19-04-2017, 08:59 AM
Sauvignon 2015
Op de website van Thienpont waar ik de wijn kocht, staat:
De wijnen van Ampelidae en Marigny-Neuf, die Frédéric Brochet in 1995 creëerde, worden gemaakt in Lavauguyot, een landhuis uit de 14e eeuw nabij Poitiers. Frédéric Brochet komt uit een familie met een lange wijnbouwtraditie, maar zijn methodes en filosofie zijn zeer modern. Deze Master in biochemie en Doctor aan de Universiteit van Bordeaux heeft een uitzonderlijke serie van 13 wijnen in drie kleuren uitgewerkt. Onder andere de wijnen van Marigny-Neuf, gemaakt met de druiven uit de jonge wijngaarden, hebben een uitzonderlijke verhouding prijs/kwaliteit.
Deze wijnflessen zijn voorzien van een schroefdop om het probleem van flessen met kurksmaak te vermijden. Ongeveer 5 % van de wijnen met kurk worden aangetast. Dankzij hoge technologie en hygiëne garandeert de schroefdop de zuiverheid van het fruit, de fles is eenvoudig te openen zonder accessoires en kan zeer gemakkelijk opnieuw worden afgesloten zonder lekken en kan zelfs nog 10 dagen in de koelkast worden bewaard.
De wijn: Heel erg mooie maar typische sauvignon neus. Als ik iemand zou moeten aanleren hoe een sauvignon blanc ruikt, duw ik deze onder zijn/haar neus. Citrus, stuiver, mineralig, strak, grassig,... In de mond vettiger dan wat ik van een sauvignon verwacht, waarschijnlijk door het wijnjaar. Maar toch voldoende zuren om deze wijn te dragen. Mooie frisse afdronk ook. Complexloze doch zeer aangename wijn. Na opwarmen komen ook rijpere toetsen aan de oppervlakte zoals mango. Snel terug in de frigo dus
Op het etiket prijken meerdere bio-labels, waarvan zelfs één 'vegan' of veganistisch. Hoe ik dit moet linken aan wijn is me ook vreemd...
Op de website van Thienpont waar ik de wijn kocht, staat:
De wijnen van Ampelidae en Marigny-Neuf, die Frédéric Brochet in 1995 creëerde, worden gemaakt in Lavauguyot, een landhuis uit de 14e eeuw nabij Poitiers. Frédéric Brochet komt uit een familie met een lange wijnbouwtraditie, maar zijn methodes en filosofie zijn zeer modern. Deze Master in biochemie en Doctor aan de Universiteit van Bordeaux heeft een uitzonderlijke serie van 13 wijnen in drie kleuren uitgewerkt. Onder andere de wijnen van Marigny-Neuf, gemaakt met de druiven uit de jonge wijngaarden, hebben een uitzonderlijke verhouding prijs/kwaliteit.
Deze wijnflessen zijn voorzien van een schroefdop om het probleem van flessen met kurksmaak te vermijden. Ongeveer 5 % van de wijnen met kurk worden aangetast. Dankzij hoge technologie en hygiëne garandeert de schroefdop de zuiverheid van het fruit, de fles is eenvoudig te openen zonder accessoires en kan zeer gemakkelijk opnieuw worden afgesloten zonder lekken en kan zelfs nog 10 dagen in de koelkast worden bewaard.
De wijn: Heel erg mooie maar typische sauvignon neus. Als ik iemand zou moeten aanleren hoe een sauvignon blanc ruikt, duw ik deze onder zijn/haar neus. Citrus, stuiver, mineralig, strak, grassig,... In de mond vettiger dan wat ik van een sauvignon verwacht, waarschijnlijk door het wijnjaar. Maar toch voldoende zuren om deze wijn te dragen. Mooie frisse afdronk ook. Complexloze doch zeer aangename wijn. Na opwarmen komen ook rijpere toetsen aan de oppervlakte zoals mango. Snel terug in de frigo dus
Op het etiket prijken meerdere bio-labels, waarvan zelfs één 'vegan' of veganistisch. Hoe ik dit moet linken aan wijn is me ook vreemd...