk zijn..!
89
Sigonneau werkt zo natuurlijk mogelijk maar gebruikt wel kopersulfaat en (gelukkig ook) zwavel.
We bezochten deze jonge rock' n roll wijnmaker in 2016.
We kregen een hele mooie degustatie en een overload uitleg die niet erg makkelijk te verstaan was wegens het hoge spreektempo in combinatie met iets wat wellicht niet echt grammaticaal correct Frans was.
Het was voor ons ook de eerste keer dat een wijnbouwer tijdens een degustatie een sigaretje opstak (als het al geen jointje was).
Nu, onder invloed of niet, de sympathieke Fred maakt alvast heel mooie, zuivere wijnen.
Zo ook de Les 5 Elements 2014 die ik net opende.
2014 in de Loire begint me meer en meer te bevallen, en ook deze cuvee toonde dat deze jaargang voor rood bijzonder geslaagd is.
De wijn is mooi paarsrood van kleur, niet heel intens. Even walsen met mijn spiksplinternieuw zaltoglas (wat een glas! - cadeautje van mijn kindjes ) en het aroma stuift eruit. Vooral rood (maar ook zwart) fruit, frambozen, jeneverbes, braambes. Specerijen, nootmuskaat, kruidnagel, peper en ja, ook wat gestoofde paprika. Een heel aangename, behoorlijk complexe neus. Een slok van deze wijn maakt je ogenblikkelijk happy, het fruitige komt sappig tevoorschijn in de mond, de wijn heeft een rijpe, open materie. Zachte bitterzuurtjes geven dit elegante geheel pit.
Als hij goed gemaakt is kan cabernet franc toch zó heerlijk zijn..!
89