wijnliefhebbers

Volledige versie: Brasserie du Boulingrin ( Reims )
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Toch een apart topic voor deze maken ....

Op aanraden van heel wat forumleden de eerste avond ( woensdag ) hier gaan aankloppen.
Stipt op 19h00 gaan de deuren open, we waren de eerste - uurtje later zat alles propvol.
Bij deze alvast bevestiging dat dit een leuk adresje is om een hapje te gaan eten.

Uit de mooie keuze champagne kozen we voor een halfje Delamotte Blanc de Blancs.

[attachment=2521]

Qua eten kozen we voor de menu Les Halles aan 26 Euro / persoon.

Voorgerecht - Verrine de foie gras maison, gelée au Ratafia ( keuze op aanraden van Bert - en dit was een schot in de roos )

[attachment=2522]

Hoofdgerecht - Quasi de veau rôti

[attachment=2523]

Dessert - Moelleux au chocolat

[attachment=2524]

Als begeleiding bij het eten kozen we voor een mooie Rhône op dronk.

[attachment=2525]

Mooie brasserie keuken - geen haute cuisine, maar het buikje was vol en het gezicht stond op glimlach !

http://www.boulingrin.fr/

Mathijs
(30-04-2017 10:42 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Toch een apart topic voor deze maken ....

Op aanraden van heel wat forumleden de eerste avond ( woensdag ) hier gaan aankloppen.
Stipt op 19h00 gaan de deuren open, we waren de eerste - uurtje later zat alles propvol.
Bij deze alvast bevestiging dat dit een leuk adresje is om een hapje te gaan eten.

Uit de mooie keuze champagne kozen we voor een halfje Delamotte Blanc de Blancs.



Qua eten kozen we voor de menu Les Halles aan 26 Euro / persoon.

Voorgerecht - Verrine de foie gras maison, gelée au Ratafia ( keuze op aanraden van Bert - en dit was een schot in de roos )



Hoofdgerecht - Quasi de veau rôti



Dessert - Moelleux au chocolat



Als begeleiding bij het eten kozen we voor een mooie Rhône op dronk.



Mooie brasserie keuken - geen haute cuisine, maar het buikje was vol en het gezicht stond op glimlach !

http://www.boulingrin.fr/

Mathijs

Bedankt voor het adresje. Altijd goed om weten.
(30-04-2017 10:42 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Voorgerecht - Verrine de foie gras maison, gelée au Ratafia ( keuze op aanraden van Bert - en dit was een schot in de roos )

Als begeleiding bij het eten kozen we voor een mooie Rhône op dronk.

Super, hé, de foie gras in 't potteke Slurp
En de Cedres, welk jaar?
(30-04-2017 10:42 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Toch een apart topic voor deze maken ....

Op aanraden van heel wat forumleden de eerste avond ( woensdag ) hier gaan aankloppen.
Stipt op 19h00 gaan de deuren open, we waren de eerste - uurtje later zat alles propvol.
Bij deze alvast bevestiging dat dit een leuk adresje is om een hapje te gaan eten.

Uit de mooie keuze champagne kozen we voor een halfje Delamotte Blanc de Blancs.



Qua eten kozen we voor de menu Les Halles aan 26 Euro / persoon.

Voorgerecht - Verrine de foie gras maison, gelée au Ratafia ( keuze op aanraden van Bert - en dit was een schot in de roos )



Hoofdgerecht - Quasi de veau rôti



Dessert - Moelleux au chocolat



Als begeleiding bij het eten kozen we voor een mooie Rhône op dronk.



Mooie brasserie keuken - geen haute cuisine, maar het buikje was vol en het gezicht stond op glimlach !

http://www.boulingrin.fr/

Mathijs

Ik kom er ook graag. Gezellig druk, lekker en betaalbaar en ook wel mooie wijntjes.
(02-05-2017 03:34 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Super, hé, de foie gras in 't potteke Slurp
En de Cedres, welk jaar?

