Cuvée Sensation 2015, Jurançon Sec
een droge jurançon van Gros Manseng en Petit Courbu. Een echte fruitkorf in de neus en in de mond. Met het typische spel tussen molligheid en zuren dat deze wijnen zo leuk maakt.
(07-05-2017 06:32 PM)Olivier schreef: [ -> ]Cuvée Sensation 2015, Jurançon Sec
een droge jurançon van Gros Manseng en Petit Courbu. Een echte fruitkorf in de neus en in de mond. Met het typische spel tussen molligheid en zuren dat deze wijnen zo leuk maakt.
Ne warme riesling
.
Wel nog schonen ...
Wel niet zo een makkie voor mij om dit blind ergens thuis te plaatsen .
Riesling , dan Gruner Veltliner maar deze blend toch niet .
Wat wel bewijst dat ze hier zeer mooie dingen maken .
Alsook aan zeer mooie prijzen ...
Die andere wijn was wel nog iets heel anders !
Voor mij bij de toppers van den vrijdagborrel
.
(07-05-2017 06:32 PM)Olivier schreef: [ -> ]Cuvée Sensation 2015, Jurançon Sec
een droge jurançon van Gros Manseng en Petit Courbu. Een echte fruitkorf in de neus en in de mond. Met het typische spel tussen molligheid en zuren dat deze wijnen zo leuk maakt.
Mijn laatste fles van deze Sensation. Mineraliteit, appelsienzeste, een honingtoets. In de mond is alles ondersteund door mooie zuurtjes. Heerlijk vind ik dit!
Ik heb hier blijkbaar nog niet zoveel neergeschreven van de wijnen van Domaine du Cinquau. Wel al in andere topics en op de blog.
Gisteren L'Envie 2014 opengetrokken, een zoete Jurançon met Gros en Petit Manseng. Immediate satisfaction! De aroma's stuiven uit het glas, met mango, "velpon" (botrytis), honing, peer. Zeer aantrekkelijk!
In de mond dat geweldige zoetzuur spel waar ze in Jurançon zo goed in zijn. Zoet en toch fris. Met een lange afdronk van pâtisserie en marsepein.
Zoet is niet meer in de mode, maar dit kunnen zulke complexe, gelaagde wijnen zijn...
Gedronken bij een Italiaans stoofpotje met kip. En dat ging zeer goed.
L’Esprit 2012, Jurançon
10 jaar oud, deze zoete wijn. En nu volledig op zijn hoogtepunt. Papaya, passiefruit, abrikoos, velpon, kweepeer. Zeer intense en complexe neus.
In de mond heel likoreus en zoet, maar met toch voldoende fraicheur. Doet me denken aan Sauternes in dit stadium. Misschien net iets te kort daarvoor. Maar niettemin zéér van genoten.