Inderdaad - al mocht ie iets warmer geserveerd worden ... Wijn was jaargang 2007
Juist terug van een weekendje Champagne en gisterenavond weer eens lekker gegeten in de Brasserie du Boulingrin in Reims. De menu des Halles was prijs kwaliteit weeral dik in orde.
Als aperitief de Champagne Brut Intense van AR Lenoble genomen. Topdomein in wording. Als je het tegenkomt zeker proberen. In de Boulingrin € 49 (aankoopprijs dik in de twintig euro).
Daarna een flesje Saint-Véran van Domaine de la Croix Senaillet voor € 37. Een eerlijke, lekkere en frisse Saint-Véran met sprankelende zuurtjes. Ik herinnerde me de naam uit een bijdrage van forumlid Kupers.
Bij het hoofdgerecht een Morgon Côte du Py 2015 van Laurent Gauthier voor € 30. Een bio Morgon uit een rijp jaar maar met krokant fruit en veel fraîcheur.
We verlieten de Boulingrin met een tevreden gevoel.
bedankt voor de tip, Francis, wij verlieten op de terugweg van de Jurareis deze bistrot ook met een tevreden gevoel:
1. goede ligging, je hoeft niet tot in het centrum te rijden want het ligt nét binnen de ring
2. correcte prijs/kwaliteit
3. mooie wijnkaart tegen correcte prijzen (domein x 2)
4. aangenaam kader, typische bistrot jaren '70
(02-11-2019 10:55 PM)Vince schreef: [ -> ]bedankt voor de tip, Francis, wij verlieten op de terugweg van de Jurareis deze bistrot ook met een tevreden gevoel:
1. goede ligging, je hoeft niet tot in het centrum te rijden want het ligt nét binnen de ring
2. correcte prijs/kwaliteit
3. mooie wijnkaart tegen correcte prijzen (domein x 2)
4. aangenaam kader, typische bistrot jaren '70
Mooi!
We dronken er trouwens een Moulin a Vent van Johan Lardy aan 35 euro. We waren daar heel tevreden mee.
(04-11-2019 11:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]We dronken er trouwens een Moulin a Vent van Johan Lardy aan 35 euro. We waren daar heel tevreden mee.

Aha! welke (Michelons, 1903?), welk jaar? Het is trouwens Yohan Lardy.
(05-11-2019 11:26 AM)wvd schreef: [ -> ]
(04-11-2019 11:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]We dronken er trouwens een Moulin a Vent van Johan Lardy aan 35 euro. We waren daar heel tevreden mee.

Aha! welke (Michelons, 1903?), welk jaar? Het is trouwens Yohan Lardy.

Was de Michelons, 2018 dacht ik. Beviel me zeer en paste perfect bij de sauté de cerf.
Yo
(05-11-2019 12:04 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-11-2019 11:26 AM)wvd schreef: [ -> ]
(04-11-2019 11:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]We dronken er trouwens een Moulin a Vent van Johan Lardy aan 35 euro. We waren daar heel tevreden mee.

Aha! welke (Michelons, 1903?), welk jaar? Het is trouwens Yohan Lardy.

Was de Michelons, 2018 dacht ik. Beviel me zeer en paste perfect bij de sauté de cerf.
Yo

Wel, ik vind de 2014 nu pas echt op dronk komen. 2015 is wat directer, wellicht vergelijkbaar met de toch ook warmere 2018.
Nog veel 2015 in voorraad hier, ook 1903, 't is maar dat ge 't weet...Wink
(05-11-2019 05:00 PM)wvd schreef: [ -> ]
(05-11-2019 12:04 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-11-2019 11:26 AM)wvd schreef: [ -> ]
(04-11-2019 11:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]We dronken er trouwens een Moulin a Vent van Johan Lardy aan 35 euro. We waren daar heel tevreden mee.

Aha! welke (Michelons, 1903?), welk jaar? Het is trouwens Yohan Lardy.

Was de Michelons, 2018 dacht ik. Beviel me zeer en paste perfect bij de sauté de cerf.
Yo

Wel, ik vind de 2014 nu pas echt op dronk komen. 2015 is wat directer, wellicht vergelijkbaar met de toch ook warmere 2018.
Nog veel 2015 in voorraad hier, ook 1903, 't is maar dat ge 't weet...Wink

We kozen hem idd uit nieuwsgierigheid omdat hij in jouw gamma zit.
En ja, een wijn naar mijn goesting, dat mag gezegd!
(06-11-2019 12:21 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-11-2019 05:00 PM)wvd schreef: [ -> ]
(05-11-2019 12:04 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-11-2019 11:26 AM)wvd schreef: [ -> ]
(04-11-2019 11:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]We dronken er trouwens een Moulin a Vent van Johan Lardy aan 35 euro. We waren daar heel tevreden mee.

Aha! welke (Michelons, 1903?), welk jaar? Het is trouwens Yohan Lardy.

Was de Michelons, 2018 dacht ik. Beviel me zeer en paste perfect bij de sauté de cerf.
Yo

Wel, ik vind de 2014 nu pas echt op dronk komen. 2015 is wat directer, wellicht vergelijkbaar met de toch ook warmere 2018.
Nog veel 2015 in voorraad hier, ook 1903, 't is maar dat ge 't weet...Wink

We kozen hem idd uit nieuwsgierigheid omdat hij in jouw gamma zit.
En ja, een wijn naar mijn goesting, dat mag gezegd!

Dat horen we graag! Smile
Ons ander domein in Beaujolais, Château des Bachelards Bachelards, is hier totaal niet mee te vergelijken, compleet ander soort wijn.
Koppelingen